Skočiť na obsah

Vlastné kreslenie, vlastná tvorba


game

Odporúčané príspevky

Beriem to ako kompliment... :smile3:

Takže toto je môj prvý portrét čo som kreslil na formát A2. Ešte sa pohrám s pár detailami, ktoré ale aj tak nebude vidieť na fotke, takže dá sa povedať, že toto je finalna verzia. Čas: cez 30 hodín.

 

Megan Fox

post-2583-0-23854800-1320870078_thumb.jpg

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

haffen: skusal si uz aj podla zivych modelov? myslim, ze by Ti to mohlo dat viac, nez fotky. nemusis to pracne tienovat, pouzivat 100 druhov ceruz, handricky, atd... jedna dobra makka ceruza a sustred sa na zachytenie spravnej anatomie (existuje aj taka kniha: Anatomia pre vytvarnikov, ale nie je podla mna az taka dolezita), jemne presrafovat tiene. nemusis hned kreslit celu postavu, skus len ruku, cast tvare, nohu,.. a z viacerych uhlov pohladu a radsej mensie formaty nez A2, skor vela mensich (negumuj, kludne zacni odznova na novy papier), aby si to dostal do oka a do ruky. nezabudaj, ze aj pri detailoch musis zachytit spravnu perspektivu a proporcie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dík za radu, ale popravde všetko to vymenované je to, čo ma na kreslení najviacej baví. Ale až budem kresliť na objednávku, tak budem určite zjednodušovať. Toto mám takú baviačku. NIečo ako puzzle. :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pisal som to len preto, ze v tvojich kresbach vidim nedostatky prave v oblasti anatomie, proporcii a perspektivy. co sa tyka tienovania, na niektorych kresbach si ho pomerne dobre trafil, ale inde skor nie a kresba potom nema tu spravnu hlbku a vyzera, prepac za vyraz, dost divne, lebo do popredia sa tlacia veci, ktore maju byt v pozadi a naopak. a prave zjednodusene formy kresby Ta mozu naucit kreslit tieto veci spravne a davat obrazkom tu spravnu hlbku. preto som pisal o zivych modeloch, lebo na nich vidis veci ako naozaj su, co je v pripade fotografii dost velky problem. skus si pozhanat aj nejake knihy o kresleni, kde su jednotlive veci dobre rozpisane a pekne zobrazene. to nie je ziadna hanba. aj ja som sa ucil akvarel podla knih. bez nich by som sa neposunul dalej.

 

neber to nejak v zlom, ze do Teba rypem, len sa Ta snazim posunut dalej. ja som tento "kresliarsky dril" absolvoval najprv na ZUS a potom na vysokej, nemal som to rad, ale teraz to odcenujem, aj ked sa uz kresleniu nevenujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

2haffen

ja sa do toho teda nevyznam, ale verim saharovi :) kedysi som zhanal pre kamaratku take knihy ako odporuca, mam ich dost postahovanych z netu, ak chces, dohodneme sa cez PM na preposlani

(ponuka plati aj pre inych zaujemcov)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ale kreslím len od cca augusta? Nemôžeš teda odo mňa čakať, že budem kresliť ako poloboh, resp. že bude všetko také ako keby som kreslil 10 - 15 rokov... ;)

Dík za ponuku, ale knihy o kreslení mám ktoré sa venujú aj anatómii. Čo sa týka pdf, tak mám asi 2GB materiálov... :)

Živé modely určite nechcem kresliť. Chcem mať pri tom kľud a kresliť práve vtedy, kedy sa mi bude chcieť. Najradšej tak, kedy relaxujem, tj že na jednom monitore fotka, na druhom film. :D Onedlho chcem začať spolupracovať s fotografmi, ktorí mi budú fotiť modely tak, aby boli nasvietené a takej póze, kedy to bude ideálne na kreslenie. Tieto moje kresby čo prezentujem sú čisto len o výučbe a skúšaní možností. Do budúcnosti určite neuvažujem o kreslení celých postáv. Chcem sa dať na fotorealistické kresby (také to tehlenie) kde chcem klásť dôraz na kontrast medzi bielou a čiernou. Skeče a pod. mi, ako som už napísal, vôbec nesedia a nestotožňujem sa s nimi (vadí mi viditeľné šráfovanie). Nechcem sa skrátka vyvýjať týmto smerom.

 

No teraz to vyzerá tak, že som tvrdohlavý a odmietam akúkoľvek pomoc. Som skrátka jedinec, ktorý trpí syndrómom toho, že sa všetkým najradšej predieram sám. Ak mi niekto poradí, tak je to fajn, ale ja mám vo všetkom vlastnú hlavu. Lebo neskôr keď dosiahnem vytúženú métu, tak som o to viac šťastný, že som sa tým prekopal sám a nie je to zásluhou niekoho iného. A už sa mi niektoré veci takto podarili (nie v kreslení)... :P A možno aj práve preto som nikdy nešiel na umeleckú školu. Nepredýchal by som to, že by mi niekto diktoval to, ako mám niečo robiť keď sám to cítim inak.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...

púšťam ...

na to, že sa ešte len učíš, je to pozoruhodné ...

skvele chytená podoba, pri portréte je to dôležitejšie, než každý vlások na svojom mieste ... páči sa mi to

aj štruktúra výkresu, nemusí byť všetko na hladkom, dostáva trochu hĺbku, kresba je prirodzenejšia.

koľko ti to trvalo a je to kreslenie pravou hemisférou alebo "len" kreslenie ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďakujem veľmi pekne za reakciu, potešila :)

Pred pár mesiacmi som sa začala učiť kresliť pravou hemisférou, no posledné dva mesiace som moc času nemala... Nemám presne odmerané, koľko mi trvala kresba, vždy som si ukradla pár chvíľ v práci, odhadujem to tak na 10-15 hodín čistého času (je to A4), ale či je to naozaj tak, zaručiť neviem, lebo keď sa ponorím do kreslenia, vôbec nevnímam čas. Nabudúce odstopujem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, nie, stopovať netreba :D

len som tak pre seba chcela vedieť, koľko to asi trvá ... pravá hemisféra viditeľne funguje, táto kresba je prirodzená, pôsobí ako kreslená ľahko, ľahkou rukou, je to vydarený portrét.

tých 10 - 15 hodín je dobrý čas

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takisto suhlasim s vyssie uvedenym

 

pri tychto kresbach by ma zaujimali aj detaily...pretoze nie je kresba ako kresba

da sa obkreslovat cez priesvitny papier, nasledne prekreslit....da sa kreslit vdaka rozdeleniu na stvorce, da sa kreslit len tak z oka, ze bajockom sa mozno trafim...

 

to by ma zaujimalo

pokial nema clovek skusenosti, ze si vie tie "stvorce" predstavit a nemusi ich mat nakreslene, tak toto nezvladne ziaden zaciatocnik

narazam na to, ze kreslila pocas volnych chvil v praci

preto by ma zaujimali detaily

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďakujem vám, je mi jasné, že ešte mám čo zlepšovať, treba len kresliť, kresliť, kresliť... :)

Housa som kreslila (samozrejme) podľa predlohy so štvorcovou mriežkou a spoliehala som sa na to, že som ho do nej ako-tak trafila :) Mriežku som použila prvýkrát, takže neviem, či som zvolila ideálnu veľkosť štvorcov :)

Tú ženu predtým som kreslila odhadom od oka, tiež podľa predlohy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj pre mňa sú zaujímavejšie a hodnotnejšie kresby, ktoré niečo vyjadrujú a majú v sebe kus z autora. Portréty zatiaľ kreslím preto, lebo sa na nich učím. Na niečom si ruku vytrénovať musím, v budúcnosti by som sa rada vyzúrila na farbách. ;) Znova zdôrazňujem, že som úplná začiatočníčka, doteraz som kreslila tak maximálne na výtvarnej výchove na základnej škole a ku kresleniu som sa dostala vďaka haffenovi a knihe o kreslení pravou hemisférou. Bola som zvedavá, či to naozaj funguje aj pre "drevá". :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj haffen, aj Jastericka píšu, že sú amatéri, začiatočníci, že sa začali učiť kresliť pravou hemisférou iba pred pár mesiacmi. Pre mňa ako amatéra je skoro nepochopiteľné, aby niekto, kto o sebe hovorí, že doteraz sa kresleniu nevenoval ... zrazu začne super kresliť?!

 

Na internete je niekoľko ponúk kurzov, ale príde mi skoro nepochopiteľné, aby niekto, kto má obe ruky ľavé, po absolvovaní pár hodín kurzu začal kresliť ako "malý pánbožko".

 

Ak by pomohlo pár hodín kurzu, k čomu by potom bola VŠVU?!

Načo toľko rokov štúdia, keď stačí pár hodín?! :hmmm:

Nič v zlom, ale mne toto všetko príde ako neplatená reklama nie príliš lacných kurzov kreslenia pravou hemisférou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

osobne mi to nepripada ako neplatena reklama, existuju aj knihy, nemusi sa platit hned drahy kurz

kto na to ma a chce sa naucit, tak vyskusa, kto nie, tak nie, podla mna je fajn, ze sem prispievate a davate svoje ukazky, nehovoriac, ze ste skusili nieco nove

 

ako taky kurz prebieha je mozno precitat tu:

http://zivot.lesk.ca...nt-netreba.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov