Skočiť na obsah

Andulqa

Odporúčané príspevky

inak, ja proti tomu nic nemam ak niekto chce cakat do svadby, mam par takych kamosiek na skole, co maju taky isty nazor, su to vacsinou nabozensky zalozene baby, ale niektore aj nie, az som bola prekvapena kolko ich je, jedna chodila so svojim chalanom 4 roky bez sexu...osobne si to neviem predstavit....ono je sice pravda ze treba deti ucit hodnotam vztahov a manzelstva aby zas nevhupli do toho s kymkolvek a akokolvek, ale nie az takto extremne

 

 

to je fakt riesenie toto, zakaz interupcii a zakaz antikoncepcie, potom by som vsetky deti co sa narodia dala tejto slecne, nech sa stara ked ma taketo mudre reci...a fakt dobre otazky jej tam davali, hlavne ta s tou matkou ktora ma dve male deti a rizikove tehotenstvo...sak mozno preziju obaja, ale mozno nie a potom deti budu vyrastat bez matky, to je fakt uchvatne riesenie :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iná dimenzia :

 

Ste si však istá, že aj to dieťa, ktoré sa narodí zdravotne postihnuté, by chcelo takýto život? Lebo stále hovorím o ťažkom poškodení. Vy by ste ho v každom prípade nechali žiť?

- Rozhodne áno. Ak by išlo o poškodenie, v dôsledku ktorého povedzme v prvom roku života zomrie, aj vtedy ho treba nechať zomrieť prirodzenou cestou. My si nemôžeme vziať na svedomie život tohto dieťaťa.

Spýtam sa aj inak. Čo ak je žena, ktorá má doma dve malé detičky, tehotná, ale tehotenstvo ju z nejakého dôvodu priamo ohrozuje na živote?

- Ak sa však jedného dňa jej dve deti dozvedia, že to tretie dieťa si dala matka zobrať, ako sa budú na ňu pozerať?

Takže by ste obetovali matku?

- Vždy je nádej, že prežijú obaja...

to len pre prípad, e ten rozhovor raz uložia do archívu ... toto nie je to milosrdné zachraňovanie života ...

o koho právo na život ide ? ...

 

Ale čo v prípade, ak ženu znásilnia? Čo by ste robili vy, keby sa vám to stalo a otehotneli by ste?

- Jednoznačne by som si to dieťa nechala. Neváhala by som ani chvíľu. Veď nakoniec môže byť to dieťa zmyslom a radosťou života. A možno sa nájde postupom času aj ten pravý muž, s ktorým by žena strávila zvyšok života.

 

isteže sú ženy, ktoré takto uvažujú, to je v poriadku ... aj za vojny nedávno na Balkáne boli znásilnené mladé mníšky, každá sa rozhodla nechať si dieťa

 

ale byť zbitá, znásilnená, pod hrozbou, s nožom na krku, neviem, či by bola pre každú ženu taká slasť byť inkubátorom pre dieťa patologického násilníka ....

 

veľmi, skutočne veľmi nemám rada takéto jednoznačné konečné "pravdy" vyslovené dokonca ženou, ktorá ešte nič neskúsila, sa takmer cíti byť svätou a povolanou poúčať tu jeden celý národ o mravnosti ...

 

nikdy nevie, čo jej alebo jej deťom raz život prinesie ...

dať zabiť matku dvoch malých detí je skutočne ... veď buď umrie, alebo nie - mravnosť nado všetko a právo na život

je mi z nej nevoľno

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veľmo konzervatívny názor má tá ženská. Boh žehnaj tím ktorí to uplatnili a sú šťastní. Boh pomáhaj tým ktorí nemali toľko šťastia. No, s takýmto názorom sa síce ľahko oháňa, ale samozrejme ľudia sú ľudia a nie každý sa riadi podľa druhých. Ja som mal síce to šťastie na manželku, dieťa sme si splodili na svadobnej ceste. :lol: Ale určite nezačnem takto kázať druhým, že toto toto a takto takto. Vôbec, skôr pomoc ako obyčajné slová je oveľa cennejšia. Ešte ma mrzí že takýto "morálni" ľudia začnú takúto "nemorálnu" kampaň. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Potratová kampaň porušuje reklamný kódex

Arbitrážna komisia Rady pre reklamu rozhodla, že kontroverzná kampaň Právo na život nie je v súlade s Etickým kódexom.

 

Rada pre reklamu posudzovala primeranosť a etickosť kampane, po tom čo sa jej na stôl dostalo niekoľko podnetov proti tejto kampani

 

Kampaň nebola pripravená s pocitom zodpovednosti voči všetkým skupinám, ktoré priamo zasahuje a nie je v súlade s reklamným Kódexom, rozhodla Arbitrážna komisia Rady pre reklamu.

 

Zástupcovia občianskych združení v stanovisku pre Reklamnú radu uvádzali, že kampaň prezentuje sociálny a politický problém umelého potratu. Má vzdelávať verejnosť a prinavrátiť jej úctu k životu a zákonom dosiahnuť plnú právnu ochranu nenarodených detí.

 

Podľa organizátorov je kampaň nekomerčná, nezisková a nie je v spojení so žiadnou politickou stranou. Odmietajú aj výhrady voči jej neetickosti, lebo podľa nich na Slovensku nejestvujú univerzálne normy slušnosti a mravnosti, ktoré by určovali, či majú alebo nemajú byť takéto zábery zobrazované.

 

Kampaň sleduje politický cieľ

 

"Kampaň sleduje výlučne politický cieľ, ktorým je sociálna a legislatívna reforma, a preto nespadá pod pôsobnosť Etického kódexu Rady pre reklamu," uvádza sa v texte, ktorý zaslali organizátori Rade pre reklamu. "Reklama regulovaná Kódexom je predovšetkým reklama komerčná, pod pôsobnosť Kódexu nespadá politická reklama," dodali.

 

Tvorcovia kampane apelujú na to, že nejestvuje žiadne trestné a občianske právo, ktoré by trestalo zobrazenie interrupcie a takouto formou chcú sprostredkovať realitu.

 

"Plod, ktorý sa potráca v 11. - 12. týždni, má určité vizuálne znaky. Odborníci odporúčajú interrupciu do 8. týždňa, pokiaľ sa ešte plod považuje za zhluk buniek," povedal pre Aktuálne.sk profesor Miroslav Borovský z gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Bratislave.

 

Právu na život vyjadrili podporu súkromné osoby, Islamská nadácia na Slovensku, ale aj predseda konferencie biskupov Slovenska František Tondra, ktorý uviedol, že ju akceptuje, lebo ukazuje pravú tvár.

 

Kampaň vyvolala mnohé ohlasy z radov verejnosti kvôli priamemu zobrazeniu umelo potrateného plodu.

celý článok: http://aktualne.centrum.sk/domov/zdravie-s...phtml?id=247542

----------------------

Rozhodnutia Rady pre reklamu nie sú záväzné, majú len odporúčajúci charakter.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a okrem toho je plný net nesúhlasných komentárov ...

 

kampaň šokovala aj reklamných tvorcov

 

 

Reklamné bilbordy proti interrupciám, ktoré v posledných týždňoch vyvolali širšiu diskusiu o umelom prerušení tehotenstva, porušili etické pravidlá reklamy. Rozhodla o tom dnes Arbitrážna komisia Rady pre reklamu. Občianske združenie, ktorú reklamnú kampaň spustilo, v nej však bude pokračovať, povedala jeho zástupkyňa Jana Tutková.

 

celý článok hovorí sa tam okrem iného o ženách, ktoré by slečna Tutková najradšej videla mŕtve - buď alebo - ktoré museli zo zdravotných dôvodov podstúpiť interrupciu, o ženách, ktoré potrebovali odbornú pomoc, aby to prekonali ... ale v kampani budú pokračovať

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja len k tomuto by som chcela...

Spýtam sa aj inak. Čo ak je žena, ktorá má doma dve malé detičky, tehotná, ale tehotenstvo ju z nejakého dôvodu priamo ohrozuje na živote?

- Ak sa však jedného dňa jej dve deti dozvedia, že to tretie dieťa si dala matka zobrať, ako sa budú na ňu pozerať?

že ja som mojej matke nikdy nezazlievala, že bola na potrate, nikdy som ju kvôli tomu neodcudzovala a plne jej rozhodnutie chápem. bolo to jej rozhodnutie, nechápem, ako "inak" by som sa na ňu mala pozerať. dokonca mala na to iný "menej vážny" dôvod ako ohrozenie svojho života. jednoducho je to moja mama a verím, že sa rozhodla správne

navyše bola na potrate pred mojím narodením, takže iróniou je, že ja by som tu vlastne ani vôbec nebola, keby sa vtedy rozhodla inak

 

k odmietaniu antikoncepcie všetkých druhov nemám ani chuť sa vyjadriť, toto som počúvala štyri roky na strednej od učiteľa náboženstva a takýchto názorov mám už plné zuby :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Eticke pravidla reklamy..... nuz teda budme k sebe uprimni , toto co predviedli odporcovia potratov je doslovne a dopismena surove, neeticke,nieco co je v nasich podmienkach maleho Slovenska uplne novum, natvrdo verejńosti ukazať zabite ludske embryo, to tu este nebolo. Ale postavme problem aj inak, reklama nas denno denne prenasleduje na kazdom kroku, vascinou nam otravuje zivot, pocas reklam v Tv prepiname program , vypiname radio alebo ladime inu stanicu,okolie miest a cestnych komunikacii su " lesy " nezmyselnych reklamnych bilbordov hyzdiacich okolie a aj zivotne prostredie, ktore nas nabadaju na kupu ci tovarov alebo sluzieb a vacsinou ich aj prehliadame.Tento tak diskutovany si vsimli vsetci a urcite ostal natrvalo vryty do pamati, i ked zrovna toto nie je reklama, ale memento ludskej zloby

voci sebe samemu, akysi vykricnik neochoty voci zakladom zitia a prezitia ludskej rasy .

Bilbordy s mrtvym ludskym zarodkom v ruke je nieco, co tu este nebolo. Predovsetkym natvrdo ukazuje ludsku lahostajnost voci zivotu ako takemu, voci zivemu a bezbrannemu,ukazuje realitu dnesneho uponahlaneho sveta mamonu,

surovym sposobom vstupuje do svedomia bez toho,aby bral ohlad aj na inych - velmi citlivych, chorych,deturence teda svojim sposobom tiez bezbrannych. Uz som spominal - bilbordy splnili svoj ucel, i ked mnohi nebudu suhlasit , ale verejna diskusia sa o potratoch , a nielen kauza neetickosti bilbordov , ale predovsetkym umele preusenie tehotenstva, ako krajne riesenie naplnili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jozef,

 

stále silnejšie podnety otupia zmysel pre vnímanie slabších podnetov

kedysi bol adrenalínový šport prejsť prvú trasu tour de france, dnes sa skáče z mostov a plachtí vo vzduchu a vymýšľajú sa nové adrenalínové zábavy - rovnako to funguje aj s reklamou

 

áno, v tv automaticky stíšime či vypíname zvuk, keď začne hulákať reklama, odídeme si vybaviť televíznu večeru či návštevu toalety, definitívne zaženieme deti spať, lebo program nie je pre nich vhodný, alebo ako hovoríš, prepíname na inú stanicu.

s bilbordmi to nemôžeme spraviť, ani s plagátmi vylepenými v autobusoch. v tom je ten rozdiel.

 

áno, tie bilbordy niečo ukázali, aj sa o nich debatovalo, ale svoj účel nesplnili.

isteže, všimli si ho všetci, aj o ňom diskutovali - predmetom diskusie nebola ani tak podstata problému, o ktorom aj tak každý vie, ale jeho prezentácia .

priveľký kanón vytiahla precnostná slečna Tutková.

 

spomínalo sa to aj v mnohých príspevkoch na nete - a tvrdím to od začiatku :

 

nie nechutnosť alebo nevkus je problém

upozorňujú veľmi vehementne na problém, o ktorom táto spoločnosť vie.

zasiahla hlavne kategórie, ktoré zasiahnuté byť nemali, deti a trpiace ženy.

kategórie, kde sú interrupcie ako spôsob antikoncepcie využívané bežne, sa kampaň prakticky nedotkla.

a tam nejde o mamon, interrupcie nie sú predsa lacná záležitosť.

investovať do podpory mladých rodín, do skutočne efektívnej sexuálnej výchovy, nie s cirkvou za zadkom a dogmami, lebo radikálnymi zákazmi sa ešte nikdy žiaden problém nevyriešil.

...

 

a ľudská ľahostajnosť k životu ?

hm. slečna Tutková a celý jej ansámbl dokázal, ako jej záleží na ľudskom živote - radšej zabiť matku malých detí ako jej život ohrozujúci nesamostatný plod.

alebo sú jej všetky názory v poriadku ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcem byt nejakym sposobom kruta, ale takymto ludom, co pojedli vsetku mudrost sveta, a pritom vedia prt, tak iba jedno....

v tomto pripade by ju mal niekto poriadne prefiknut, a bola by som zvedava, ake vyroky by hlasala potom :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

nesledujem to a neviem kto je Tutkova , komentujem iba vizual daneho bilbordu a zaroven moj nazor na zabijanie

ludskych embrii, nie je dolezite kto sa skryva za autorstvom a vonkoncom nie meno a jeho popripade zivotne preslapy, a co povedal a nepovedal, bilbordom dokazal zaujat siroku verejnost, ci + alebo - , najhorsia je letargia, to je ako zivot v hmle, a tento stav sa iba na malinke casove obdobie zmenil. Dolezity je jedine zivot sam o sebe. Zi a nechaj zit.

Urcite na FSPF patrim medzi najstarsich diskutujucich, urcite vek mi nedava pravo spravat sa - zjedol vsetku mudrost sveta , ale podstatnu cast zivota mam uz za sebou a zivotne skusenosti , no hmmmm... sú len predsa nejake..... a viem sa s kazdym podelit, ale aj prijat , dobra skusenost je ako dobry softwer. :lol: :)

 

 

dolphinka

 

 

si o tom presvedcena ? Ved len by jej to dobre padlo..... :) ;) ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

precital som si , ale nazor necakaj , to sa neda ...... kazdy sme nejaky, slecna Tutkova ak hovori pravdu je jedna z mala mladych co zije bez pohlavneho styku, asi jej postacuje masturbacia, petting alebo ine..... mam ine nazory na poskodenie plodu a ohrozenie zivota matky, ale aj znasilnenie, inak som za zakaz interuocii..... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som čítal blog, ktorý preberá príspevok diskutujúceho zo stránky "Právo na život" a snaží sa spochybniť argumenty autorov tejto kampane:

Čiže ste aj proti antikoncepcii?

- Antikoncepcia zabíja počaté dieťa, a preto ju odmietam.

(z predmetného rozhovoru slečny Tutkovej)

 

Nie je to pravda. Absolútna väčšina v súčasnosti užívaných hormonálnych antikoncepcií je založená na zástave ovulácie (t.j. nedôjde k dozretiu vajíčka) a tým pádom žena nemá menštruáciu, len pravidelné pseudomenštruačné krvácanie. Avšak počas celej doby užívania hormonálnej antikoncepcie nedôjde k dozretiu ani jedného vajíčka, ani jedno vajíčko telo ženy neopustí. Teda nie je pravda, že užívanie hormonálnej antikoncepcie je vražda. Žiadam a vyzývam slečnu Tutkovú, aby sa za toto klamstvo verejne ospravedlnila v printovom médiu. V opačnom prípade môže byť trestne stíhaná za šírenie poplašnej správy a za vedomé uvedenie verejnosti v omyl.

viac na: http://www.birdz.sk/webky/citajblog.php?clanok=20804

http://www.pravonazivot.sk/napisali/negative/2/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je viacero druhov chemických antikoncepcií - tá preventívna proti ovulácií a tá ktorá sa bere "po tom". Práve tá zabíja čerstvo počatý plod. Ale samozrejme nebolo naznačené na ktorú sa Tutková odvolávala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je viacero druhov chemických antikoncepcií - tá preventívna proti ovulácií a tá ktorá sa bere "po tom". Práve tá zabíja čerstvo počatý plod. Ale samozrejme nebolo naznačené na ktorú sa Tutková odvolávala.

Slečna Tutková sa vyjadrila všeobecne a nerozlišovala medzi druhmi antikoncepcie. A vyjadrila sa, že je aj proti kondómom. Mám z nej pocit, že ani medzi antikoncepciou a interupciou nerobí veľký rozdiel. Oboje podľa nej zabíja nenarodené dieťa. Ak by presadila svoje predstavy do tej miery, že by sa okrem potratov zakázala akákoľvek antikoncepcia tak by mohla čakať skôr opačný efekt. Oboje by sa diali ďalej, len nelegálne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kazdy sme nejaky, slecna Tutkova ak hovori pravdu je jedna z mala mladych co zije bez pohlavneho styku, asi jej postacuje masturbacia, petting alebo ine..... mam ine nazory na poskodenie plodu a ohrozenie zivota matky, ale aj znasilnenie, inak som za zakaz interuocii..... :lol:

z toho, čo slečna Tutková prezentovala, je viac-menej zrejmé, že žije úplne bez pohlavného styku, aj bez jeho náznaku, nemyslím, že nejaká masturbácia u nej prichádza do úvahy ... rozhodne som z jej rozprávania ten pocit mala - slečna T. zásadne všetko odmieta

keď sa chce darovať, nech sa obviaže červenou mašľou, ok

ale jej názory na znásilnenie a poškodené plody a život matky ohrozujúce tehotenstvá, to je iná káva.

 

Je viacero druhov chemických antikoncepcií - tá preventívna proti ovulácií a tá ktorá sa bere "po tom". Práve tá zabíja čerstvo počatý plod. Ale samozrejme nebolo naznačené na ktorú sa Tutková odvolávala.

nech je to akákoľvek chemická antikoncepcia, aj tabletka "po", čerstvo počatý plod je maximálne niekoľko hodinový zhluk buniek, tak nedémonizujme už všetko...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

slečna Tutková vytiahla znovu delá, video na ústavnom súde

 

z článku :

 

Tutková v liste sudcom tvrdí, že kým interrupcia berie život dieťaťu, tehotenstvo berie dočasne nejaké zo slobôd matky počas deviatich mesiacov. Keďže dieťaťu ide o viac - o život, základnejšie právo na život by malo byť uznané. V demokracii, keď sú práva dvoch ľudí v konflikte, zákon musí chrániť základnejšie právo, píše ďalej Tutková.

 

 

ešte článok na sme.sk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

asi ma konzervativci zabiju, ale:

 

Ja nie som proti potratom, som proti "pravu na zivot", v takom zmysle v akom sa tu spomina.

 

takze moj pohlad na vec,

 

Plod nema pravo byt v maternici zeny, plod nema ziadne prava. ma len povolenie zeny nachadzat sa v maternici... Toto povolenie moze zena kedykolvek zrusit (vykonanim potratu) - ziadna vec nema pravo zit v inom tele, a urcite nema plod pravo drzat zenu ako rukojemnicku, kym sa narodi (obrazne povedane)

Skor by zena mala mat pravo na uskutocnenie potratu, pretoze ona sa potrebuje rozhodnut, ci chce mat potomka. Mat dieta je zavazok na velmi dlhu dobu, a mala by existovat moznost, ako napravit chybu (zlyhanie antikoncepcie, znasilnenie, nerozvaznost) - aj ked nie hned, tak aj po istom case, kym sa dieta nenarodi.

Oponenti budu argumentovat, ze si to zena mala rozmysliet, kym sa nechala nabuchat... Co nie je zla myslienka, ale nemalo by ist o nezvratny proces - kde sa uz neda rozhodnutie vziat spat. Cize by to, ze si zena vyberie, ze otehotnie, nemalo byt definitivne. Na druhej strane, vykonanie potratu definitivne je, a ked sa uz zena rozhodne, ze si plod necha vziat, tak ho uz nazad nijak nedostane. Uz to tu bolo aj napisane, ze zena, ktora ide na potrat, si to stokrat premyslela a je jej jasne, co kona...

 

Je mi jasne, ze netreba ukazovat nechutne vyjavy na billboardoch preto, aby vniesli "rozum" niektorym zenam.

 

tiez sa tu spominalo, ze "ako by sa deti pozerali na matku, keby vedeli, ze sla na potrat" - ako by sa na nu mali pozerat? Asi pre to mala svoje dovody, okradla ich tymto o nieco (surodenca?) - mozno. Ale, stale by som sa odvolal na to, co som napisal vyssie - zena vlastni svoje telo, a moze sa zanho rozhodovat. A plod, ked je tehotna, je sucastou jej tela.

 

[A zacnite flamovat :)]

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nj. i ked na druhej strane to, ako zena vlastni embryo zrejme nie je celkom to same, ako vlastni napriklad svoje zuby.

 

pokial teda hovorime o pravach a pod., dieta mozno chapat aj ako zavazok zeny voci spolocenstvu, v ktorom zije. a kedze prezitie spolocenstva zavisi od potomstva, zena, ktora abortuje vlastne dieta, zasahuje tym do zaujmov inych clenov spolocenstva a spolocenstva ako celku. z toho vyplyvajuci zavazok zeny voci spolocenstvu potom predstavuje narok ostatnych clenov spolocenstva na podiel z vlastnictva toho dietata, a to este predtym, nez sa ono z jej tela vymani.

 

preto sa zena nemoze rozhodovat o svojom dietati podla rovnakej lubovole, s akou rozhoduje povedzme o svojich zuboch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pokial viem pravo jednotlivca je nad zavazkom voci spolocnosti

 

spolocnost ta nemoze donutit ist si kupit chlieb ked ho nechces aby sa pekari mali lepsie, a aby sa v celkovom dosledku hybali financie v spolocnosti

tak isto ta nemoze donutit mat dieta ked ho nechces, len preto ze to dieta moze pre spolocnost nieco priniest

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov