Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Pri všetkej úcte, ale Aljak nie je písmo svaté

Pri vsetkej ucte, ale to co napisal Aljak sa presne zhoduje s tym, co som aj ja uz parkrat zazil. Takze to co si napisal, je v rozpore s mojou skusenostou.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Všimnite si, že používate množ. číslo dôchodcovia na čo potrebujú 30 kg, atd. Je to v tom zveličenom preháňaní, lebo jedneho vysvetlím: -jeho nevesta má večierku s potravinami napr.

Pokiaľ je tých dôchodcov 30, dačo sa deje, lebo to je už proviantná čata......

K tým akciovým nájazdom dôchodcov – tomu nerozumiem ani ja. Ale viem, že tie počty napr. kačíc a dôchodcov preháňate, uvádzate extrémy – a keby aj 08, 10 bolo pri pokladniach 20 dôch x 20 kač. = 400 kačicodôch. To je množstvo , hodné vypísania „akcie“ alebo je to na prilákanie zákazníkov.?? A ešte nezabudnime na stovky zamestnancov Tesca, nezamestnaných, zmeny - takže tí dôchodcovia nie sú hlavnou príčinou, a vôbec do 16,00 nevydrží žiadna akcia. A ešte zo športu : v 70-ke za 10 min naložiť toľko kačíc a dobehnúť k pokladni to vychádza 100 vka pod 10 sek.

A k tomu šomraniu, nevrlosti – bolel Vás zub 1 – 2 dni, tak si predstavte, že vás takto bolí celé telo bez prestávky už 20 rokov a lepšie to nebude. Takýto mučeník vojde do autobusu plného mladých, ktorí sa robia, že október – naviac, 10 z nich dedka predbehli pri nastupovaní, vďaka ich lepšiemu času na už zmienenú stovku..

Postavte sa k akýmkoľvek dverám, myslím to vážne, sledujte 13 – 16 ročných výrastkov, kto dá prednosť? NIKTO ! Suverejne vás prehliadnu ako psie hovno a krokom hrdinu naposledy videného akčňáku ,,vás zvalcujú. Ja som už zopár zložil len tým, že som neuhol – oni s tým vôbec nerátajú

Otázka je či vek dôchodcov oprávňuje k vymáhaniu si výhod, n i e neoprávňuje ,

Ale sú často k tomu d o n ú t e n í

 

A tak navrhujem deľme sa ďalej na normálnych rozumných ľudí a tých iných.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa mňa mnoho tých "drzých" dôchodcov bolo drzých aj v dobe keď neboli dôchodcami.

 

Vtedy sa nich asi ludia dívali inakšie??? zapadli viac do priemeru.

 

Je pravda, že dôchodcovia majú viac času a môžu chodiť od jedného obchodu k druhému a vykupovať akciový tovar, ale že by to všetko vykúpili??? Veď čo sa dáva do akcie a prečo. Obchod sa toho tovaru potrebuje zbaviť.

 

Toľko tých peňazí na míňanie zase nemajú aby všetko vykúpili. :lol:

 

Je pravda, že niektorí sú svojim vekom "postihnutí pomalosťou" a pod. V dobe neustáleho ponáhľania nám to dosť vadí pretože veľmi "zdržujú", je to zrovna vtedy keď musím niečo stihnúť a veľmi sa ponáhľam.

 

Nebudeme niekedy na vine sami, pretože robíme veci na poslednú chvílu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nakupujú veľa asi preto aby nemuseli každý deň chodiť pre 3 litre mlieka. Však čo to je pre jednu rodinu? Poväčšinou to vylápu za jeden deň. Ináč hektolitre mlieka kupujú aj bežní ľudia, tak ako som si to minule všimol v Tescu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mno...osobně nemám tak špatné zkušenosti, ale věřím, že se mohly stát. V poslední době také potkávám všude velké množství důchodců

a je pravda, že třeba v MHD moc příjemní nejsou, ikdyž většina poděkuje, když je pustím sednout. A občas se nějaký ten slušný objeví.

Myslím, že s věkem holt ta nervnost přibývá, sám jsem v duchu často docela mrzout - ovšem navenek se snažím to nedávat znát a myslím,

že oni by se také mohli chovat ohleduplněji.

Chápu, že chtějí stihnout vystoupit, ale nemusejí se kvůli tomu zběsile probít půlkou trolejáku...včetně těch, co také vystupují.

 

Zrovna tyto zmiňované množství potravin....to je vcelku psycho :lol: ikdyž je to na delší dobu, tak to nechápu...zásoby snad na měsíc, a to

to beru z pohledu člena 4 členné domácnosti...

 

Dark

Ke tvým babičkám...nevím jestli zrovna tohle jim vyčítat, prostě ještě nechtějí být na odpis a samy taky něco dělat.

Sám doufám, že až budu starý (pokud se dožiju), tak si nesednu na zadek a na vše zanevřu, ale budu se alespoň snažit žít nějak normálně.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Dôchodcovia sú horší ako malé deti a tak by sa s nimi malo zaobchádzať. Tá senilita je skutočne zlá vec. V poslednej dobe som svedkom toho, že na autobusovej zastávke sa nejaká-tá babka ledva vytrepe do autobusu (ani za .... sa nepozrie čo je to za autobus) a chce si kúpiť lístok. To, že nastúpila do Tesca busu (ktorý jazdí zadarmo) ju netrápi a že ide úplne inde ako ona potrebuje ísť ju trápi ešte menej. Tak sa potom musí vytrepať z neho a ešte frfle na vodiča. Ach bože, dane moje komu to na dôchodky idete...!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel mne sa tiez castokrat stalo ze sa pozriem na autobus, poviem si no konecne je to moj, nastupim a az ked ma inu trasu tak zistim ze to nie je moj, a napr. namiesto 98 to bola 88, atd.. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne sa tiež raz stalo že namiesto 8 som videl 6 a skoro som sa odviezol na druhý okraj mesta, ale to bolo vinou zle čitateľnej tabuľky (našťastie už máme letdiódové tabule), ale ide o to, že dôchodcovia sa často krát ani nepozrú čo to je za spoj, hlavne že "už niečo ide".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dnes mi zo sedem osem dôchodcov v obrovskej spoločnej čakárni u lekára doslova privodilo bolesti hlavy ...

musela som si ísť dať predpísať nejaké lieky, jeden lekár mal dovolenku, jeden má vždy máličko pacientov, u toho môjho sedelo asi šesť sedem ľudí, vybrala som knižku a čítala, a medzitým sa striedali dôchodcovia, prvá vec bola, že sestrička vyletela z ordinácie a vycapila na dvere "neklopať, len v súrnych prípadoch", lebo všetci dôchodcovia prichádzali len predpísať lieky, a všetci doradu klopkali na dvere, sestre povolili nervy :) ale tých nejakých desať zozbieraných dôchodcov sa začalo rozprávať, vždy sused so susedom, a aby sa počuli, zvyšovali intenzitu hlasov, ale tak, že priamo úmerne mi rástla bolesť hlavy, a nepočula som čo čítam ... napokon som neodolala a so pššššššš som sa snažila to trochu utíšiť, podarilo sa ich prekvapiť tak na päť sekúnd ... ináč sme boli v pohode :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

neviem, ako sa vklada citat, tak takto to sem dam - Aké máte skúsenosti s dôchodcami?

 

no to je fakt dost rozne.. predstava dochodcu o palici, bez rozumu vladne svetom... ale! napriklad moj spoluziak, coby policajt je uz dochodca :lol: ma 40 rokov a okrem prepitej policajnej hlavy by som ho charakterizovala, ako vykonneho relativne mladeho cloveka... pobera slusne prachy a ma v trubke..

dalsi "dochodcovia" su moji rodicia, obaja este robia, maju cez 65 rokov a myslim si o nich, ze su uplne v obraze a v pohode.. obaja surfuju po nete, kupili si nove auto toho roku, chodia na dovolenky, sexuju, ziju normalny zivot...

co sa tyka dochodcov, co su uz fakt dedkovci, tak mi je ich uprimne luto.. lebo dnesne ceny a naklady na zivot ich poriadne dusia.. nemozno sa na nich pozerat ako na dementov, ale na ludi, co obcas fakt potrebuju pomoct.. preto schvalujem druhy pilier, mile cucoriedky a chlapciska.. najhorsie je, ak je niekto odkazany na pomoc institucii a po novom ich nikto nema za nic, lebo sa urad rozhodne, kde budu travit koniec zivota..

 

inak si myslim, ze to boli rovnaki zvrhlici, ako my.. :) mali zivot tazsi, podstatne, ako my.. ked sa obzrieme do historie, tak to nebola brnkacka...

 

dedkov a babky mam rada :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mali zivot tazsi, podstatne, ako my..

 

s takou istotou by som to nehovoril

reálne sa to ani nedá porovnať

prípad ako prípad

- teda ak nemyslím tých ešte spred I. svet. vojny

 

aj naši dôchodci sú ešte dosť in :lol:

ale keď prichádzajú tie rôzne choroby, potom je to už ťažšie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

s bratom naše dôchdkyne voláme "kvočky" lebo sedia natlačené na lavičke a stále len klábosia...

jedna z nich býva na prízemí a má prehľad o všetkom...

keď naši neboli doma a žila som si podľa svojho, zakaždým ako som sa objavila pri lavičke /čomu sa vyhnúť nedalo keďže je hneď pri vchode/, bola som zasypaná otázkami "kam ideš?" "kde si bola?" "s kým?" ...

hrozné ako tie dôchodkyne sledujú a spovedajú slušných ľudí :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Haha, babicky, s tymi mam jednu vtipnu prihodu... Este davno davno, ked som este oxidovala na zakladnej skole, som pocas letnych prazdnin len tak sedela s kamoskami na lavicke pred jednym barakom, kde sme vykecavali dlho a dlho, teda az pokial nam to vecierka dovolila. V jeden moment som sa postavila a poobzerala. Pri kazdom vchode bola jedna lavicka, na kazdej lavicke babicka, vedla nej dalsia a dalsia a tak som mala pred sebou a za sebou more babiciek. Cudaj sa svete, ta nasa lavicka bola prazdna, och. Zrazu odbila 17. hodina. PRESNE... Fakt PRESNE v ten moment sa VSETKY babicky postavili a simultalne odkracali do baraku. Este jedna okolo nas prechadzala a hovorila nam... Teda len hovorila, ale my sme to poculi "juj, telenovela ide, to som zvedava, s ktorym je ta tehotna"... :lol: No jo, tak tomu sa hovori synchronizacia.

 

Inak na postarsich ludi... Nuz, nevysmievam sa im, snazim sa byt ako-tak zdvorila, ale niekedy im mam chut jednu utat. Pamatam si ked sme este na strednej isli z jednej praxe. Niekolko hodin sme tam na slniecku pracovali s fakt smradlavymi vecami, co by nebolo AZ tak zle, akurat sme boli spoteni ako prasata a fakt smradlavi... Vsetci, asi tak 40 ludi, sme cakali na bus, ale boli tam i nasi postarsi obcania, ktori sa prave vracali domov... A fakt neviem, co by tam robili... No jasne, ved tam dola bola dedina. Nuz. Tak prisiel autobus, nastupila som... Oprava. Chcela som nastupit. Ale predo mna sa svihol jeden dedusko a skoro ma zetal, hovado. Este sa na mna nevludno pozrel, ako keby som mu ublizila? ;) Tak som si sla sadnut... Sla som pri okno, aby som tam nikomu do tvare nesmrdela... Prave som si sadalo na to jednomiestne sedadlo ked zrazu BUM palica - nahnevany dedusko sedel presne pred tym danom sedadlom. Palicu je**l na to sedadlo, kam som si chcela lofnut ja, skaredo sa na mna pozrel a zasycal "obsssadeneeeeee". Prazdny autobus. On to miesto drzal babicke. Ako... Co? Chcel si s nou pokecat, fajn, ale jednak sa mohli obaja vykotit na dvojmiestne sedadla a jednak sa nemusel spravat ako keby som ja dajaka spina z podsvetia bola :)

 

Karma je vsak spina, potom sme tam v buse tak nechutne smrdeli, ze jedna osoba sa opovazila nahlas povedat "fuuuj, to co tu slon zdochol?" :) Bohuzial si to odskakali aj ti nevinni obcania a nielen ten neprijemny dedo, ktory tam ako zenska kotkodakal s tou zenskou, ktora tam ako chlap iba ticho sedela, pocuvala, a tak sa mi zdalo, ze i o pive premyslala ;)

 

... No ale tychto cestujucich dochodcov by som zabila... Polo-prazdny autobus, ale nejaky ten dochodca sa musi pritlacit o mna, ako keby ma chcel pomilovat, musi mat popritom tony nakupnych tasiek a musi sa skoro vykotit na mna, lebo si odmieta sadnut, ked mu kazdy v autobuse ponuka miesto. ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zrazu odbila 17. hodina. PRESNE... Fakt PRESNE v ten moment sa VSETKY babicky postavili a simultalne odkracali do baraku

u nás to robili tak, že tá, čo bývala na prízemí mala otvorené okno obývačky kde mala televízor, keď išla na lavičku klábosiť si zapla telku a keď zazneli prvé tóny zvučky telenovely, razom sa rozcupkali... :lol:

 

včera som sa stretla s jednou, bola som si od nej požičať knihy /to je ich skvelá výhoda, majú more dnes nezohnateľných kníh/, tetka žije sama, takže sa rozkecávala, čo bolo najvtipnejšie, začala predomnou ohovárať jedného vysokoškolského pedagóga, ktorý ma učil, tak som sa aspoň zasmiala :) no a potom nám chcela nanútiť nejaké občerstevnie /preto, že sme s bratom boli na korčuliach, stáli sme vonku pred vchodom/, mala som taký pocit, že už dávno mala premyslené, čo nám chce núkať, určite keby sme povedali áno, do sekundy by to bolo hotové :)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ak sa chceme baviť o dôchodcoch, tak si musíme v prvom rade uvedomiť, že aj my budeme raz dôchodcami.

Treba sa v prvom rade na nich dívať s pochopením, pretože pri svojom veku už jednoducho nestíhajú dnešnému dynamickému svetu. A to už ani nehovoriac, že niektorí dopadli veľmi zle, keď ich vlastná rodina pripravila o strechu nad hlavou, či ich exekútor vďaka "vydareným" potomkom pripravuje aj o časť ich dôchodku.

 

S dôchodcami nemám problém a aj z vlastnej skúsenosti viem, že postarším dámam dobre padne pekné slovo, či trochu humoru. Stretol som veľmi veľa dôchodcov, čo so svojim životným postojom a optimizmom by mohli byť vzorom pre mladších.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dnes isiel na STV2 zaujimavy dokument. Sun city v usa. Je to mesto pre dochodcov. Nema absolutne ziadne peniaze od vlady, cisto sukromny projekt. Bohatsi a bohyti seniori sa tam stahuju, prezivaju posledne obdobie zivota. Pocet 40 000, priemerny vek 75 rokov, cez 120 ludi ma nad 100 rokov. Mesto aj ked seniori maju peniaze, funguje na baze dobrovolnosti, resp. urcite sluzby si sami vykonavaju, dobr. policia(vsetky zaujmove kruzky, kostoly a pod.) je za murom od civilizacie(kriminalita)v okoli su norm.mexicke mesta k nim sa nedostanu.

320 dni maju slnecne. Proste golf, hadzanie petang,plavanie, roztlieskavacky, korculovanie, tanec, najvacia hala bola pre bingo,sitie,drevovyroba, stary vojaci mali stretnutia a pod.

Sluzba im vypratava smeti, ja by som to nespomenul keby to neukazali, ale ako ti mladi traja smetiari behali, som nechapal, to nedokaze ani americka navy. Na furiku mal velky valec, do ktoreho hadzal odpad z kuka nadob zapustenych v zemi. Ale on vsade sprintom, aj z velkym furikom aj ku ka nadobe a k dalsiemu domu. Basmani maju velmi lahky zivot.

 

Pre mna pozeranie toho dokumentu bol zazitok, stale som vykrikoval na zenu(v kuse bola na mna nahnevana),ked som jej chcel nieco ukazat, ale to bolo nenormalne. myslim ze si to tam uzivaju. Ako sa da.

 

Este k tej kriminalite, mali tam dve bankove prepady, organizatorka bola samozrejme seniorka, prisla do banky s kabelov v ktorej mala(tvrdila) vybusninu. Po lupezi ju zabudla v banke. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V suvislosti s dochodcami si spominam na jednu usmevnu prihodu. Isli sme este na zakladke so spoluziakmi v trolejbuse, ked nastupila jedna stara pani. Spoluziak jej chytro uvolnil miesto, aby sa mohla usadit a ako jej ho ponukal, oslovil ju "mlada pani". Lenze ta sa nato strasne napajedila, ze: aka som ti ja mlada pani, ty skunk ..!! :lol: a strcila donho tou dochodcovskou kabelou z minuleho milionrocia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už aj u nás fungujú domovy dôchodcov pre majetnejších, ale generácia tých menej majetných je v bežných domovoch dôchodcov ...

 

Jeden veľký dom dôchodcov v bývalom kaštieli, dnes sa zmenil názov, tuším niečo so sociálnymi službami...

 

ja som tam bola služobne pred nejakými desiatimi rokmi .... hromadne sme pre nich niečo robili, a hrozné bolo už len to, že som mala v rukách ich občianske, väčšinou staré, červené či hnedé knižky, s mladými fotkami ... a tí ľudia boli v skutočnosti nie že starí, ale bezmocní, pomotaní, demencia, alzheimer, pomočovanie, z tých krásnych ľudí na starých fotkách zostali trosky .... uzlíčky pomotaných mozgov

 

je tam ... zostalo vo mne zopár scén, ktoré neviem zabudnúť

a zistila som, vtedy a tam, že nechcem takto zostarnúť. takto až nie.

starý muž sám v izbe na posteli, pootvárané okná, ledva prikrytý človek, v zle pozapínanej pyžame, nechty na nohách rukách nestrihané pekne dlho, kŕčovité pohyby, ťažké dýchanie, namiesto písania klikihák v lufte ... dodnes nevie, či nevedel, čo po ňom chceme ...

a to bol len jeden ... zrejme dávno mŕtvy

 

no proste ... nejde o to že sa mi tam nepáčilo ... so staršími ľudmi zvyčajne nemám problém,

tu som chodila ako alenka v ríši divov a bola som vydesená.

ja neviem prečo. vlastne aj viem ... ale je to dosť ... komplexné ?

nevie mi napadnúť to správne slovo ... ekvivalent pre spletité, komplikované, smútok, samotu, pach moči, strach, pot, preležané periny, chlad ...

 

 

ano.

zvyknutá robiť so starkými, a s väčšinou som robila vyslovene rada, ...

som tam vošla, došlo mi zle, mali sme toho veľa, tak sme sa ešte aj hnali, a keď prišiel v jednej izbe za mnou jeden starký, o paličke, nemali sme ho na zozname, bol ta nový, ako povedala neskôr sestrička ... chytil mi ruku a dôrazne mi povedal, že Ja som Ember Laci od Senca ...

to bolo asi najhroznejšie na celom :

- ja som tu, ale ešte som človek a mám meno. -

vyšla som odtiaľ, po nejakých dvoch hodinách, tomu je nejakých desať rokov, dvanásť ... neviem ten pocit zo seba dostať .

ja som odišla, ale Ember tam zostal. nechcem zostarnúť až k tej bezmocnosti.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game,plakala som dnes rano nad tvojim postom,pretoze títo stari odlozeni ludia nemusia ani prehovorit,uz ich tvare nam vravia.."aj vy raz..."a to desi nejedneho z nas. Pomalym krokom,kazdym dnom sa blizime k takemu bodu - stavu. Zostarneme...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V suvislosti s dochodcami si spominam na jednu usmevnu prihodu. Isli sme este na zakladke so spoluziakmi v trolejbuse, ked nastupila jedna stara pani. Spoluziak jej chytro uvolnil miesto, aby sa mohla usadit a ako jej ho ponukal, oslovil ju "mlada pani". Lenze ta sa nato strasne napajedila, ze: aka som ti ja mlada pani, ty skunk ..!! :lol: a strcila donho tou dochodcovskou kabelou z minuleho milionrocia.

 

Stará pani ho oslovila primerane, mohla však ešte pridať. Z pohľadu etikety je v tomto prípade oslovenie "mladá pani" neprípustné. Máš pekných kamarátov Bc.

 

 

Čo sa tých dôchdocov, nemusia to byť neviniatka:

 

http://www.mojevideo.sk/v/6e7b3c433a393d39404338

 

Ale zase v Rusku kto nechlasce vlastne ako keby ani neexistoval :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

v tejto suvislosti mi napadla tato basen:

 

JAN NERUDA: DĚDOVA MÍSA

 

V kamnech praská, dědek každou chvíli

svadlé ruce sobě zahřívá,

kolo vrčí, syn si s prací pílí,

nádobu si z dřeva vyrývá.

 

Kolečko si divnou píseň šumí,

vnoučeti se očka kmitají -

"Hele, co náš táta všecko umí,

jak mu tříšťky z rukou létají!

 

Dřevo ukradl jsi v panském lese -

komu děláš z něho koryto?

"Dědovi; - již se mu ruka třese,

nádobí už všechno rozbito."

 

"Nauč mne to!" - "Vida toho kluka,

nač by tvá to ruka uměla?!"

"Až se tobě třásti bude ruka,

koryto ti synek udělá!"

 

V kamnech praská, dědek shrben pláče,

svadlé ruce syn mu zulíbá,

kolo mlčí, vnouče kolem skáče -

"Táto, proč se kolo nehýbá?"

 

ano, dochodcovia su casto otravni, nemame na nich cas, otravuje nas, ze su pomali, nerozumeju sucasnemu svetu, nesthaju to, co stihali, obcas su detinski, chcu si dokazovat, ze nieco zvladnu sami a nezvladnu to, treba na nich trochu trpezlivosti a tolerancie, ale my na to nemame cas... ale pamätajme si, ze aj my raz budeme v ich veku a asi aj v ich postaveni - ako zbytocni a otravni clenovia spolocnosti...

ano, aj ja som stretla babky, ktore sa hrnu cez cestu na cervenu a nechapu, preco na nich auta trubia, ktore si vyberu v MHD presne to jedno obsadene sedadlo, ktore sa vyberu na nakup vtedy, ked je najväcsi frmol, ktore striehnu na ulici - ale aj my taki budeme, urcite nie vsetci, nie presne taki, ale tiez budeme ini, ako budu chciet nase deti a vnucata... ale stretla som aj velmi zaujimavych, milych, prijemnych a mudrych starych ludi...

a ked pozorujem svojich rovesnikov, uz teraz odhadujem, kto z nich bude "hnusny dochodca" - ludia sa na stare kolena zase az tak diametralne nemenia a kto je hnusny, arogantny, bezohladny, netolerantny a do seba zahladeny clovek stredneho veku, je pravdepodobne, ze bude presne taky aj za 30 rokov...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov