Skočiť na obsah

Mestská hromadná doprava


Sniper

Odporúčané príspevky

Všeobecná diskusia o MHD vo vaších mestách.

 

Aká je úroveň MHD v meste kde žijete? Ako často premávajú autobusy (električky, trolejbusy)? Koľko platíte cestovné? Ako je vaše mesto pokryté linkami?

 

Dnes som sa dozvedel že MHD v Trenčíne od 1.11. stúpne o 50%. Veľmi milé, asi začnem chodiť pešo (z mesta to nemám až tak ďaleko) alebo autom.

 

Ináč chcel som sa zaregistrovať na jedno diskusné fórum na ktoré odkazuje aj SAD Trenčín, ale moja registrácia bola z neznámeho dôvodu zmazaná (aj niekoľko iných ďalších). Zároveň som si všimol, že tam plačú akú majú nízku návštevnosť. Divné riešenie, no nič, je to ich problém.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Odpovedí 22
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Nokia

    5

  • Sniper

    3

  • weirdo

    2

  • Darkman

    1

Top prispievatelia v tejto téme

myslim ze je to okolo tej sumy ale je to z toho dovodu ze zaviedli novu nocnu dopravu... predtym chodili nocaky takym stylom ze okolo pol 1 prvy, potom o 2hej, pol 4tej atd.. proste hrozne intervaly a mali specialne linky

teraz spravili to ze vacsinu hlavnych busov dali na nocny rezim to znamena chodia po svojich klasickych linkach a chodia v lepsich intervaloch

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, 44 korun.

teraz spravili to ze vacsinu hlavnych busov dali na nocny rezim to znamena chodia po svojich klasickych linkach a chodia v lepsich intervaloch

Toto nie tak celkom plati. Pre vybrane spoje su vylepsene intervaly (kazdych 30minut). Nocne linky sa tym dennym podobaju len cislom a ciastocne trasou. Ale drviva vacsina ma tu trasu upravenu. Napr. taka n95 sa teriga z hlavnej stanice k nabreziu, cez Stary most, Ovsiste.. az k vozovni Petrzalka. Zatial co obycajna 95 ide zo Safka priamo na Vysehradsku.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U nás pánovi šoférovi do ruky dáme 5 koruniek, on nám dá lístoček. Vozí dosť rýchlo ale raz som merala že koľko mi to trvá peši a koľko s busom a tak isto :lol:

Šlo by to tým busom aj rýchlejšie, ale zastavuje na každej zastávke lebo ludom sa nechce tlačiť tie veci na upozornenie že sa vystupuje

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no este nadavajte ... v BB boli par rokov nocaky zrusene. mne to bolo putna, lebo to mam pesi domov 15minut (20 v podgurazenom stave), resp. taxikom je to za padocha, ked sa mi velmi nechce. ale Sasovcania slapavali domov vyse hodiny.

 

 

hmm, vidim ze Axel smaril dake otazky do plena...

 

Aká je úroveň MHD v meste kde žijete?

BB - biedna. totalne.

Brno - vyborna.

 

Ako často premávajú autobusy (električky, trolejbusy)?

BB - na sidlisko, kde zije tak cca 15000ludi a kde byvam, chodia v piatok vecer spoje raz za polhodiny. hanba ako svet.

Brno - v meste som do 10minut, odkedy vyjdem z koleje. ked chodim rano do jobu, tak mi za od 7 do 9 ide nieco cez 50 spojov.

 

Koľko platíte cestovné?

BB - 14Sk jedna cesta. ziadny prestup.

Brno - 13Kc 40minutovy listok.

 

Ako je vaše mesto pokryté linkami?

BB - radsej sa nevyjadrujem .. odkedy dosla Zvolenska SADcka, ide to dolu vodou.

Brno - lepsiu MHD v tomto som nevidel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

začína to byť zaujímavé ...

 

x ľudí chodí s podivnými exekútorskými príkazmi, čudujú sa, že majú zablokované účty, alebo aspoň určité sumy, sú zlí a hádajú sa a nechápu, kto mohol na ich účet uvaliť exekúciu a prečo ...

riešenie rébusu : mestská hromadná doprava ba odovzdala nezaplatené a nevymožiteľné pokuty aj s penálmi za x dozadu rokov exekútorovi ... jeho úrad sa činil ... tých účtov je kopa ... a nasratých a preveľmi udivených ľudí tiež

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 4 týždňami...

nechapem, ako si spoj moze dovolit normalne vynechavat casy z grafikonu, akoby nic :lol:

a najhorsia linka v Bratislave je 67, ktora chodi asi kazdy osemnasty krat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No neviem ale zo SAD nie je problém, zo železnicami tak tiež, ja osobne som sa nestretol ani z MHD pretože buď som mal blízko školu alebo ak aj cieľ bol daľeko som použil nohy. I ked je pravda že som to mal vzdialené len 5 km. Čiže to nič nie je. Čo sa týka cestovného no je to na naše pomery drahé ale v skutočnosti to predražené nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niektore spoje sú fakt prázdne

Niekedy doslova. Len dokedy budú jazdiť nevyťažené spoje...

 

Dnes som tiež cestoval autobusom (nešlo síce o MHD, ale daný spoj plní prakticky rovnakú funkciu), ktorý prešiel celú svoju trasu prázdny, vlastne až posledné asi dva tretiny trasy som v ňom bol ako jediný cestujúci ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja by som vrazdila ked vonku prsi, snezi, kosa najvacsia, a autobus bud meska 20 minut, alebo vobec nepride :lol:

nevadi mi vozit sa MHD cez den, ale tie tlacenice rano, a podivne individua vecer.... nastastie si to vacsinou viem zariadit tak ze vecer/v noci MHD nechodim...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tak tato tema je nieco pre mna. MHD v KE je v keli. Vsetci sme dufali, ze po augustovej generalnej zmene a uprave linkoveho vedenia a intervalov nastane blazena zmena, ale neudialo sa tak. Teda, sucasny stav je lepsi ako ten predosly, ale k tomu, co sa proklamovalo to ma daleko. Dovody? Predovsetkym a hlavne - nedostatok vodicov (nizka mzda, zle pracovne podmienky...). Nuz a dalsim dovodom je fakt, ze Kosice maju nezmyselny pocet mestskych casti, 22. Chapete? 250 tisicove mestecko ma 22 mestskych casti, naco je to komu dobre??? Cize dohodnut sa je problem a pri TOTALNEJ nekompetetntnosti vsetkych starostov, ktori hladia len na to, aby si prihriali polievocku a aby sa hrdinsky ukazali pred volicmi, vznikne napokon odvar, paskvil z toho, co sa planovalo. Problem, ktory na to bezprostredne naviazal je to, ze obycajnych ludi toto nezaujima a tak zo vsetkeho a za vsetko vynia DPMK. Ano, pochybili aj oni, ale podstata je niekde inde, uz som o tom pisal vyssie. Takze vysledok? Sucasne vedenie DPMK, ktore vobec nebolo take zle, ako to predosle pravdepodobne konci a pride nove, co sa tym zmeni? Sotva nieco..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

V BA sa mi páčilo, že tam máte veľmi dobre poprepájanú MHD. Človek, ktorému firma nedá auto a potrebuje ísť do BA niečo vybaviť to len uvíta. 10 minút som bol na zastávke a za ten čas prišlo asi 5 autobusov resp. trolejbusov. U nás v TN niekedy čakám aj 20 minút a nič nechodí. Ale zase na druhej strane máte trolejbusy dosť špinavé, rozhegané a zastaralé. U nás v TN nedávno menili celý vozový park a tie nové busy stoja za to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 rokmi...

Ja som z maleho mesta viem ze mame MHD tusim jeden autobus kruzi ale nevidim tomu zmysel v 15.000-ovom meste co neni dlhe ani 4km. Ale co som pochodil tak v Bratislave je najlepsie. V Banskej Bystrici som videl trolejove vedenie ale trolejbusy ziadne, v Ziline som za cely den videl asi 2x trolejbus, takze asi nechodia casto. V Povazskej Bystrici som bol prekvaleny ze na take male mesto vyzera MHD skoro ako v Bratislave. V Kosiciach som sa vozil elektrickou podobne ako v Bratislave, chodia casto, pekne displaye ukazuju nazvy zastavok atd. V Presove som tiez postrehol trolejove vedenie ale trolejbus som nestretol z coho vyplyva ze to bude podobne ako v Ziline a Banskej Bystrici.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov