Skočiť na obsah

Andulqa

Odporúčané príspevky

Pink

- samozrejme s nosnou časťou, postoj k interupciám, registrovaným partnerstvám, stĺpčeka nesúhlasím,

ale som rád, za kritiku, kt. v ňom je

ľudia pochodujúci v dave,

nemajú problém voliť SMER, stranu kt. tuším v roku 2003,

podporovala návrh ANO na zvýšenie hranice interupcie 12 mesiacov

(nakoniec sám arcibiskup Zvolenský,

nevidí problém dávať takejto strane "interview" vo vianočnom vydaní ich občasníka,

resp. KBS doslova obchoduje s mlčanlivosťou

my nevytiahneme výhradu vo svedomí a vy registrované partnerstvá)

- ďalej jeden člen Valdajského klubu, podporuje ruský zákon o prezentácii homosexuality na verejnosti,

no zároveň je ticho, keď sa KGBácka hlava štátu, naklonená pravoslávnej cirkvi,

rozvádza

(čo pre mňa inštitúciu manželstva ohrozuje ďaleko výraznejšie)

a dalo by sa pokračovať

taktiež otázky o rómoch, či Maďaroch sú na mieste

 

o Kctlebovcoch sa radšej vyjadrovať nebudem

- to je rakovina, založená na nenávisti, tejto spoločnosti

viď. http://naseslovenskobratislava.wordpress.com/2013/09/24/narodny-pochod-za-zivot-prevalcoval-duhovy-pride-sexualnych-deviantov-ls-nase-slovensko-bola-pri-tom/

(ale aj preto bola dôležitá početnosť košického davu,

aby si tento tumor, nemohol nedeľnú akciu legitímne privlastniť)

 

no vetička

A rovnako podporujem registrované partnerstvá, pretože viem, že by moju rodinu absolútne nijako neovplyvnilo, keby si niektorý kamarát-gej zobral svojho priateľa, alebo keby sa tak rozhodli trebárs aj všetci.

 

ma prekvapila

som nemyslel, že tak inteligentný a sčítaný chalanisko

sa uchýli k takémuto populizmu

- jemu skutočne netreba vysvetlovať, že sa jedná manželstvo ako inštitúciu

a nie tú ktorú konkrétnu rodinu

 

Ryan

vidíš, vieš to a predsa si od nás nedáte poradiť

šak my Vám chceme len a len dobre,

pretože aj vy ateisti ste dietky božie a máme Vás skutočne radi

ako neveríš, skús sa spýtať napr. CLiCK ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan

vidíš, vieš to a predsa si od nás nedáte poradiť

šak my Vám chceme len a len dobre,

To tvoje "dobre" vidim, počuvam a čitam denne. Pedofily, zlodeji, podvodnici atd. Kresťanstvo (inštitucia) je najväčšie zlo v dejinach ľudstva. Križiacke vypravy, inkvizicia, misionarizacia...Ale veď čo, vyspovedame sa z toho, Boh nam odpusti.

Tu sa je analogia s komunizmom ako vyšita. Tak ako komunisti propagandisticky zneužili Marxov socializmus, tak cirkev zneužila Pismo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuz niektori sa nechcete bavit o 25 000 pripadoch, ked zena pre pohodlie necha roztrhat svoje nenarodene dieta

 

radsej rozoberate 1 vynimocny pripad znasilnenia.

 

umely potrat z pohodlia ste vinni len vy, pri znasilneni ste na jednej urovni s pachatelom. znasilnena zena ma mozno len malu vinu, vacsiu vinu odnesiete vy a pachatel

 

 

V takýchto podmienkach je rozhodnutie pre potrat,  ktorý naďalej ostáva ťažkým hriechom,  skôr – než len vinou samotnej ženy – zločinom, za ktorý je zodpovedný muž a spolupáchateľom je celé jej okolie.

Jan Pavol II: List zenam

http://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/dokumenty-papezov/c/list-zenam-1995

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celkom mily provokacny clanok, uz vidim tu penu na ustach niektorych diskuterov :D

 

Myslím si, že jednoducho klamú. Mentalis restrictio. Inak by museli ovečkám a ich pastierom otvorene povedať „velebnosti, máme problém“. Slovenská republika je totiž demokratický štát, ktorý sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Museli by povedať, že ústava zabezpečuje žene právo na súkromie, ktoré je na rovnakej úrovni ústavného práva ako ochrana nenarodeného života. Že tieto práva musia byť v rovnováhe a preto je jediná možnosť uzákoniť lehotu, dokedy sa žena môže slobodne rozhodnúť. Že nemožno chrániť život plodu oddelene od života ženy. Že skrátka existuje platný nález Ústavného súdu, podľa ktorého „ústavnú hodnotu nenarodeného ľudského života preto možno chrániť len do takej miery, aby táto ochrana nespôsobovala zásah do podstaty slobody ženy a jej práva na súkromie a v konečnom dôsledku neznamenala uloženie povinnosti, ktorá presahuje ústavný rámec.“

http://www.jetotak.sk/editorial/kosicka-afterparty

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuz niektori sa nechcete bavit o 25 000 pripadoch, ked zena pre pohodlie necha roztrhat svoje nenarodene dieta

Čiže je lepšie aby ho zabila až keď sa narodi keď ho nechce? Alebo ho necha žiť a nebude sa oňho starať tak ho necha napospas? Prečo ťa (a vas) trapi 25 000 embrii, a netrapia statisice, miliony deti ktore denne vo svete umru od hladu? To ste aky kresťania? To je pokrytectvo najhrubšieho zrna.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 tesi ma, ze vrahom dosli argumenty ;)

 

nikdy v dejinach nikdy nerobil v charite viac ako svata Cirkev

Katolicka cirkev ma od svojho vzniku pred 2000 rokmi najrozsiahlejsiu charitativnu siet na svete

 

ale "pro-life" aktivisti su "pro-life" aktivisti, maju ine ulohy :)

 

cize netreba ine, len sa opakovat

 

nejaky novy argument, vrahovia? :yes_yes:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie je moja starost :yes_yes:

 

Bavime sa tu a teraz a vy ste ti, co obhajuju pravo vrazdit.

 

Mimochodom, co ma svata Cirkev z nedovolenia vrazdit? Nic materialne, nijake pohodlie. Vy ste ti, ktori obhajuju pravo vrazdit, pre vlastne uzivanie a pohodlie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 tesi ma, ze vrahom dosli argumenty ;)

 

 

cize netreba ine, len sa opakovat

 

nejaky novy argument, vrahovia? :yes_yes:

 

Tak moment....akym pravom tu ostatnych takto oslovujes?..kto konkretne koho zavrazdil????

a este by ma zaujimalo co by sa podla teba malo urobit, aby interupcie neboli?...

 

stací zakazat, ci mas aj nieco konstruktivnejsie k teme?...

 

ci si tu len tak provokujes poveceroch pre radost??? :zubiska:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vrátime sa k faktom a argumentom všetkých názorových skupín, a osočovania necháme úplne mimo.

označovanie sa  tu vzájomne za vrahov je tu úplne zbytočné a neprináša do diskusie nič, len znižovanie úrovne diskusie aj diskutérov.

nadávanie do vrahov a označovanie spoludiskutérov za vrahov nie sú argumenty ako náhrada za žiadnu názorovú diskusiu.

tak začneme znovu: 

najlepšie bude prečítať si čosi o tom, ako to s prerušením tehotenstva je, od úsvitu ľudstva cez postoj civilizácií a postoj cirkvi :
 

Umelé prerušenie resp. ukončenie tehotenstva je jav vyskytujúci sa vo všetkých spoločnostiach od nepamäti. Pri skúmaní 350 primitívnych, starobylých spoločností a spoločnosti pred dobou priemyselnej revolúcie dospel antropológ George Devereux k záveru, že „všetko nasvedčuje tomu, že prerušenie tehotenstva je absolútne univerzálny jav a že nie je možné vytvoriť ani len imaginárny spoločenský systém, v ktorom by sa ani jedna žena necítila dohnaná k prerušeniu tehotenstva“.

 

V primitívnych spoločnostiach nebola známa súvislosť medzi pohlavným stykom a tehotenstvoma preto sa ženy – matky ako zachovateľky života stavali na najvyšší piedestál spoločnosti. Vznikom súkromného vlastníctva sa začína hierarchia meniť, potreba udržať majetok v dedičstve vlastnej pokrvnej línie vyvoláva potrebu kontroly počatia a sexuality žien.

Od roku 1850 pred Kr. máme prvé písomné správy o ľudskom úsilí, ktoré smerovalo k regulácií počatia. K tomu bol potrebný prevratný objav, že základ nového života je spojený so súložou muža a ženy.

V staroveku sa trestnosť interrupcií posudzovala z odlišných hľadísk, ako dnes. Sankcie sa udeľovali napr. za poškodenie práv otca na potomstvo, napr. Chammu-rabiho zákonník (2250 pred Kr.) osobitne upravoval zodpovednosť človeka, ktorý spôsobil potrat dcéry plnoprávneho občana, závislého a otrokyne.

Sokrates, Platón a Aristoteles uznávali interrupcie ako formu kontroly populácie. Prelom v regulácii pôrodnosti nastal vďaka kvalifikovanému starovekému gynekológovi Soranovi z Efezu (98 – 138 pred Kr.), ktorý ako prvý odlíšil antikoncepciu od potratu.

Hippokrates vystríhal vo svojom spise pred podávaním abortív, ktoré boli v jeho časoch vysoko toxické a boli nebezpečenstvom pre samotnú ženu. Vo svojej zbierke spisov Corpus Hippocraticum sám Hippokrates odporúča žene rôzne násilné telesné cvičenia na zbavenie sa, ukončenie neželaného tehotenstva. Je síce pravda, že neodporúčal vtedy známe a používané prostriedky, ale nie z etických a morálnych dôvodov, ale jednoducho preto, že to boli jedy nebezpečné pre život ženy.

 

Postoj cirkvi

Prístup cirkvi, ktorý spoluformoval prístup spoločnosti k interrupciám, sa sprísnil najmä v posledných storočiach, no hriechom a zakázanou bola vždy, s rozvojom ľudského poznania života pred narodením sa len menili tresty. Zákaz interrupcií je bez dalšieho stanovený napr. v Didaché či apokryfnom listu Barnabáša. Cirkevný učiteľ Svätý Augustín (4.storočie) tvrdil, že duša nemôže prebývať v tele bez pocitov a pápež Inocent III. ešte na začiatku 13. storočia stanovil hranicu beztrestnosti potratov na čas pred pohybom plodu (17 – 20 týždeň)..

 

Tomáš Akvinský (13.storočie) zastával teóriu oduševnenia – animácie plodu, podľa ktorej duša vstupovala do mužského plodu v štyridsiatom, do ženského v osemdesiatom dni života. Tento názor tzv. hylomorfizmus je rozšírený v časti populácie i dnes a hovorí, ľudská duša (podľa tohto názoru v podstate za intelektová), môže existovať len v tele, vybavenom orgánmi na duchovné aktivity človeka. Akvinský vychádzal ale z Aristotelovo presvedčenia, že plod nemôže mať svoje vlastné záujmy skôr, ako má duševný život. Až od doby animácie sa teda plod považoval za človeka a prerušenie tehotenstva do doby oduševnenia bolo všeobecne akceptované v rovine tabuizovanej témy.

 

Postoj cirkvi k interrupciám sa vyhranil v roku 1588, keď pápež Sixtus V. svojou Immensa Aeterni Dei odsúdil umelé prerušenie tehotenstva v každej fáze. V roku 1591 však pápež Gregor XIV. opätovne potvrdil rozlišovanie medzi zabitím oduševneného a neoduševneného plodu. V praxi sa používala hranica beztrestnosti potratu ako čas, kedy žena začínala cítiť pohyby plodu. V roku 1869 pápež Pius IX. definitívne zakázal interrupcie tým, že stanovil čas oduševnenia (animácie) plodu pri počatí.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Interrupcia

je to hodne ďaleko od nejakého "pohodlia". kto má predstavu, že na prerušenie tehotenstva chodili a chodia ženy celé tisícročia ako na rekreáciu, je to dosť veľký omyl.
postoj cirkvi sa menil, ani zďaleka nebol konzistentný, ako si to niekto vysvetľuje podľa jej dnešných dogiem, stanovených jedným z pápežov,  posledných 150 rokov z 2000,

a ako tu už párkrát odznelo, dokázane sa prerušenia tehotenstva konali už za staroveku,

a po dlhé stáročia  - bezmála dve tisícročia so súhlasom, minimálne s tichým súhlasom cirkvi, pápežov a dokonca takej uznávanej cirkevnej osobnosti, akou bol Tomáš Akvinský.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie je moja starost :yes_yes:

 

Bavime sa tu a teraz a vy ste ti, co obhajuju pravo vrazdit.

 

Mimochodom, co ma svata Cirkev z nedovolenia vrazdit? Nic materialne, nijake pohodlie. Vy ste ti, ktori obhajuju pravo vrazdit, pre vlastne uzivanie a pohodlie.

táto tvoja vlastnosť je fascinujúca. absolútne nevnímať širší kontext, len vytrhávať veci jednu za druhou, akoby nič s ničím nesúviselo. a ostatné "nie je tvoja starosť". potom je jasné tvoje čiernobiele videnie sveta, kde len cirkev je dokonalá a všetci ostatní sú už z princípu zlí, zvrhlí, vrahovia a neviem čo ešte. lenže chlapče, žiješ medzi ľuďmi, či sa ti to páči alebo nie a časom niečo z toho bude aj tvoja starosť. obvykle sa to stáva, keď to najmenej čakáš. pre mňa si len obyčajný fanatik, ktorý nemá ani potuchy o takom normálnom ľudskom živote a ako náboženský fanatik si pre mňa na rovnakej úrovni ako moslimskí fundamentalisti, ktorí sa pre slávu alláhovu odpália v dave ľudí. pre nich tiež mnoho vecí nie je "ich starosť". 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mimochodom, co ma svata Cirkev z nedovolenia vrazdit? Nic materialne, nijake pohodlie. 

 

Plné sirotčince.

Siroty sú pre cirkev výborný materiál, pretože ich môže od útleho detstva formovať podľa svojich predstáv. Cirkev už oddávna vychovávala z takýchto detí poslušných katolíckych robotov, ktorí sa dali použiť na všetko možné - od zametania dlážky v kláštornej kuchyni až po rozsekávanie tiel heretikov pri mučení a popravách. Človek, ktorý bol od malička indoktrinovaný cirkevnými zásadami a nepoznal lásku alebo bezpečie rodičovských ochranných krídiel, je skrátka pre cirkev ideálny matroš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Valcik, ty si tak strasny pablb, ze sa da nad tebou len smiat.

 

S týmto sa obráť na brata joseho. Ako sa do hory volá, tak sa z lesa ozýva.  :)

A keď v súvislosti so sirotami poukazuješ na starostlivosť o vdovy a starých ľudí, svedčí to skôr o tvojej blbosti, než o mojej.

 

V detstve ti museli strasne ublizit

 

Moje detstvo je v poriadku. A ty ako, nedostal si náhodou ako malý zasran od niekoho poriadne po papuli? Tvoje súčasné správanie by tomu nasvedčovalo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

S týmto sa obráť na brata joseho. Ako sa do hory volá, tak sa z lesa ozýva.  :)

A keď v súvislosti so sirotami poukazuješ na starostlivosť o vdovy a starých ľudí, svedčí to skôr o tvojej blbosti, než o mojej.

Keby si trochu aj rozmyslal o precitanom, popripade to aj pochopil, tak by si prisiel na fakt, ze v minulosti bola starostlivost o vdovy a chudobnych pevne previazana so starostlivostou o siroty.

 

Ale viem, ze to by som chcel od teba asi prilis vela. :)

 

Neboj, aj dostal aj dal. Ako sa pre vyrovnany dusevny a telesny vyvoj patri :D

Netrpim aspon ziadnou patologickou zatazenostou na nieco a tym padom si nemusim ani vymyslat pseudofakty o sirotincoch v podruci temnej cirkvi. :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Netrpim aspon ziadnou patologickou zatazenostou na nieco a tym padom si nemusim ani vymyslat pseudofakty o sirotincoch v podruci temnej cirkvi.  :D

 

Len či si to iba nenahováraš, keď vezmeme do úvahy tvoje výmysly a pseudofakty spojené s výskumom duševných chorôb počas stredoveku.  :)

 

Ale to už odbočujeme a pretože sme boli napomenutí, vráťme sa radšej k téme. Čo si myslíš o interrupcii v ranom štádiu tehotenstva, keď je zárodok tvorený jedinou zygotou alebo prípadne morulou? Súhlasíš s josem a s pápežom a myslíš, že sa jedná aj v takomto prípade o vraždu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie je moja starost :yes_yes:

 

Bavime sa tu a teraz a vy ste ti, co obhajuju pravo vrazdit.

Nie je tvoja starosť... Veď si ich privrženec, nevadi ti čo napachali? Teda tym padom obhajuješ vraždu, ta predsa nema premlčaciu dobu. A nam to vytykaš.

Prečo odsudzovať sučasnych nacistov, fašistov... veď to nie je ich starosť čo napachal Hitler a spol. To je asi taky isty argument.

Nech sa na to pozriem z ktorehokoľvek uhla, stale sme pri tom pokrytectve.

 

Pravo vraždiť? Operuješ tu tymto slovom dokola, no očividne nemaš ani poňatia čo ten pojem znamena. Bohužiaľ pre teba, interupcia vraždou byť nemôže. Takže ohaňať sa tym môžeš koľko chceš, nazyvať to vraždou je uplne zcestne. Je to jediny argument ktory mate, ale je uplne odveci.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len či si to iba nenahováraš, keď vezmeme do úvahy tvoje výmysly a pseudofakty spojené s výskumom duševných chorôb počas stredoveku.  :)

 

Ale to už odbočujeme a pretože sme boli napomenutí, vráťme sa radšej k téme. Čo si myslíš o interrupcii v ranom štádiu tehotenstva, keď je zárodok tvorený jedinou zygotou alebo prípadne morulou? Súhlasíš s josem a s pápežom a myslíš, že sa jedná aj v takomto prípade o vraždu?

 

Ber si do uvahy co chces, tie moje "vymysly a pseudofakty" mam podlozene historickymi studiami. Na rozdiel od nezmyslov, ktore prezentujes. Ako aj teraz pri teorii o cirkevnych sirotincoch.

 

S josem a ktorym papezom  ?  Joseho nesledujem, ale pochybujem, ze by niektory z poslednych paperov pouzyval jeho retoriku.

O tom, co si o interupcii osobnev myslim, sa budem bavit skor s niekym, kto tento problem sam riesil.

Pochybujem, ze spadas do tejto kategorie.

To, ako si tu na oboch stranach ventilujete svoje frustracie z protistrany, ma nezaujima natolko, aby som sa chcel do toho zapajat. :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bavime sa tu a teraz a vy ste ti, co obhajuju pravo vrazdit.

 

 

Tak rozmyslam, ze pred niektorymi "ludmi" by bol potrat celkom dobrou prevenciou. Treba si vsak priznat, ze vo vacsine pripadov je uz neskoro :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Myslíš tehotné ženy, gynekológov a pápeža, ty kategório? Máš recht, tam zatiaľ nespadám. :zubiska:

Ale no tak, nerob zo seba vacsieho blbca nez realne si :)

 

Myslim, ci si niekedy riesil osobne dilemu, ci suhlasit s interupciou dietata u osoby, ktora ti je blizka.

Taketo teoreticke omacky, ako tu predvadzas, zvladne kazdy kto ma na zadku dieru a mysli si ze je mudry jak radio.

Staci len zmixovat osvedcene slova, ako cirkev, inkvizicia, pedofilia, fraternici, a uspech je zaruceny :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak rozmyslam, ze pred niektorymi "ludmi" by bol potrat celkom dobrou prevenciou. Treba si vsak priznat, ze vo vacsine pripadov je uz neskoro :)

 

nejdem vraviet este o ostatnych moderatoroch, vsak vas tu je moderatorov viac ako uzivatelov

 

nejak seriozne sem prispievat nejdem, lebo sa mi nechce neustale drzat na uzde chutky game cenzurovat

 

na druhej strane je zo zastancov usmrcovania nenarodenych jedina ktora sa (iba obcas) snazi neurazat, no tak este na ten jej prispevok: ako sa vyvija clovek od pocatia, ako Boh svet stvoril (mozno) vyvojom, podobne sa vyvija ludstvo.

pred nasim letopoctom bol za ruhanie, cudzolozstvo a modlosluzbu trest smrti ukamenovanim (velmi spravne). velmi spravne boli ohavné modlosluzobne narody vyhladene.

podobne niekedy povazovali deti a majetok za Bozie pozehnanie, nevedeli nic o troch osobach, mali vobec problem uprostred pohanskych narodov si udrzat vieru v jedneho Boha

cize rozpravat, co bolo kedysi davno nezname, nie je argument

aj misionari fajcili, som fajcil a prave preto som to nepovazoval za zle, ked mohli misionari ako svaty pater Damian, ale dnes, ked sa vie, ze to skodi na zdravi (to je vyvoj), uz to dovolene nie je, je to hriech skodenia si

darmo budes argumentovat tym co bolo pred 1000 rokmi... uz sme dalej, nikto nema pravo usmrcovat nenarodene deti, ani teba za ruhanie nikto neukamenujeme ako to nariadil sam Boh vtedy

nehovoriac o tom, ze tie bludy co sa siria na internete, co ucil sv. Augustin, sv. Tomas Akvinsky su vymysly

 

 

no a k predposlednemu prispevku, s tymto napadom tento zastanca kultury smrti s priznacnou prezyvkou 'dead' ma inspiroval:

 

nemuseli by sme tu veru riesit napr. tento problem, keby vsetci zastancovia usmrcovania nenarodenych deti, boli sami pred narodenim usmrteni

 

rovnako este vase deti nepoziadali o vasu eutanaziu, do dnesneho dna vam pravo na zivot odoprete nebolo. len vdaka tomu mozte sirit kulturu smrti..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 velmi spravne boli ohavné modlosluzobne narody vyhladene.

to je také katolícke... nádhera. nebudeme vraždiť nenarodené deti, ale bez mihnutia oka zlikvidujeme celé národy. to mi pripomína jedného amatérskeho maliara pohľadníc z Rakúska. aj on trpel utkvelými predstavami a odskákalo si to asi 80 miliónov ľudí, vrátane poctivých katoľíkov a nenarodených detí. takže radšej by si mal vážiť slová, ty rádobykresťan.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejdem vraviet 

 

nejako seriozne sem prispievat nejdem

 

Potom co si tu predviedol to od teba ani nikto neocakava, ale uznavam, ze si nam toho o sebe /nielen v poslednom prispevku/ vela povedal :)

 

Osobne nevidim problem v tom, ze ludia nie su ochotni ustupit zo svojich nazorovej pozicie, je to normalne a tiez asi ziaduce. Problem zacina, ak niekto vidi svoj nazorovy svet ako univerzalisticky a snazi sa ho nanutit ostatnym, to je parketa krestanov joseho typu. Vrazda aj zabitie maju v zakone jasnu definiciu a interupcia vrazdou nebude, ani keby ste si po treti krat opakovali Deuteronomium.

 

Aj ked na interupcie nemam vyhraneny nazor, nalepku "zastanca kultury smrti" od teba v pohode znesiem /proste to potesi :)/

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov