Skočiť na obsah

Liečenie zatiaľ neliečiteľného


tomassi

Odporúčané príspevky

odskúšaný liek na prudko smrteľnú formu rakoviny - Non-Hodgkinovu chorobu / napáda kompletne celý lymfatický systém / :
 

Brit Ian Brooks (47) bol zdrvený správou, ktorú mu lekári museli oznámiť. Onkológovia mu diagnostikovali mimoriadne nebezpečné Non-Hodgkinove lymfómy. Choroba ho zasiahla už po druhý raz. V roku 2001 nad ňou zvíťazil, všetko sa však vrátilo o sedem rokov neskôr. A o to intenzívnejšie! Jeho telo bolo plné nádorov, napočítali ich približne 70. Lekári povedali, že vďaka takému veľkému množstvu sa vyčerpali takmer všetky možnosti liečby. Dávali mu dva týždne života.

Odborníci však nehodili flintu do žita. Na Ianovi, ako prvom človeku mimo USA, otestovali nový liek. Brit trpel ojedinelou formou Non-Hodgkinovej choroby známej ako Anaplastický veľkobunečný lymfóm. Presne na tento kmeň ochorenia vyvinuli nový liek s názvom Brentuximab Vedotin, ktorý dokáže prejavy choroby zastaviť, ba dokonca odstrániť.

 

Lekári v Manchestri boli sami prekvapení, keď zaznamenali prvé výsledky. Ian sa začal cítiť lepšie už po 24 hodinách. A po 12 týždňoch prišlo ešte väčšie nadšenie. Na snímkach tela nebol ani jeden tumor! „Špecialisti boli takí nadšení, keď videli výsledky, ktoré mi hneď ukázali. Mal som 60 alebo 70 tumorov a boli preč,“ opisoval šťastné chvíle Ian. Pacientovi potom ešte transplantovali kostnú dreň a tento týždeň bol prepustený z nemocnice.

 

http://www.cas.sk/clanok/274261/davali-mu-dva-tyzdne-zivota-no-vsetko-sa-otocilo-novy-liek-na-rakovinu-ho-zachranil.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

nie je to o liečení ako takom.
 

ale americkí vedci prišli dvesto rokov po tom, čo poznáme Parkinsonovu chorobu, s možným vysvetlením, prečo a ako vzniká.

nezačína v mozgu - tam sa len menia bielkoviny spojené s chorobou, ktoré svoju zhubnú cestu začali v črevách.

 

Parkinsonovu chorobu lekári poznajú už takmer dvesto rokov, no stále nie je jasné, ako presne vzniká. Americkí vedci teraz prišli s pozoruhodným výskumom.

Zistili, že zhluky bielkoviny spojené s chorobou sa začínajú hromadiť najskôr v črevách. Počas niekoľkých mesiacov preniknú blúdivým nervom až do mozgu. Začnú v ňom ničiť neuróny zodpovedajúce za pohyb.

 

Výsledky výskumu na myšiach vedci oznámili na novembrovom výročnom stretnutí Neurologickej spoločnosti v San Diegu. Neurovedec John Cryan z írskej University College v Corku označil štúdiu za veľmi zaujímavú. Podľa Cryana ukazuje, ako dôležité sú zdravé črevá pre zdravie mozgu a celého organizmu.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba si sem tam zapáliť. https://www.protiprudu.org/dakujeme-ze-fajcite/

 

Parkinsonova choroba. Ukazuje sa, že výskyt tejto degeneratívnej choroby je u fajčiarov polovičný v porovnaní s nefajčiarmi – účinok rozpoznaný Lekárskou komorou už v roku 1964.

Alzheimerova choroba. Podobne, výskyt tejto degeneratívnej duševnej choroby sa ukázal byť o 50% menší u fajčiarov ako nefajčiarov, čo dokazujú štúdie „H“, recenzované v magazíne International Journal of Epidemiology v roku 1991.

Endometriálny karcinóm. Existujú rozsiahle a dlhotrvajúce dôkazy, že táto choroba maternice sa až o 50% menej často objavuje u fajčiariek, ako to dokumentuje napr. magazín New England Journal of Medicine vo svojom článku z roku 1985. Spúšťacím mechanizmom, ako sa ukazuje, je zníženie hladiny estrogénu.

Rakovina prostaty. Naopak sa zdá, že fajčenie môže zvýšiť hladinu estrogénu u mužov, majúc za následok o polovicu menší výskyt rakoviny prostaty u fajčiarov, hoci tento názor ešte potrebuje byť potvrdený.

Artróza. Táto degeneratívna porucha kostí a chrupavky sa u fajčiarov vyskytuje s päť krát menšou pravdepodobnosťou výskytu, ako u nefajčiarov, ako to dokumentuje napr. prvý Prieskum zdravia a prešetrenia výživy federálnej vlády.

Rakovina hrubého čreva, ulcerózna kolitída. Tieto črevné choroby sú o asi 30 až 50% menej časté u fajčiarov, čo dokumentujú články v magazínoch Journal of the American Medical Association a New England Journal of Medicine z rokov 1981 resp. 1983.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

fúha, to aby som po 15 rokoch zasa začala fajčiť...a pe istotu prejdem rovno na marišku, nech už je to 100%-né! Budem si ju pestovať doma na okne a budem to užívať raz za týždeň jednu zdravotnú! len ako to vysvetlím Flinstonovi...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ponukni mu, a nemusis nic vysvetlovat :D

 

s tym fajcenim je to tak - na nieco pomoze, nieco ine ta zabije... ako vsetko na tomto svete

je pravda, ze odkedy som prestal fajcit, mam kopu zdravotnych problemov... alebo ze by to bolo pribudajucimi rokmi? :D :D :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je pravda, ze odkedy som prestal fajcit, mam kopu zdravotnych problemov... alebo ze by to bolo pribudajucimi rokmi? :D :D :D

 

toto je tak pekne napísané, že k tomu niet čo dodať... len si to musím zapamätať, tak skvelý postreh.

tiež... vážne, je to presne tak, odkedy som prestala fajčiť, valí sa to akoby to na mňa niekto kydal fúrikom... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov