Skočiť na obsah

Bicyklovanie - cykloturistika


Linkman

Odporúčané príspevky

Vsak prave tak to robim. Kluc, pumpa, dusa a rukavice aby som sa nezaolejoval od retaze a vymeni sa ale mavam taku smolu ze za tyzden dva defekty aj. Bezohladu na to kto aky bike ma a na co ho pouziva toto sa tyka kazdeho cyklistu a preto aj riesienie potesi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sorry, ale po akých cestách jazdíš? Ja mám cestný a mám tak dva defekty za sezónu. Kedy si naposledy menil plášte? Koľko majú najazdené? Pretože toto sa mi nezdá moc. Na koľko atmosfér ich máš nafúkané? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale netvrdim ze mam defekt kazdy tyzden ale ze aspon jeden za dva mesiace a akurat tento rok som mal dva za tyzden. Normalne cesty (kedze cyklotrasy velmi nemame aj k tym existujucim treba ist po cestach 1-2 triedy s velkou premavkou) no a kadejake kusky drotikov a vselicoho premavka vzdy vyfukne na krajnice t.j. na krajniciach je vzdy najviac bordelu. Plaste maju tak cca 4 roky. Duse novsie kedze tie pri kazdom defekte menim. To ze ak to prepichne kus pliesku ci drotik tam ti novsia dusa nepomoze ale zase mal som defekt ze som len presiel cez kamene co sa davaju pod kolajnice tam by mozno novsi plast lepsie odolal. Ale vsadzam na ochranu proti prepichnutiu drobnymi predmetmi ktore v pocas jazdy nieje vidiet. Tam staci bud hrubka alebo plechovy pas zataveny v plasti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skor by som sa pozrel na plaste, kolko toho maju uz najazdene. Mozu mat 4 roky a najazdenych 200km alebo 2000km. Ide o opotrebenie. Na krajniciach je najvacsi bordel, treba sa drzat trochu dalwj od krajnice. Ako to len situacia dovoluje.

 

Prepichnuta dusa ci je nova ci dvojrocna ti nikdy nepomoze. :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

V oboch pripadoch bola prepichnuta dusa... drobnym predmetom. Po beznych cestach len ja som taky smoliar ze za mesiac mam 2 defekty a v oboch pripadoch som nasiel drubny predmet priamo zapichnuty v gume. Prvykrat drotik asi 4mm dlhy co pri jazde neni sanca zbadat a druhy raz ten pevny pruzinkovy drotik co drzi stipec na pradlo dokopy aj ten samotny nema vacsie rozmery ako pol centimetra, a neda sa ani celu jazdu v kuse pozerat na asfalt pri kolese. Proste nestastne nahody len ja ich mam akosi privela a to nielen pri bicyklovani. Aj ta roztrhnuta retaz... Vraj sa nikomu nestala ale vidite mne sa to stalo. Fyzicky to mozne je, proste unava materialu. Ked som nastupoval na bicykel nevedel som ze sa roztrhne vsak dovtedy som na tom behal. Bicykel predsa nieje lietadlo ze budem snimacmi premeriavat hustotu kovu v materiali pred kazdou jazdou aby som to vylucil... Ale moje vlastnorobene plaste zabrali, odvtedy ziaden defekt. Zvnutra je vrstva silikonu, na to nalepeny pas z duse, dalsia vrstva silikonu na tom zase pas z duse a este mensia vrstva silikonu pri okrajoch a spojoch... Vyroba bez investicii kedze silikon a stare duse/plaste mam doma bezne v dielnicke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Záleží, po akých cestách chodíš, resp. či bicykluješ po ceste, alebo po krajnici, kde je najväčší bordel. Samozrejme, nemáš šancu vidieť také malé predmety. Ja som takto chytil defekt na hrádzi a 2 cm drôt v plášti. Stane sa. Záleží potom aj od kvality plášťov. K reťazi... stáva sa. Mne síce ešte našťastie nie, ale čítal som už o borcoch, ktorý chceli zrýchliť a zostali visieť, pretože silou roztrhli reťaz.

 

Tie podomácky vyrobené plášte, nespomaľujú ťa? vieš dobre nafúkať gumy? Na koľko atmosfér ich fúkaš (alebo psi hodnotu). Niekedy je to hotová veda...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemam na pumpe merak ani v aute ale tak podla hmatu na tvrdo to nafukujem nie uplne ako kamen ale aby boli tak akurat. Nespomaluje aj nafukat sa da lebo som to nedal po celej sirke vnutornej strany iba v strednom pase kde sa zvyknu zapichovat predmety tym padom sa plast nijako nedeformuje. Ani by si nespoznal ze je tam nieco pridane. Ale to je kutilska verzia mozno vy ostatni by ste sa mohli poobzerat po bikeshopoch mozno maju nieco podobne ale profesionalne original co tam aj patri. Lebo su bikeri co jazdia extremy sklay atd. Tam musi byt spevnena guma. Len malokoho napadne aplikovat na mestsku jazdu gumy urcene na extremecross. Kto na to ma raz si priplati a ma naveky pokoj kedze tie gumy su urcene na ovela vacsie zataze a teren aky sa chodi realne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Možno by si sa ty mal poobzerať po bike shopoch. Prečo my? Či my to potrebujeme? Neviem o tom, že by som niečo extra potreboval ja, či doll či chlapeczjuhu. Pozri, ak ti to stačí, tak si na tom jazdi aj takto, však ide o teba, nie o nás. Dôležité je, že to tebe vyhovuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jasne len chcel som aj ja poradit. Mozno cita niekto kto by uvazoval zainvestovat do gum aj ked nejazdi na miestach kam su urcene... Vzdy je lepsie prehanat. Aj brat chcel vodotesne hodinky ale nepotapa sa len tak bezne proti dazdu a sprche na to su jednoduche verzie ale on kupil hned potapacske aby mal istotu. Aj ja si planujem v buducnosti ked na tom budem lepsie zohnat ten pogumovany mobil urceny pre extremne sporty lebo mne len casto padne na zem. Ale do vody s tym nepojdem ani mi nebude padat z lesenia... Proste nieze len tuknem trocha a uz leti dole zadek aj baterka...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Bicyklovať v zime, na to ma nik nenahovorí :)

 

to robievala mama... jej bolo jedno, či bolo pol metra snehu, večne chodila do práce a všade na bicykli, až kým raz nebolo také dobré počasíčko "rozbiriť" a tak spadla, že skončila domodrená dotlčená a v metrovom snehu, pod ktorým bol ľad, v zime ho potom už len radšej tlačila vedľa seba... keď bol sneh alebo také niečo. už pár rokov jej bicykel slúžil len na prenos vecí do a zo záhrady, už to neuhnala na most a tak... a to jej je najviac ľúto, dokonca si kúpila krásny nový bicykel a potom už nemohla hnať... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bicyklovať v zime, na to ma nik nenahovorí :)

Berme to tak že aj pešo ideme von keď je trebárs aj -10 lebo musíme (do obchodu, na poštu atď). Tak sa oblečieme na vonok tak či tak. Takže namiesto pešo idem na bicykli a mám to rýchlejšie obehané len sa moc šmýka koleso na udupanom snehu. Ale rátam s tým dopredu tak na balansy som pripravený. V tomto je bicykel nenahraditeľný že máte výhody chodca ale ste zároveň 5x rýchlejší. Bicyklovania sa nevzdám je to super vec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Dnes rano som chcel ist na Teryho chatu, ale dlho som pospal a tak som o pol jedenastej vytiahol bicykel a slapal som. Nebol som rozhodnuty kam pojdem. Najprv som vysiel z Popradu (cez les) do Smokovca, potom cez Zruby na Tatransku Polianku. Ked som tam na chvilu odstavil a obratil do seba kofolu, rozhodol som sa, ze vyskusam Sliezsky dom. Je to asi najtazsia a najstrmsia trasa pre bicykel u nas, z Polianky ma prevysenie 660 metrov (celkovo som dal z domu cez 1000 metrov), so stupanim od 9 do 13%, nebolo vsak horuco (hore 13 stupnov) a sice som fucal som ako kotny jez, dal som to a bol som na seba hrdy ( :) )

 

1670 m.n.m.

 

post-42-0-44279100-1568303886.jpg

 

a Agnieszka s Katarzynou zatial pocuvali Velicky vodopad

 

post-42-0-76773400-1568303905_thumb.jpg

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov