Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Ja si pamätám, keď som bol malý, okolo 12 rokov, som mojej babke povedal, že Boh nestvoril svet. Ona na mňa zrúkla: "A kto ho stvoril?!! Komunisti?!!" a pohľadom ma skoro prepálila až do pekla. Skutočne, nezahrávajte sa s dôchodcami :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) :lol: :) dark

 

moja stara mama chcela, aby sme s bratom boli pokrsteni... nasi rodicia su, ale nechodia do kostola, a nepestuju ani vieru v sebe, proste ich rodicia pokrstili, a potom sa v puberte rozhodovali sami, a su povedzme ateisti

 

otec povedal, ze ak stara mama (chap - jeho svokra :) ) krst vybavi, tak ok.... stara mama o tyzden prisla so sklonenou hlavou, ze nie, lebo panovi fararovi sa nepacilo cosi ;) tusim ze svadba nebola v kostole

 

a odvtedy mame s touto temou pokoj ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lol, to ja keď som sa dovalila opitá domov, tak okolo 19 rokov, babka sa hneď v predsieni s vážnou tvárou prežehnala a doplnila to slovami: "Pre Krista pána, takto sa sťať pod obraz boží! Ja už dávno hovorím, že ťa určite v pôrodnici vymenili... " :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Ako kedy… Väčšinou je to nanič. Mne sa zdá, že dnešní dôchodcovia jednoducho prestali uvažovať. V minulosti nás učili, že starých ľudí si máme vážiť, máme byť voči nim ústretoví a ohľaduplní. A kedy budú oni ohľaduplní voči nám? Vážiť si? A prečo? Že ma práve nedávno jedna stará žena takmer vyhnala z trolejbusu len preto, že som si dovolila sadnúť práve tam, kam sa chcela tresnúť ona? Veď trolej bol takmer prázdny, dokonca boli prázdne aj miesta, čo boli bližšie ku schodom. Ako som si sadala, bosorka ma chytila za zápästie a pokúsila sa ma odsotiť, pričom ma to vykrútilo o 90 stupňov a odhodilo ma to až k oknu. Ja doteraz neviem, kde nabralo to malé zošúverené stvorenie toľko sily v sebe, ale ešte ma stihla počastovať prívlastkom „krava sprostá“ a zahundrať, že „vy mladí sa vždy tam trepete (použila hnusnejšie slovo, ktoré ja nejdem zopakovať), kde si chce sadnúť starý človek“. Tá hŕstka ľudí, čo sedela v trolejbuse, na nás vypúlila oči ako žaba, ktorú práve prešiel dostavník, iróniou však bolo, že sa ma nikto nezastal. Až potom, keď stará zmizla, sa ľudia začali rozhorčovať, čo to bolo za hrôzostrašnú pizdu, lenže to mi už bolo onô platné, pretože som sa cítila ako úplný somár.

Moje skúsenosti s dôchodcami sú väčšinou negatívne; zrejme priťahujem nasprostrastých ľudí, alebo sa práve mocem tam, kde by som sa nemala. Možno bývam v nesprávnom meste, na nesprávnom mieste. V hypermarketoch sa starkí menia na žraloky, ktoré by vraždili za kúsok zlacnenej slaniny a zrejme by im zuby vypadali, ak by náhodou zo seba vylúdili kúsok ľudského tepla.

Veľmi mi chýba na tvárach starých ľudí úsmev – môj brat sa, keď bol u nás na návšteve, zastavil v Tescu a stretol tam kamaráta, ktorý ho naradostene oslovil: „Servus, a ty tu čo robíš?“ Môj brat iba nostalgicky poznamenal: „Poľujem na úsmevy, ale zatiaľ som žiadny úsmev neulovil...“

 

Ok, uznávam, že sú aj múdri, veselí a milí dôchodcovia, ale kam všetci zmizli..? :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby dnes niekto vyhlásil poľovačku na dôchodcov, v tom momente idem. To je teraz skupina ľudí, ktorá mi v poslednom čase strašne, ale nehorázne pije krv.

 

Počnúc mojou babkou, s ktorou to nemôžem vydržať (aspoň že teraz chvíľu nebývam u nej tu v BA). Stará najmúdrejšia.

 

Pokračujúc "Tesco-dôchodcami" (brigádujem na Kamennom za pokladňou, a to je des. Tí starí takmer nikdy netrafia k správnej pokladni. Ak áno, tak polovicu vecí, čo kúpia, nechcú, pretože už na ne neplatí akcia, nepočujú ani nevidia, koľko majú zaplatiť, často sa s vami rozprávajú ako so sprostými a napokon si 2 hodiny kontrolujú bloček, hatia cestu ostatným a ešte sú nervózni).

 

No a končiac "MHD-reumatikmi", keď pol busu je prázdneho a oni sa postavia k vám a nacapia sa na vás a fučia a takto po vás chcú, aby ste ich pustili sadnúť.

 

Minule, keď bolo zase naopak dosť plno, stále som pri dverách a držala som sa tyče. Vtom "cink", zastávka a teraz z každej (ale z každej!) strany sa začali valiť na mňa. Jedna pani sedela napravo, druhá naľavo odomňa, predomnou, bližšie pri dverách, ešte nejaká mladá stála a teraz všetky chceli vystúpiť. Bolo to tam úzke, tak som musela manévrovať a všetky púšťať postupne (samozrejme nie tempom slimáka. Bola by som aj vystúpila, ale nevydalo), no ale dalo sa, keď zozadu sa na vás nacapí ešte asi 30 babiek s igelitkami, všetky namosúrené jak puľky a začnú vás strkať dopredu? A čo som mala tú babku, čo práve bola predomnou, zrámovať? Jak keby nevideli, že aj iní ľudia vystupujú. No keď sa ma tá koza za mnou opýtala, že "Dovolíte?!" tým hrozným vysokým ušitrhajúcim hlasom, tak to ma už dožralo a odpovedala som jej "Áno!" značne nasrane, na čo sa na mňa obrátila ešte polka električky s odsudzujúcimi pohľadmi. Šibnutí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jj, MHDéčkari... je to s nimi sranda... :lol: kopec igelitiek, tlačeniaca... sedím a vidím ako sa lomcuje starenka s taškami, tak sa postavím, slušne nej poviem nech si sadne a ona sa div neurazí... alebo sa tlačia a tlačia... milujem tých, čo s tými igelitkami ešte aj noviny čítajú, občas sa na mňa kuknú akoby som bola svetoznáma štetka a ešte si aj hlavou pokrútia... a to fakt nechodím výstredne oblečená, rifle a tričko, nič s veľkým výstrihom... ach, dôchodcovia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hisham - veľmi dobre si to vystihla  :lol:

 

Česť výnimkám, ale fakt väčšina dôchodcov je des - tiež keď chodím sem tam do BA tak ma ide z nich poraziť...či už v hromadnej doprave, ale v obchodoch...no ale aj tu v DS je tiež niekdy bieda - prídu akcie a už všade sa nadrbú a blokajú (nielen dôchodcovia, ale aj rôzni sedliaci a pod...)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zozadu sa na vás nacapí ešte asi 30 babiek s igelitkami, všetky namosúrené jak puľky a začnú vás strkať dopredu? A čo som mala tú babku, čo práve bola predomnou, zrámovať?

Čosi podobné sa mi stáva dosť často v Tescu na Kamennom námestí. Tí, čo to poznajú, vedia, že zdola od potravín hore k východu vedú pohyblivé schody. Absolvovať cestu odspodu až hore je v mnohým prípadoch obtiažne, pretože už dostať sa flexibilne na schody je doslova vzácnosťou. Dôchodca je presvedčený, že jeho staroba mu dáva právo odstrkovať ľudí a čo najrýchlejšie sa teperiť na schody, akoby tie neviedli nikam inam iba do neba. Najnepríjemnejšie je dostať sa do pasce tvorenej dvoma dôchodcami - jeden ma spredu brzdí a druhý zozadu poháňa, takže sa odrazu cítim ako úplný pako a neviem, či mám zrýchliť, alebo naopak spomaliť. Najhoršie je to potom pri východe, keď sa starkí húfne nahrnú do dverí, a potom človek stepuje na jednom mieste netrpezlivo čakajúc, kedy sa tá zátarasa konečne uvoľní.

V MHD ma štve, že kvôli dôchodcom nemôžem ani slušne vystúpiť - a teraz nehovorím o tých, čo sedia v autobuse, ale o tých, ktorí sa snažia nastúpiť, kým my vystupujeme. Nemôžem uveriť, že staroba až natoľko potláča zdravý úsudok a nadôvažok obmedzuje logiku. Je to možné, že sa niekto násilnícky trepe do MHD, hoci vidí, že ľudia ešte stále vystupujú? Vari máme počkať, kým si vážený starúch nastúpi, a až potom vystúpiť? Však je to úplne na hlavu padnuté! :lol:

Som zvedavý ako budete vykladať za 50 rokov.

Jo, možno budem striehnuť na zlacnené papriky, budem sa prehrabávať v košoch s veľkými bombarďákmi, budem svojho vnuka ťahať za uši za to, že fajčí a budem vďačná, že mi mladý človek uvoľnil miesto v MHD, ale verím, že si zachovám úctu k ľuďom a nebudem svoju starobu zneužívať na to, aby som obmedzovala druhých...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak samozrejme sú aj otravní starí ľudia, čo nahúkajú na človeka už len z princípu, že má menej ako tridsať. ale stretávam aj takých, čo ma zastavia na ulici a ja len čakám, čo mi zas idú vyčítať a oni mi poprajú všetko dobré a veľa šťastia.

teraz keď brigádujem v obchode, chodia tam aj dôchodkyne, a musím povedať, že väčšina z nich je ku mne veľmi milá, porozprávajú sa so mnou, sú slušné, nechajú si poradiť... to je ako s každou vekovou kategóriou

 

a cestovanie je horor s hocikým, popravde mne každý v autobuse alebo vlaku lezie na nervy :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...

Aké máme skúsenosti s dôchodcami?

Nemyslím, že je to nejaká extra kategória zvláštnych mimozemských bytostí...namám rada škatuľkovanie ľudí ohľadne veku...všade sa nájdu "hňupi"a všade rozumní...

Ale ak sa už musím vyjadriť, tak väčšinou sa snažím ospravedlňovať ich konanie - sama mám doma starších rodičov (otec 75, mama 71) - takže viem o čom ten starší vek je...

Naši sa narodili v agrárnej krajine, celý život makali - či už na svojom, alebo na panskom a vďaka Bohu že ešte vládzu robiť na záhradke...aspoň sa neopúšťajú...furt niečo musia riešiť. Postavili veľký dom, zasadili strom - a nie jeden a syn sa (okrem 3 grácií) taktiež podaril...Otec prežil ťažkú haváriu, taktiež robil výsadkára z jablone (keď oberal jabká) - zošróbovaný, ale maká a neľutuje sa...

A že sú starší ľudia chorí - a následne sú z toho nervóznejší, taktiež všelijaké pridružené sprievodné znaky - to akosi patrí ku stárnutiu - odporúčam prečítať si niečo z geriatrie...

A snáď - čo vidíš na inom - čakaj na sebe...

Takže trochu pochopenia a trpezlivosti nezaškodí...

 

...ale medzi nami - ak je niekto blbý a túto vlastnosť si pestuje až do pokročilého veku - tak tu nepomôže žiadna empatia ani tabletky... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechcem týmto obhajovať dôchodcov ale som zvedavý aký budeme my keď nám bude 70, budeme žiť z huby do huby, všetci na nás búdu z vysoka srať.

Samozrejme poznám takzvané babky spravodlivé čo v kostoloch derú kolená ale hneď ako sú vonku tak ohovárajú aký je henten neslušný aký je tamten a vôbec ho nepoznajú.

Takže dôchodcovia no skúsenosti mám rôzne aj dobré aj zlé. A veru nezáleží ne veku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm

tak ja mám s nimi len dobré skúsenosti :lol:

ešte som nenatrafila na žiadnu extra protivnú babku, ani v autobuse, ani v MHD, ani v Tescu, ani inde... jasne, občas sa mi stane, že ma zastavia, ale chcú sa len porozprávať... dávnejšie sa mi stalo, že som vystúpila z busu, za mnou jedna staršia pani, obehla ma a čosi si sama pre seba vyprávala.. potom sa otočila, usmiala sa a povedala, že určite vyzerá ako blázon, keď takto sama kecá na ulici... tak sme sa dali do reči, odprevadila som ju ku domovu dôchodcov (mali sme spoločnú cestu) a celkom fajn sme sa porozprávali... nielen o cene rožkov a o tých mladých, nevychovaných

 

mám šťastie na milých dôchodcov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Aké máte skúsenosti s dôchodcami?

Dneska som bol ráno v hypermarkete TESCO, vysvetlí mi niekto načo je dôchodcom 20 kg cukru, 10 kg múky a 36 litrov mlieka? Každý mal plné košíky tohto sortimentu a nadávali, že musia čakať v rade. No a potom sa hádali s pokladníčkami, lebo im nedovolili na jeden nákup zobrať viac ako maximálne množstvá, ktoré sú uvedené na zozname maximálnych povolených množstiev na jeden nákup. Jeden dôchodca tam pokladníčke dokonca kvôli tomu povedal, že je " sprostá mrcha ". A takýchto príhod už som zažil vcelku dosť - minulý týždeň v Hypernove brali dôchodcovia po 30 litrov oleja, 20 litrov octu, opäť aspoň 30 litrov mlieka, 10 mrazených kačíc, ... atď .... preboha, čo s tým robia??? A potom plačú, že nemajú peniaze! To sa ani nečudujem, keď všetko minú takto na akciách v hypermarketoch! Akože, mohli by sa veru uvedomiť aj konečne! :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To s tým poveleným množstvom je úplná somarina a regoval by som miernejšie, pretože stačí trochu ochoty a rozlozit nákup na viac bločikov.

Dôchodcovia nemyslia na seba ale kupujú pre rodiny, takéto nákupy sú pred víkendom bežné a ak je akcia tak aj cez týždeň.

Občas to preženú, ale to je vecou veku. 3-ročnému decku keď chce drahú hračku tiež nebudem hovoriť nech sa uvedomí :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je mi ľúto, ale nechápem obchodníka, ktorému vadí, keď u neho nakupujú. Pri veľkých množstvách by som ešte dával množstevný rabat a uvažoval by som aj o doprave.

 

 

Ako tvrdí Bobsapp. Dôchodca má čas a môže rozdeliť nákup n-častí. Nepotrebuje sa hádať.

 

 

BTW

Naši farmári v dôsledku veľmi nízkych výkupných cien a veľmi vysokých koncových cien mlieka vylievaljú mlieko na hnojisko (forma protestu). Nikde v systéme musí byť chyba, ale nie u dôchodcu, ktorýby si aj kúpli kartón dva (o tom síce pochybujem, že by so masovo robilo, lebo vídam, že berú 1-2 litre).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cizy, je kríza a problém sú peniaze, nie tovar, toho je na hovado veľa, že musia aj fabriky zastavovať výrobu. Hrozí skôr deflácia ako inflácia (čo pre občana nie je také zlé).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no myslel som akciovy tovar

ten dochodci velmi radi kupia vo velkom aj v case krizy ako dokazuje ta aljakova skusenost

 

vecer potom dojde daky clovek a uz ten akciovy mat nebudu a bude si musiet kupit drahsi neakciovy, to som tym chcel povedat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne ako cizy vraví, normálne pracujúcemu človeku sa už potom neujde.

 

Minule mali byť kačice v Hypernove v akcií, tak mama ma poslala nech idem jednu kúpiť. Otvárali o 8:00, prišiel som tam 8:03 a v mraziaku už žiadne kačice neboli. Ale pozrel som sa pred seba a v radoch tak po 15 ľudí v každom - všetko dôchodcovia! A košíky plné kačíc, u jedného som dokonca napočítaj nejakých 18 kačíc - no to aj keby nakupoval pre rodinu svoju, tak to je poriadne veľa (alebo má takú obrovskú rodinu?). Proste ja nechápem, čo s tými kvantami tovaru tí dôchodcovia robia. To ako keby si chystali na zásoby keď bude vojna alebo čo. Inak si to vysvetliť neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cizy problém je v tom, že mnohí obchodníci vyhlásia akciu a dajú tam pár kusov. Cieľom nie je, aby si ty lacno nakúpil, čo chceš, ale aby prišiel do krámu a kúpil iný tovar v štandardnej cene. Obchodník sa s tebou hrá a pozná tvoje trhové vlastnosti lepšie, ako si myslíš. Je to sofistikovaný systém, kde budeš ťahať za kratší koniec a nie je na vine dôchodca. Len obchodník je vyčúraný.

 

Veľmi často prečiarkne na letáku astronomickú cenu nejakého braku a napíše normálnu, skoro štandardnú a predá brak a ľudia kúpa, lebo veď akcia a vtedy treba nakupovať.

 

Prečo zmizli z obchodov množstevné rabaty? Niekedy bolo úplne bežné, že 1 kus stál X, ale 6 kusov stálo 5*X. Jednoducho lebo akcia a Slovák nakupie len v akcii.

 

Kupujem, keď potrebujem, mám chuť, nie keď je akcia. Moju spotrebu nebude určovať nejaký vyčúraný obchodník. Bránim sa tomu zubami nechtami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cizy problém je v tom, že mnohí obchodníci vyhlásia akciu a dajú tam pár kusov.

To co pises ty je v rozpore s tym co napisal aljak. Ze dochodcovia dany tovar vykupili v priebehu par minut a stali potom v rade s kosikmi plnych kacic. Neraz som v tescu videl dochodcov, ako sa hadaju o posledne kusy akcioveho tovaru, aj ked uz mali plne kosiky.... Plnsie ako my, co sme nakupovali, rodinny nakup na vikend....
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kokos to by bolo aké parádne keby mali akciu vtedy keď ja mám čas a keby sa akciový tovar každému ušiel :lol:

 

Deň dva pred vianocami mali všetky kozmetické balíčky v tescu za -50%.

Hocičo tam mohlo byť, ludia brali a brali, každý v košíku tak zo 5 zo 10. Jedna mala full košik tescový plný iba balíčkami.

a neboli to dôchodcovia

 

čo ty vieš, možno aj tie kačice predá niekomu za drahšie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov