Skočiť na obsah

Mačky versus psy


arwiel

Odporúčané príspevky

kocúr vie, kde je mu dobre...

svokor raz takto priniesol domov jedného psíka, kdesi bol vyhodený, odrastené šteňa. tak toho psa nešlo skrotiť. jeho problém bol, že sa neskutočne každého bál, pustil k sebe len svokra, ten ho opatrne mohol poškrabkať za ušami. neskôr sa pomaly udomácnil, ale bočil, oči vždy na stopkách... aj by sa bol dal pohladkať, ako ich domáci pes, priam bolo vidieť, ako po tom túži... ale nemal odvahu.
niekto ho utýral, pretože stačilo, aby svokra zobrala do ruky metlu, že zemetie dvor... od strachu sa schúlil do klbka.
 

  • Páči sa mi to 3
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 4. 2021 at 17:53, Tono napísal:

Vtedy som si spomenul na toho zverolekára, "vraj sa nám ho už nikdy nepodarí skrotiť"... 

macka.jpg

 zverolekár sa  "zmýlil"...,  "nikdy nehovor nikdy".. trpezlivosť,  pozornosť, dôvera... stojí za to..  priateľstvo medzi človekom a zvieratkom je reálne..

ako napísala aj @game kocúr vie, kde je mu dobre...

 

 

To je psík  Riky a Riky  s už nebohým kamarátom Peťkom, zoznámili sme sa cez internet,  pred x rokmi, dá sa povedať prostredníctvom Rikyho... Peťko už žiaľ nie je medzi nami, zomrel mladý človek,  ostali krásne spomienky, vďaka zoznámeniu s úžasným človekom,   jeho psíkom,   máme ďalšiu vzácnu rodinu..  strata človeka bolí...no vďaka za tú česť ich spoznať ..za kamarátstvo, priateľstvo,   ktoré je  vzácne a pretrvá...

Riky.jpg

Peťko, Riky.jpg

  • Páči sa mi to 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moja nebohá Šiva mala ku mne veľkú dôveru, aj veterinári hovorili, že takú mačku, ktorá by si tak trpezlivo nechala robiť aj nepríjemné veci, tam ešte nemali. Stačilo, aby som ju hladkala po hlavičke, a nechala si bez problémov odobrať krv, merať tlak na chvoste, vyšetrovať oči, očné pozadie a slzné vačky...

teraz 4.5. to bude rok, čo mi odišla do večných lovíšť. Som vďačná za to, že som ju mohla mať a za jej lásku a dôveru. Za to, ako ma vždy vítala, keď som prišla domov, ako sa mi tmolila okolo nôh, a nepýtala žrádlo, to mala v miske - len si vychutnávala moju prítomnosť. A za to, ako mi večer pri telke vyliezla na kolená a driemala s hlasným vrnením. Viki mám tiež rada, a nedala by som ju už za nič, ale Šivu som mala od 200gramového drobčeka a prešli sme spolu dlhú cestu. 

  • Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ja mam psa  - je to miesanec. Vie sa kto bol jeho otec, ale nevie matka,teda zrejme zmiesankina.  Otec Border kólia.

https://www.topdesat.sk/2017/01/30/toto-su-tie-najinteligentnejsie-psy-tvrdi-psycholog/

Ja mam kratkosrsteho psa, jeho brat mal srst po otcovi.  Ale ten pes je ozaj inteligentny. Mna nasrala raz a dostala lopatou po riti. A si to zapamatala.

Dcera snou chodi na cvicak, tento vikend bola aj sobotu aj nedelu(celkovo 5ty krat). Bolo pekne pocasie. Na tom cvicaku tie psy asi nieco vedia naucit. Niektore nie ,vraj toho jej kamosky sa neda vsetko,ci tak rychlo.   Dnes nieco predviedli sa , a to sme sa predtym hrali na slepu babu(plietol sa aj pes), psa ustvali hadzanim veci po zahrade.  Ju pocuval na100%.

Som zvedavy co sa este nauci. Ona bola rozatarena - mna nepocuvla. Prisla ku mne len ked som si sadol na lavicku.

Dcera povedala,ze ich tam cvicia aj vyhladavat podla pachu. A ten pes to zvladol(na prvy krat) - ine psy to nespravia. Najst cloveka co odbehne do lesa,prvy krat bol pach masa.

Neviem najst teraz,ale bol clanok, ze za 5 rokov nasiel potkan 71 naslapnych min. A daju ho do dochodku. 

Musel byt vycviceny potkan a oni su inteligentne - teda ze sa vycvicit daju.

-----------------------

Pes si otvaral dvere, ci to vie, do mojej kancelarie to uz nerobi dostal lopatou. Hore do domu to vie tak isto,ale tam ho za to bit nebudem. Ked si ho tam pustaju. Ona je spolovici domaci pes. S tym psom som aj ja spal v posteli. Ona je uplne kludna. A poslusna. 

 

 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak lopatou keby dostala hocaká trúba, si to zapamätá na celý život.

Tým pravdaže nechcem spochybniť inteligenciu vášho havkáča. naopak, border kólia je vraj najchytrejší pes, a ak je to kríženec borderkólie, má byť po kom chytrý psík. 

Jedna moja kamoška mala potkana, ktorý reagobal na niektoré povely. Jej vtedy tusím 17 ročný syn sa vybral večer von s kamošmi, potkanovi zavelil "Fleky, hop" a Fleky mu vyskočil na rameno a tam sedel. Keď mu ukázal miesto na stole, kde sa má uvelebiť, zoskočil a tam sa uvelebil a trpezlivo čakal. A keď už chcel chalan domov, zavelil Fleky, hop!,  a Fleky mu zasa vyskočil na rameno a odkráčali domov. Potkan je šikovné zvieratko, celkom si aj viem predstaviť, že by som to mala doma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Poslednou povinnosťou majiteľa psa, je zabezpečiť mu bezbolestný odchod do "psieho raja". Viem, že je to ťažké, sam som to už 2x zažil. No nechať to "na prírodu" je dosť kruté. Nakoniec mi po uspávajúcej a eutanačnej inekcii dodýchal môj pes v náručí. Ten jeho posledný nádych bol pokojný a uvoľnený. Trochu som mu aj závidel, kto vie, čo čaká mňa...

  • No neviem, neviem 1
  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

viem si predstaviť, ako vám je. Mne moja dlhoročná spoločníčka Šiva odišla už pred čosi viac ako rokom, a stále mi chýba. Chýba mi jej absolútna dôvera, ktorú mi preukazovala, istota, že ju neopustím a som vždy na jej strane. Je tu ešte Viki, je veľmi milá, prítulná, má dobrú povahu, máme ju od 2013, to už je tiež dosť dlhá doba a určite mi bude chýbať.

Keď sme kedysi museli dať uspať Murka, vedela som, že si vezmem aj ďalšiu mačku, a tak prišla Šiva, Viki som "zdedila" od netere, ale po nej, a až ona odíde, už ďalšie zvieratko mať nebudem. Už nie. Keby som bola mladšia, bez váhania by som si hneď dve vzala, ale takto už to nejako doklepem bez starosti, čo s tým tvorom bude, až odídem ja...

možno . ved aspoň @sahara - ty si určite mladší ako ja - by bolo fajn si obstarať ďalšieho psíka, nebude ako tento, ale zas bude iný a niečím iným ti bude robiť radosť. Aspoň mne to pomohlo, ked som si pred 18 r doniesla malinkú Šivu, a teraz mi pomáha, keď sa mi Viki tmolí okolo nôh, pýta si pohladenie či hodiť loptičku. 

 

  • Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...

Dnes sa potvrdilo moje podozrenie, že na pôjde máme mačiatka. Minule ešte ostali ticho, keď som vyšiel hore, ale dnes sa tam mňaukalo ostošesť. Už aj viem, kde majú pelech, ale nechal som to nedotknuté. Odkedy je Jeho Výsosť na večnosti, schádza sa u nás stále viac mačiek. Viem o piatich a možno je ich aj viac.

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Môj kocúr, ktorého som adoptoval, sa dostáva do nirvány, keď si na mňa ľahne. Všetky jeho vrodené pudy dravca vyhasnú a oddáva sa blaženej sieste. Môžem si ním vtedy robiť čokoľvek. Najradšej zaujme takú polohu, aby ma pazúrikmi nežne šteklil po tvári. Niekedy mu síce smrdí z papuli, ale toto fópa nemôže náš platonický vzťah narušiť. Túto idylu obyčajne naruší môj pes, ktorý bežne neprejavuje záujem o hlbšie zbližovanie našich duší. No práve vtedy, keď sa s kocúrom oddávame sieste, mi pes dáva najavo, ako "bezmedzne" ma miluje. Jeho temperament a 45 kg jeho váhy však vylučuje rovnaké fyzické prejavy náklonnosti, aké mám vybudované s kocúrom. Končí to obyčajne tak, že obaja sa musia pratať. Pes je spokojný, že odohnal kocúra, no aristokratická povaha kocúra sa s takýmto hrubým zaobchádzaním len ťažko vyrovnáva.

O to viac je smutné, ak sa niekto zbaví mačiatok v domnienke, že „ sa nejako v živote pretlčú“. Nie sú to už divé tvory! Nechcem tvrdiť, že mačky potrebujú lásku, aj keď v prípade môjho kocúra som si nie celkom istý. Problém s nechcenými mačiatkami sa dá jednoducho vyriešiť sterilizáciou. No chce to aj určitú dávku empatie, ktorá u mnohých ľudí absentuje.              

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani jedna z tých mačiek nie je naša. Skrátka si na pôjde urobili párty room. To sa tu občas dialo aj pred príchodom Jeho Výsosti. Ale keďže tak ako vtedy aj teraz sa znova delia o tento priestor s kunami, mamička mačička bude musieť použiť všetky zbrane a schopnosti, lebo kuny nebudú mať zľutovanie.

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov