Skočiť na obsah

Mačky versus psy


arwiel

Odporúčané príspevky

tento systém si naša mačka vybudovala sama, nedala nám vôbec na výber. :-)

 

..obavy o ňu nemám, nie je to šľachtená mačka, ale obyčajný dedinský zver, ktorý má 7 životov. dokáže sa o seba výborne postarať aj sama.

nie nie .... mačka nedáva na výber mačka ti povie, čo chce a ako to máš robiť a kedy nechce byť rušená a kedy sa chce maznať a kedy to a kedy ono, a ty sa človeče prispôsob !

celé detstvo som mala presvetlené obyčajnými mourovatými mačkami ... poznám to :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V inej téme som už spomínala,že mám rada psov. Keďže vlastním pomerne veľký pozemok,mohla som si dovoliť psa veľkého s vlastným veľkým priestorom. Mám polovlka a to doslovne. Možno by sa zdalo,že je to nebezpečné,ale nie je,hoci občas vie ukázať svoju "divokosť". Mám rada veľkých psov. Predtým som mala aljašského malamuta,ale zahynul na zápal pľúc :lol:

post-1452-1231140037_thumb.jpg

toto je môj polovlk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je môj polovlk

je nádherný, vyzerá však i veľmi nebezpečný (pre každého, kto nepatrí do jeho svorky : )

 

takéto zvieratá sa ťažko krotia, no ak si vyberú svojho pána, je to vernosť až za hrob. máš dobrého a spoľahlivého ochrancu, nechcel by som ti veru podávať ruku, ak by bol nablízku. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rex je z Popradu..bol šteniatkom,krotkej vlčice,ktorá pripustila k sebe vlčiaka,myslím,že tá vlčica vyrastla medzi ľuďmi,alebo v ich blízkosti,tak nejak a preto je Rex polovlkom. Je zvláštny, v zime býva svetlo-sivý a v lete taký ako na fotke. Svoje korene nezaprie. Stále na niečo striehne a "poľuje"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak o takomto pripade pocujem prvy krat :lol:

Tiež som tomu nejak nechcela uveriť,ale potvrdil mi to aj veterinár, s údivom pozeral,že toto vidí po prvýkrát a či nemám strach,predsa len je v ňom krv divočiny...pokiaľ mu neukážem strach,rešpektuje ma,viem,že by bolo nanajvýš nebezpečné,nechať ho pohladkať niekomu cudziemu. Ale on vzbudzuje dostatočný rešpekt,tak to vlastne nik neskúša..:)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tak mám chuť ho pohladkať ...

mačky obdivujem, / ale tie samostatné svojhlavé tvory sa nie všetky a nie vždy dajú pohladkať / ale psov - akýchkoľvek a kdekoľvek - hladkám, odjakživa ... no keď sa na mňa pozerá nejaký veľmi veľmi škaredo, tak nie ... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obcas stretnem jednu kocnu s dvoma fenkami akehosi typu kokrspaniela. Jedna fesanda je ciernobiela, druha hnedobiela. A tej ciernobielej som sa nejako zapacil.... Vcera som ich po case opat stretol a ta ciernobiela sa ku mne rozbehla ako strela... :lol: Asi budem so sebou vlacit nejaky kusok klobasky.

 

Tak kocka sa uz aj smiala... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

wysky, raz dávno som kdesi v ružovej knižnici čítala, že venčenie psíkov je super príležitosť na zoznámenie :lol:

 

 

my sme mali mačaciu návštevu ... najprv ju naháňal po snehu nejaký pes, potom zmizla, a potom sa zrazu vynorila na našej borovici a kukala do okna :)

keď sme na ňu jemne zaklopali bola nesmierne prekvapená ... myslím že je to na micke aj vidieť :)

 

post-3-1231535953_thumb.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vždy som chcela mať doma mačku alebo psa...ale bouhužiaľ moja alergia skoro na všetko, aj na zvieraciu srsť, mi to nedovolí :lol: Musím sa uspokojiť aspoň s rybičkami :-)

Keby som si mala vybrať, som rozhodne za psa. Konkrétne chovať takého huskyho, by muselo byť úžasné. Tie psy majú niečo v očiach :)

Aspoň moja babka má psíka. Je to taká pouličná zmes :) Myslím, že najväčšmi sa to podobá Samojedovi ;) Tak sem-tam sa zahrám so psom aj ja, a je mi jedno že kýcham o stošesť ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby som si mala vybrať, som rozhodne za psa. Konkrétne chovať takého huskyho, by muselo byť úžasné. Tie psy majú niečo v očiach :lol:

Des,chovať tzv. severských psov je hodne ťažké. Nie sú zvyknuté na tradičné povely a len ťažko sú ovládateľné. Husky je prekrásny pes,ale je to potvora :). Oklamú ťa jeho pekné modré očká. Ale máš pravdu,ak im človek príde pod kožu,je radosť mať takého psíka.

Obrázok

 

:) nie je to môj bývalý psík Eron,ale moc moc sa mu podobá. Nebol to sice husky,po ktorom som aj ja veľmi túžila,ale napokon som bola vďačná,že mám jeho...</div>

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Desdemona, nesmúť! :-)

 

existuje Don Sphynx, plemeno mačky, ktoré nemá srsť, len jemnú, zamatovú kožu bez chĺpkov. táto mačka je veľmi vzácna, na Slovensku ich minulý rok bolo približne 10.

 

ak chceš chovať mačku kvôli jej typickým mačacím vlastnostiam, Don Sphynx ich má. je to mačka so všetkým, čo k tomu patrí. vyžaduje citlivejšiu starostlivosť, najmä v zime, svojmu chovateľovi sa však odvďačí všetkými mačacími spôsobmi - je prítulná, pokojná, rozumná a samostatná.

 

jediným rozdielom oproti ostatným mačkám je to, že nemá vlastný kabát. vďaka tomu však nemá ani blchy. :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mačičky mam rad, ale co je vela to je vela ... a taketo "nahe" macky bez srsti vyzeraju poriadne poriadne neprijemne uz len na pohlad, a este take hladkat - no asi nic moc pocit. Ked ja pri hladkani maciek skor cakal prijemny pocit ako keby hladkam vzorne upravenu a hladucku srst a nie hladkat takto nahu kožu mačiek - zrejme nic moc pocit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je pravda, že Donská Sfinga vyzerá trocha ako z inej planéty, no videl som mačiatka i dospelé mačky na vlastné oči a vôbec nevyzerali tak desivo, ako tie na obrázkoch. :-)

 

v každom prípade, nie je to bežný typ mačky a treba si zvyknúť na to, že je nahá. predsa však, svojho ľudského spoločníka si obľúbi a zamiluje presne tak isto, ako ktorákoľvek iná mačka. možno i viac, keďže nemá rovnocenných nahatých kamošov..

 

... a taketo "nahe" macky bez srsti vyzeraju poriadne poriadne neprijemne uz len na pohlad, a este take hladkat - no asi nic moc pocit.

vsadím krk na to, že presne rovnakú vetu si každá mačka povie v duchu mačacou rečou pri pohľade na človeka. :-)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Don Sphynx vyzerajú inteligentne, a určite aj pradú a sú prítulné, aj vyzerajú hodne staroegyptsky, a keby už takáto mačka doma bola / v prípade, že človek už nevie čo s peniazmi / zrejme by si ju zamiloval ... čím viac na ne pozerám, tým viac si to viem predstaviť ... hm... vlastne sú tak škaredé až sú krásne : )

 

ale bežný "užívateľ" má mačky rád práve pre tie dedinské mačacie vlastnosti ... guľatá hlavička a mäkká srsť ...

tie mačky akosi ... sú niečo, čo je také domáce, pohodové, patrí k dvoru a nech je to kdekoľvek, prinášajú kúsok niečoho dôverného, pohody, domáckosti, chuti natiahnuť ruku a pohladkať a cítiť sa pri tom ... v detstve ? niekde, kde bol svet ešte na svojom mieste ...

 

 

Obrázok

 

ilustračné foto ... túto fotku skladujem už veľmi dávno v pc, a veľmi ju mám rada

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

add husky, malamut..v podstate severske tazne plemena

 

tieto plemena by si mali zaobstaravat ludia, ktory maju cas chodit so psom do hor na dlhe dlhe prechadzky...tieto psy miluju pohyb, najlepsie ked mozu nieco tahat...jednoducho nestaci vencit, alebo mat velky "vybeh"

potrebuju makat

 

inak sa z nich mozu velmi rychlo stat obezne, nestastne, neposlusne, flustrovane psy... co sa aj dost stava a vidim to aj vo svojom okoli

 

 

mimochom, pre milovnikov psickarov, pripadne len pre "zvedavych", v TN bude koncom januara vystava psov, na ktoru sa samozrejme chystam aj ja :) ... dufam ze nestravim niekolko hodin s majitelmi afganskych chrtov :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

ja som sa zamilovala do amerického pitbull teriéra, no úžasný pes... vlastne vždy sme mali teriéry, najprv matkin priateľ bullteriéra, teraz jack russel.

nádherné zviera--->

 

Obrázok

 

mám pred bojovými plemenami rešpekt, a určite si takého nezadovážim, kým nebudem 100% rozhodnutá a skúsená, možno k tomu nikdy ani nedôjde, no veď uvidíme, pokým bývam s rodičmi a máme jack russela a stredoázijského ovčiaka ani to nie je možné

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov