Skočiť na obsah

tiborco

Odporúčané príspevky

krása, to by som brala! Občas ma nad ránom zobudí štebot vtáčat, a vôbec ma to nenaštve, naopak, pekne sa mi ešte raz zaspáva, ked vidím, že ešte mám dosť času na vstávanie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
Dňa 27. 1. 2021 at 14:49, game napísal:

v túto zimu zmizli vtáky. krmivo kŕmidlo pripravené, vtákov niet.
ale vôbec žiadnych.

Aké krmivo si im ponúkla? Ja im dávam len slnečnicové semeno, iné nechcú. V minulosti bolo krmítko prázdne za 3-4 hod. Dnes, ak je teplý deň, vôbec sa nekŕmia. Iba keď mrzlo, no to bolo tento rok dosť zriedkavé. Tiež sa obávam, či to semeno nie je nejako chemicky ošetrené a viac im ublížim, ako pomôžem. Ale to s tou chémiou dnes platí nie len pre vtákov, ale aj pre nás. Jednoznačne, aspoň u mňa, vtákov z roka na rok ubúda. A to bývam pár metrov od lesa.

Zdá sa mi, že aspoň v našom lese pribudlo ďateľov. Stále ich počujem. Možno je to preto, že väčšina stromov - dubov je tu v žalostnom stave. Duby sú choré, napadnuté hubou a tak sú pre ďatle aspoň zdrojom lariev hmyzu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

@game, :smile: aj ja mám rada už  od detstva hrkútanie hrdličiek, milé spomienky na hranie sa na dvore u babky, dedka, veľmi rada som počúvala spev hrdličiek, spomínam, v ruke čerstvo upečený , voňavý krajec chleba s medom, vonku príjemne.. s radosťou som sa dívala za hrdličkou, počúvala a tešila.. mám  veľmi rada zakaždým, keď vidím hrdličku, alebo, keď  počujem spev ,,hu, hú, hu,,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vtáky už veselo spievajú. V ich hlase cítiť eufóriu, ich hormóny pracujú na plné obrátky. Keby len tušili, že ich už potom čakajú iba týždne kŕmenia, stále nenažratých mláďat. Iba tie kukučky vedia svoje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov