Skočiť na obsah

Trestný čin krádeže


VERTi60

Odporúčané príspevky

Zdravím chcem sa opýtať či sa dá považovať za krádež, príklad požičial som vec zo súhlasom, dohodli sme sa že mi ju vráti v nedeľu, v nedeľu sa neozval, dnes som ho bol navštíviť,nemal to pri sebe dohodli sme sa že večer, dnes zase nemá čas. Prestal som mu veriť, ani mobil už nezdvíha...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak ti vec nevrati, urcite je to tresny cin...aky konkretny, to uz neviem

 

dnes zrovna bolo v Sudnej sieni presne pripad o tom, ako jedna pozicala, druha (ne)vratila

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemyslím, mirec nepíše, v akej cenovej relácii požičal, môže ale podať trestné oznámenie, policajti rozriešia, kam to spadá

ale nie je to krádež, to by musel vec odňať z dispozície vlastníka proti vôli majiteľa

on tú vec požičal, v prvom rade.

 

lepšie by bolo pozrieť Trestný zákon a paragrafy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ocakavam, ze sem mirec nepise preto, lebo ma problem so ziskanim spat napaleneho DVD-cka

ci? :)

 

:smilieee:

 

Osobne poznám taký prípad, nick na tomto fóre nufan by vedel o tom dlho rozprávať :)

 

doll. nie dvd to nie je :D je to horolezecká výbava kde je cena približne 400 €

 

Starý môj asi ťa nepoteším, ale toto môže byť na dlhé lakte. Za predpokladu, že výstroj má stále u seba, tak sa to ešte môže vyriešiť rýchlo. Ak výstroj predal a peniaze utratil, tak máš zrejme po ptákoch. Podobný prípad som riešil v tejto téme, feťák nám ukradol zlaté prstene, ktorých hodnota bola vyčíslená na nejakých 600€ asi, súd mu dal na 1,5 roka podmienku, ale škodu si môžeme vynahradiť akurát tak len cez exekútora. Keďže feťák je socka, ktorej tuším ani sociálku nepriznali, tak exekútor mu vlastne nemá ani čo zobrať, takže riešenie je v nedohľadne. Máme asi 10 ročnú lehotu aby sme mohli využiť služby exekútora, po tejto dobe bude tento trestný čin premlčaný. Akože nebol by problém poslať na neho 2-3 gorily, ktoré by z neho spravili invalida, ale nič by sa s tým nevyriešilo a len problémy by z toho boli. Na Slovensku je to proste tak.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tak toto je trocha iny pripad...chlapec asi nechcel horolezecke lano na odtiahnutie nejakeho vraku, .. takze urcite ma nejaky ten cash a vytiahnut od neho peniaze v pripade ze by to aj predal alebo znicil nebude problem

 

dolezite aby boli svedkovia, ktori by potvrdili, ze vystroj si naozaj pozical

 

potom sa parkrat "povyhrazat" dotycnemu ze mas v plane podat trestne oznamenie, to mozno zaberie (informovat ho SMS, mailom, prostrednictvom kamaratov, jeho rodiny,,...nejaky sposob sa urcite najde)

chlapec si uvedomi ze pravo je na tvojej strane a myslim si ze si hned a zaraz spomenie, ze to lano, po ktorom sa chce liepnat je pozicane

 

a ked to nepomoze...tos, je na tebe ci to chces tahat po sudoch..

 

mas skusenost do buducna, ze taketo veci treba predom podchytit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ako píše Axel,

podobnú skúsenosť mám aj ja, preto som sa pýtala na hodnotu.

môj dlžník mi dlží okolo 1300 eur, priznané, odklepnuté, u notára spísaná podpísaná podlžnosť, dohodnuté splátky už vyše roka, s tým, že keď nebude platiť, ide na exekúciu okamžite ....

je to sociálne slabý pablb, dospelý chlap, ktorý ktorý má / alebo mal síce robotu, ale toľko dlžôb a exekúcií a splátok, ktoré neplatí tuším žiadnej banke, / a pokiaľ viem, má úvery aspoň v piatich, a úvery v kdejakých pôžičkárňach, ktorým z obavy o svoje zdravie platí, na vlastné dieťa platí nejakých 20 eur, lebo viac už mu súd vymerať nemohol, takže ja som so svojou požiadavkou asi sedemnásta v rade.

rok som o ňom nepočula, neviem kde je, a pravdu povediac, urobila som kríž nad dlžobou a nechcem o ňom viac ani počuť.

rovnako ako Axel - mám 10 rokov na to, / už len 9 /, aby to začal riešiť exekútor, ale nemá čo riešiť, ja sa naženiem do ďalších výdavkov a ten človek nemá nič. dve staré fotelky a gel na vlasy.

aj keby som na neho zavolala nejakého gennadija so sergejom, zasa len ja musím platiť, a nedosiahnem tým nič, lebo ten človek nič nemá.

 

dnes takýmto kvitne pšenica, jednoducho nič nerobí, lebo nemá z čoho platiť, a ja by som mala ďalšie výdavky navyše.

maximálne dostane podmienku a nikto ho neprinúti, aby zaplatil či vrátil. žiaľ.

nie je to také jednoduché.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, velmi vazne premyslam nad tym, ze si zalozim "zivnost" na riesenie takychto konfliktov... vlastne by som to urobil uz davno, lenze ide o to, ze pokial je vas konflikt len v slovny ja neviem ci mozem tomu dotycnemu co za mnou pride objednat si pracu verit...

ale, aj napriek tomu nad tym stale premyslam, pretoze su sposoby ako si overit alebo ako nachytat ci uz slovne alebo inak "zalujuceho" alebo "obvineneho"

a ja ti garantujem, ze ti ten clovek peniaze zarobi!!! potom ho pustime a zase si bude zit ten svoj zivotik, no uz s trochu vacsimi obavami, znovu si od niekoho poziciat...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Jur: urob to. Zišlo by sa niečo také.

 

Dnes v správach hovorili o tom malom trojročnom dievčatku, čo spadlo do kanála, z ktorého bol ukradnutý poklop. A zaplatilo životom. Veľmi ma to pobúrilo, a to je slabý výraz. Vedela by som hnáty osekať tým zlodejom, :ax: ale aj tým hlupákom, čo to vykupujú. :kladivo: :boxing: Keby to odmietali vykupovať, nekradlo by sa to. Keby bola nejaká kontrola, ktorá by mala oprávnenie zobrať zberni licenciu, :closed: ak nájde takýto predmet bez seriózneho zdokladovania pôvodu, by si zberne dobre rozmysleli, aký materiál prijmú, a aký nie. Pokiaľ mi dobre pamäť slúži, keď sme kedysi brali odpadové žily (AYKY s hliníkovým jadrom, tuším 50ky to boli, používali sme to po narezaní v záhrade ako stlpiky na fazuľu), tak sme riadne dostali potvrdenie na ne, a tak isto aj fóliu, ktorá síce bola ako odpad, lebo jej rozmery nezodpovedali norme, ale pre naše potreby bola dobrá. Takže viem, že také dokumenty sa vydávali.

Podobne aj keď sa kradnú káble, veď ak chýbajú niekde na železničnej trati, môže dôjsť k havárii. Hrozne ma to vytáča, že sa kradnú veci, od ktorých sa odvíja bezpečnosť ľudí, a tiež že to zberne vykupujú. naozaj sa mi nechce veriť, že by v tých zberniach boli samí retardovia, čo nevedia, čo berú a aký význam tá vec mala na svojom mieste.

 

Tiež čo zlodeji pokradli reťaze v Slovenskom raji, no skoro ma mrdlo, škoda, že pri tom, ako ich odstraňovali, nepopadali dolu z tých skál. :kladivko:

 

Doteraz sa v takých prípadoch len pokrútilo hlavou, že noo, zasa tí zlodeji, no šak čo narobíme, ale nijako sa nesprísnili kontroly, nič sa s tým nerobilo....a to musel niekto zomrieť, aby sa tomu problému konečne aj niekto začal venovať? A ešte nezapadne to prachom a neupadne do zabudnutia, kým sa pre zmenu napríklad nevykoľají niekde plný rýchlik vďaka chýbajúcim káblom zabezpečujúcim signalizáciu?

 

ešte k otázke, či nás tiež už dakto okradol: Aj nás okradli, bolo to pred pár rokmi. Sme jednu sobotu, ako sme to mali vo zvyku, šli do záhrady, chceli sme si uvariť kávu, ale nie a nie zapnúť tú kanvicu, a zistili sme, že ani svetlo nefunguje. no a nakoniec sme zistili, že chýbajú v pivnici chatky veškeré káble. Skrátka sa niekto vlámal do pivnice (hornú časť nechal na pokoji), poodsekával káble, zobral aj kotúč od cirkulárky (motor nechal, asi mu bol ťažký)...nikdy sme nezistili, kto to bol.

Možno sa niektorí pamätáte, na Post Fóre som písala o kamoške, ktorá nie a nie mi vrátiť prachy, no tak nakoniec mi ich vrátila, ale teraz zas mi iná kamoška dlhuje - ale našťastie nie až toľko. To už som bola obozretnejšia a požičala som jej len menšiu sumu. Myslím, že tie peniaze už v živote neuvidím, lebo aj ona si napožičiavala zo všetkých strán a veru neviem, že by ich aj povracala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som zvedavá, ako a kto uhradí život 3ročného dievčatka, ktoré umrelo vďaka zlodejovi poklopu kanála...a som zvedavá, či sa konečne začnú reálne aj stíhať a zatvárať zlodeji zariadení, ktoré majú vplyv na všeobecnú bezpečnosť obyvateľstva. Ozaj by ma to zaujímalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov