Skočiť na obsah

Mesiac - konšpirácie (okrem pristátí Apollo)


kiaba2

Odporúčané príspevky

alebo burgyňu Obrázok

 

game oprav mi prosim v predoslom prispevku prahlasil na prehlasil Obrázok

 

inak este k tej citacii

a ze miestami s dobrym teleskopom je vidiet aj travnate porasty a kadeco ine.

plne suhlasim da sa vidiet vselico ine a to som nemal teleskop, len polovnicky dalekohlad

onehda susedu odnaproti ako sulozi s nejakym chlapom, ked jej manzel bol sluzobne odcestovany ... dobra optika je swyna Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

chudák Mesiac, tak úporne a naprázdno :lol:

 

 

mimochodom, od detstva mám slabosť na ten veľký spodný južný kráter, vybiehajú z neho rezy ... mne to vždy pripomínalo ten nestopkatý koniec červenej dyne ... dodnes :)

 

že frikčné pohyby ... možno preto si tam urobili EBE základne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale stále sa to veľmi nepripúšťa :lol:

 

pod dojmom tejto témy som voľaktorý deň prelistovala uja googla, a zopár kníh ...

len net je plný oponentov, ktorí sa vehementne oháňajú tým, že nie je dokázaný vplyv Mesiaca na človeka a dokladajú to najrozličnejšími štatistikami

vlastne už dávno je, dokonca kedysi v hlbokom socizme som mala doma jednu knižku, bol to preklad z nejakej anglickej či americkej publikácie, kde dokladali štatistikami zločinnosť v deň a dva dni pred a dva dni po splne.

a ešte kopu kdečoho.

rovnako to bolo so ženami pri menzes - nie nadarmo sú to měsíčky, výskum dokázal vplyv mesačných cyklov na kleptomanské a násilnícke sklony

 

keď Mesiac pohne oceánmi, pohne aj človekom ... myslím si to veľmi veľmi dávno, odkedy / a to je asi odjakkživa / v čase splnu mám problém so spánkom ... :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aby vystrelili mesačný prach a v ňom zisťovali vodu ... včera som to pozerala kdesi, tie ich predstavy a plány, prečo tam hneď družicami nehádžu žabky ? bolo by viac prachu.

napadlo mi, že doniesli kopu kíl mesačných kameňov, ktoré už štyridsať rokov kdesi ležia a rozdávali sa ako darčeky kdekomu

nerasty neviažu vodu ?

no nič ... tak som zvedavá na ten ľadovostudený mesačný prach

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

táto konšpirácia ma mierne vyšinula z rovnováhy ... autor je známy svojimi fanatickými  "historicky" doloženými blogmi, keď história je zastúpená citovaním z biblie a podivných konšpiračných webových stránok, ale tento zahviezdil :) :
 

Podľa údajov NASA sa v rokoch 2014 a 2015 udejú úplné zatmenia Mesiaca 4 krát po sebe, čo NASA nazýva tetráda. Naviac, v roku 2015 prebehne 2 krát úplné zatmenie Slnka. Takéto niečo sa neudeje ďalších 1000 rokov. Všetky tieto úkazy sú ešte zaujímavejšie o fakt, že jednotlivé zatmenia Mesiaca sa udejú vždy v deň Božích sviatkov, a to v prvý deň Pesachu /Veľká noc/ a Sukkótu /Stánkov/, resp. zatmenia Slnka v prvý deň Židovského náboženského roku /1.Nisan/ a Roš ha-šana /Židovský Nový rok/. Židovská tradícia hovorí o tom, že zatmenie Slnka počas biblických Božích sviatkov signalizuje prichádzajúci meč na národy; naproti tomu, zatmenie Mesiaca počas týchto sviatkov je znamením veľkých udalostí prichádzajúcich na Izrael.

........

 

Samozrejme, ak sú tieto nebeské znamenia Božími signálmi o tomto vývoji na Blízkom východe a potvrdia sa, nevyhnutne to spustí rad ďalších veľkých - prepytujem až apokalyptických udalostí /prihliadajúc ku geopolitickej citlivosti a náboženskej výbušnosti spätou s horou Moria/, ktoré svet zásadným spôsobom priblížia k druhému príchodu Židovského Mesiáša - Pána Ježiša Krista.

 

A k tomu hovoria jasnou rečou unisono Písma Starej a Novej zmluvy:

A Slnko sa obráti na tmu a Mesiac na krv, prv ako príde deň Pánov, veľký a slávny.

A bude, že každý, ktokoľvek bude vzývať meno Pánovo, bude zachránený.

A budú znamenia na Slnku a na Mesiaci i na hviezdach.

A národy na Zemi budú plné úzkosti a zmätku z burácania mora a vlnobitia. Ľudia budú zmierať strachom a očakávaním toho, čo príde na svet, lebo nebeské mocnosti sa budú pohybovať.

A vtedy uvidia Syna človeka prichádzať v oblaku s veľkou mocou a slávou.

A keď sa to začne diať, vzpriamte sa a pozdvihnite svoje hlavy, lebo sa blíži vaše vykúpenie.

A ako je uložené ľuďom raz zomrieť, a potom prídu pred Boží súd, tak i Kristus, raz obetovaný tým cieľom, aby vyniesol hriechy mnohých na kríž, po druhý raz sa ukáže nie pre hriech, ale na spásu tým, ktorí ho očakávajú.

http://milanlehotsky.blog.sme.sk/c/343252/Tetrada-o-signaloch-neba.html

 

 

tie o roku 2012 boli malý pišta proti tejto konšpirácii :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Podľa údajov NASA sa v rokoch 2014 a 2015 udejú úplné zatmenia Mesiaca 4 krát po sebe

vie mi niekto vysvetlit, co to v tomto kontexte znamena "4x po sebe" ???

a naozaj to vychadza na tie sviatky ?

vies- je mi vcelku lahostajne, ak sa z nejakych informacii vytvori konspiracia, ale obvykle ma zaujima, nakolko su relevantne tie zdrojove udaje

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to ja netuším, D'Ady,

 

a ani po tom nejdem pátrať. beriem zatmenia Mesiaca aj Slnka doradu, ako prichádzajú v zákonitosti na pohyb nebeských telies, poobdivujem, obdivujem celý život, lebo je to zvyčajne krásne divadlo ... tentokrát som ani len necítila potrebu nejako hlbšie zaujať stanovisko, ale to zrejme súvisí s osobou autora ...

 

ja som dlhodlhodlhoročný zberateľ konšpiráciií, ako som tu písala už neraz, odkedy si len pamätám, milujem konšpirácie - a rovnako ako ich milujem, milujem ich  zargumenovať a  vyvracať ich a prevrátiť naruby, ale v každom prípade ich zbieram ... hoci už podstatne menej, než kedysi ...

 

žiaľ, už nie s takým nadšením, ako v dobách bez internetu - dnes na net píše svoje konšpirácie ktokoľvek, bez ladu a skladu ...

 

kedysi tí autori boli Autori, vydávali knihy, mali meno, zbierali a ňúrali sa v konšpiráciách a potajomky uverejňovali požičiavané a vlastnoruč fotené obrázky ... to malo glanc.

dnes už sa v tom dumpingu strácajú aj skutočne dobré konšpirácie :(

 

 

vie mi niekto vysvetlit, co to v tomto kontexte znamena "4x po sebe" ???
a naozaj to vychadza na tie sviatky ?

vies- je mi vcelku lahostajne, ak sa z nejakych informacii vytvori konspiracia, ale obvykle ma zaujima, nakolko su relevantne tie zdrojove udaje

 

na tie zdrojové údaje a podrobnosti by bolo treba spýtať autora, prípadne autorov / zrejme má kdesi autor zdroj, zvyčajne má, len neuvádza / celej konšpirácie ... autor tam neuvádza nič, zvyčajne niečo vehementne tvrdí, píše nekonkrétne a nesúvisle, prešpikuje citátmi z biblie, a tým je dielo dokonané,  ale to je jeho bežný štýl ... takže ja len odovzdávam, ako som zobrala - ďalšie mesačné konšpirácie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

Ja len tak, chcem si to potvrdit. ja som si isty ze to tak je.

 

Sestra tvrdila ze niekde v juznej amerike maju mesiac nie na stvrtinky ale na polky -ale nie vychod zapad, ale hore dole. 

teda ako to vysvetlit. Asi ako to je. Proste ak si na rovniku a slnko osvetluje mesiac z vrchu vidis hornu polovicu ci cast, ci kolko osvetli. A ked slnko svieti yo spodu vidis dolnu polku. 

 

A kto da fotku takeho mesiaca dostane bod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teda tam vidis hornu cast mesiaca ci spodnu cast mesiaca. Ja som si to uvedomil v Chorvatsku - ze to tak je. U nas nemate sancu vidiet mesiac ako vyzera tam - teda u nich je iny  a hned mi bolo jasne ze na rovniku a okolo bude iny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

tak som nasiel ze mesiac je umela druzica

http://www.youtube.com/watch?v=SH-5RZCIwao

 

inak ma pobavilo, ked som nasiel toto tvrdenie a ako argument autor uviedol ze je to jeho nazor :),   ako keby to malo nejaku dolezitost.  Ze kazdy moze mat svoj nazor. To iste moze, ale ak ma niekto nazor ze 2 plus 2 je 5, tak je to zly nazor :).    Tu ziadna tvoriva volnost nie je.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov