Skočiť na obsah

tiborco

Odporúčané príspevky

u mladych vtakov a navyse z nie celkom dobrych fotiek sa to horsie urcuje, ale podla mna je to samicka drozda cierneho

 

s vodou si nerob problem, ak by mal niekde k dispozicii obycajnu misku s vodou (ako pod kvetinac), musi sa vediet napit

ostatne - ako napisala game

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to zrejme ten drozd cierny, samica. Na toho vtaka sa velmi podoba dospeleho na fotke. Hlava, telo, nohy, a chvost ma dnes asi trojcentimetrovy.  Hej tu misku mu dam ci uz do sklenika ci pod prepravku kde bude. Inak vodu uz ani nechce. ma jej dost asi z dazdoviek. Kedy viem kedy nechce vodu? Ked dobne do striekacky. Kedy viem ,ze chce zrat dazdovky? Ked ma dobe do topanky.  Inak som si dnes vsimol,ze to nieje nejak raritny vtak - Dnes po burke - u nas len mierne poprsalo Jej dospelych sukmenovcov som mal na zahrade 4 na trave. Na nej je srandovne - ako sa sprava za hodinu(ci dva) ,ked je nazrata  je pokoj, posedi aj na strome, potom ked jej vytravi zleti a yacne len stebotat. Ked je uy hladna ci smedna to uy po tebe lieta a skrieka vkuse.

 

S tym vtakom je zabava, nieco sa od neho naucim(inak ten dvojrocny kocur sa sprava ako ten vtak - vcera aj dnes prisiel za mnou, vyskocil na mna, najprv sa tutulil, dal do klbka, a potom zacal - na mna "stebotat" - vedel som ze chce zrat granule,ja ho nechovam - len vedel ze deti tu niesu,preto na mna vyskocil vyse roka to nikdy neurobil). 5.ty den sa o vtaka staram - deti su v tabore v sobotu sa vratia. Dostanu za ulohu  naucit vtaka lietat, ide DPH ja na to teraz uz nemam cas,ani sa mi nechce.  Deti maju casu dost a budu mat zaujimavu ulohu. Dazdovky im nazbieram. Ale aby lietal hore, na to uz trpezlivost nemam.  Dnes preskakala 50 metrov po zahrade za zenou a potom aj v dome.  Poschodoch sa jej nechcelo trvalo jej to.

 

Dnes bola srandovna - sa mi otocila chrbtom. Nastavovala mi chrbat. Mala ma dost.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Drozdica zije. V skleniku su dazdovky,ale papriky maju dlhe korienky. Pri tom hladani dazdoviek som sa naucil dalsie veci o pode.

 

Do pondelka dam fotku drozdice na svetle aka bude krasna. Temu .. ja som myslel ze po tyzdni odleti. Nevie to este lietat. Ale skaka to uz aj 50 metrov o d o mna. Dnes si nasla velku dazdovku na travniku rano. Kocur(to je ten co ju ma v pazi) bol hladny a zvedavy sa siel na nu pozriet, a maly vtacik sa mu postavil. Kocur nechapavo pozeral a isiel dalej.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem, mna deti vcelku sklamali - sa tomu vtakovi nevenuju. Ale zena dostala za ulohu ho naucit lietat. Nech kupi este raz tych cervikov, a zacat meter vedla seba stolicky, dat mu cervika na druhu stolicku, potom ich rozsirovat, zo stolicky na stol ,zo zemi nastol. Je dolezite ju naucit lietat. Dnes utiekla z pod prepravky, nasli sme ju(zena ja som hladal vzadu v zahrade, mne sa nejaky podobny hlas ozyval raz z tej strany raz z druhej,ale zrejme to boli stare drozdy) na ceste dve domy nizsie(keby bola u nich v zahrade,tam ju nenajdes), nahanal ju nie nas kocur ale len pred cudzou mackou skakala . Nas kocur o nu nejavil nikdy zaujem(raz sa isiel na nu pozriet, nasla dazdovku,ze co to ma a ta mala drozdica sa mu postavila  predneho a zacala stebotat - kocur odisiel), myslim,ze ani nasa macka by ju nezabila - len je zvedava. Stalo sa za posledne dva dni,ked som sa spoliehal na deti, ze boli voci zoci s mackou a nic jej nespravila,len sa na nu divala s desat cm vzdialenosti mozno 5-10 minut. Ale v okoli su aj ine macky a mozno hladnejsie,cez susedne zahrady sa prechadzaju. Ona sa aj zajtra iste niekde zatula, hlada si potravu. Mne to nevadi,nech sa zatula aj navzdy,ale nech vie lietat. Aby mala sancu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vtak uz odletel ... Syn ho dvakrat zavrel do sklenika, ja som ho vypustil pred desiatou potom som mu nasiel desat dazdoviek, ak bol nazraty, som ho dal pod prepravku, pod strom do tiena. Chlapec sa s nim hral ak ho prestal bavit, ho dal do sklenika. Ja som robil. Pred dvanastou a zena uz isla kupit cerviky na drezuru. Som ho vypustil zo sklenika,vtedy momentalne bolo pod mrakom, uz bol vysilenejsi - nechcel pit. Vedel som ,ze je aspon hladny. Netrpezlivo som cakal na zenu - ta samozrejme mala ist kupit cerviky a natankovat. Trvalo to hodinu, chlapcovi poviem davaj na vtaka pozor. Dal ho opat do sklenika. Snazili sme sa ho prebrat do polhodiny ako zena s cervikmi sa vratila,zdochol.  

 

Je mi to velmi luto, chcel som ho skusit naucit lietat.  Keby ho chnapla macka, zrazilo auto, by som ho zasliapol - bola by to vo vacsine jeho chyba. Tri tyzdne sa o neho staras a takto. Teda je to nasa chyba. Moja , ze som chlapcovi nezakazal sa dotykat vtaka, davat ho do sklenika, uz po prvom raze. Zenina, ze tie cerviky nekupila rano,ked isla kupovat dcere okuliare. Pritom sme sa o tom rozpravali vcera,ze ho naucime lietat. A synova, ze je debil.  Ved on si to odpracuje,svoju blbost(aj dcera za znicene okuliare mi vrati peniaze). Ja som mu povedal ,ze ma davat na vtaka pozor. Vx######al sa na to. 

 

Som dva hodiny v kuse nadaval.  Na buduce uz vtaka nebudem chovat. Zatvorim macky do pivnice. Ale som sa nieco naucil a bola s nim naozaj sranda.

 

Deti uz ziadne zviera nedostanu.Chlapec si vyskusal 20-30 minut byt zavrety v skleniku a svietilo. Inak ma po prazdninach. Neviem ako dlho budem na neho nasrany, ale dostal vypliet chodnik, dnes nedokoncil,lebo mi povysaval kancelariu, zajtra skontrolujem ako to spravil na....., urobi to zajtra opat. Som rozmyslal, ze kym budem robit ja bude robit ten cas aj on, ziadne hranie. Tablet mobil, PC do konca prazdnin nebude mat v ruke. Mozno ako pracu mu dam citanie knih. Sere ma ,ze nerozmyslaju tie deti. Ludia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a na konci dediny dva metre od auta dudok! práve zlhtol nejakého červíka.... ťažko sa to fotilo, aj auto, aj sme ho nechceli vyplašiť - tá druhá fotka je tá http://www.naturephoto-cz.com/pupdzd-picture_ro-24303.html, kde ukazuje chochol... takto ho ukázal aj nám, len sme nestíhali fotiť

dnes sa mi čosi podobné ráno trepotalo pred oknom, potom si to sadlo na kábel, čo ide od domu k šope, roztiahlo a stiahlo chochol. keď som ho chcel odfotiť, odletel. ale nie som si istý, či to bol dudok, lebo sa mi zdalo, že nemá tie pruhy a má kratší zobák. minule som ho videl sedieť na mojej novej ohrade, ktorá sa inak stala pre vtáky veľmi populárnou.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len ,este take osobne(skusenost).  Ak zdochol drozd 3,4 dni som reagoval na kazde stebnutie vtaka,otacal sa.  A drozdov je tam asi je dost ,ci inych vtakov co maju to podobni prejav pre laika ako ja, ja som si musel dat dost zalezat aby ten vtak prezil - ak utiekol(na chvilu niekde odskakal,on sa na zavolanie prihlasil a priskakal) pocuvat ten spravny  stebot. Dnes. Ma uz vtaky nezaujimaju. Uz si ich nevsimam ani pohladom ani zvukom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je mi ľúto, že drozd nakoniec uhynul...ale aspoň ste sa pokúsili.

my sme takto rok mali doma holuba, mladšia dcéra vtedy 9-ročná našla dvoch ešte holých, ležali na zemi, ani som vtedy netušila, čo to je, jedno ešte žilo a otváralo zobák. Starali sme sa oň všetci, na radu veterinára sme mu vo vode nechali napučať rôzne obilniny a odrezanou injekciou pomocou piestu sme ho kŕmili zakaždým ako sme zistili, že má prázdny hrvoľ. Mali sme ho v krabici vystlanej papierovou vatou a pod lampou, kvôli teplu. Za nejaký čas otvoril oči, postavil sa na nohy a postupne začal zobať sám a aj piť. operil sa. Lietal nám po byte, už to tam poznal. Decká s ním chodili von, sedel im na ramene, občas si trochu polietal a zasa šups na rameno. Raz zletel z balkóna a neviem, čo sa s ním stalo. Chýbal mi, aj deckám. Ale darovali sme mu rok života. Keby sme ho vtedy nezobrali a nepostarali sa o neho, zahynul by od hladu. 

Hovorili sme mi vtedy Miki. vymysleli to decká. 

Ale potom sme našli papagája, toho sme mali 10 rokov. Musím teda baby pochváliť, starali sa o neho ako najlepšie vedeli, menili mu noviny v klietke, dávali mu zob aj vodu, a aj ho vypúšťali z klietky a hrali sa s ním. mali sme ho radi. Bola s ním celkom zábava. Volali sme ho Kubo. 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

sýkorky sú obľúbené pekné guličky na hýčkanie a kŕmenie, ale málokto vie, že sú to agresívne potvorky...
sýkorka keď nemá dosť živín, je schopná zabiť vrabca a vyzobať mu mozog.... to je hodne morbídne, ale je to skutočnosť.

moji milovaní sú a zostávajú vrabci... : )
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bodaj by zdochli sýkorky čo mi sieťku na okne roztrhali! Krky im vykrútim!

 

veľa hmyzu, červivé ovocie a húsenice do špajze.

sýkorky sú obľúbené pekné guličky na hýčkanie a kŕmenie, ale málokto vie, že sú to agresívne potvorky...

sýkorka keď nemá dosť živín, je schopná zabiť vrabca a vyzobať mu mozog.... to je hodne morbídne, ale je to skutočnosť.

 

moji milovaní sú a zostávajú vrabci... : )

 

 

žiaľ, príroda je krutá. Tiež mám vrabce rada. Sú mi sympatické. 

Keď sa tí truhlíci sami medzi sebou nivočia za kus žvanca, treba im pomôcť - teda nie v tom njuvočení, ale prikrmovať ich, aby ich hlad nenútil k takým drastickým manierom...kto bude potom chytať muchy, ovady, komáre?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

ani vtáky nemajú až taký apetít... hoci zelienky žiarlivo strážia misku na borovici, a v čase obeda sa do radu stavajú aj hrdličky... ten menej videný zbytok glezgy a podobné spravidla prichádzajú, len keď skutočne nasneží a je zima... také ešte nebolo tohto roku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vtakynekrmim, dnes som si ich aani nevsimol.

 

Ja na vtaky pozeram ked lietaju, ci su  na travniku. Nechali ich tam macky. Teraz  som si spomenul na toho mojho skorca.  Hore pocujem pohyb. Zacnem s olympiadou.

 

Prave prisiel ide pozbierat hovienka a bude pocitat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov