Skočiť na obsah

Ajk

Odporúčané príspevky

dúfam že nikto známy nebol účastníkom ... je to príšerné, čítali ste to ?

 

Počet obetí nehody autobusu v Chorvátsku stúpol na 14

 

 

07.09.2008 16:10

ZÁHREB - Mikrospánok vodiča alebo prasknutá pneumatika sú považované za pravdepodobnú príčinu dnešnej havárie slovenského autobusu v blízkosti chorvátskeho mesta Gospič, pri ktorej zahynulo 14 osôb.

 

....

Podľa slov hasičov, ktorí vyslobodzovali cestujúcich z autobusu, už viackrát zasahovali pri tragických nehodách, ale s takouto hrôzou sa ešte nestretli. "Na dvoch štvorcových metroch sme našli osem ľudí bez rúk a nôh. Bola to hrôza. Ľudia vykrvácali a takto čakali na smrť, pretože sa im nedalo pomôcť," uviedli hasiči pre záhrebský Jutarnij list.

.....

Podľa informácii chorvátskeho denníka Slobodná Dalmácia, k nehode došlo, keď autobus pri veľkej rýchlosti vyšiel z cesty. Autobus prerazil ochranné kovové zábradlie a narazil priamo do betónovej konštrukcie nadjazdu Mogorič. Po náraze, podľa chorvátskych médií, z autobusu zostala iba hromada železa.

to je zlé, moc zlé

 

edit.

práve som na TA3 videla zábery, že tam vôbec niekto prežil, je zázrak ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

waw, videl som tu nehodu na zaberoch televizie a fakt je to drsne ... mna sa kazda takato trgedia vzdy dotkne a mam az slzy v ociach! no len ma niekedy mrzi ze pokial to niesu slovaci tak kopu ludi nezaujima ze niekde v Peru sa zrutil autobus z utesu alebo napr. ze padlo lietadlo v Madride. No ale chapem zase ze toto zasiahne ovela viacej ludi ... Vyjadrujem Uprimnu Sustrast!

 

a inak som zvedavy co bola prava pricina nehody ... ja to tipujem skor na ten mikrospanok vodicka

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Áno, včera i dnes ráno som to videla v TV a konštatujem, že hyenizmus slovenských reportérov sa opäť nezaprel.

no len ma niekedy mrzi ze pokial to niesu slovaci tak kopu ludi nezaujima ze niekde v Peru sa zrutil autobus z utesu

Myslím, že je to tým, že ide o veci vzdialené, také, ktoré sa nás priamo netýkajú, preto môžeš nadobudnúť názor, že to ľudí nezaujíma. Osobne mám v poslednej dobe pocit, že čím je človek menej na ceste, tým lepšie pre neho.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sestra mojej znamej bola v tom autobuse. Ta však do včera večera o nej nemala relevantne info, kedže domov tym lietadlom, ktore po nich poslali neprišla. Buď je v nemocnici v Chorvatsku, alebo medzi mrtvymi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sestra mojej znamej bola v tom autobuse. Ta však do včera večera o nej nemala relevantne info

Ryan, má už sestra Tvojej známej nejaké informácie? Je všetko v poriadku?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no len ma niekedy mrzi ze pokial to niesu slovaci tak kopu ludi nezaujima ze niekde v Peru sa zrutil autobus z utesu alebo napr. ze padlo lietadlo v Madride.

zas tie tvoje filozoficke reci.. ako mozes sudit slovakov ze ich nezaujima cudzie nestastie...za to ze to nie je vsade alebo nie je statny smutok? a ked to naopak vsade je, tak to nazves na sposob hyenizmu..

 

a myslis si z v Peru pripadne v Spanielsku su ludia ini? rovnako sa mozu staviat k nehodam v zahranici tak ako si ty myslis ze Slovaci tu

 

jednoducho ide o Slovakov a v tom pripade to kazdeho slovaka "zaboli" viac...

 

 

 

-----------------

mimochodom, uprimnu sustrast... muselo to byt strasne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To mi je jasne ze toto je prakticky domaca udalost a zaboli to urcite viacej. Ked som to videl aj ja som mal slzy v ociach, tomu ver! Ale tak isto som mal slzy v ociach ked som videl zabery padnuteho lietadla pri Madride, alebo vybuch na dievcenskom internate v tureckom meste Konya, alebo akakolvek ina bolestiva katastrofa ci nestastie. Asi mam taku citlivu povahu alebo co, ale ma nenecha len tak nieco chladnym. Dokonca v F1 ked sa pred rokom na trosky rozbil Kubicov monopost som mal slzy v ociach a zaliali ma zimomriavky. Takze skor ma trapi ze niektori ludia absolutne nevnimaju cudzie nestastie a je im to v podstate uplne jedno. Asi tolko by som k tomu chcel povedat...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako mozes sudit slovakov ze ich nezaujima cudzie nestastie...

Bohužiaľ, niekedy je toho až priveľa. Je mi jasné, že v televíznych novinách chcú poskytnúť čo najviac informácií a oboznámiť nás s pocitom ľudí, ktorých sa to konkrétne týka (teraz mám na mysli ľudí na Košickom letisku čakajúcich na svojich príbuzných). Ale strkať mikrofón pod ústa unavenej zranenej vystresovanej účastníčke nehody, ktorá absolútne nemá chuť hovoriť, len aby bola z toho senzácia ... tak tomu ja vravím hyenizmus a vidím to v TN každý boží deň.

 

Aljak

 

To, čo píšeš, je v poriadku, každý vnímame cudzie nešťastie svojím spôsobom. Niektorí ľudia majú toľko vlastných starostí, že na cudzie nešťastie im už neostalo síl. Inokedy ide len o ľudskú bezcitnosť.

Nášho vedúceho zaujímalo iba to, či bol niekto z mŕtvych u nás poistený a na koľko sa vyčísli poistné plnenie, načo sa na chodbe ozval všeobecný smiech. Vieš, človek občas fakt nechápe.

Takže Ti rozumiem, čo si svojím príspevkom chcel povedať, ale vnímam to tak (a verím!), že jednoducho pracujem s nesprávnymi ľuďmi a inde sa k nešťastiu ľudia stavajú celkom inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dve havarie, pat rozflakanych aut.. Ani by som sa nedivil, keby bola aj mrtvola. Jeden Citroen Berlingo prevrateny na boku, ine biele auto uplne v priekope. :lol: Neviem, co dnes ludia blbli...

 

Jedna z havarii sa stala vo Velkom Sarisi, co je nieco medzi dedinou a malym mesteckom. No, divakov, co sledovali policajtov tam bolo neurekom. Dalo by sa povedat, ze konecne nejaka udalost sa u nich odohrala...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak jedna zo vcerajsich havarii sa neskoncila dobre pre niekoho mladeho. Dnes na tom mieste stalo asi zo 20 mladych ludi s vencami a svieckami. Ńetusim ako ku tomu muhlo dojst ale to biele auto (zrejme skodovka) zo svojho jazdneho pruhu to stocili cez naprotivny pruh rovno do priekopy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

v prvom rade namiesto patetického vyhlasovania štátneho smútku

/ úprimnú sústrať všetkým, ktorí tam prišli o blízkych, ale niekedy denne umrie na cestách v "obyčajných nehodách " viac ľudí ... ale včera večer ktorási tv zostrihala všetky vážne nehody slovenských autobusov za posledné dva či tri roky ... a bolo ich dosť, aj počtom obetí porovnateľných /

 

takže namiesto odstúpenia okamžite hľadať peniaze, miliardami sa páni ministri ohadzujú na kdečo, a v tejto cestnou a vlakovou dopravou frekventovanej krajine vybaviť priecestia do dvoch rokov závorami ... keď to zabezpečí, môže podať demisiu či osobne vykonať defenestráciu, ale nech to už riešia ...

a ministra vnútra vybiť, nech iniciuje zákon na majiteľov zberných surovín, akonáhle u niekoho nájdu poklop od kanála či kilometre medeného drôtu, a v blízkosti niekoľkých kilometrov nefunkčnú rampu, zavrieť mu živnosť a jeho a cigánov vykopať na Mesiac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

, miliardami sa páni ministri ohadzujú na kdečo

2 mil. € ide vyhodit NRSR na nakup kancelarskych strojov a pocitacov. Zvazuju nakup dalsich notbookov pre poslancov, ktori ich maju dostat na dalsie volebne obdobie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo im tam už nefungujú klávesy či internet ?

 

o tomto hovorím. hrajú sa na vyspelý kapitalizmus, česť výnimkám, ale je to len úbohý raný

školy a škôlky a mestá sa opravujú z eurofondov, k zrážkam na priecestiach prichádza stále častejšie, kríza na krku republiky, ale notebooky sú prvoradé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Osobne si myslím, že minister dopravy Vážny by mal odstúpiť, ako dôsledok včerajšej udalosti v Polomke

Prečo, že vodič a majiteľ dopravnej spoločnosti nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku? To je rovnaký dôvod, ako keby tetka vbehla na bicykli na červenú do križovatky. Minister nie je zodpovedný za privátnu firmu, ani za fyzickú osobu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No je zvlastne, ze v inych krajinach staci napriklad velky tresk v bani a uz sa odstupuje. No hlavne, ze na Slovensku sa vie vsetko odovodnit. Co sa uz len musi stat, aby minister sam odstupil a nie je to nejaky velky pruser?

 

A kvoli babke na bycikli by asi statny smutok nevyhlasovali....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K tomuto nešťastiu toľko.

Vodiči autobusov v minulosti museli mať niekoľkoročnú prax. Dnes dobrí vodiči odišli ku kamiónom kde zarobia minimálne dvojnásobne a na ich miesta sa dostali “polovodiči“.

Skúste si raz pri ceste autom zobrať jedného vodiča autobusu na mušku. Vychádzanie a vchádzanie do zastávky bez zapnutej smerovky. Pri jazde po úzkych komunikáciách mimo obcí jazdia po strede a predbehnúť takého arogantného vodiča je priam nemožné. Nádej na predbehnutie pri zastavení v zastávke padne, keď vodič zastaví na strede cesty. K tomu sa pridružuje nezmyselné umiestnenie zastávok. Nieje výnimkou keď sú umiestnené v nepriehľadných zákrutách, v križovatkách, dokonca u nás v susednej obci je zastávka umiestnená v križovatke na moste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale Cat, mozeme sa predsa donekonecna bavit, ci tam mali byt zavory, alebo nie... Aj ked je tam pomerne dobra viditelnost, pri smezeni sa viditelnost znizuje, je preto velmi lahke aj takyto vlacik prehliadnut.

 

Ked si porovnas zeleznicne priecestie bez oznacenia a napriklad svietenie aut pocas celeho roka, tak aky je tam rozdiel Auta predsa maju za povinnost svietit najme kvoli bezpecnosti...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teraz som pozeral dokument o tejto nehode a akýsi "zodpovedný človek" tam vyhlásil že počet nehôd na osvetlených a neosvetlených železničných prejazdoch je rovnaký a to aj pri smrteľných nehodách. Iná kapitola sú železničné priecestia so závorami.

Ináč k tomu celodennému osvetleniu asi toľko. Ani rozsvietených osem 100watových svetiel nepomôže ak vodiči budú počas jazdy telefonovať, ladiť rádia, skúmať kvalitu siloniek spolujazdkyne, nastavovať klimatizácie a nebudú sa venovať vedeniu vozidla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov