Skočiť na obsah

Andulqa

Odporúčané príspevky

anoooo!!! to bude ono!!!  informator na hrad :) informator, vždy dokážeš ísť ešte hlbšie, než sme si kedy mysleli, že dokážeš, vskutku, obdivuhodné B)

a koniec srandičkám, toto je ešte lepšie - a zatiaľ to nepatrí do témy o Poľsku, lebo je to výsostne o človeku, ktorý pretláča svoj svetonázor bez ohľadu na to, čo chce cca 85 - 90 % jeho národa a vážne podstatná väčšina jeho sejmu:

 

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/75319/kaczynski-to-nevzdava-pokracuje-v-nesmyslnem-boji-proti-potratum.html

nie tak dávno, a celé stáročia, sa pri pôrode zomreté, nedonosené, či poškodené deti zomreté krátko po pôrode pochovávali za múr cintorínov, pretože kresťanské duchovenstvo odmietalo pochovať na vysvätený cintorín nepokrstené deti.

 

ako to myslí informator, vie zvyčajne len informator sám, aj to len možno :)

 

keď toto, čo napísal, čo je tu znovu nižšie odcitované,  súhlasí s tým, že tým myslel "socky", ktoré sa nevedia a nechcú integrovať, tak to myslel a napísal veľmi divne - zo sociek urobil najuvedomelejšie stvory pod slnkom, vzdelané, zodpovedné k sebe a k svojim deťom, najjedinečnejšie matky pod slnkom :) :

takže asi tak :)  zrejme preto sú detí týchto uvedomelých matiek plné detské domovy a vôbec za tie, čo chodia bosé doma, nedostávajú žiadne sociálne dávky, rodia z čírej radosti, a narodili sa všetky tie deti len z čistej zdravotníckej vzdelanosti a uvedomelosti matiek a otcov.

 

Vdaka za ponuku game, ale hrad pocka :)

 

No ale ty si ozaj tak protinabozensky naladena ze si schopna pouzit hocico na obhajovanie svojho prava na vrazdenie nenarodenych deti. Ale mas na to pravo sa obhajovat podla svojho zakonneho ustavneho prava...akurat to dieta sa nemoze branit nicim, pretoze na svoju obranu potrebuje matku....ci nie? A ta uboha cirkev tiez tie deti roztrhala a splachla do Dunaja?...kedze vtedy este neexistovali splachovacie WC-ka.

 

A co sa tyka toho Polskeho predaka, tak s toho clanku co si posunula, sa neda vycitat na co reagoval ta, ako to ty popisujes a v akom zmysle to povedal. Tebe, ale to zjavne staci na vynesenie stredovekeho rozsudku nad nim....usmevne, ako ten clanok :)

 

A tie matky sockarky som iba pouzil, ako priklad, ze "hlupa a nevzdelana" vrstva obyvatelstva porodi "nechcene" dieta a vzdelana cast obyvatelstva radsej ide na potrat ak to dieta je nechcene aj za cenu toho rizika co ten potrat obnasa. Lebo si nedotkla toho, ze pre zenu je najbezpecnejsie (myslm zdravotne riziko) ak dieta porodi...alebo nie?

 

A väčšina z tych nechcenych deti mysliš ako skonči? Veď už teraz sa deti z detskych domovov ťažko uplatňuju. A veľa ich bez zazemia konči zle. Zrušenim potratov sa mysliš stane čo?

 

Mas nejaky kluc na to, ktore dieta sa uplatni, alebo ktore je nechcene?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... No ked sa uz tak stane, tak si treba uvedomit, ze to postihnute dieta sa vobec netrapi, pretoze ono nevie porovnat svoj zivot zo zivotom zdraveho dietata. ...

 

 

možno...ale myslím, že záleží na tom, ako je postihnuté. Ak má nejakú takú degeneráciu, že mu to spôsobuje bolesti, nič moc. Ale ak ten pár má aj ďalšie dieťa/deti, tak ak sú nebodaj aj tie vážne postihnuté, myslíš, že je to zodpovedné privádzať na svet také bytosti? A ak sú zdravé, tak celý ich sbet sa potom točí len okolo chorého súrodenca. Tí rodičia ani nemajú inú možnosť. Ak len nie sú nejakí zazobanci, čo si môžu dovoliť kvalitnú opatrovateľku.

Poznala som kedysi chlapíka, bol to jednoduchý robotník, veľmi príjemný pán, ktorý sa obetavo staral o svojho už dospelého ťažko postihnutého syna, keď rozprával, ako žijú a čo s ním robí a čo ten chlapec vystrája, cítila som obrovský obdiv, a zároveň ľútosť, že vôbec sa také veci dejú.

Choroby by mali byť len za trest. lenže skutočnosť je, žiaľ, iná.

Máme v rodine pani, ktorá nielenže je a bola silná diabetička, ale ešte si aj ľúbila vypiť, pýárkrát sa liečila, a to aj v čase gravidity. Predtým, keď nepila, mala dve zdravé deti, tie už medzitým vyrástli, ale to tretie je chúďatko. Môže mať tak asi 10 rokov teraz. Nechodí, nerozpráva, nevie sa ani najesť, ani nič, len vegetuje, ešte aj posadiť ho niekto musí, ani to sám nedokáže...vydáva pazvuky, podľa ktorých vedia, či ho niečo bolí, či niečo chce, alebo či je spokojný. Čo je to za život? Akú môžu mať z neho radosť? neviem si ani predstaviť horší trest!!!

keby bola vedela, čo ich všetkých čaká, neviem, ako by sa rozhodla, nikdy som s ňou na tú tému nehovorila...

vedela by som ju rozdrapiť, keby nie toho blbého chlastu,a keby dodržiavala diabetický režim ako mala, a keby nebola slopala, chalan mohol byť - možno nie celkom zdravý, ale aspoň normálny. (nejde o sestru, nie je to priama príbuzná).

 

Povedz ale celkom ako to cítiš: ustál by si také niečo? Vieš si taký život predstaviť? predpokladám, že povieš, že áno. Naozaj?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, ja ale neviem, co chces tym prispevkom presne povedat. Chces poukazat na nezodpovedny pristup matky, alebo na to, ze to dieta je take ake je a bolo treba ho "zlikvidovat" uz v zarodku?........ozaj neviem ako mam reagovat a co od mojej odpovede ocakavas. To, ze choroby existuju, a aj budu existovat, je fakt, s ktorym sa musime zmierit. Je to ale dovod mat  pravo na rozhodovanie niekoho o tom, kto ma byt uvedeny na svet, alebo z neho odstraneny? Aj v tom tvojom prispevku ma problem zo zivotom matka resp. rodicia a nie dieta....ci sa mylim?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rodičia sú zmierení s osudom. ja neviem, či matka znova začala nasávať, ale viem, že je doma a celý deň sa venuje len a len chlapcovi. Chlapec rastie a čím ďalej, tým ťažšie sa s ním manipuluje, ona je drobné žieňa...ako to zvládne, kešd chalan bude mať 15 - 20 - 30 rokov? Ako sa s ním bude nadrapovať? keď príde otec z práce, tak jej pomáha, chodí s ním von, robí čo môže. Ale dočerta, čím si tí ľudia zaslúžili taký osud, a čím si ho zaslúžili staršie sestry? Myslíš že čo bude s ním, keď sa rodičia pominú?

Očakávam od teba, keby ste vedeli s manželkou/partnerkou, že potomok, ktorého čakáte, bude veľmi vážne poškodený, čo by ste urobili, ani na chvíľku by ste nezaváhali? Poznám ľudí, ktorí by nezaváhali, ale ja chcem vedieť, čo ty. napríklad keby tvoja pani nedajbože dostala rubeolu v 4. týždni. Tam nie je nijaká šanca, že by plod vyviazol bez vážneho poškodenia.

ja chápem, že je aj to život. Je mi proti srsti len tak život zničiť, lebo už doma dva ďalšie mám, lebo by som musela zabrzdiť v kaRiére, lebo mi chlap povedal, že na mňa kašle (no áno, aj vtedy by mi ani nenapadlo také niečo spraviť a aj dcéram sme tĺkli do hlavy, že keby náhodou, tak nech ich to ani nenapadne, ale že im pomôžeme, ak by ostali s deckom samé), skrátka kvôli nejakému luxusu alebo neochote trocha zmeniť životný štandard či zvyky alebo čo, to je mi naozaj proti srsti zbaviť sa života.

Ale v situácii, akú opisujem v tom príspevku, vedieť to dopredu, asi by som tuho zvažovala, čo urobiť. naozaj neviem, či by som šla na ten zákrok alebo by som sa šla utopiť. neviem si predstaviť horší trest! je hromada hrozných vecí, ale toto je jedna z najhorších, ak nie aj najhoršia! Ešte tak keď takto ochorie zdravé decko, to predčí. Len neviem, prečo jednému taký trest bol udelený, a iní vyviazli takpovediac zadarmo, a ani si nevážia, že majú ako tak zdravé tie decká. je to horšie ako trest. len nepovedz, že je to odmena.

takže očakávam konkrétne odpovede na 3 konkrétne otázky: vieš si taký osud predstaviť sám na sebe? Ustál by si to? Rozhodol by si sa spolu so ženou, že chcete mať aj také ťažko postihnuté dieťa, celý život absolútne od vás závislé?

 

lebo ono sa ľahko teoretizuje, aj ja som kedysi hlásala že som absolútne proti...ale po tom, čo som stretla viacero ľudí, čo mali taký zadrhnutý život, a do neho boli vtiahnutí všetci z danej rodiny, mám pochopenie, ak sa žena rozhodne také dieťa na svet nepriviesť. A som vďačná, že sa nemusím rozhodovať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vela si sa rozpisala, ale na to je ozaj kratka odpoved.......ak by ti lekar povedal, ze dieta je na sto% mentalne neschopne samostatneho zivota a da ti na to aj svoju osobnu zodpovednost za jeho mozny zly odhad zdravotneho stavu, tak by bolo na mieste zvazenie rizika pri potrate (lebo  uz viac nemusis mat deti) z moznym rizikom donosenia dietata a jeho moznym postihnutim, pretoze to dieta sa moze narodit uplne zdrave.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž áno, viem, že sa stáva, že lekár to neodhadne, nakoniec, pri genetických testoch na genetické poruchy takmer vždy je to len odhad s nejakou pravdepodobnosťou, podľa toho, o aké konkrétne ochorenie ide s akou dedičnosťou, v akej generácii a u koho sa porucha vyskytla, atd.. Sú však aj také choroby, kde vedia zo vzoriek vyčítať, či je všetko ok, alebo nie.

 

Poznám mladú ženu (bývalá kolegyňa), ktorej po testoch povedali, že jej očakávané dieťa má Downov syndróm, chodila jak bez duše, už sa nepamätám, v ktorom mesiaci bola vtedy, ale viem, že už nie na začiatku, no a nakoniec šlo o omyl, ja neviem, či niekto poplietol vzorky, alebo to tam bolo nejaké nejasné, ale robili jej tie testy aj opakovane a pri ďalších testoch toto vylúčili a má zdravé krásne decko. Aj to sa stáva.

 

V každom prípade ďakujem za odpoveď.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

po dvoch rokoch v Poľsku PiS znovu vytiahla a napla gumu ešte viac.

Ženy v mnohých poľských firmách mohli v piatok odísť z práce o trochu skôr. Viacerí zamestnávatelia boli ochotní pustiť ich na protest nazvaný Čierny piatok.

Poľky sa po dvoch rokoch opäť postavili proti snahám vlády zmeniť zákony o potratoch. Poľsko pritom už teraz patrí medzi krajiny s najprísnejšími pravidlami.

.

Iniciatíva Stop potratom chce tentoraz zakázať interrupcie v prípade, ak je plod poškodený. Aktivistka Kaja Godeková, ktorá zákon pretlačila do parlamentu, chce zakázať aj takzvaný prenatálny skríning, teda vyšetrenie plodu ešte v tele matky.

.

„Ženy nie sú inkubátory a máme právo rozhodnúť sa, či sme pripravené porodiť dieťa s postihnutím alebo nie,“

.
Na protesty pred Sejmom reagovali aj samotní politici. Poslankyňa PiS Bernadeta Krynická ich napríklad podľa webu natemat.pl ostro kritizovala. „Ak žena či budúca matka bojuje za právo na zabíjanie detí, je to pre mňa nepochopiteľné. Až satanské,“ dodáva.
 
už doteraz vláda dosiahla akurát to, že v 38 miliónovom Poľsku chodí za hranice na potraty 80 000 žien ročne.
 
nakoniec sa dostanú tam, kam Salvador - do väzenia sú tam posielané aj ženy za samovoľné potraty. 
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

U nás to ide otvárať ĽSNS. Potraty by mali byť iba z vážneho dôvodu. Tu nejde len o právo na život, ale hlavne o právo na dožitie. Ak trendy budú pokračovať, tak naša generácia bude mať vážne problémy dožiť, demografický vývoj je katastrofálny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otvárať to môžu, a otvárať to idú tí praví. Ono je to ovšem o inom, toto nie je o demografii - zdanlivo je, ale s poklesom pôrodnosti má problémy celý západný či civilizovaný svet, či ako tento náš svet nazvať ináč a slušne.

Prerušenie tehotenstva je úplne iná kategória, z viacerých hľadísk:

zakázanie neprinesie zvýšenie demografických hodnôt o takú položku, aby bola štatisticky extra významná,

tak, ako protestujú poľské ženy, ženské telo nie je len inkubátor,

tak, ako to zaviedli v Salvadore, je za hranou a je to drakonický teror,

dokonca aj v tradične protipotratovom Írsku po škandáloch so smrťou matiek museli uvoľniť šróby,

totálny zákaz interrupcií prinesie buď potratovú turistiku, ako priniesla už v Poľsku - houbelec to tým dubovým hlavám s PiSu pomohlo, a houbelec im pomôže, keď ešte pritvrdia,

na druhej strane sa vrátia k starej dobrej metóde anjeličkárov a drôteným vešiakom a smrť matiek a vykrvácania nás vrátia o storočia späť,

to už len bude vyriešené.

jedno z najnormálnejších nastavení má práve bývalé československo, a keď to tak zostane, ako doteraz, bude len dobre.

 

ono totiž treba vidieť okolo hodne vecí, okrem chodiacich inkubátorov aj štatistiku:

 

koncom 80. rokov minulého storočia vrcholilo množstvo umelých interrupcií, najviac ich bolo na Slovensku r. 1990: 55 tisíc.

 

odvtedy prešlo 28 rokov, každý rok sa pravidelne ich počet znižuje, každý jeden rok:

roku 2016 bol počet umelých prerušení na Slovensku 6400.

 

to je obrovský rozdiel, a počty rok čo rok klesajú. drakonické príkazy a zákazy tu skutočne nie sú na mieste. nie je to jednoduchá téma, ale ani pre väčšinu žien, ktoré to podstúpia, to vonkoncom nie je jednoduché, ani náhodou.

to demografiu nespasí, zato pri tvorbe detí sa nepodieľajú len ženy, bič  plieska ovšem pri drakonických zákazoch vždy na nich. týmto sa nič nevyrieši.

 

spontánnych potratov, mimomaternicových rizikových tehotenstiev, a odhadovaných samovoľných nepozorovaných potratov do jedného mesiaca je niekoľkonásobne viac.

 

naše štatistiky v poseldných pár rokoch dvíha potratová turistika poľských žien.

 

http://www.nczisk.sk/Documents/publikacie/2010/zs1107.pdf , https://www.aktuality.sk/clanok/487635/pocet-umelych-potratov-na-slovensku-nadalej-klesa/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

:)  tak teda nechame volebny zakon bezat dalej :)

 

A teraz kotlebovci chcu sprisnit interupcny zakon...ja som napriklad za, ale taky Bela B. je proti....argumentuje klesajucou tendenciou v UPT (umele prerusenie tehotenstva)...mne to ale nejako "nestimuje"...ak porovnas pocet tehotenstiev danom roku z poctom UPT, tak to vykazuje nejaku inu tendenciu....tu je statistika za urcite obdobie...

 

http://www.nczisk.sk/Documents/publikacie/archiv/2000/potraty_v_sr_2000.pdf

 

.....tu je pocet potratov v roku 2015...

 

http://www.nczisk.sk/Aktuality/Pages/Potraty-v-SR-2015.aspx

 

...a tu je pocet narodenych v roku 2015...

 

http://www.nczisk.sk/Aktuality/Pages/Starostlivost-o-rodicku-a-novorodenca-v-SR-2015.aspx

 

....najvacsi pocet UPT bol v rokoch 1986-1990 v dosledku uplneho uvolnenia na UPT....bez komisie...stacilo iba nechciet a hotovo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je tema o zenach....tak nieco pre "mamicky" a ten maly zazrak, co oni maju dostat na svet, a ktory v tomto stadiu este "nic nevnima", tak kludne sa moze zabit, ked to nejakej "mamicke" vadi, ze je zenou a teda osobou, ktora existuje aby rodila zivot a nerozsievala smrt.... :(

 

 

post-3-0-54518500-1527877811.jpg

 

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,

si rovnaký demagóg, ako bola a je geniálna pani Ray-Tutková,

ktorá pred školy vešala obrovské bilboardy svojho času s podobnými obrázkami potratených plodov - o ktorých každý lekár a človek od fachu okamžite dokázal povedať, že to nie sú plody z potratov podľa našej, resp. čs legislatívy.

 

okrem toho zanedlho vyšlo najavo, že obrázky dostala Tutková z Ameriky, kde po prvé, legislatíva povoľuje potraty aj vo vyšších mesiacoch tehotenstva, a po druhé, Tutková vedome zavádzala: tie plody pochádzali - boli to plody potratené okolo 20. týždňa tehotenstva, čo je u  nás nemysliteľné.

vedome podvádzala,

 

a to robíš teraz aj ty: u nás je povolená interrupcia maximálne do konca 12. týždňa tehotenstva - vtedy má plod okolo 5 cm a nie je takto vyvinutý.

 

obrázok, ktorý si sem tak radostne postol, je obrázok plodu minimálne 16 - 17 týždňového, keď má okolo 11 - 12 cm a začína vyzerať tak, ako vyzerá ten na obrázku.

 

 

okrem toho, informator,

môžeš úplne bezpochyby nesúhlasiť s akýmikoľvek potratmi či interrupciami, môžeš vykrikovať o nevážení si života, a ked to tebe tak pasuje, môžeš vykrikovať aj o vrahoch.

 

 

ale potom je vrahom aj náš pánboh a stvoriteľ, pretože prirodzene sa potratí už v prvom mesiaci tehotenstva, prirodzene sa počne mimomaternicových tehotenstiev odsúdených na ukončenie, narodí predčasne mŕtvych detí omnoho viac, než čo je momentálne u nás počet umelo prevedených interrupcií.

a počet mŕtvo narodených a potratených detí a na rozličné epidémie a choroby umretých detí bol pred modernou medicínou omnoho omnoho vyšší.

 

tak premýšľaj.

 

a nemysli si, že odísť na interrupciu je pre ženy taká kratochvíľa. aby ich nejaký informator či ktokoľvek nazýval vrahmi.

 

 

 

ps.

do spoilera som ten obrázok dala preto, lebo nie každý má žalúdok ako jediná pravá kresťanka Tutková a jej deti. podobné obrázky tu pravidelne dávame do spoilera. to nie je o tebe.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iste. to vie aj pámboh, ktorý celé stáročia zabíjal deti po tisícoch.

 

nikto ti neberie tvoje presvedčenie a je v poriadku, keď ty máš názor, aký máš.

to je v poriadku, každý môže mať svoj názor, prirodzene.

 

ale s tými vrahmi by si mal narábať opatrnejšie, najmä keď ešte aj dnes v časoch kvalitnej medicíny sú samovoľné potraty v nezmenenom množstve aj v prvom mesiaci tehotenstva, pár dní po počatí, keď zvyčajne ešte o tehotenstve nikto ani netuší, hodne časté - je to podľa posledných výskumov 40 - 60 % všetkých počatí.

 

V prvom trimestri je častosť spontánneho potratu 20 - 30 % uznaných tehotenstiev, to su tie, o ktorych ženy vedia.

 

nehovoriac o ostatných poruchách pri tehotenstvách - čo je popísané aj o príspevok vyššie.

 

o tom o všetkom sme tu už písali. a nie raz.

aj o tom, že to nie je sporenie sa o týždňoch, pretože to určenie na posledný možný čas na interrupciu máme určený asi ako väčšina sveta - a má to svoje medicínske dôvody.

 

a o ženách, ich životoch a osudoch, ktoré sa odhodlali, veľa toho nevie nikto mimo, a hlavne nie múdri páni. ktorí pri pôrodoch odpadávajú a sú k ničomu.

iste, je zopár aj takých, pre ktoré to je alebo bolo aj za socizmu štandardné riešenie... ale zdaleka nie pre väčšinu.

neviete, čo takému rozhodnutiu predchádza, a čo nasleduje v mysli a duši ženy, netušíte, čo to s väčšinou žien robí.

nemáte ani predstavu.

 

a nezabudnite, že sa rok čo rok počet rapídne znižuje.

v Poľsku ich takmer úplne zakázali - a čo dosiahol svätý PiS? potratovú turistiku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K dnesnemu sviatku:

V Prahe - Dablicich su hroby 43. deti, ktore zomreli v komunistickych vazniciach:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/125474-nesmis-plakat/ -odporucam pozriet tento dokument

Neviem, ci sme sa odvtedy niekde posunuli, Dnes "za zivot bojuje" banda fasistickych grazlov, co adoruje Tisa a prvy slovakstat s tisackami obeti. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iste. to vie aj pámboh, ktorý celé stáročia zabíjal deti po tisícoch.

 

nikto ti neberie tvoje presvedčenie a je v poriadku, keď ty máš názor, aký máš.

to je v poriadku, každý môže mať svoj názor, prirodzene.

 

ale s tými vrahmi by si mal narábať opatrnejšie, najmä keď ešte aj dnes v časoch kvalitnej medicíny sú samovoľné potraty v nezmenenom množstve aj v prvom mesiaci tehotenstva, pár dní po počatí, keď zvyčajne ešte o tehotenstve nikto ani netuší, hodne časté - je to podľa posledných výskumov 40 - 60 % všetkých počatí.

 

V prvom trimestri je častosť spontánneho potratu 20 - 30 % uznaných tehotenstiev, to su tie, o ktorych ženy vedia.

 

nehovoriac o ostatných poruchách pri tehotenstvách - čo je popísané aj o príspevok vyššie.

 

o tom o všetkom sme tu už písali. a nie raz.

aj o tom, že to nie je sporenie sa o týždňoch, pretože to určenie na posledný možný čas na interrupciu máme určený asi ako väčšina sveta - a má to svoje medicínske dôvody.

 

a o ženách, ich životoch a osudoch, ktoré sa odhodlali, veľa toho nevie nikto mimo, a hlavne nie múdri páni. ktorí pri pôrodoch odpadávajú a sú k ničomu.

iste, je zopár aj takých, pre ktoré to je alebo bolo aj za socizmu štandardné riešenie... ale zdaleka nie pre väčšinu.

neviete, čo takému rozhodnutiu predchádza, a čo nasleduje v mysli a duši ženy, netušíte, čo to s väčšinou žien robí.

nemáte ani predstavu.

 

a nezabudnite, že sa rok čo rok počet rapídne znižuje.

v Poľsku ich takmer úplne zakázali - a čo dosiahol svätý PiS? potratovú turistiku.

 

no vidis, aj ty mas svoj nazor...nikto ti ho tiez neberie..

 

a preco by som nemal pomenovat vec pravym menom?....vrazda je vrazda...mozes dat tomu humanisticky naboj podla svojho nazoru a pomenovat to napr. kazdy koniec niecoho, je zaciatkom niecoho....mozeme si pod novym zaciatkom predstavit krajsi zivot...to na to, aby dotycna "matka" mohla spokojnejsie spavat a ide sa dalej.

 

len mam ozaj pochybnost, ze neviem, co zaziva "matka", co ide dobrovolne a z vlastneho rozhodnutia dat zabit svoje dieta.......su za tym jej osobne sebecke zaujmy, takze je spokojna sama zo sebou... a nevrav, ze citi nieco ineho, lebo inak by na ten potrat nesla....

 

potratova turistika?....aha, takze je ten nas zakonne benevolentny pristup k potratom dobry, lebo na nom zarabaju potratari  nasledne aj stat na daniach z prijmu....tak na co ten zakon sprisnit.....bude na dochodky pre seniorov  :(

 

 

 

 

K dnesnemu sviatku:

 

V Prahe - Dablicich su hroby 43. deti, ktore zomreli v komunistickych vazniciach:

 

http://www.ceskatelevize.cz/porady/125474-nesmis-plakat/ -odporucam pozriet tento dokument

 

Neviem, ci sme sa odvtedy niekde posunuli, Dnes "za zivot bojuje" banda fasistickych grazlov, co adoruje Tisa a prvy slovakstat s tisackami obeti. 

 

tak preco s tym zakonom uz neprisli ludomilne strany, ale s tym vyrukovali "fasisti", co obhajuju vrazdenie deti v druhej vojne v Slovenskom state?.....s fasistom sa nevyjednava a ani nehlasuje, ale taky "prevrat" sa s nimi moze robit a este ich za to aj vyzdvihuju do nebies v celej EU...lebo politika :)

 

https://www.postoj.sk/33709/s-fasistami-sa-nehlasuje-ale-statny-prevrat-sa-s-nimi-robi

 

.-...uz ani grcat nemam silu :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

..........a nezabudnite, že sa rok čo rok počet rapídne znižuje.

v Poľsku ich takmer úplne zakázali - a čo dosiahol svätý PiS? potratovú turistiku.

 

 

https://www.postoj.sk/34446/ja-uz-kabat-neprevratim

 

 

Nie je to tak, že niektorí gynekológovia si svoje pacientky z ambulancií vybavia v nemocnici a dajú tomu len pečiatku zdravotná indikácia, aby pacientka ušetrila?

Neviem si to celkom predstaviť, lebo každé ukončenie tehotenstva podlieha povinnému hláseniu, a pokiaľ sa to robí zo zdravotných dôvodov, tak tam musí byť nejaké potvrdenie. Samozrejme, švindlovať sa dá, ale myslím si, že by to bolo na veľmi tenkom ľade.

Dnes je na Slovensku veľmi ťažké povedať, koľko sa naozaj robí interrupcií.

Prečo?

Pretože sa robia aj v súkromných, aj v štátnych zariadeniach. To, či sa tie hlásenia robia poctivo, si netrúfam povedať
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Inac je evidentne, ze pre dnesnych populistov su interrupcie iba temou na pritiahnutie tych jednoduchsich konzervativnych volicov. Smer spolu s SNS po stranickej linke (Podmanicky, Blanar, Bernatak, Smolikova) najprv pripravovali navrh novely zakona, ktory spisnuje pravidla a dnes, (mozno po internych priekumoch) cuvaju. Samozrejme, na uputanie debilkov este maju v zalohe "možnosť doplnenia Ústavy SR o vetu zo zákona o rodine, že deti si môžu adoptovať len manželia a tak predchádzať zvrátenostiam typu adoptovania si detí homosexuálnymi pármi" (Fico) a "právny spôsob vyriešenia zákazu svadieb homosexuálov" (rovnako Fico). Takze zakopy sa mozu kopat :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mna len vzdy prekvapi ze ked ide o pravo na zivot migrantov v mori, tak jedine papez sa snazi, nasi "krestania" cusia ako vos pod chrastou, pripadne protestuju proti ich zachrane. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov