Skočiť na obsah

tiborco

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 mesiacmi...

V lete tu nebývajú, ale už asi týždeň vídam havrany či čo za krkavcovité to sú, čierne s lesklým perím.

A dnes som videla v škáre medzi panelmi a balkónom (byt krížom oproti) sýkorku. Asi tam bolo niečo dobré na jedenie pre ňu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tie naše sa na kŕmitku objavili veľmi sporadicky v septembri, asi dva tri kusy, začiatkom októbra bol jeden kuk do kŕmitka, ale odvtedy sme nevideli ... zatiaľ ešte neprišli klopkať na okno, že sú hladné

 

to oni robievajú - keď cítia, že je čas zimného kŕmenia, začínajú nakúkať do prázdneho kŕmitka častejšie : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Vilmin príbeh s vranami a psom inde mi pripomenul naše vtáky...
zdá sa mi to, alebo je ich akosi menej túto zimu?

ráno sa síce zgrupujú na raňajky, a úplne presne vedia, kedy je dvanásť hodín a obed, ale napriek surovým zimám sa krmivo míňa menej, než po iné roky, a zamzrnuté gule im moc nechutia...

chodia vrabce, zelienky, sýkorky, a včera sa hrali na naháňačku na strome straka s hrdličkou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, konstatovali sme to aj my u nas, ze (najma) sykoriek pozorujeme menej

moze to mat viacero dovodov - napr. ze uz znacna cast nezvladla toto dlhe mrazive obdobie a proste uhynuli; alebo ze viacero ludi prikrmuje a tym sa mnozstvo prerozdeli na viacero lokalit

nase sykorky su vegetarianky, zeru len slnecnicu. Na hovadzi loj chodi drozd.

post-2373-0-67623700-1485721222_thumb.jpg

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

obrázky nemám...

celú zimu bola návšteva v kŕmitku poslabšia, bolo to vidieť aj cítiť na množstve... a napodiv spotreba lojových gulí bola ešte nižšia, než semien.

celú zimu som nevidela glezgy, čo ovšem neznamená, že neboli, len som ich nevidela. videla som zopárkrát čečetavce. sýkoriek bolo enormne málo.

 

ale lepšia správa je, že teraz začali chodiť aj čečetavce, zelienky chodia stále, vrabce tiež, a samozrejme hrdličky.

a chodia častejšie a viac, než v zime.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

dnes sa objavili malinkaté kanáriky záhradné /alebo poľné/ :)

 

sú to sťahovavé drobulinké tvory, asi polovička takej statočnej zelienky.

neodfotili sme, snažili sa dostať sa do kŕmitka, boli veľmi plaché a pohyblivé, ale zelienky sú hnusoby, tie vyháňajú každého. nakoniec sa im podarilo uchmatnúť si semienka, keď sa zelienky hádali medzi sebou.

 

post-3-0-25950200-1491053765.jpg

http://flog.pravda.sk/lubo-von-krizno.flog?foto=616995

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

tento týždeň som bola vybaviť ešte nejaké veci okolo garsonky, ktorú otec zdedil po mamke, a cestou som chvíľku pozorovala holuby, a tiež tam bol medzi nimi jeden, čo bol nejaký taký bývalý domáci, mal na nožičkách ponožky z peria, my sme tomu hovorili papučák. Ja mám holuby rada, sú to elegantné vtáky. Vôbec ich nepovažujem za pliagu ani nič podobné, patria sem.

Včera ako sme šli z jatera pre otca, videli sme dva kŕdle kačíc, presnejšie dve kačacie mamy so svojím mrňavým potomstvom, bol to oku lahodiaci pohľad. nemala som mobil, tak som nefotila, škoda.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, holuby sú elegantné, škoda, že som nestihla odfotiť viaceré, lebo bráško má ich skutočne bohate, rôznej farby, a tiež už mnou aj spomínané páviky..  sú  krásne,  biele s vejarovitým chvostom,  cítim sa u mamky, brata ako v rozprávke o Popoluške..,  :)  lietajú, hrkútajú.. áno aj kadia, ale aj musia, ta ne? a ak bráškovi a mamke to nevadí, tak mne, nemá prečo  ..  ešte niekedy sa posnažím, odfotím  a postnem foto.

juj, Vilma, škoda, že si neodfotila, kačacie mamy so svojím mrňavým potomstvom, snáď nabudúce. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

páviky sú fakt pekné. nevieš náhodou, ako sa odborne nazýva ten "papučák"?

Už som písala, že sme kedysi mali doma holuba, dcéra to našla holé, slepé, asi niekto zhodil hniezdo, lebo tam boli dve tie holíčatá, ale prežilo iba toto jedno, vypiplali sme ho doma podľa rád veterinára. Bol to úplne ten najobyčajnejší holub, ale my sme ho mali radi.

Sranda bola, keď sme náhodou boli bez papúč, neviem, čo ho tak fascinovalo na palcovh na nohách, lebo len čo zbadal holý palec na nohe, v momente sa našuchoril, chvost do vejára, spustil krídla, a už aj vyštartoval loviť palec na nohe...inak nás neďobal, len tie palce ho privádzali do varu. Strašne bol smiešny vtedy.

Dcéra s ním chodila von, sedel jej na pleci a tak sa špacírovala po ulici.

Volali sme ho Mikuláš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, akého holuba máš presne na mysli. mňa napadol  Kotrmeliak,  ale skôr by som povedala, že  on,  má na nožičkách    pančušky z peria.  :)

post-2385-0-17817400-1496734136.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilmuška :) ta, už nie "na nožičkách ponožky z peria"... "papučák", ale "skrátka to má také ako keby bombiše na nôžkach"

:happyroll:

žeby také niečo?  :smile3:

post-2385-0-18301700-1497196746.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

noo, tie sú chutné, a to, čo som videla, malo ešte strapatejšie tie bombarďáky na nôžkach. Bol inak podobný tomu vzadu, ešte trocha tmavší. A títo fešáci - to sú vaši?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vtáčiky z Astany - obrovský obchodný dom, najväčší v strednej Ázii, dokonale zásobený ako hociktorý hypermarket v našich končinách, a mali tam v jednom vedľajšom  kúte aj obrovské  voliéry pre vtáčikov... fotky sú večerné, preto už pospávajú :)

 

post-3-0-52269900-1497213666.jpg   post-3-0-90606500-1497213667.jpg

post-3-0-07252000-1497213669.jpg   post-3-0-11829900-1497213670.jpg

Astana, Expo 2017, Kazachstan

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

voľakedy aj u nás v Kauflande v Pet-centre mali viac priestoru a mali tam aj voliéry s vtáctvom, úplne skvelý bol papagáj žako, ktorý aj rozprával, ale len ke´d som sa nepozerala. Inak sa tváril že ja nič, ja muzikant. predavači mu hovorlil Lori, vraj to bola samička. mali tam aj krásneho kakadu a iné oku lahodiace tvory, nielen vtáčence...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bol som dieťa, keď sme mali doma korelu. Lietala po byte a naučili sme ju rôzne nezmysly. Každý, kto prišiel na návštevu sa pýtal, či to aj rozpráva. A tak sme ho naučili vetu "Keď si sprrrrostý, tak čuš". Kamarátov tata (zástupca riaditela školy) prišiel pokukal na neho a spýtal sa "Aj rozpráva?" Otec mu vraví, vyskúšaj... A tak mu hosť  povedal " Viki,povedz niečo". Odpoveď bola trefná  "Keď si sprrrrostý, tak čuš".

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tie vtáčiky z Astany sú krásne. :)

 

:) mne sa biele páviky u našich, zatiaľ  nepodarilo odfotiť, škoda. 

 

páviky

https://www.google.sk/search?q=p%C3%A1viky&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiih4mLvsTUAhVHLMAKHaLiB3kQiR4IkAE&biw=1920&bih=955

 

brat, chová aj pávy, má  samca a samičku. foto  mám zatiaľ z páva (samca), no  nedarí sa mi ju akosi  stiahnuť z mobilu. snáď nabudúce. :)

 

https://www.novinky.cz/bydleni/jak-na-to/412649-na-chov-nenarocny-pav-je-skvely-hlidac.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alarm: aj my sme mali korelu, bol to najdúch, nechali sme si ho, volali sme ho Kubo. nerozlrával, len sme ho naučili pískať Čerešničky, čerešne, pískal to strašne falošne, len podľa rytmu sme vedeli, že to má byť toto. Rok sme sa starali aj o neterkinu korelu, Viki ( :) ), celkomsa znášali, nechali sme ich polietať, potom sme nastavili varechu, na ktorú si sadli a pomocou varechy sme ich šupli nazad do klietky.

 

iskra: páv je veru ozajstný krásavec. Dnes som bola u sestry v huingárii, a naraz len jaký škrek, a vraj to páv. Pri mojej poslednej návšteve tam žiadny nebol, toto bola novinka, ale sestra hovorila, že sused ich má viac, a že im sedeli na streche a preletovali si zo strechy na strechu...vraj ich mala aj pofotených na fejsbúku, ako si tam hovejú na ich streche...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov