Skočiť na obsah

Vlastné kreslenie, vlastná tvorba


game

Odporúčané príspevky

Ináč keď sem dávaš obrázky, tak nemusíš používať imageshack (často máva výpadky). Počas písania príspevkov si prepni na Plný editor a tam máš formulár na odoslanie obrázkov a tie potom môžeš vložiť do príspevku. Všetky obrázky zároveň môžeš potom nájsť aj vo svojom profile :)

 

haffen volaj nás radšej podľa nicku nie podľa hodnosti... :D

 

:) toto sa tu ešte nestalo
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:D to je z fotky, kde ja arabka v hnedastej šatke a s očami podobnej farby ... tuším

 

mäkké črty, výraz tej ženy zostal pokiaľ si pamätám na pôvodný obrázok, krásne zachovaný ... skvelé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už tu mám "výročie" štyroch mesiacov čo kreslím. Je načase bilancovať. Preto som sa rozhodol, že zapracujem na portréte, ktorým som kreslil v začiatkoch (toto bol môj tretí v poradí) a prekreslím ho nanovo, aby som videl ako som sa za tú dobu zlepšil...

 

Natalie Portman WIP

Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

poznámka k pridávaniu obrázkov:

 

poprosím pridávať na Fórum obrázky cez súbory - príspevok, a veľmi jednoduchý návod aj so screenmi v troch krokoch, krok po kroku :

Návod tu

najprv pod príspevkom na pravej strane pred písaním treba Prepnúť na plný editor.

 

 

okrem toho aj v mojom podpise - ale Prepnúť na plný editor, celé pridávanie je pár sekundová záležitosť.

 

je to zaistenie obrázkov - obrázky zostanú v príspevkoch, aj keby zmizli z webových stránok, imageshacku a tinypicu / čo sa stáva často / a nebudú v príspevkoch diery.

 

ďakujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ahojte, mám novú kresbu:

Natalie Portman rework

 

post-2583-0-23772600-1319388338_thumb.jpg

 

Naľavo je dnes dokončená kresba. Napravo je tá, ktorú som kreslil 3 mesiace dozadu. Na moju obhajobu to naživo vyzerá lepšie. Na kreslenie boli použité ceruzky: 8H, 7H, 5H, HB, 3B, 8B, Pentelka HB, roztieradlo, vata a handrička. Každý koment poteší.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rozhodne je tam vidieť posun, v tomto prípade zasa nepoznám predlohu, kresba sa už ale zjemňuje, viditeľne ...

podoba sa poriadne priblížila, nejaká tvrdosť kresby, v tvári, tam ešte stále zostáva, možno sa z toho nakoniec vykľuje jednoducho tvoj štýl, alebo priveľké držanie sa každého chĺpka obočia a tieňa, neviem ešte ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dik za koment a pochvalu. No snažím sa kresliť čo možno najviac detailne. Nejak meniť by som to nechcel. Moc ma neláka kresba voľnou rukou. Na to by som použil skôr uhlik. :) Ale snažím sa každou kresbou zjemňovať tie prechody. Len to je na začiatok pre mňa stále moc všetko zvládnuť. :)

Predloha:

post-2583-0-30281100-1319392487_thumb.jpg

Ešte tam vidím nejaké chyby v presnosti, ale aj to chce čas...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

poloprofil, trochu náročný na kreslenie, trochu sa stráca tvárička, ktorú prezentovala ako Leia, ale odvtedy už trochu aj zoženštela, ale to je jedno : ) pozrela som jej fotky na nete, zrajme sa rada fotí v tejto polohe, takže nakoniec je vlastne zvyklý, nie nezvyklý.

... niečo som našla, je tu jedna maľba, v podobnej polohe - ale maľba: http://ailidh.devian...ortman-32597487 ...

 

aj jedna kreslená Leia z netu, Leia sú tam len vlasy, podoba je stratená, samotná kresba je mäkšia. od tohto je tvoja posledná kresba Portman o hodne lepšia, podoba je zrejmá ...

post-3-0-64519300-1319398622.jpg

ok, vrátime sa k svojmu kresleniu :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak som to pochopil správne, tak "hemisféristi" kreslia len profil, alebo spredu? :)

Maľba je vskutku super, ale ak by som mal hodnotiť podľa podoby, tak neuhádnem že je to ona.

Tak už viem čo myslíš tou mäkkosťou kresby. To zrovna nebude môj štýl. Kresba je super, ale skôr chcem, aby to do budúcnosti vyzeralo nejak takto:

http://rdhotartist.d...rt.com/#/dx1n79

http://fc03.devianta...by_imaginee.jpg

Len ešte netuším ako sa k tej technike dopracovať. Na štruktúrovanom papieri to asi nikdy takto nebude vyzerať. No na začiatok toho chcem asi príliš veľa. Každopádne toto je môj sen... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, ja vôbec neviem, ako kreslia hemisféristi, pokiaľ som mala možnosť vidieť práce, a zopár som ich už kdekade videla, púšťajú sa do akýchkoľvek tvárí a akýchkoľvek polôh bez najmenších obáv, čo je len dobre. kresli ako doteraz, všetko, a kresli kresli ...

uhm, ten sen je fajn ... méta, kresli : ) ... asi iné nezostane, len kresliť, veľa, postupne vymeniť papier, aby vyniklo tieňovanie, zjemniť trochu kresbu, a kresliť : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ono vynikne hlavne na jemnom papieri, ale na tom sa mi kreslí zle. Tie kresby už nemajú taký drajv a nepáči sa mi to.

Inak čo som čítal v jednej knihe, tak množstvo kresieb nevyzerá preto tak ako real podoba, lebo na kresbu nebola použitá dobrá predloha. Zvlášť zlé sú tie, ktoré boli fotené profesionálmi v štúdiach s umelým osvetlením. Ale aj kdekoľvek inde kde sa fotí s fóliou, alebo bleskom. Zanikajú tiene na tvári a všetko je jednoliate. Najlepšie je vraj kresliť portrét, kde bol objekt fotený za umelého svetla (napríklad žiarovka) a je nasvietený z ľavého horného rohu... len kde naraziť na také fotky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ony dve sa na seba mierne podobajú, sú podobného typu, jedna má guľatejšiu tvár, druhá štíhlejšiu, stavba tváre je podobná ...

kresba je jemnejšia, než tie predchádzajúce, mäkšia. : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov