Skočiť na obsah

Televízne spravodajstvo na Slovensku


tomassi

Najlepššie spravodajstvo na Slovensku  

7 členovia hlasovali

  1. 1. Ktorá zo slovenských televízií má podľa Vás najlepšiu, spravodajskú a publicistickú činnosť?

    • Slovenská TeleVízia
      0
    • TA3
    • TV J@J
      0
    • TV Markíza
  2. 2. Ktorá zo slovenských televízií má podľa Vás najhoršiu, spravodajskú a publicistickú činnosť?

    • Slovenská TeleVízia
    • TA3
      0
    • TV J@J
    • TV Markíza


Odporúčané príspevky

kedysi som este spravy pozeraval no uz ma davno na ne presla chut...no z tych utrzkov co sem tam vidim mi pridu najdebilnejsie spravy urcite na jojke...tie stupidne reportaze kubanyho ci je v tatrach sneh ci nieje..neviem cim to je ale akurat na neho mam vzdy to "stastie" ked su v obyvacke pustene spravy a ja si pridem sadnut..tak vidm ako ten blb predava sneh, sobasi sa so snehom ci zimou ci s cim..no fakt jak u debilov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hhhe. No tiez nechapem tie trapne Kubanyiho reporty z Tatier :lol:

 

 

Inak sportove spravodajstvo na SK je strasne na nizkej urovni. To sa clovek poriadne ani nic nedozvie o sporte vo svete, samozrejme ak sa zadari Slovakom, tak vtedy sa dozvieme aj o kazdej malickosti. Z 5 minut co dostava sport denne sa clovek ale dokopy nedozvie nic. Strasny podpriemer!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 1 rokom...

Včera som si po veľmi dlhej dobe pozrel správy na STV a bol som milo prekvapený - veľmi slušne spravené spravodajstvo s množstvom informácií - navyše dôveryhodných a nie žiadných pochybných neoverených typu asi, zrejme, pravdepodobne, možno ... ako sa vyskytujú na komerčných staniciach typu Markíza a Joj. A navyše neni polka správ o nejakých "škandáloch" a "senzáciach" celebrít ... Takže spoločne s TA3 sú tie správy na STV celkom sledovateľné a vierohodné. Aj keď - športové spravodajstvo na SK je stále na strašne nízkej, ba priam až biednej, úrovni. Tešil som sa, že budeme mať športový kanál (STV3), ale ten program - to je totálne fiasko, a namiesto toho, aby tam dali priame prenosy napr. z MS alpského lyžovania, alebo iné podujatia svetového významu, oni radšej dávajú reprízy z OH 2010, alebo iné reprízy - ako keby sa nič nedialo!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

veľmi dobrý článok, odrážajúci úroveň slovenského spravodajstva, publicistiky, . . .

 

TELEVÍZIE Pomalé, nepružné, zaspaté

V utorok večer padla na Slovensku vláda. ZapÍname najdrahšÍ a najreprezentatÍvnejšÍ produkt Rozhlasu a televÍzie Slovenska – Jednotku Slovenskej televÍzie. Tam vycÍtili, že treba niečo robiť. No zapnúť na prvý kanál diskusiu Večer na tému z druhého kanála, ktorá nemala svojou zostavou hostÍ nič spoločné s témou, to urobilo len hanbu. Moderátor – skúsený čÍtač správ Viliam Stankay – s polichoteným úsmevom jachtal otázky, keďže tušil pozornosť. No očakávania človeka, zapÍnajúceho v tejto situácii televÍzor, už nevytušil. „Aký dôsledok má pád vlády na bezpečnosť v krajine?” – spýtal sa. Dvojka vysielala automagazÍn, MarkÍza a Joj, inak so silnými spravodajskými ambÍciami, v čase nášho prepÍnania nereagovali ani len informačným kraulom.

Ešteže tu máme Ta3, ktorá najvyššiu kvalitu prináša vtedy, keď položÍ kameru na tlačovku a nikto z jej novinárov do toho nezasahuje. Tak to bolo aj teraz. Toto však čiastočne zvládla aj Dvojka. Práve od Ta3 by sa čakalo niečo navyše, naprÍklad zvolanie prvých debát. Nie. O polnoci nasledoval monoskop a audiotexové súťaže. A čo polnočné správy na spravodajskej stanici rozhlasu Slovensko 1? ReprÍza z večera.

Naše klasické médiá pád vlády zaskočil. A to vôbec nešlo o udalosť, ktorá sa nedala predpokladať. Jedinou možnosťou pre človeka, ktorý hľadal informácie, zostal internet a priehrštie názorov a komentárov na sociálnych sieťach. Dobre im tak, starým médiám. Učia divákov a poslucháčov, kam treba chodiť, keď sa niečo deje.

http://www.tyzden.sk...dia-200984.html

 

už dosť dlhú dobu sa nadáva na bulvárnosť MarkÍzy, Jojky

- právom, aj keď Ján Maloch vie čo to umútiť, ale stále je to málo

veľmi ma pobavÍ, keď sa chce niekto blysnúť a začne vychvaľovať TA3

ako som už bol býval pÍsal TA3 chce byť veľmi objektÍvni-nestrannÍ, ale práve zaujatie postoja redaktora k určitej otázke zdobÍ reláciu

ak je moderátor kvalitný, vie to spraviť bez toho, aby nadŕžal jednej či druhej strane

ďalšÍmi škvrnami na TA3 sú Čierne zoznamy, kauza SLOVENSKá POšTA, riaditeľ, kt. stál za predvolebnou kampaňou SNS, . . .

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne toto som osomravala v ten utorok.... debatu na dvojke rusili priame vstupy z parlamentu, tak hostia zostali v polovici vety ticho, moderator na nic nevedel zareagovat a ta3 o polnoci zhasla a nechala tam vestice... to uz slovensky rozhlas spravi veci lepsie..

 

a diskusne relacie - dalsia katastrofa..

marta janckarova z stv, nech sa na mna nehneva, nie je novinarka, namiesto nej by mohla sediet mechanicka zena na baterky, ktora by v casovych intervaloch kladla otazky, vyslo by to menej...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Tento článok je ako vyšitý pre túto tému:

 

Chceme menej krvi v správach, odkazujú médiám občania

 

Máme dosť krvi a násilia, odkazuje médiám občianska iniciatíva Dobré noviny. Tá spustila petíciu za pozitívnejšie spravodajstvo.

 

"Cieľom petície je vyvolať spoločenskú diskusiu o smerovaní práce slovenských žurnalistov, ktorí vo svojom spravodajstve v čoraz väčšej miere prinášajú informácie o vraždách, násilí, nehodách a ľudskom nešťastí," tvrdí za iniciatívu Róbert Sedlák.

 

Kritike sa nevyhli najmä bulvárne médiá. "Natočiť príspevok o zrážke mladej vodičky Fabie s vlakom a zakončiť to správou o narodení teliatka v Raslaviciach pri Sabinove je jednoduchšie, ako niekoľko dní pracovať s informačne hodnotnou správou."

 

No čo k tomu dodať? Hlavne Hnojka sa v tomto prekonáva. Polovica správ, kto koho zabil, kto koho okradol, kto koho podviedol a potom to zakončia o mačke a psovi, ktorí spolu chodia na vychádzky.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Konečne tu budeme mať televízne spravodajstvo naživo, otvorené a úplne bez obalu! :ociska:

Bude tu niečo, čo sme tu ešte nemali. Už len toto nám tu chýbalo!!!

Urobiť v tomto štýle aj diskusnú reláciu "Na telo" ... to by bylo něco :smilieee:

 

Konečne niečo pre pánov! V záplave televíznych staníc, ktoré uprednostňujú skôr program pre ženy, si už čoskoro nájde svoje „telenovely“ aj mužský divák. Televízia Markíza totiž spúšťa nový kanál zameraný na mužov. Šport, seriály, filmy s mužskou tematikou a erotika, tak na toto všetko sa môžu tešiť už teraz. Najväčším lákadlom však zostáva horúca novinka – správy, ktoré budú moderovať obnažené dámy.

Nová stanica pre pánov, ktorá v mediálnej skupine CME doplní už existujúcu Markízu a Doma, sa má podľa informácií mediálneho portálu Medialne.sk volať Dajto! a odštartovať by mala hneď po olympiáde. Okrem akčných seriálov a filmov má mužský kanál uprednostňovať šport, dokumenty a erotiku. Zo Záhorskej Bystrice preniklo, že pánom bude horúco najmä pri sledovaní správ, ktoré majú moderovať vyzliekajúce sa moderátorky. Zostať na nich by nemal ani kúsok oblečenia.

http://www.zive.sk/m...03/default.aspx

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím že sa bez takýchto správ dosť dobre zaobídem, a pre dobro ostatných divákov by bolo vhodné keby sa tam nevyzliekali Puškárová, Horváthová, alebo Ďurianová, to by potom dívajúcim sa pánom mohlo byť nielen horúco ale hlavne nevoľno :tycka:

 

celkovo dosť dobre nechápem zmysel takéhoto typu správ, ale keďže sa spravodajstvo všetkých slovenských TV stále viac podobá na žumpu, tak predpokladám že si asi niekto povedal že keď to nemá obsah tak tomu dáme aspoň inú formu.

 

 

doplnené: som zvedavý kedy tú chobotinu, v rámci konkurenčného boja, napodobní TV HNOJ. tam, aby sa odlíšili, sa budú vyzliekať zase moderátori (aby bolo "horúco" diváčkam a bukviciam :D )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to bude tragikomické ak nejaká fešná moderátorka sa bude vyzliekať pri hlásení napríklad nejakej prírodnej katastrofy :D :o

 

ee, pri hlásení prírodnej katastrofy sa bude vyzliekať eva máziková :lol: aby zostal zachovaný kontext správy :zubiska: :zubiska:
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 rokmi...

Mimochodom TA3 opustila éter voľného vysielania cez anténu. Pri odchode markízy ešte aj reklamu mali že "my na anténe zostávame a bla bla bla" pomaly tam už nebude nič ale tej TA3 mi je fakt ľúto. Rád som to pozerával. Síce teraz mám IPTV takže chytám ale hovorím z hľadiska anténneho diváka ktorým som dlho bol aj ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

prestal som v poslednej dobe pozerať TV správy, a ako počúvam ľudí okolo seba, tak nie som sám ... však tam inšie nemajú len nekonečný seriál s korona-novelou... ako keby sa aj iné veci nediali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zdaleka nie si sam... po tv ako takej som pred cca dvomi rokmi vypustila kompletne spravy, a zacalo sa mi skutocne o nieco lepsie dychat.

Spravy neovplyvnim, dianie a konanie politikov a idiotov neovplyvnim, parafrazovanim ked je svetu dobre, ide na lad tancovat a debilov zhadzuju zrejme ako prebytok z neba.

Koniec akychkolvek sprav v akejkolvek tv, nasinecke serialy som pozerala ako decko zenu za pultom, tv je pre mna bud historia alebo  veda, alebo kus niecoho, na co sada prach. Amen.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

STV už tiež roky nepozerám, maximálne pri prepínaní kanálov sa mi vždy zobrazí program 5 proti 5. Neviem, či je to náhoda, alebo je to štatistika. Nechápem, čo v tej obrovskej budove v Mlynskej Doline cely deň robia?

V nedeľu, keď počujem Borisa Filana, vypínam rozhlas. Tá relácia už trvá tak dlho, že si nakoniec, ako hosťa, zavolá aj vrátnika RTVS. S talentom jemu vlastným, dokáže hodinu hovoriť s kýmkoľvek o čomkoľvek a o ničom. A jeho relácia patrí ešte k tím lepším.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je aj česká verzia že PrimaCNN ale pozerávam občas TA3. Tí išli dole z pozemného vysielania. V maďarsku zase 1 program verejnoprávnej televízie je spravodajský. Ale zase v česku má aj verejnoprávna televízia jeden spravodajský kanál ČT24.

Údajne sa o svojej krajine dozviete pravdu zo zahraničia lebo tí nemajú dôvod klamať a tam nesiahajú boháči z penty a J&T aby to ovplyvňovali. Správy povedia to čo chcú miliardári.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmmm, pozrela som, ale nikde som nenašla zmienku ze by bol IM divny, alebo v zmysle ze by robil divné rozhodnutia, alebomal divné správanie . no vobec nič :smile: odkial to má? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov