Skočiť na obsah

Ajk

Odporúčané príspevky

verdikt súdu k predchádajúcemu prípadu :

 

Päť rokov odňatia slobody a sedemročný zákaz riadiť motorové vozidlá. To je dnešný verdikt Stredočeského krajského súdu v Prahe pre českého vodiča Luboša Lacinu, ktorý vytlačil iné auto z diaľnice.

...

Verdikt súdu nenadobudol platnosť. Odsúdený vodič sa podľa idnes.cz prostredníctvom advokáta proti rozsudku odvolal na Vrchný súd v Prahe.

zdroj

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten chlápek (údajně zodpovědný manažer) jezdil šestnáct let bez nehody a za dobu existence trestných bodů přišel o jediný – zapomněl rozsvítit světla. Takže žádný z těch namakaných Rambů, kteří nás dnes a denně předjíždějí v nepřehledných zatáčkách, sbírají trestné body jako filatelisté známky a když jim dojdou, jezdí si dál bez řidičáku. Soudní znalec ho hodnotí jako vynikajícího řidiče, kterému by bez zaváhání dal povolení k řízení autobusu.

 

A najednou zkrat, nekontrolovatelný amok, zdvižený prostředník – a pak už ten útok, který zachytily dálniční kamery…

 

A rázem znovu změna chování, zastavení v odstavném pruhu (ten zmetek mohl klidně ujíždět dál a spoléhat, jako mnozí jiní, že si nikdo jeho číslo nezapamatoval), telefonát záchrance, několikrát projevená lítost v médiích včetně peněžního mimosoudního vypořádání se s oběťmi útoku… (Jasně, všechno tohle může být účelové jednání – právníci samozřejmě dokážou dobře svým klientům poradit, ale stejně…)

 

Abych nebyl špatně pochopen. Rozhodně se toho lumpa nezastávám a s výší trestu souhlasím.

Pro mě osobně je to ale především příběh o zvířeti, které v nás dřímá. Máme ho v sobě všichni. A nikdo neví, kdy se ta bestie může ze zimního spánku probudit…

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...

nový spôsob ?

táto nehoda mi už po prečítaní nadpisu okamžite čosi pripomenula - okrem šialených pretekov v amerických teenagerských a kdejakých machovských filmoch, až na to že sa udiala tu kúsok ... aj vám ? :

Neosvetlení motorkári bez prilieb do seba v noci narazili

 

Dvaja motorkári jazdili v noci na neosvetlenej ceste bez svetiel a bez prilieb. Potom, čo starší narazil do mladšieho, skončil s ťažkými zraneniami.

24-ročný vodič motocykla KTM jazdil v smere od obce Vrbovce na Myjavu a z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam narazil do pred ním jazdiaceho motocykla Jawa 350, ktoré riadil 19-ročný mladík

 

mno ?

nie je to lepšie ako ruská ruleta ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

"pekna" zbierka...ale ako som to pozeral, az na tie prirodne katastrofy to vyzera na cistu ludsku blbost...odstavit auto v strednom pruhu a ostat pri nom, ci tie jazdy v protismere, nedanie prednosti...a ten motorkar, cisty darca organov...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Lietadlo Polskich Linii Lotniczych "LOT", Boeing 767 núdzovo pristálo vo Varšave.

Lietadlo pristálo na "brucho" na asfalte letiska im. Chopina.

Dôvodom bola nemožnosť vysunuť podvozku.

Na palube bolo 220 cestujúcich + 11 členov posádky.

Nik z 231 ľudí na palube nebol zranený.

Kapitánom lietadla bol Tadeusz Wrona.

 

Linki s video:

 

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kapitan-boeinga-lepszy-pilot-nie-mogl-sie-trafic,1,4895961,wiadomosc.html

 

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

 

http://www.topky.sk/...al-bez-podvozku-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes bol pohreb známej.Mala len 32 rokov, 2 deti a nový dom do ktorého sa mala tento týždeň nastahovať :(

Pametám si keď som bol menší že mi vždy dala nejaké pero alebo zápisník (bol som maniak do reklamných prkotín)

otca majú vo Švédskú na nejakej stavbe :X

Jednoducho tragédia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

ďalšia zlá nehoda autobusu ... príčina zatiaľ neznáma

nepríjemná nehoda belgického autobusu, 22 detí sa nevrátilo z lyžiarskeho zájazdu ... :(

 

Z torza autobusu vyťahovali záchranári obete a zranených osem hodín. Hovoria o scénach ako z vojny.

BERN. Doma ich už čakali rodičia, ale autobus plný detí z belgických škôl Lommell a Heverlee sa z lyžiarskeho zájazdu nevrátil. Havaroval v tuneli v južnom Švajčiarsku.

Pri tragickej nehode zahynulo 28 ľudí, z toho 22 detí. Ďalších 24 sa zranilo, tri deti sú v kóme, väčšina z nich sú 12-roční školáci. Z prednej časti autobusu zostalo len torzo.

...

Nehoda zatiaľ nemá vysvetlenie. Nebolo do nej zapletené ďalšie vozidlo. Autobus sa z ničoho nič vychýlil z dráhy a narazil do betónovej odstavnej plochy v tuneli, podľa médií v plnej rýchlosti.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1p7wkSgkE

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Ako je to s tým PZP?

Ak si nárokujem na bolestné od poisťovne. Hradí sa to z PZP auta a poisťovňa si už nič nevymáha od vinníka nehody. Správne vravím?

Alebo treba viac špecifikovať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím, že závisí od toho, čo v PZP je zahrnuté. PZP pokrýva škody, ktoré spôsobíš na cudzom majetku alebo zdraví, takže škody by mali byť hradené z PZP. Či si niečo poisťovňa vymáha od vinníka to je medzi ňou a vinníkom, takže teba to trápiť nemusí. Za predpokladu, že si obeť a nie vinník.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vinník je môj kamarát, takže aby som ja žiadal od poisťovne nejaké peniaze a ona si to následne žiadala od neho je úplne zbytočné.

 

situácia: kamarát vodič, zletel do potoka na mojom aute, som na PNke teraz

A nikto mi nevie na 100% povedať, či každé PZP hradí tieto škody na zdraví bez toho, aby si to vymáhali u vinníka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bobsapp: precitaj si presne znenie zmluvy, co presne poistka kryje. a vymahanie zalezi na tom, aka vyska spoluucasti je v zmluve dohodnuta. kazda poistovna to ma inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Chorvátsku havaroval český autobus, pravdepodobne vodič zaspal, 8 ľudí zomrelo.

 

V diskusii som našiel odkaz na video, je z inej havárie, ktorá zdá sa nakoniec dopadla dobre, nikto sa možno ani nezranil, napriek tomu sú to husté zábery

 

Najviac ma však dojal ten komentár toho čo to natáčal, to bude nejaký extra flegmatik

 

http://www.youtube.com/watch?v=-j0wnXH7xHw

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Strašná nehoda sa stala pri Maduniciach. Kamión, ktorý riadil macedónsky šofér (51), prešiel zo zatiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazil s autom Opel Tigra, ktorý riadila mladá Gabika.

Takže kamión na zasneženej a zľadovatelej diaľnici zo zatiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru. To máme fakt takých neschopných dopravákov alebo novinári chceli autonehodu zakryť rúškom mystiky a tajomstva?

 

Spoveď zdrveného priateľa a infografiku s presným priebehom tragickej nehody nájdete v Novom Čase!

Hyeny už začali vyliezať z dier...!
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Ahojte!

Ja osobne som bola ucastnikom nehody, nastastie skoncila bez zdravotnej ujmy...Zial, jedna nemenovana odtahova sluzba si od nas vypytala nekrestanske poplatky, ciste zavadzanie! Chcela by som sa vas teda opytat, ci mate skusenosti s nejakou odtahovkou...

 

Ak mate nejaku overenu, prosim sem s nou! :yes_yes: :yes_yes:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

vcera sa mi prihodila taka vec, ze som siel pri banskej bystrici ked zrazu nejaky "sofer" vyletel v protismere a ja som musel uhnutna krajnicu a tam co cert nechcel nejaky ziskuchtivy zobrali poklop---- tak naprava na maderu  :zubiska: , len uz do smiechu mi nie je kedze potrebujem to auto odtrepat domov do servisu, nasiel som tam v okoli odtahovku

reklama  ma snou niekto skusenosti? 

 

 

Edit: Odstránená reklama - porušenie pravidla písania na freeSpace Fóre !

https://www.freespace.sk/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

S dodržiavaním uvedených pravidiel si predsa pri registrácii súhlasil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

boris, práve kvôli takýmto veciam som sa pohral a dorobil toto:

a takto funguje:

nie je to "kvalita" ale na prípadný spor ohladom priebehu nehody je postačujúca...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veru bola, v jednom týždni dokonca 2x, ešte ako mladá baba. Pri tej prvej nás viezol kamarát vodič z povolania, neviem dodnes, či chcel zabodovať pred babami (nami), alebo na kieho čerta to tak hnal, a nedal si povedať, nech spomalí, bola to tam samá zákruta, až jednu nezvládol a napasoval to čelne do stromu. Z auta bola harmonika, ale my sme mali vtedy kus šťastia, mali sme len pár odrenín a modrín.

A o pár dní sme šli s jedným známym, tiež išiel rýchlo a nezvládol zákrutu, tentokrát sme skončili v dajakom obilí, tiež bez zranení.

Ale odvtedy sa bojím rýchlej jazdy a ked aj autobus ide rýchlo, sedím tam vtlačená do sedadla ako najviac sa dá a držím sa obomi rukami...skrátka toho strachu z rýchlej jazdy sa už nikdy nezbavím.

A neviem, či aj to sa dá započítať ako dopravná nehoda, asi ani nie, ale vďaka mne opravili jednu zastávku, presnejšie časť cesty pri nej, pred 2 mesiacmi som vystupovala z 99 a stupila som do výtlku, v momente som bola na zemi s dochromtanou haksnou, písala som o tom v ktoromsi z príspevkov, ale o pár dní keď som tade kuľhala, som videla, že zastávka bola zrušená, podľa cedule pre havarijný stav komunikácie. Asi o 2 týždne bola obnovená a výtlky zmizli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja som nedavno zazil ako sa rutil oproti nam kamion, ktory sa velmi nedal ovladat. Mal uz stare  pneumatiky a jedna z nich normalne praskla  zajazdy. Ako klobuk dole, ze to sofer udrzal v rukach a ustal to az kym zastavil. Ako zivot predomnou prebehol, bolo na ceste medzi Nitrou a ZM este na starej ceste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov