Skočiť na obsah

Mačky versus psy


arwiel

Odporúčané príspevky

Macka sa zo zakroku vcelku rychlo dostala. Uz jej aj zarasta brusko. Este ma na dva dni tabletky, teda dva,tri dni este ostane v kotolni. Rana sa jej zcvrkla,zahojila.  Ak som ju videl po zakroku - s tou desat centimetrovou ranou. Som si povedal nikdy v zivote. Ja som cakal nejaku mensiu ranku dajme tomu tri centimetre.  Ale dnes zanu som spokojny, Bude mat relativne pokoj, ci jednoduchsi zivot. 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

mačky majú jedfnu zvláštnosť. Ak sa spária s viacerými kocúrmi, celkom dobre môže byť každé mača od iného otca. A tiež genetika funguje nielen od rodičov, ale aj cez viacero generácií. 

Ale sú naozaj pekné tie mačičky. Všetky. verím, že ešte dlho budú tvojej rodine robiť radosť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta fotka je dobra. Stare macky pohlad dole, mlada sa nechce fotit(ona chce zrat) - ona chce byt prva. Tlapa na kocurovej hlave. 

 

Ale vyzera to dobre, stare macky -ako rodicia nad niecim rozmyslaju pohlad kazdej inde dole, mlada pripravena na zivot.  Ta fotka je dobra. Ale bolo dobre vidiet ich schulenych vsebe, ja som videl macky aj v psej bude aj so psom. A som otvoril dvere a z otvoru raz dala hlavu jedna,druha a pes, a potom kocur,macka a pes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

tá mladá mačička má krásne živý pohľad, ako keby niečo očakávala, vyzerá ozaj plná života. tak nech jej to vydrží - a tým ostatným tiež. Máš naozaj pekný "zverinec". 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na silvestra - odbehol z dvora pes.  Rano pribehol. Macky boli v pivnici. Na novy rok rano ich vypustili. Dnes som na macky cakal - nevidel som ich dva dni.

Pribehol kocur, potom aj dalsie. Som ich styroch zobral hore ku nam. Chybali by mi a velmi. 

 

----

Ak sa na tym zamyslim - ze sa pozeram na sneh- na zem - mne tam spolocnost robia tieto zvery.  Mam ich rad. Pozeram sa na ten sneh a byt bez nich.  Co poviem dcere, synovi.   

 

Ja som uz ciastocne samotar - co ma kamaratov -tieto zvery.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som si vždy obľúbila, čo sa u nás doma usadilo. keď k nám doletel papagáj, hneď som vedela, že si ho chcem nechať, a keď som vylepila inzeráty, že sa našlo to a to (považovala som to za fér), v duchu som si želala, aby sa nikto neozval. mali sme ho 10 rokov a mala som ho rada. Keď umrel, spálila som ho v piecke na záhrade. Aj holuba, čo sme vypiplali odmalička, som mala rada. Aj myšky, čo dcéra doniesla. A ani nehovorím o Murovi, ktorý chudák pošiel na rakovinu, mal len 5 rokov... po 2 operáciách sa mu to vrátilo a šlo to už rýchlo, poprosila som veterinára, ku ktorému sme s ním chodili, aby ho prišiel pichnúť k nám domov, nech ho nestresujem ešte aj v posledných chvíľach života, hladkali a šrrabkali sme ho až kým nevydýchol naposledy. veľmi mi to zvera chýbalo. A hloavne som ľutovala, že som veta už skôr nezavolala, lebo ku koncu už trpel, mohla som ho toho ušetriť. Zapovedala som sa, že už nikdy nedopustím, aby hocaké zviera, ktoré bude u nás, trpelo. 

Pás mesiacov po tom ako Muro odišiel, som si doniesla z útulku maličké mača, niesla som si ju v dlani. Už vtedy bolo veľmi živé, zvedavé, šikovné. Dnes má Šiva 14 rokov, možno aj viac, nepamätám sa presne. Už nie je taká pružná ako kedysi, už nevyskočí sama na umývadlo, ani na okno, musí vyskočiť na gauč a odtiaľ na okno, resp. na WC misu a odtiaľ na umývadlo...rok takto, už som myslela, že aj ona odchádza, bola apatická, ubolená, čierne oko, ktoré mala furt privreté, bolo to deň pred Vianocami, nuž som s ňou šla na kliniku, kde som ju aj nechala 2 dni, necj zistia, čo jej je a nasadia liečbu, ak by to šlo. napodiv, Šiva pobyt v zvieracej nemocnici dobre znášala, nočné náreky sa nekonali, veľa spala a začala aj žrať. "Spriatelila sa " aj s lekármi, nesyčala na nich a bez problémov nechala sebou manipulovať, čo vraj u mačiek nebýva zvykom. A zistili, že jej odchádzajú obličky, a veľmi vysoký tlak (aký pán, taký krám, aj ja mám vysoký tlak od istej doby). Takže jej musím dávať krmivo renal, čo je diéta obličky šetriaca. Tiež som dostala kvapky do oka, postupne nadobudlo svoju pôvodnú farbu. Tiež ona síce mala rada kontakt, že sa pritúlila, ale nikdy nechcela sedieť na kolenách, ale odkedy mala tie ťažkosti, priam vyhľadáva príležitosť, aby sa mohla pestovať... Teraz sa jej darí celkom dobre, odkedy má diétu. Viki môže žrať čokoľvek, takže im dávam tak, aby som videla na ne, a už si zvykli na to, ktorá miska a ktoré žrádlo ktorej je. Občas aj zhrešíme, občas dostane paličku-maškrtu, ale len občas, zas nech má aj nejaké potešenie na staré kolená. Ale ak by t s ňou začalo ísť dolu kopcom (doktorka vtedy myslela aj na nádor na mozgu či obličkách), nenechala by som ju trpieť. 

A Viki, to je taký mazloš. je to veľmi priateľské zvieratko, a nosí mi loptičku, sadne si a čumí na mňa, chce, aby som jej ju hádzala a neúnavne mi ju nosí naspäť. ke´d mi ju položí daleko, tak poťukám po zemi, že Viki, sem ju dones, tuto, ako keby rozumela, ona ju fakt bud v papulke prinesie, alebo ju labkami ako hokejkou prigúľa tak, aby som ju mala bližšie a mohla jej ju hodiť.  Koľkokrát sa im tak prihováram, že obe sú moje. Niekto si môže myslieť, že som praštená, ked sa rozprávam s mačkami, ale je mi to fuk. Sú to moje chlpaté kamošky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcel chytit rybu. Predtym vypil aj na fotke este pije mozno poldeci vody.

 

Zmizol nam pes - je to uz tyzden. V skole povedalo ciganca ,ze u nich v oblasti ho videl. Spoluziak dcere. Dnes to potvrdili aj osmaci co tam byvaju zene. Ze ho pred dvoma dnami videli.

 

Neviem co sa tomu psovi stalo. Je vy######any so silvestra - neviem si to inak vysvetlit. Uz tyzden neprisiel domov. Pred troma dnami bol vedla.

post-1625-0-56003900-1547142619_thumb.jpg

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, neskúsili ste ísť po toho psíka, ked viete, že sa motá v tej oblasti? veď ty dobre vychádzaš s osadníkmi, či...? nemal by to byť problém. Silvester je veľký stres pre zveratá. naše mačky cvždy zalezú do najvzdialenejšieho kúta, dke je najmenej počuť ten rachot. 

Kocúrik je rozkošný. Dúfam, že jedného pekného dňa nepadne do toho akvárka. Moje mačky zasa vždy vlezú do záchoda a skáču na umývadlo, musím im pustiť vodu. radšej potom zaklapnem dekel, aby ani náhodou niektorá nepadla do misy a neutopila sa tam. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On je z utulku,teda je sterilizovany,ale samozrejme pudy v sebe ma. Skakal aj na chalana ci macky,zalubil sa na tri dni do starej samici vlciaka - kukal sa na nu cez dierku v jej bude - suseda - tri dni tam len lezal,potom ho to preslo a kaslal na nu) . Ved ked usiel pred petardami a ohnostrojmi nasiel si samicku. Samicka tie prve dva dni pribehla za nim. Ale to moze byt pricina - jeho poblaznenia.

To nieje osada. 

 

https://www.google.com/search?q=fico+v+revucej&rlz=1C1FGGD_enSK499SK499&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW6P6mlObfAhVK_qQKHUjnAHAQ_AUIDigB&biw=1280&bih=689#imgrc=R8fJLpUoDJcWVM:

 

Cez cestu kde kraca premier,je ihrisko a tam ho deti videli v utorok. NIeje to ani km ku nam. 

 

Cudne mi je ,ze sa nepride ani najest. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...

 

Cez cestu kde kraca premier,je ihrisko a tam ho deti videli v utorok. NIeje to ani km ku nam. 

 

Cudne mi je ,ze sa nepride ani najest. 

to ako k vám domov? :zubiska:    len mi nepovedz, že by ste takú návštevu prijali s otvoreným náručím. 

 

nemusíš reagovať, to je len fór.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fica nie. Uz k nam nikdy nepachne. podla mna nasich ficovolicov nemal rad - bol tu mozno 5krat.  To je jedno.

 

V tedajsi premier siel na okresny sud - tam mali asi zasadanie - je tam aj prokuratura(oni musia byt oddeleny tak v byvalej skole im tam spravili nejake prekazky mozno mury. V budove kde som ja chodil do skoly. Prve 4 rocniky, je tam telocvicna - kde trenuje moj chalan v zime. A je skolske ihrisko - kde behal moj pes.

 

Dcera dostala echo v utorok a smanzelkou sa tam sli pozriet. Chalan tam trenoval stvrtok aj piatok . Teda on tam bol. Pes nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov