Skočiť na obsah

Zápal močových ciest


weirdo

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...

dnes som si na jazere nechtiac vypočula rozhovor mamy s asi tak 5 ročným veľmi netrpezlivým synkom, okrem iného mu mama sľubovala, že k vode určite príde aj jeho kamarátka, "tá, čo povedala, že má zápal močových cestičiek".

Musela som sa zasmiať, hoci viem, že to je pekné potvorstvo. hádam len tú malú rodičia neposlali s takým ochorením do vody!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

to 2 týždne trvá než ti povedia, či máš zápal MC?!!!! Zatiaľ môžeš dostať pyelonefritídu jako hrom a toho sa nezbavíš, následky môžu byť jazvy na obličkách, znížená funkčnosť obličiek, reflux - skrátka samé také čo nepotrebuješ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Potešujúca správa je, že to PSA sa znížilo, takže dúfam, že rakovina to nie je...ale....

Nakoniec mám nejakú e.coli...a beriem už tretie antibiotiká. Probiotiká moc nepomáhajú, musím behať so stisnutými lícňami, aby som nefarbil.

A čo som sa dočítal na nete, no hrúza..len neviem, od ktorej som to chytil :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

E. coli patrí, ako som tu už písala, do hrubého čreva a všade inde je nežiadúca. No ale hlavne že sa vie, čo za potvoru ti robí problém. Probiotiká pekne papkaj aj ďalej a na nejakú rakovinu radšej nemysli. prečo by si mal mať také čosi?!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo by si mal mať také čosi?!!!

 

Lebo ja musím mať všecko :thumbsup:

Ale teda konečne po asi 6-tich týžňoch a mám moč ako nemluvňa. Vypapkal som asi 4 balenia rôznych antibiotík.

...a o tri mesiace na kontrolu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Pamätám sa, že jedna bývalá kolegyňa kedysi na také čosi maródila pekne dlho a riadne ju to bolelo, nezávidím teda ani zamak...

tož bojuj, a čo za ATB si na tú E.Coli dostala? Iné baktérie tam nemáš "na sklade"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S tymto problemom sa da celkom dobre vysporiadat aj uzivanim  sum.tabliet urologica. Treba preventivne uzivat tak kazde 3-4 mesiace a da sa celkom dobre predchadzat zapalom moc.ciest. Hovorim z vlastnej skusenosti a teda v tejto oblasti jej mam ozaj bohato. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja keď začnem pociťovať, že v tejto oblasti niečo nie je v poriadku, hneď začnem s urologickým čajom prv ako sa mi to rozvinie, a tiež viac pijem ako bežne, nech sa tie mrchy - ak tam sú - vyplavia. A aj keď mať nohy v teple je pre mňa utrpením - normálne musím mať voľné bosé prsty - tak čučím v hrubých fusakliach - ak len nie je leto. Ale ak som aj mala niekedyx nábeh na také ochorenie, možno že sa mi to nerozvinulo aj rpeto, lebo to nemuselo byť spôsobené baktériami, čo ja viem?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som s tým ako Vilma.

 

párkrát za život som mala nábeh, pocit, že niečo nie je v poriadku ... od detstva sa to liečilo okamžitým popíjaním urologického čaju

a kedysi dávno bolo dostať v lekárni bez predpisu také zelené tobolky, netuším už ako sa volali, ani či je ich ešte dostať, roky som sa o ne nezaujímala ... vždy bývala jedna fľaštička s nimi doma, a čaj a tobolky to zvyčajne vyriešili ...

ale to boli zjavne hlavne prechladnutia a podobné záležitosti, bez zločinných baktérií ...

 

pretože ja tiež nenosím ponožky, ani v zime, to mi už musí byť hodne zle, aby som ich natiahla ... nuž potom radšej popíjam urologický čaj a pojedám kdejaké brusnicové kdečo ...

 

takéto baktérie som ešte nemala ... už nejaký čas cítim, že tam smerom nadol nie je všetko v poriadku, a brusnicový čaj akosi nepomáhal ... : (

a vlastne som musela na vyšetrenie kvôli niečomu inému ohľadne obličiek ... a toto je jeden prídavný neželaný výsledok. E. Coli. :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, lahko nie, pokial je to chronicke.

Kamosova frajerka to ma uz niekolko rokov, a teda, nezavidim, lebo mala som to dva razy, a su to krute bolesti ....

 

Ja to mam tiez chronicke a uz asi tak zo 15 rokov. Kazdy rok som musel minimalne 2x rocne brat ant. na preliecenie, ale uz asi 5-6 rokov ich nemusim uzivat. Kazde (ako som uz pisal) tri-styri mesiace preventivne uzivam tie ruzove brusnice v sum. tabletach a zatial to zabera. Ale samozrejme nie kazdy ma asi ten pozitivny ucinok......kazdy sme iny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niečo sa mi tak marí, že som sa už stretla s preventívnym preliečovaním ATB, kvôli zápalu obličkovej panvičky, tam šlo aj o to, aby sa nevytvorili jazvy na obličkách...nebral si tie ATB kvôli tomu? To teda poteš vás Pánbožko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie. Ja som tie atb uzival pre caste infekcie a zapaly z dovodu chronickosti.........no teraz uz ich neuzivam, lebo preventivne si pomaham proti tym infekciam tou spominanou procedurou. A kedze to praktizujem 5-6 rokov, tak preto si myslim, ze je to spravny postup. Ziadne infekcie a ani zapaly, teda sa nemusim trovit roznyma vseliekma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejaké výťažky z brusníc aj moja mamka užívala a tiež si to pochvaľovala, niekedy ešte musela pridať urologický čaj...lenže moja mamka mala 86 rokov a nemala skoro žiadny pohyb, tak to je zasa iné.

ja som kedysi ešte v časoch nerozumnej mladosti vybehla vo vtedajšej robote v zime na zasnežený dvor v sandáloch naboso - nechcelo sa mi obúvať si ponožky a čižmy - že veď je to len na chvíľu, už sa nepamätám, prečo som vtedy išla von, a naozaj to bolo len čo som rpebehla do vedľajšej budovy a späť, no, zápal MČ, čo by som teraz asi najskôr očakávala, sa nekonal. Ale konala sa riadna nádcha. V podstate som mala šťastie, že som na ten nerozum nedoplatila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

no pekne...ráno som vstala a už som cítila, že niečo nie je ako by byť malo...fasa, zápal DMC...doma som nemala ani urologický čaj. Flinstone bol taký zlatý, že mi šiel kúpiť do mesta do lekárne (dnes sú tu všetky zavtorené, lebo Deň ústavy) lieky dľa zoznamu. A ešte do toho mám tu vnučky, momentálne sa im venuje dedo. A ja si varím čajíčky, pijem hektolitre vody a uvidím, čo ďalej. Písala som kamošovi urológovi, predpísal mi on-line recept, ráno si to pôjdem vyzdvihnúť (naša doktorka je tam zajtra až poobede a ktovie, kedy by som sa dostala na radu). A v piatok tradá, smer Morava, 40 rokov po promócii. Dúfam, že mi liečba zaberie. len piť nebudem môcť, no tak budem aspoň mať triezvu hlavu :)

  • Sorry! 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nakoniec Flinstone bol taký zlatý, že mi aj po ten liek zbehol do pohotovostnej lekárne, lebo v štátny sviatok bežné lekárne zavreté...lenže z toho mi bolo nefajn, tak miu kamoš predpísal iné, a tie som si vybrala hneď ráno 2.9., a zabrali temer hned- A tak ďakujem môjmu manželovi, že sa nabehal kulivá mne, a tiež kamošovi za predpisy a možnosť zúčastniť sa na stretku a prežiť krááááásny víkend plný úžasných spomienok, ale o tom inde, to už nepatrí do témy.

Taký echt zápal DMC je dosť hnusná vec...

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov