Skočiť na obsah

Andulqa

Odporúčané príspevky

ani v Nemecku doteraz nemysliteľné, ale čosi sa zmenilo : nemecká cirkev povolila antikoncepciu, ale iba pre obete znásilnenia

 

Cirkev sa ocitla pod tlakom, keď dve katolícke nemocnice odmietli hospitalizovať obeť znásilnenia.

Nemeckí rímskokatolícki biskupi odobrili návrh, podľa ktorého môžu cirkevné nemocnice obetiam znásilnenia preventívne podávať antikoncepčné tabletky.

Informovala o tom agentúra AP.

Konferencia nemeckých biskupov však zároveň zdôraznila, že nemocnice pod správou katolíckej cirkvi majú aj naďalej zákaz predpisovať prostriedky, ktoré by viedli k smrti embrya.

Nemecká katolícka cirkev sa nedávno ocitla pod tlakom verejnosti, keď dve katolícke nemocnice v Kolíne nad Rýnom odmietli hospitalizovať obeť znásilnenia, pričom dôvodom mali byť obavy z použitia kontraceptív.

Kolínsky arcibiskup kardinál Joachim Meisner minulý mesiac vyhlásil, že cirkev sa "veľmi hanbí za túto udalosť, ktorá neodráža jej kresťanskú misiu".

 

Ray-Tutkovej sa to nebude páčiť. a ešte asi kdekomu, hoci to nie je povinnosť, len pomoc pri vážnej traume, tomu, kto ju chce ...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pomoct, poskytnut lekarsku starostlivost, to urcite ano.... dokelu, snad kazdemu v takejto situacii...

 

Akurat s tou antikoncepciou, hm. Ono to je vlastne vseobecna otazka - je lekar naozaj povinny poskytnut pacientovi akukolvek (legalne povolenu) liecbu, liek, ktory si pacient vyziada, ale lekar povazuje za nespavnu a skodlivu? Ide predsa o rozpor medzi nazorom pacienta a lekara na podanie nejakeho pripavku, alebo zakroku. Kazdy si, na zaklade toho co vie, mysli nieco ine. Mozem nesuhlasit s nazorom lekara, tak isto nemocnica nie je samoobsluha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

v Košiciach sa chystá akcia Prolife. to je jedna vec.

 

druhá je ich hovorca aktivista, mladý muž, ... majster menom Tomáš Kováčik, ktorého vyspovedal Karol Sudor ... neviem, či dokážete ten rozhovor dočítať, ale keď môžete, dočítajte

ako ukážku toho, ako za každého a všetkých ide rozhodovať niekto, kto nemá sám ujasnené, ale aj tak chce zakázať, zákonom, za každých okolností, aj za cenu smrti ženy, za každú cenu, vždy, rozhodovať za znásilnené ženy, za dcéry, za manželky, a dopadnúť ako tá Indka v Írsku, ktorá dostala sepsu z mŕtveho plodu ...  - sám je ženatý a s manželkou práve čakajú dieťa ... ale on je nekompromisný:

 

Nepripúšťam potrat ani pri ohrození života ženy

 

...

...

Pripúšťate nejaké okolnosti, za ktorých je potrat akceptovateľný?

Nedávno som zachytil informáciu z konferencie lekárov v Írsku, ktorí povedali, že potrat nie je riešením žiadneho medicínskeho problému.

Čiže ani v prípade, keď je ohrozený život matky?

Zopakujem to – lekári, a bolo ich viac ako 130, sa zhodli na tom, že potrat nikdy nerieši žiadny zdravotný problém.

Mňa zaujíma váš názor. Sú situácie, pri ktorých by ste potrat pripustili?

Ja osobne nie.

Ani keby bol ohrozený život vašej manželky? „Prolajfisti“ aj kňazi, s ktorými som o tom hovoril, sa totiž v názore vzácne zhodujú – takýto prípad akceptujú. Vy ste tuším prvý, kto mi hovorí, že by to nedovolil.

Je to na odbornú diskusiu.

 

Dostávame sa k Sophiinej voľbe.

Že by som si vybral medzi mojou manželkou a mojím dieťatkom?

Samozrejme vám to neželám.

Ďakujem. Čo vám poviem? Jedna svätica, Gianna Beretta Mollová, sa pre svoje dieťa takto obetovala, na základe toho ju vyhlásili za svätú. Nerád by som sa dostal do podobnej situácie. Držím sa však názoru tých lekárov, ktorý je pre mňa relevantný. Bola by to otázka na mňa a moju manželku.

Čo znásilnenie? Poznám takú ženu osobne. Máme ju nútiť, aby deväť mesiacov nosila v sebe plod násilného činu? Určite budete argumentovať, že to dieťa je nevinné, a tak má právo na život.

Ďakujem za odpoveď.

Skúsme sa ponoriť do psychiky tej ženy. Ako by ste jej zdôvodnili, aby nešla na interrupciu?

Je to ľudský život, alebo nie? Tej žene treba poskytnúť maximálnu podporu, aká sa len dá, aby sa rozhodla dieťaťu darovať život. Prečo by malo trpieť nevinné dieťa, hoci je plodom násilníka? Počul som aj o prípadoch, keď žena po znásilnení porodila, pozrela sa na to decko a nemohla ho dať preč.

Ľudia sú rozmanití a nie každý to dokáže zvládnuť. Žiadať od znásilnenej ženy, aby to dieťa donosila, je hyenistické, nie?

Je to hypotetická situácia.

Nie je, ja takú ženu poznám. Šla na interrupciu, lebo z toho mala šialenú traumu. Dodnes sa z toho nespamätala.

Z interrupcie alebo znásilnenia?

Zo znásilnenia. Psychicky jej výrazne pomohlo, že sa toho plodu zbavila. Neviete si predstaviť, ako to taký človek prežíva.

Nie som žena, samozrejme, že si to neviem predstaviť. Ešte čakám argument, že prečo sa k tomu vyjadruje chlap. (smiech) Nedokážem vám povedať, aký exaktný postup treba zvoliť pre tú ženu, aby to celé zvládla.

Vravíte, že tým znásilnením trpí doteraz. A možno by jej donosenie dieťaťa pomohlo, mohla by mu venovať lásku a celý život jeho výchove. Áno, mnohí hovoria, že by jej pripomínalo toho hajzla, ktorý ju znásilnil, ale možno by dalo zmysel jej životu.

...

...

ale či a ako by si vybral medzi cítiacou dospelou milovanou / predpokladám / manželkou a pártýždňovým plodom, neschopným samostatného života, na to neodpovedal ... a neodpovedal na veľa ďalších otázok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

priznám, že ten článok som nedokázala dočítať - ale z toho, čo som prečítala, mi vychádza, že ten človek síce má vlastný názor, ale hlboko s nim nesúhlasí a nestotožňuje sa s ním a preto si ho radšej necháva pre seba...

čítala som, že na pochode za život v Košiciach čakajú asi 50 000 ľudí, tak mi nejde na rozum, ako je možné, že pri toľkých milovníkoch života je v detskom domove čo i len jedno dieťa... alebo ich život zaujíma iba dovtedy, kým sa dieťa narodí, potom už nie?!

v detských domovoch je vraj viac ako 3000 detí, takže keby si aspoň každý desiaty účastník pochodu vzal do pestúnskej starostlivosti jedno dieťa, môžme zavrieť detské domovy...

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ja sa divim, preco ked bolo na Gorilich ci akych protestoch 10 000 ludi, este ziaden politik nie je zlyncovany

 

ved 10 000 ludi nemoze mat problem premoct ochranku o 2-3 ludoch a potrestat politika

 

taketo sentimentalne trapne argumenty svedcia o zufalstve zastancov kultury smrti ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jose, nase nazory ta nezaujimaju, mal by si to ist vykrikovat do kosic a nie vypisovat sem.. 

 

ku kovacikovi sa uz vyjadrilo tolko ludi, ze skoda daco pisat.. 

 

ku kulture smrti - no tak zakazu masturbovat, ako v texase a veci je vybavena.. potom nejake tie mensie tresty za kazdy mesiac, kedy telo vypudi neoplodnene zenske vajicko /samozrejme sa to tyka iba vydatych zien a tych bez rozdielu/.. mensie tresty preto, aby nesedela takmer polovica dospelych obyvatelov kazdych 28 dni.. napriklad desat ocenasov, pat zdravasov a nejake tie verejnoprospesne prace.. 

 

post-1309-0-43574600-1379755196.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kultúra smrti je výstižným pomenovaním

pretože prolife aktivisti bránia ľudský život

od počatia, až po smrť

a pod počatím sa myslí splynutie spermie s vajíčkom

. . .

aby sme preskočili debaty, kt. smerujú vždy len k jednému

áno

uprednostňujem ochranu života nenarodeného dieťaťa

pred slobodnou voľnou ženy (kt. nie je vždy až takou slobodnou)

 

+ zopár riadkov jedného z prezidentských kandidátov

http://www.impulzrevue.sk/article.php?306
(ak by ste sa zdráhali kliknúť,

nie, nie je to ten, kt. večeriava s Putinom)

 

v nedeľu do Košíc?

PREČO NIE!? ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podla mna je cely pochod vykopavanim otvorenych dveri, nic neriesi, skor polarizuje spolocnost.. jedine, co ma drzi v optimizme je, ze ta hlupost ako zakaz interupcii nema sancu prejst.. a ochrana rodiny je floskula, lebo nikto "tradicnu rodinu" nejde rusit.. 

 

citala som clanok, kde sa k veci vyjadruju prezidentski kandidati a prisla som na to, ze nemam koho volit.. vyzera to tak, ze prezidentske volby odignorujem.. 
http://www.postoy.sk/pochod_za_zivot_gay_pride_prezidentski_kandidati

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kultúra smrti je výstižným pomenovaním

pretože prolife aktivisti bránia ľudský život

 

Divný argument. To, že aktivisti bojujú za práva embrya, ešte nerobí z interrupcie kultúru smrti. Takéto vzletné označenie je skôr produktom pofidérnej náboženskej sémantiky, ktorou sa vyznačuje väčšina kampaní rozbehnutých spoza kazateľníc.  :unudeny:

 

Inak len nedávno tu jose označil deti za zvieratá, ktoré treba tvrdo trestať a zrazu je preňho embryo plnohodnotným človekom? Zaujímavé.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby ProLife aktivisti polovicu tej energie, ktorú venujú boju proti interupciám a antikoncepcii venovali boju za šťastný život detí z detských domovov a najslabších sociálnych skupín, bolo by to určite na tých deťoch vidieť... lenže to by ich naozaj musel zaujímať život aj po narodení...

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ja sa divim, preco ked bolo na Gorilich ci akych protestoch 10 000 ludi, este ziaden politik nie je zlyncovany

 

ved 10 000 ludi nemoze mat problem premoct ochranku o 2-3 ludoch a potrestat politika

 

taketo sentimentalne trapne argumenty svedcia o zufalstve zastancov kultury smrti ;)

no vidis to..ti zastancovia kultury smrti si trufnu leda tak na zabitie embrya, ....to pravoverní pro-life katolici si trufnu vyzyvat na lyncovanie politikov :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujimave argumenty zastancov kultury smrti :)

 

Takze zena rovnako kazdy mesiac vrazdi? Masturbacia je rovnaka vrazda? Zaujimave argumenty zastancov kultury smrti :)

 

Porovnajme:

http://www.freeimagehosting.net/m1jie

 

Nabuduce vam sem dam obrazok 6 tyzdnoveho nenarodeneho dietata.

 

Ked to porovnavate s vajickom zeny.

 

Ludia pre pohodlie vrazdia nenarodene deti.

 

A takto smiesne argumenty svedcia o zufalstve zastancov kultury smrti. :agree:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ale koniec srandy..ten rozhovor s Kovacikom bol dost zlý..a byt jeho manzelkou, tak ho nakopem do gul.. :zubiska: tie jeho vyjadrenia su..no povedzme dost nestastne..somariny typu neodsudzujem cloveka, odsudzujem cin ma byt akoze co???..to uz ludia prestali byt za svoje ciny zodpovední? /vynechajme teraz nesposobilych a spol/ v biblii nie je veta " po ovoci spoznate ich???"

ten trapko ma na svojom blogu charakteristiku, ze jeho zaujmom je pomahat bliznym...jeho zaujmom???? nieco ako zbieranie motylov, alebo strikovanie???

len mam taky dojem, za nepomaha bliznym tak ako to oni potrebuju, ale tak ako si on mysli, ze je to pre nich dobre... :P

 

tiez ma zdvihlo zo stolicky to tvrdenie o zmysle zivota znasilnenej zeny, ked si necha dieta..tak teda prestanme nasilnikov trestat..odmenme ich ..po prve splodia dieta, po druhe nejaka chudera moze mat zmysluplny zivot..

maju plne huby reci o ucte k zenam, ale v skutocnosti ich degraduju iba na chodiace reprodukcne organy...

 

ziadne systemove riesenie..proste to zakazeme a fajka zhasla..a zakazeme pre istotu aj antikoncepciu a sexualnu vychovu...a problem je vyrieseny...bravo

 

lenze v otazkach sexuality je Matka Priroda silnejsia ako Boh Otec...

 

moja kolegyna sa do pochodu za zivot silne angazovala..na moju otazku, ze ci pozvali aj Borisa Kollara ako cestneho hosta ma len prepalila pohladom a povedala tsss

 

a co su vari zabezpecene deti B. Kollara horsie ako otrhane decka z katolickej rodiny?? ci???

uvidime, kolko sa nam tu zajtra nahrnie ludi..tipujem, ze si zapochoduju, pomodlia sa..neskor sa rozprchnu do obchodakov a pekny den bude za nimi..o 2 dni po nich ani pes nestekne.

 

 

inac ma ten Kovacik fascinuje..mlady...uska mu odstavaju, vlasy mu rednu, ziaden alfa samec z neho nebude, ani keby traktory z neba padali..nuz co mu ineho ostava...iba ak sa stat aktivistom....no snad ho zivot nauci.. :agree:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

off topic k linku s obrázkom, ktorý sem v príspevku č. 163  hodil jose :

 

toto nie je plod do 12 týždňov / ani avizovaných 6 týždňov, už vôbec nie / - čo je doba, do ktorej je povolená interrupcia u nás / vo viacerých krajinách je to dokonca 24 týždňov /

toto je obrázok dievčatka -  novorodenca, ktoré našli pohodené roku 1980 za klinikou v Houstone.

pôvodný zdroj: http://www.advocatesoflife.com/graphicabortionimages.htm

 

diskutuj seriózne,
ináč budú takéto zavádzania neakceptované.

sú rovnako neseriózne ako z Ameriky dovezené bilboardy pani Ray-Tutkovej, ktorá prezentovala rovnako embryá staršie ako dvanásť týždňov.

 

topic on.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zastancov kultury smrti  :)

zastancov kultury smrti  :)

zastancov kultury smrti.  :agree:

 

Fráterníci vymysleli nové heslo a ovečky ho budú papagájovať až do zblbnutia, bez toho aby zapojili do procesu aj vlastný rozum. Typické.

 

 

Nabuduce vam sem dam obrazok 6 tyzdnoveho nenarodeneho dietata.

 

Ten si strč nabudúce za klobúk, milý jose. Ako spomenul Tomassi, aktivisti považujú za živého človeka aj párhodinovú zygotu, ktorá vznikla krátko po počatí. Ak chceš interrupciu v takomto ranom štádiu tehotenstva nazývať vraždou, pokojne to môžeš robiť aj bez obrázkov, bude to vyzerať stále rovnako hlúpo.

 

edit:

A ešte jedna otázka na záver. Vysoké percento tehotných žien samovoľne potratí krátko po počatí, častokrát ešte skôr, než si vôbec stihnú uvedomiť že sú tehotné. Stáva sa to úplne bežne a rovnako bežné sú aj samovoľné potraty vo vyššom štádiu tehotenstva, keď zahynie niekoľkomesačný a pomerne vyvinutý plod. Aj takúto smutnú udalosť chceš nazývať vraždou? Ak áno, je to samovražda spáchaná embryom, alebo vraždí podľa teba pámboh?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vysvetlite mi niekto, koho vrazdite ak pouzijete kondom?... :yes_yes:

no predsa tú jednu, potenciálne víťaznú, spermiu...  a navyše brániš bohu v jeho božom zámere plodenia detí, ty nevzdelanec jeden! :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game: o vyhrazkach s cenzurou som ti nieco povedal. ak to myslis vazne, ze budes oponentov cenzurovat..

mne toto forum chybat nebude, som aj inde, bez takejto ocividnej cenzury, alebo uplne bez cenzury. su tam lepsie diskusie, lebo sa tam necenzuruje

 

este k rozoberaniu Kovacika :) je to hovorca... osobnosti hovorcov nie su podstatne. prezident sa nepodporuje pre osobnost Mareka Trubaca ;)

vy ste naozaj zufali ;)

 

ako vsetci citatelia SME, pre to robi Sudorko taketo smiesne rozhovory od veci, lebo ma smiesnych citatelov, ktori jednoducho seriozne argumenty nechapu

 

radsej si zanadavaju na hovorcu a budu rozoberat hustotu jeho vlasov a jeho osobnot

 

este raz pre vas, nechapave male deti: nechodte volit prezidenta preto, aka osobnost je jeho hovorca Marek Trubac, ale aka osobnost je prezident. ale myslim, ze vy nemate nato, aby ste to pochopili ;)

 

podobny argument je to ze, "tzv. pro-life aktivisti nie su charitativni pracovnici"

 

to je ako nadavat na policajta, ze nerobi lekara

 

niekto by chcel, aby papez isiel do Afriky liecit deti.. on je papez. to robila Matka Tereza :)

 

nikdy v dejinach nikdy nerobil v charite viac ako svata Cirkev

Katolicka cirkev ma od svojho vzniku pred 2000 rokmi najrozsiahlejsiu charitativnu siet na svete

ale "pro-life" aktivisti su "pro-life" aktivisti, maju ine ulohy :)

 

pojem kultura smrti je od Jana Pavla II: zapadna kultura smrti

 

Matka Tereza: "Potrat je najväčším ničiteľom pokoja, pretože je to vojna proti dieťaťu.“

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pri všetkej úcte k citovaným,

Matka Tereza a Ján Pavol II. ako zdroje citátov o živote a deťoch a potratoch, dvaja ľudia, ktorí si zo slobodnej vôle vybrali nemať deti.
 

Zviera si samo seba neuvedomuje, nerozmysla a nerozohoduje sa.

 

Co ma clovek navyse od zvierata: rozum a slobodnu volu.

toto si napísal ty ... nechaj teda slobodnú vôľu človeku.

 

z mnohých príspevkov a blogov a komentárov prolifeistov - mužov  mám pocit, že po celej krajine sú len milujúci rodičia, pracujúci, zamestnaní, zodpovední rodičia, milujúci tatkovia  a maminky, samá dôvera, krása, slnko a samá láska,  ... ale ono to tak nie je ...

Slovensko to sú mnohé bigotné oblasti, kde sa patrí oženiť, ale krčma je prvoradá, a chlapovi čerta záleží na tom, či svojej žene urobí ďalšie dieťa či nie, a žena nech sa postará ako vie ...

ženy zo sociálne slabých rodín s mnohými deťmi majú potrat zadarmo ... a má to svoje príčiny.

 

a kde sú znásilnenia, ktoré si muži nevedia ani len predstaviť, niektorá žena to unesie, niektorá nie, a direktívne nariaďovať, že musíš a máš vydržať a vynosiť, je ako pomáhať spôsobom :
poď, ideme ti pomôcť - nekecaj nám do toho, my ti pomáhame !

 

znásilnenie môže byť pre slabšiu ženu psychická vražda, končí sociálne väzby, sebaúctu, psychické zdravie, zohavený život.
znásilnenie môže byť pri poranení, alebo pri zanesení vážnej choroby aj skutočnou vraždou -  vieš o tom, že na hepatitídu C a AIDS sa zomiera?

vieš o o tom, že zanesený papilommavirus môže spôsobiť po rokoch rakovinu?

ty nebudeš znásilnený s následnou chorobou, či tehotenstvom, či psychickými traumami ...

 

každý len trochu sčítaný človek dnes vie, že počet interupcií za posledných tridsať rokov rapídne klesol, má stále klesajúcu tendenciu, je viac než  6x nižšia, než v čase, keď dosahovala najvyššie čísla (r.1988), a počet interrupcií na Slovensku patrí podľa európskych štatistík medzi najnižšie v porovnaní s inými krajinami Európy, kde platia podobné zákony.

a vždy, po celú evidovanú históriu človeka, kým neboli nejakým spôsobom legalizované potraty, nastupovali anjeličkárky a smrť a utrpenie žien. nie chlapov. žien.

 

okrem toho je tu jedna vec ... priveľmi sme sebestrední, zameraní hodne egoisticky na svoje vzácne existencie ...

keby nás matka potratila pár dní po počatí, ani o tom netuší, mohli sme sa narodiť mŕtvo, predčasne, mimomaternicovým tehotenstvom, spontánnym potratom a ešte na desiatky spôsobov predtým, než sme uzreli svetlo sveta ... ako sa aj stáva oveľa častejšie, než si kto myslí.

 

keby sme sa nenarodili, vôbec by nás to totiž netrápilo - jednoducho by sme nevedeli o tom, že sme mali byť, a keby nedorazila na miesto určenia práve tá jedna spermia, ale tá vedľajšia, tak tu nie sme my, ale je tu niekto úplne iný, a tiež by nás to vôbec netrápilo, rovnako, ako to netrápi tie mnohé spontánne potraty v prvých dňoch tehotenstva, o ktorých ani len žena nevie ... tie ani pána Kováčika zjavne tiež netrápia, ale osobuje si právo rozhodovať o živote a smrti ženy. fuj.

 

priveľa si o sebe myslíme ... priveľmi sme zaujatí tým, že sme boli vôbec ochotní sa narodiť a že práve my sme sa narodili a dýchame tu vzduch ... no keď nie my, tak niekto iný.

a vôbec by sme o tom nevedeli, lebo by sme jednoducho neboli.


 
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechapave deti, ale hned sa vyhraza odchodom... asi vela lasky k detom nemas, co? najlepsim ucitelom je zivot - slepo sa riadit podla slov inych len preto, ze imponuju nejakym zatracovanym myslienkam, ktorym sa v duchu klaniame, nas odnauci nasluchat.

 

neviem, preco sa odmietas zamysliet nad niektorymi vecami. neviem, preco potom neodides - nikto by ti tu nechybal, si tu "diskutovat", ale podstata diskusie ti unika. ked uz niekto diskutuje, ides ho zhadzovat, nieco stylom:

 

"no dovolte, ja som tu preto, aby som vas poucil! ze ste ale vsetci nevdacni!"

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To máš zbytočné, Eien. jose a jemu podobní nechodia diskutovať, stačí im keď odrapocú to, čo povedali pán farár.

 

este raz pre vas, nechapave male deti: nechodte volit prezidenta preto, aka osobnost je jeho hovorca Marek Trubac, ale aka osobnost je prezident. ale myslim, ze vy nemate nato, aby ste to pochopili 

 

Keď máš vo všetkom jasno, ó chápavý veľký dospelák a kresťan, vysvetli mi prosím pár drobností. Dostanú sa mŕtve zygoty do neba spoločne s chlapíkmi v červených kravatách, ktorí volia Fica? Akým spôsobom sa kresťanom podarilo zistiť, že zygota má dušu? Existuje na to nejaká exaktná metóda, alebo je to opäť len katolícky dogmatický koncept, ktorému treba veriť pretože papa povedali? Doteraz si tu nevypustil jedinú vlastnú úvahu ani myšlienku, len opakuješ to, čo vyhlásil pápež v prejave, ktorý mu navyše pripravili jeho poradcovia. Téza o duši nenarodeného plodu sa pritom v dejinách katolíckej cirkvi viackrát menila a upravovala, preto mi pripadá trocha odvážne považovať konkrétny prejav JPII za absolútnu pravdu. Vždy, keď veda posunie hranice ľudského poznania o krok dopredu, objaví sa aj nová verzia pápežskej pravdy.  :unudeny:

 

 

nikdy v dejinach nikdy nerobil v charite viac ako svata Cirkev

Katolicka cirkev ma od svojho vzniku pred 2000 rokmi najrozsiahlejsiu charitativnu siet na svete 

A ako vždy, je tu i druhá strana mince. Charita katolíckej cirkvi by sa dala prirovnať k odrobinkám, ktoré pápeženci po bohatej hostine zmetú zo svojho stola do tanierov chudobných. Všetky krajiny, ktoré sú viazané zmluvou s Vatikánom, nalievajú každý rok do bezodných katolíckych pokladníc miliardy, z ktorých sa následne pár percent prerozdelí medzi charitatívne organizácie. Cirkev nedáva, cirkev len berie a z toho čo pobrala nakupuje zlaté čapice pre starčekov z Vatikánu, vykrmuje ich guľaté brušká a skromné zvyšky hádže chudobným.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najväčšia "sranda" na tom je to, že väčšina z tych "ochrancov" života (poznam ich dosť čo tam dnes pochoduju) zaroveň nadava na ciganov že maju kopu deti a pohoršuje sa nad tym, že na ne poberaju nehorazne davky. Veď štat sa o ich život stara, tak kde je problem? Kde su teraz všetci kresťania? To je pokrytectvo najhrubšieho zrna.

 

Takisto darovať život nechcenemu dieťaťu... To je ako z kresťanskeho pohľadu v poriadku že take dieťa môže cely život trpieť tym, že je odvrhnute a možno nikdy nepozna rodičovsku lasku? Toto je humanne aby takto psychicky trpelo?

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co synkovia, dosli vam argumenty? ;)

 

mimochodom game, nechapem tvoje filozoficke uvahy, ze sme ani nemuseli byt..... vsetkych nas mozno niekedy napadne, ze preco som ja ja a preco som ja nie niekto iny a podobne

to akoze ked sme ani nemuseli byt, tak sa povrazdime?

nemuseli, ale existujeme

 

no a aka je osobnost hovorca, charita, cigani... vsetko mimo podstatu diskusie ;)

presne ako citatelia sme so Sudorom

v lepsom pripade sa este snazite zahrat na city detskymi domovmi a svetovou katastrofou a podla vas najhorsim zlocinom v prilahlych galaxiach - znasilnenim :agree:

 

nielenze je to 1 pripad na 25 000 pripadov z inych (snad vyhradne pohodlnych) dovodov

 

nuz a vase riesenie zlych medziluskych vztahov - vraždime najnevinnejších

 

vy ste naozaj majstri v hladani vyhovoriek

 

je mozne, ze by ste to nedokazali, keby mate osobne odtrhat rucicky a nozicky...

 

tak este raz, pre tych nechapavach, co to porovnavaju s masturbaciou a podobne zufale argumenty:

http://www.freeimagehosting.net/m1jie

 

a game, ak sa pokusis o cenzuru, mozte sa dalej nudit s ludmi s rovnakymi nazormi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najväčšia "sranda" na tom je to, že väčšina z tych "ochrancov" života (poznam ich dosť čo tam dnes pochoduju) zaroveň nadava na ciganov že maju kopu deti a pohoršuje sa nad tym, že na ne poberaju nehorazne davky. Veď štat sa o ich život stara, tak kde je problem? Kde su teraz všetci kresťania? To je pokrytectvo najhrubšieho zrna.

 

dal som plusku za túto časť

tiež som to mal možnosť počuť v buse cestou do KE

- následne trochu zhustla atmosféra

 

normálne som ľutoval,

že som si na túto akciu nevzal niečo takéto

resp. transparent s nápisom:

- SOM HRDÝ NA RÓMSKE MATKY A ICH POČETNÉ RODINY

 

(počet členov domácnosti je zapríčinený

nepoužívaním antikoncepcie a neakceptáciou potratov v ich spoločenstvách

- navyše tú máme prípad násilných sterilizácií,

čo odporuje učeniu RKC)

 

odpoveď na druhú časť príspevku

- áno, narodenie aj za cenu utrpenia je dôležitejšie

ako spomínaný život v utrpení

z toho môžme plynule prejsť k eutanázii

prežívanie-dožívanie-život v bolestiach,

je dôležitejší ako zvolenie si smrti

 

isto si videl Minority Report

a tak pri interupciách ako pri eutanázii

sa jedná o akési chytanie guličky predtým, než zo stola padne

(nech pád vyzerá akokoľvek pravdepodobný a neodvrátiteľný

v skutočnosti ešte nepadla a padnúť ani nemusí)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov