Skočiť na obsah

Jurislav

Odporúčané príspevky

Ešte zvláštnejšia:

 

Milan († 46) osudu neušiel: Prežil tragédiu pri Kurimanoch, zomrel na svahu

 

Milan Gomoľák († 46) z Čirča (okr. Stará Ľubovňa) sa akoby zázrakom vyhol pádu mosta pri Kurimanoch v novembri 2012, no zakrátko zomrel pri lyžovačke

Na tom nezvratnom osude bude fakt asi niečo pravda..
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

No ja si už zvykám, že keď idem po ceste, tak si treba dávať pozor, aby som si zuby nevybil. Ešte aspoň, že tie diaľnice sú relatívne kvalitné. V Bulharsku som výtlky videl aj na diaľnici, teda aspoň ako diaľnica sa to tvárilo. V Turecku, v okolí Istanbulu mali cesty veľmi kvalitné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

netreba ani mýto, ostatne nákladná doprava už ho platí. pokiaľ viem spotrebné dane z palív boli zavedené aby bolo z čoho financovať rozvoj a údržbu cestnej infraštruktúry. možno by stálo za pokus opýtať sa všetkých poprevratových financministrov kam doboha tieto peniaze tiekli, lebo do údržby ciest rozhodne nie. a zaklincovala to 2. dzurindova vláda keď pri tzv. reforme verejnej správy vytvorila 8 nezmyselných krajov a cesty nižších tried im hodila na krk ale peniaze zo spotrebnej dane z palív už nie. debilnejšie sa už v systéme zachovali len samotné kraje keď tie cesty od štátu prebrali bez toho že by vyžadovali aby tie cesty štát uviedol do pôvodného stavu - to je poopravoval.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 4 mesiacmi...

Čo si myslíte o tempe výstavby a trasovaní našich diaľnic?

Slabota. Sme jediny stat v okoli co nema ani jednu suvislu dialnicu. Stale sa vyhovaraju na tunely, zly teren, dodavatelov, konurzy, financovanie pricom chorvatsko postailo dialnice za 4 roky! Tak kde to viazne?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už len tá Ružomberská etapa chýba na D1 že? Nejak po Žilinu je to som osobne videl a v TV bolo že od Liptovského Mikuláša sa dá ísť po Prešov súvisle. Viem že ešte by tam mal byť obchvat Prešova a z Košíc to ešte voľakam má pokračovať ale tak v Prešove sa prejde cez mesto a potom už po Košice je. Tak ma zaujímalo Bratislava-Košice súvislé prepojenie.

Teraz je to uz v pohode, stavia sa celkom svizne. Viazne to na pozemkoch, kde inde.

Áno teraz z tých eurofondov sa to dobre rozbehlo. Ako to riešia s pozemkami v zahraničí?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Medzi BA - KE este chyba 5 usekov:
Hricovske Podhradie - Lietavska Lucka /vo vystavbe/, Lietavska Lucka - Dubna Skala /vo vystavbe/, Turany - Hubova /v rieseni -problem so zosuvom a trasovanim/, Hubova - Ivachnova /vo vystavbe - problem so zosuvom/ a severozapadny obchvat Presova /prebieha tender/.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a z Košíc to ešte voľakam má pokračovať

Z KE to bude pokračovať až na Ukrajinu. Ale od KE po Vyšne Nemecke nie je ešte postaveny ani centimeter. Čiže kym bude v prevadzke komplet diaľnica, ešte dobrych 10 rokov potrva. Ešte par tunelov sa musi vyvrtať, nap. v Prešove pod Kalvariu, pod Čebraťom, ľavy tunel Braniska, neajke 2 medzi Martinom a Žilinou atd. A všetko dvakrat, takže to nejaky piatok trva.

 

Tu maš informacie o D1, a zoznam usekov ktore su aktualne vo vystavbe: http://www.ndsas.sk/stavba/44347s?tah=66

A tie ktore sa ešte stavať nezačali: http://www.ndsas.sk/stavby-v-priprave/44364s?tah=66

 

Áno teraz z tých eurofondov sa to dobre rozbehlo. Ako to riešia s pozemkami v zahraničí?

Asi maju lepšie zakony o vyvlastňovani.

Ale pravda je aj ta, že maloktora krajina ma taky členity teren ako Slovensko. To zas nie je nejaka vyhovorka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 2 týždňami...

V marci sme sli na turnaj do sabinova. Boli odnas dve cesty. Ale ludia nemali dialnicne znamky ako aj ja - ale ja som nechal auto na parkovisku. Ludia z Revucej, aj z roznavy - nemaju dialnice a neotrebuju dialnicne znamky. Teda ake su ich ceny a ako ich vyuzivaju. Nevyuzivaju ich vobec a nepotrebuju. 

 

------------

Toto su ludia co su okradani zato zaco platia dane.

Nemaju dialnice. Maju platit za nejakych dvadsat kilometrov desat eur. Je to zverstvo.  Ten co je na ministerstve dopravy ci co je za to zodpovedny - by som ho zaskrtil.

 

Proste sme obcan ani nie druhej - tretej kategorie.  Odnas sa dalo ist dvomi smermi - ale cez dialnicu nie. desat euro na dvadsiatich kilometroch? Je to chore. 

 Ja na tu tu dialnicu co robia od Ziliny nepojdem,nepotrebujem ju a za nu mam platit este desat eur? Na o######avacov?

 

----------------------------

Ja nefnukam - ale nikdy som si nezaplatil 50 eurovu znamku. Za co? Minuly rok som siel do Bratislavi a siel cez Nove Zamky. ######em tento stat.

 

Dovolenka na Slovensku? Moze ######at. 

 

Poradili sme si a Sabinov OK pekne mesto .  Ale pre mna naposledy. 

 

-----------

Proste tie cesty pre mna niesu - ak sa mi dostanu do cesty odmietam platit za dvadsat km desat euro. A sme sli na 5tich autach rodicia co ich tam ich mali doviest . Za to zaplatit 50 eur? Za co? Ze by sme presli spolocne dvesto km?  Toto su nase dialnice? Nas odrezavaju od sveta u nas.  ######at.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dialnicna je pre tych, ktori jazdia pravidelne dlhe streky. Tebe je naco ked niekam dalej sa vyberies raz ci 2x mesacne? Ved to nemusis vyuzivat a platit za to. Nikto ta nenuti, tak nejak mi unika pointa. Ano, je smutne ze este tadial nic nevedie, ale aj keby ste tam u vas mali 30 dialnic, ty ich aj tak nebudes potrebovat. Neoplatilo by sa ti to platit.

 

Ja keby som nepotreboval pravidelne pracovne jazdit na Liptov, tiez si nekupim dialnicnu. Na tie vikendove jazdy, hoci dialnicu mame, by mi stacili v pohode aj vedlajsie cesty.

 

A nechapem co vlastne chces. To maju byt dialnice zadarmo?

 

A inak uz sa to hybe, pojde vam tam R2, uz je to v procese byrokracie, schvalovani, tendrov. Do 2021 ma byt hotova.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna negativne psychologicky posobi, ze si musis kupit 10 dnovu znamku, hoci na dialnicu vstupis len raz, mozno dvakrat v priebehu vikendu na spiatocnej ceste. Clovek ma pocit nespravodlivosti, ze dalsich 8 dni zaplatil zbytocne.

V tomto pripade je skoda, ze neexistuje nieco ako jednorazovy vstup / platba. Dajme tomu za 1,- €

Vyriesil by to automatizovany system, podobne ako je mytne pre nakladaky.
Ale to by zasa sviatocni dialnicni jazdci nariekali, ze si musia napr. predplatit nejaky pausal, z ktoreho by sa im odratavalo, ze musi byt v aute nejaka palubna jednotka a pod.

V konecnom dosledku by kazdy prisiel na to, ze zaplatit si 50,- eur za rok je velmi vyhodne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V slovinsku to maju dobre vyriesene a netreba ziadne palubne zariadenie. Vyberaju myto rucne ako ked ste v stredoveku chceli prejst cez most. Ale kto prejde raz, zaplati raz. Kto prejde viackrat, zaplati viackrat. Ja ked idem do Nitry raz za rok tak zaplatil by som ked tade idem. Kto dochadza do Nitry pravidelne by zaplatil pri kazdom prejazde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov