starsi Zverejnené 15. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 15. Október, 2007 Cereálne raňajky sú vraj učebnicovým príkladom úspešného vykrádania našich peňaženiek. Keď v 19. storočí lekár John Kellog hľadal zdravú náhradu za mäso, vynašiel kukuričné vločky. Vtedy to bol pomerne čistý produkt takmer neupravované nespracované kukuričné zrná, mleté, skvapalnené, zahrievané a vysušené. Dnes by sa vraj červenal od hanby, rozpakov a zlosti, keby zistil, ako sa tieto cereálie pod jeho menom spracúvajú. M. H. Diamond v knihe Ako si ovládať telo opisuje výrobný postup v USA: Kukuričné zrná sa namočia do lúhu, áno, ide o žieravinu, ktorá spáli kožu na tele. Potom sa zrná vystavia agresívnej pare, namočia v ochucovacom sirupe, ktorý je najmä z rafinovaného cukru. Potom sa sušia, prebehnú sústavou valcov, ktoré ich lisujú tlakom 75 ton. Po tejto procedúre sa opekajú, nahrievajú a vločkujú, až sú pripravené na kúpeľ v chemikáliách konzervačných látok a prísad. To, čo vyštartovalo ako skutočne živé kukuričné zrno, sa premenilo na mŕtvu ochutenú látku, konštatuje americký lekár. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Proteus Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 :lol: už si nikdy nedám žiadne kukuričné vločky. Radšej klasické ovsené vločky. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 veru. jedina pozivatelna forma kukurice je vareny kukuricny struk a konzerva s kukuricnymi tymi zltymi onymi. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
doll Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 ale prosim vas....radsej si to ani citat nebudem...to su take veci, ze keby si mame takto "predstavit" mnoho inych veci, tak budeme asi o hlade... stacilo mi, ked som pred par rokmi sla na sezonnu brigadu do Hame, k pastekam, konzervam a pod..... nebudem tu ani popisovat co som videla....napinalo ma v istych castiach fabriky....ovplyvnilo ma to cca na par najblizsich mesiacov...ale teraz v pohode konzumujem pasteky....a veci tomu podobne...a nezamyslam sa.... Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Duda Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 Keď je reč o raňajkách.... Čo si odborníci myslia o Bebe keksoch? Je to skutočne také zdravé? Alebo je to zase len vecička plná cukru?Alebo také Activia jogurty na raňajky... Čo mám teda vlastne jesť? To čo v telke varia stojí milióny (a trvá hodiny) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Nokia Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 v kazdom jedle co je upravovane je nejaky bordelkebyze vidite ako to funguje tam kde sa sterilizuje zelenina do konzerv, kde sa robia parky atd :) myslim ze ked niekto chce zit zdravo, nech je vlastne vypestovanu zeleninu a ovocie, na nic ine sa spolahnut nemoze :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 alebo sa netrápiť tým, čo jeme ... aspoň nie priveľmi :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Nokia Zverejnené 16. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 16. Október, 2007 to som tym chcel povedat :)pretoze nikdy nebudeme jest len zdrave jedlo :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 18. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 18. Október, 2007 Nokia tá vypestovaná zelenina tiež neni zasa nejako bez chemikálií - kyslé dažde, umelé hnojivá. Ale mne to je jedno čo mi chutí to zjem a hotovo. Keď mi mama hovorila ked robila v konzervárnach ako to tam je a dalsi ludia spominali prihody keby som si to vzal k srdcu tak by som dnes nejedol nic. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Nokia Zverejnené 18. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 18. Október, 2007 phersu mal som na mysli vlastnorucne vypestovane ovocie a zeleninu tam snad clovek vie co do toho dal a cim to polieval Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
phersu Zverejnené 18. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 18. Október, 2007 nokiaja viem ako si to myslel, ale na ten ovocny strom aj tak prsi, aj na tu zeleninu Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Nokia Zverejnené 18. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 18. Október, 2007 ak mas zeleninu v skleniku tak nie :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 18. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 18. Október, 2007 a čo všetko je v pôde už dávno pred skleníkom ? :lol: neviem, nakoľko sa prehnojuje a hnojí a postrekuje v posledných rokoch, som trochu mimo toho diania už nejakú dobu, ale nie je to tak dávno, čo sa prevalilo zopár afér ohľadne dusičnanov, ktorými bola zelenina precpaná, a z nespočetne studní bolo zakázané piť vodu, a je zakázané dodnes ... neviem, ako dlho sa s tým pôda bude vysporiadavať, keď v 60. rokoch sa používalo DDT ako zázrak na v hojnej miere všade a umelé hnojivá v 70. a 80. ako spása hladujúcich krkov ... mala som jedného kamaráta, ktorý už pred viac rokmi sa ako mladý chalan stal technickým či akým námestníkom v nejakej výrobni mäsových výrobkov : salámy, párky, a kdečo - nič z toho nejedol, jedine čisté mäso ... no, asi vedel, prečo :) ja som si nikdy neumývala ovocie, ani neumývam, žiadne ... dokonca ani rajčiny, aj keď vidím na nich ešte zbytky postreku, len ich poutieram ... no na niečo treba umrieť :) ;) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
starsi Zverejnené 20. Október, 2007 Autor Zdieľať Zverejnené 20. Október, 2007 Ako sa vyrábajú džemy a marmelády? Keďže továrne musia vyrábať po celý rok, ovocie skladujú do zásoby. Marhule, jahody, ríbezle sa ošetria chloridom vápenatým, ktorý zaručí, že v džeme cítime a vidíme celé kúsky ovocia. Ovocná zložka však býva často nadstavená želatínou a farbivá dodajú bledému ovociu želaný odtieň. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Duda Zverejnené 20. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 20. Október, 2007 :lol: Takže už aj marmelády? Nikdy mi nejak extra nechutili.Dakujem ale za príspevky, som zvedavá o čom bude nabudúce :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 20. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 20. Október, 2007 možno mi chlorid vápenatý prospieva, ale vždy som mala veľmi rada kupované džemy a marmelády ... jedno, či s kúskami ovocia, či bez, proste mi chutili a chutia ... :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Cactales Zverejnené 20. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 20. Október, 2007 Tiež sa nejako veľmi netrápim nad tým, čo jem. Keby som sa mal takto vylučovať problematické potraviny, tak asi najzdravšie by bolo nejesť vôbec. :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
starsi Zverejnené 20. Október, 2007 Autor Zdieľať Zverejnené 20. Október, 2007 Prečo sú hrozienka v müssli šťavnaté? Je to tajomstvo niektorých výrobcov. Namočia sa do horúceho roztoku kyseliny fosforečnej, vďaka čomu sa potom dajú naimpregnovať roztokom glycerínu. Sú pekne guľaté a šťavnaté. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 21. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 21. Október, 2007 zrejme kupujem od správneho výrobcu, kupujem müsli tyčinky / v jednom čase som teda kupovala hojne / a nenašla som tam ani jedno jediné guľaté zrniečko hrozienka ... všetky boli k neidentifikovateľnosti zmačknuté :)je možné, že kyseliny fosforečnej a glycerínu som bola ušetrená :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
starsi Zverejnené 21. Október, 2007 Autor Zdieľať Zverejnené 21. Október, 2007 Aj hranolčeky sa máčajú v lúhu Keď si robíme doma hranolčeky, je to jednoduché. Tie, ktoré kupujeme hotové zmrazené, prechádzajú náročnou úpravou. Zemiaky sa musia okúpať v parných strojoch, kde im popraskajú šupky, potom ich oškriabu kefy. V niektorých výrobniach, ako napísal nedávno český časopis Týden, sa doposiaľ používajú na lúpanie zemiakov kúpele v koncentrovanom sodnom lúhu, ktorý rozloží šupky. Po nakrájaní na hranolčeky sa predvaria vo vode obohatenej siričitanom sodným a fosfátom. Obe chemikálie zabraňujú tvoreniu tmavých miest a dodávajú zemiakom zlatožltú farbu. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tomassi Zverejnené 21. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 21. Október, 2007 a nejaké info o trvanlivom mlieku by sme nemalisom počul, že ani tam nie je normal mlieko, ale nejaké z prášku Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 22. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 22. Október, 2007 nie tak dávno kolovalo po mailoch podivuhodné zloženie párkov a ľadovej drte a ružového práškového neviemčoho ... nemá to ešte náhodou niekto odložené ? myslím, že podaktorým by sa to tu mohlo celkom páčiť :lol: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
starsi Zverejnené 23. Október, 2007 Autor Zdieľať Zverejnené 23. Október, 2007 Keď šunka nie je šunka. Trocha mäsa, odrezky, želatína, dusitany, fosforečnany, rastlinné gumy, aromatické látky, konzervanty, stabilizátor, zahusťovadlo a voda. Tak to je šunka, akú si kupujeme v obchode. Kto robí domácu šunku, vie, že do nej pridá kvalitné mäso, soľ a korenie. To, čo kupujeme v obchodoch má od tohto receptu ďaleko. Pod názvom šunka sa totiž často predávajú najrozličnejšie výrobky z kusov mäsa a odrezkov, éčka potom pomôžu z tejto nevábnej hmoty vyrobiť žiadanú šunku. Vďaka fosforečnanom, ktoré v mäsových výrobkoch viažu vodu, môže byť až 30 percent váhy šunky len obyčajná voda. Podobne je to v aj v ostatných údeninách. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Nokia Zverejnené 23. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 23. Október, 2007 nie nadarmo sa hovori ze sunka je len draha voda :lol:a ked si zoberes ze co stoji sunka kde pisu ze ma 99% masa tak to uz je drahsie ako poriadna svieckova :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 24. Október, 2007 Zdieľať Zverejnené 24. Október, 2007 kdesi som to tu písala, / tuším v Lacných alternatívach /, že sa v posledných rokoch dosť vyhýbam pri nakupovaní šunke, strojovej šunke, a akejkoľvek šunke, pretože kým s tým človek príde domov, tečie z toho voda, hlavne keď to balia do tých tenkých mikroténových fólií, a zvyčajne má taká šunka veľmi podozrivú farbu, akoby prešla odfarbovačom a slaná, zrejme aby soľ zakryla ostatné nedostatky ... hm :lol: a áno ... cenu má zvyčajne veľmi zaujímavú :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz