Skočiť na obsah

tiborco

Odporúčané príspevky

Tak už som uploadol fotky do galérie  :) Inak stále vysedávajú po konároch, ešte zatiaľ len strom skúmajú, jedna si dnes sadla naspäť do hniezda  :)

 

btw. odporúčam jedno skvelé video - 

:lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

treppocú so svojimi krídielkami, je to také zaltučké pozerať na ne, ako si ešte nedôvorujé a rodiča ich sledujú a strážia ich... :)

Navrhujem umiestniť pod hniezdo (strom) trampolínu - keby to malej hrdličke náááhodou nevyšlo, pri dopade doing! by ju to pfiúúúú! odrazilo - zaplieska krídlami, vygúli oči a zúfalo spískne kukuuku! - a ak bude mať šťastie, pristane priamo na konári. :lol: :)

 

Vyhrabala som link k jednému staršiemu videu, hlavný účinkujúci je mimoriadne podarený! ;)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Navrhujem umiestniť pod hniezdo (strom) trampolínu - keby to malej hrdličke náááhodou nevyšlo, pri dopade doing! by ju to pfiúúúú! odrazilo - zaplieska krídlami, vygúli oči a zúfalo spískne kukuuku! - a ak bude mať šťastie, pristane priamo na konári.

 

 

Heh, no len aby potom náhodou si  pri odpružení hore netrafili hlavou do tých hustých konárov...ešte sú stále primladé a neskúsené  ;) :lol: Btw. ešte stále sú tu, ráno boli k sebe pritúlené  ;)

 

Jo a to video - LOL  :) Strašne podarené video, to je úžas v akom disko štýle si kakadu poskakuje, hýbe hlavou, tancuje na Backstreet Boys... :) Papagáje mám taktiež hrozne rád, teraz možno na narodky aj dostanem  ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby sa Ti náhodou zadarilo na narodky dostať papagája, budete mať, myslím si, doma riadnu srandu.

Poznám zopár ľudí - šťastných majiteľov papagájov - a tí sú veľmi spokojní. :)

Papagájik mojej spolužiačky v živote neokúsil prostredie klietky, vždy si hrdo vykračoval po byte a neustále opakoval svoje meno (Pityu! Pityu! Pityu! :lol: ). Sem - tam sa hrdinsky pustil do ich mačky, ale to už je celkom iný príbeh.

Tak už sa teším, čo povieš na budúceho kamaráta - papagája. Nám zatiaľ stačia hrdličky, tie nám už dobre že do izby nevlezú, potvory. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Takže oddnes mám v izbe dvoch krásnych operencov - dostal som ich k príležitosti mojich narodín  :lol: Jo a aby som nezabudol - sú to agapornisy, teraz sa už poriadne rozštebotali  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ja mám agapornisy s bielym očným prúžkom - konkrétne agapornisov škraboškových  :lol:  

 

Obrázok

 

Jeden je ale trochu viac tyrkysovo sfarbený  :) A už aj riadne zvyknú štebotať, niekedy sú aj pár hodín ticho, ale potom ich prepadne hyperaktivita  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sú to agapornisy, teraz sa už poriadne rozštebotali :lol:

nikdy viac týchto papúchov, raz nám pristáli na balkóne tak sme ich chytili a dali bratovi on ma vždy takéto polročné nápady niečo chovať. Škriekali od rána do večera ako sprosté. :) :) ;) A naviac boli to lezbičky ;)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

agapornisa som dostala na meniny keď som mala šesť, dožil sa hodne rokov, ale ten škrekot... no dá sa na to zvyknúť, po takých dvoch-troch rokoch to už ani vnímať nebudeš  :lol: /na nočné škreky sa zvyká dlhšie/, tak želám pevné nervy  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No veruže oproti včerajšku o dosť viac škriekajú  :lol: musím ich miestami tichúčko ukludňovať...a toľko poletujú, perie len tak lieta, no budem evidentne častejšie vysávať ;)  Ale inak sú hrozne podarené  :) Prvú noc mi neškriakali, včera už od deviatej boli ticho, no uvidím...heh...No a pohlavie som zatiaľ nezistil  ;)

 

aljak

 

No vyzerajú tak plyšovo trochu, ale práve aj preto sú také peknučké  ;) No jo a už majú aj mená - Heikki a Darwin  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Myslel som to tak, že treba byť opatrný s nimi - nezabudnite, že je to divo žijúce zviera a keď ju človek trochu vyprovokuje, alebo "cíti" sa byť ohrozená, tak vie byť veľmi agresívna...ono je jasné, že väčšina zvierat v ohrození koná inštinktívne, ale labuť je známa svojou "ofenzívou"...rozhodne treba si vždy držať odstup...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 5 mesiacmi...

nat geo wild, dokument o holuboch

 

holuby si pamätám hlavne zo starých holubníkov, ktoré pomizli so starými domami, a z výstav drobného domáceho zvieractva, ktoré patrilo na malom meste k jednému z vrcholov spoločenského diania a hlavne obrovská radosť detí :lol:

 

dnes hovoria v tom dokumente o viac než päťstoročnom úsilí človeka v šľachtení na najroztodivnejšie podoby, od špeciálnych holubov, ktoré robia vo vzduchu saltá ako akrobati a lietajú zásadne v skupinách, po holuby s krídlami s kučeravými perami, ktoré nemôžu pustiť von, lebo perie nie je vhodné do dažďa, po nabubrelé rozkvitnuté zobáky, perie na hlave ako neučesaný yorkshire, po druh s drobnými zobákmi, ktoré majú problém nakŕmiť svoje mladé ... a xy iných druhov, vrátane poštových ...

 

nič sa nememí na kostre a vnútornom vybavení holuba

 

a čo je zaujímavé, nech sú holuby vyšľachtené akokoľvek zložito, a majú najrôznejšie podoby, po skrížení ktorýchkoľvek dvoch sa po pár generáciách vráti stará podoba, ten starý dobrý klasický sivý holub, známy zo striech :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 10 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov