Skočiť na obsah

Liečenie zatiaľ neliečiteľného


tomassi

Odporúčané príspevky

Počuli ste niečo o nejakých nových objavoch, resp. technológiách pri liečení týchto závažných ochorení ?

 

- mňa zaujal tento projekt

Práve SONY oznámila podpis dohody so Stanfordskou Univerzitou o možnosti pripojenia sa ku ich Folding@home projektu. Ide o program, ktorý manažuje distribuované výpočty medzi miliónmi počitačmi v sieti, internetovej. Ide napr. o simulácie procesov tvorby látok, ktoré by mohli viesť ku vyliečeniu mnohých dnes tragicky končiacich sa ochorení .. napr. cystická fibróza, rakovina, Parkinsonova alebo Alzheimerova choroba. Pretože CELL(Jadro PS3 s 234 miliónmi tranzistorov a výkonom viac ako 218 gigaflopov taktovaný na 3.2 GHz. V PS3 je použitý v konfigurácii so 7 SPE (Synergistic Processing Elements) jadrami, hoci sa ich fyzicky na čipe nachádza 8.) má ako vieme výkon na úrovni superpočítačov, prečo ho v čase nečinnosti nevyužiť. Preto po plánovanom veľkom updejte firmvéru na konci tohto mesiaca, pribudne do XMB /cross media bar/ jedna nová ikonka. Po stiahnuti Folding@home klienta, v dobe, keď PS3 nepoužívate, ta môže pracovať na vynajdení lieku, ktorý vy sami môžte potrebovať /radšej nie, samozrejme/.

 

Áno, tento systém funguje aj na klasických osobných počítačoch. Dokonca aj keby bol iba jeden jediný, počkáme si nejakých 100 rokov a výsledok sa dostaví. Iste. V prípade konzol však ide o unikátnu a predtým nikdy nevidenú vlastnosť. A je tu ešte jedna vychytávka, čo tak mapa sveta, kde ako rozžiarenú bodku vidíte každú PS3ku, ktorá v danej chvíli na projekte pracuje. Užasné. SONY si zaslúži náš potlesk.

:lol:

VIDEO

 

pôsobivé, že???

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co sa Rakoviny tyka, davali to raz v telke... vraj sa tak zopar ludi vyliecilo... ide o to, pravidelne sa teplo obliect a namacat si pohlavne organy do ladovej vody... Vraj to ma taky ucinok, ako ked na PC reinstalujete Windows... da to vsetko do stavu "od vyroby"... neviem co je na tom pravdy... :lol: Poriadne zapojenie vypoctovej techniky by ale urcite riadne pomohlo...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ide o to, pravidelne sa teplo obliect a namacat si pohlavne organy do ladovej vody... Vraj to ma taky ucinok, ako ked na PC reinstalujete Windows...

:lol:

no ja radšej zostanem pri mojej zlatej krabici

 

ale prispievať v boji proti rakovine a spol. začnem až v treťom štvrťoku, pretože vtedy by mala vyjsť lacnejšia a aj úspornejšia škatula, ale to už je o inom

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Počuli ste niečo o nejakých nových objavoch, resp. technológiách pri liečení týchto závažných ochorení ?

áno, počul som o celkom zaujímavom objave. sledoval som reportáž, v ktorej vystupoval dôchodca zo susednej Českej republiky, ktorému diagnostikovali Parkinsonovu chorobu.

 

ochorenie postupovalo, starký už ledva vstal zo stoličky. vtedy sa dočítal o THC, preto si v skleníku vypestoval pár rastlín konope a začal si pripravovať špeciality podĺa indických receptov, jedlá s obsahom THC. o krátky čas sa postup Parkinsonovej choroby výrazne spomalil, dokonca úplne zmizli niektoré prejavy a vrátila sa mu časť stratenej mobility.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je fakt, ktorý sa dá spätne doložiť. nenašiel som momentálne link, ale prepátram archív ČT a skúsim objaviť záznam tej reportáže, aby to nevyzeralo z mojej strany ako propagačná činnosť. :-)

 

to, čo som spomenul v predošlom príspevku, nie je ojedinelý prípad.

pridal som to však viac-menej ako zaujímavosť, ktorá sa skutočne stala.

 

edit1:

našiel som podobný prípad, tiež išlo o Parkinsonovu chorobu. (hľadám ďalej, doplním ďalšie linky.)

článok z iDNES.cz

Není to jen jeho subjektivní pocit: docent Evžen Růžička z neurologické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy loni v časopise Parkinson konstatoval, že listy konopí zlepšily pacientův stav.

edit2:

ďalší článok, tentokrát oficiálna správa lekárskeho tímu, ktorý viedol výskum spojený so sériou testov. doporučujem prečítať.

článok zverejnený na stránke tigis.cz, sekcia Psychiatrie

Parkinsonova nemoc a konopí: kvantitativní analýza 11-nor-delta-9-tetrahydrokanabinolové kyseliny v moči pacientů.

Z výsledků naší předchozí dotazníkové studie se zdá, že užívání nízkých dávek konopí zlepšuje příznaky PN, zejména bradykinezi. Toto zlepšení významně častěji popisovali pacienti, kteří užívali konopí delší dobu (min. 3 měsíce). Abychom mohli potvrdit, že naši pacienti konopí skutečně užívají, provedli jsme u vybraných pacientů (n = 8) kvantitativní analýzu obsahu 11-nor-delta-9-tetrahydrokanabinolové kyseliny (11-nor-delta-9-THCOOH) ve vzorku moči pomocí GC/MS (založeno na monitorování m/z 371 jako vybrané hmoty pro účely kvantifikace po silylaci původní molekuly 11-nor-delta-9-THCOOH s využitím separace na terčíku metody THC II Screen po předchozí extrakci kanabinoidů pomocí SPEC C-18-I Cartridges). Všechny testované vzorky byly pozitivní. Všichni pravidelní uživatelé konopí, u nichž byla naměřená koncentrace 11-nor-delta-9-THCOOH v moči vyšší než 60 ng/ml (n = 3) uvedli zlepšení bradykineze, 2 pacienti zlepšení rigidity a oba pacienti trpící dyskinezí uvedli zmírnění této komplikace. Jeden z pacientů dokonce uvedl, že užívání konopí mu umožnilo snížit dávku levodopy.

edit3:

vo všetkých spomenutých prípadoch išlo o pravidelné užívanie malej dávky kanabinolov. hladina kanabinolov bola vždy taká nízka, že nevyvolala tzv. "get high" stav, "rauš", či "špičku". ľudia neboli "zhulení". väčšinou popisovali len pocit mierneho uvoľnenia. pozitívny vplyv kanabinolov na CNS pacientov s Parkinsonovou chorobou sa prejavil bez akýchkoľvek príjemných či nepríjemných vedľajších účinkov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

platí to aj na dušu ? možno nakoniec začnem pestovať za oknom nejakú rastlinku ... toho zlého začína byť priveľa :lol:

 

 

mimochodom, napadlo mi, že medzi nevyliečiteľné patrí stále psoriáza, pokiaľ viem

to je hodne nepríjemná záležitosť

mám jedného známeho, ktorý tým trpí, a dosť, liečby moc nezaberajú, chodí v zime v lete v dlhých rukávoch, a občas sa mu to objavuje aj vo vlasovej časti hlavy

tak "jednoduchá" choroba ...

 

nedávno som kdesi čítala, že pri odstraňovaní príznakov používajú rybky, ktoré odstraňujú odumretú kožu ... na drsné lakte, na päty, mozole, a fungujú aj na psoriázu, príznaky sú lupienky odumretej pokožky ... nevylieči, ale oďobe ...

 

tu som o nej niečo našla : Garra Rufa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

psoriaza je choroba koze, ale prejavuje sa hlavne pri stresovych situaciach ...ono vyliecit sa neda, jednoducho su ludia co na nu maju nabeh, ale pri dobrej zivotosprave a hlavne klude sa im nikdy nemusi objavit...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

jedna zvláštna správa dnes v novinách

liečba rakoviny pokročila, devitalizácia je jeden zo zvláštnych, ale svojím spôsobom logickým riešením, aj keď neveľmi uznávaným v odborných kruhoch ... alebo riedko

liečba vírusom je zvláštnejšia ... v tomto prípade rozhodne odpustím britským vedcom ich britskosť, len tá myšlienka samotná, ktorá k výsledku viedla, musela byť pozoruhodná

Britskí lekári použili geneticky pozmenený vírus herpesu na úspešnú liečbu pacientov s rakovinou hlavy a krku.

podstané je, že účinkuje, ale rozhodne je pozoruhodná :)

 

pravda.sk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Hrozivé genetické nemoci

 

Motýlí křehkost

Co: EBC

Výskyt: 9 lidí na 1 milion

Počet: cca 63 000

Porucha: mutace asi 13 genů

 

Říkají jim "motýlí lidé" kvůli několika zmutovaným genům, které se podílejí na stavbě pokožky. Genetické a nevyléčitelné onemocnění EBC /Epidermolysis bullosa congenita/ zaviní zkřehnutí kůže do tvrdosti ubrousku. Dá se s tím žít, horší formy jsou smrtelné.

Motýlí křehkost způsobuje mutace asi 13 genů. Dnes se dá dědičné zatížení poruchou EBC u rodičů odhalit pomocí analýzy DNA. Léčit se ale zatím nedá, i když pokusy existují. Aktuální výzkumy univerzity v Minnesotě se zaměřují na transplantaci kostní dřeně. Nutností však je enormní snížení imunity, aby byla nová dřeň přijata, což u nemocných s EBC představuje doslova ruskou ruletu!

 

Vlčí lidé mezi námi

Co: hypertrichóza

Výskyt: jeden člověk ze 140 milionů

Počet: cca 50 lidí

Porucha: v genech na chromozomu X

 

Hypertrichózou /nadměrná chlupatost/, neboli syndromem vlkodlaka, trpí dnes na celém světě asi 50 lidí, tedy každý 140miliontý člověk! Nejchlupatější ženou/dívkou se letos stala 11-letá Thajka Supatra Sasuphanová. Její prvenství stvrdila dokonce i Guinnessova kniha rekordů. Rodiče na jejím vzhledu vydělávají!

Za vrozené formy hypertrichózy může chromozom X /pohlavní chromozom s 1098 geny; buňky s dvěma XX patří ženám, XY mužům/. Dosud bylo v odborné literatuře publikováno jen několik desítek případů – jisté ale je, že jde o vysoce dědičné onemocnění s 50procentní pravděpodobností přenosu na dítě! Pacienti jsou hlavně z Velké Británie, Severní Ameriky, z Kanárských ostrovů, z východní Afriky a Číny.

Lék na hypertrichózu neexistuje. Pokud se tedy člověk narodí jen s chlupy, bez deformace obličeje, ještě to jde. Kosmetický průmysl zná totiž několik cest trvalého odstranění – epilací elektrickou jehlou nebo laserovou depilací.

 

Bílé peklo

Co: albinismus

Výskyt: jeden člověk z 20 tisíc

Počet: cca 350 000 lidí

Porucha: absence pigmentu melaninu

 

Jde o genetické onemocnění, které se dědí nejčastěji mutací určitého genu na chromozomech obou rodičů. Pokud se gen poškodí na jednom z chromozomů /třeba u otce/, ještě to jde. Nemoc se neprojeví a jedinec se stává pouze potencionálním přenašečem – takzvaným heterozygotem. Pokud je ale poškozen genotyp u obou rodičů, dostane dítě nevratnou a celoživotní dávku bělosti /nemocný se nazývá homozygot/! Avšak ve chvíli, kdy se spojí chromozomy od obou heterozygotů, nastává 25procentní šance, že dítě bude albín. Šance na narození takto nemocného dítěte je ale 1:20 000.

Život nemocných albinismem není jednoduchý. Musí se vyhýbat přímému slunci. Absence pigmentu melaninu totiž nechrání kůži proti ultrafialovým paprskům. Záření tak snadno pronikne hlouběji do kůže, poškodí buňky kůže a vyvolá kožní nádory. Právě na ty albíni ve velkém a často umírají. Vedle drasticky citlivé kůže trpí navíc šilháním, poruchou trojrozměrného vidění, hlavně pak centrálním výpadkem zorného pole a sníženou zrakovou ostrostí až úplnou slepotou. A léčba? Neexistuje!

 

Zdroj: Epocha 12/2011
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

jedna z nádejí pre neliečiteľné choroby a choroby, ktoré sa liečia veľmi ťažko, sú objavy vo výskume kmeňových buniek - liečenie chorôb bez zatiaľ účinnej terapie a a bez liekov

liečenie neliečiteľného dospelými kmeňovými bunkami povolil aj pápež ... už len poisťovne presvedčiť ...

 

Denne sa objavujú vedecké práce, ktoré ukazujú, že choroby, ktoré nemajú účinnú terapiu, sa dajú liečiť dospelými kmeňovými bunkami alebo pomocou nich aspoň zmierniť nepríjemné príznaky chorôb.

Ten pokrok je taký veľký a taký rýchly (dospelé kmeňové bunky boli objavené len pred 8 rokmi), že to považujem za významné.

Je chvályhodné, že dôležitosť tohto smerovania odobril aj svätý otec pápež Benedikt XVI., ktorý sa vyjadril, že liečba ľudí dospelými kmeňovými bunkami by mala byť dostupná všetkým ľudom, ktorí to potrebujú.

Je na zodpovedných orgánoch, aby to vzali do úvahy aj zdravotné poisťovne, podobne, ako sa to začína robiť vo svete. Napokon, liečba niektorých chronických chorôb kmeňovými bunkami je v konečnom dôsledku lacnejšia.

Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c/6208108/onkolog-altaner-choroby-bez-lieku-sa-daju-liecit.html#ixzz1j3pnu5D0

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

a teraz pozastavenie čo brzdenie rastu dvoch možno najobávanejších druhov rakoviny - nádej pre rakovinu hrubého čreva a prsníka ...

takýchto objavov a hlavne liečby čo najviac a čím skôr :

Gén, ktorý brzdí rast mozgových tumorov, objavili vedci z nemeckého Hannoveru. Ich objav by mohol mať význam aj pri boji s nádorovými ochoreniami prsníka a hrubého čreva.

O fungovaní génu informovala Lekárska vysoká škola z Hannoveru, ktorej vedeckí pracovníci z Inštitútu pre humánnu genetiku zverejnili svoje poznatky v odbornom časopise Brain.

Tím Ruthild Weberovej sa na stopu tohto génu dostal pri skúmaní buniek, ktoré pochádzali zo zhubných mozgových nádorov - takzvaných glioblastómov. V mnohých z nich sa nachádzal tento gén v zmenenej podobe, následne ho v takejto mutácii objavili aj v tumoroch iných orgánov.

 

Indíciu, že ide o gén potlačujúci tumory, sa vedcom podarilo preukázať viacerými experimentmi. Napríklad rakovinové bunky rástli s neporušeným génom pomalšie a boli menej pohyblivé. Aj u pokusných myší tumory s týmto génom dosiahli iba zhruba polovičnú veľkosť ako rovnaké s pozmeneným génom.

Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c...l#ixzz1rgBt1aXy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

ďalšia stará novinka na liečenie neliečiteľného ... stará dobrá pizza sa odporúčala ako jedlo, potravina, ktorá môže znížiť výskyt rakoviny ...

výskumníci / nie britskí vedci / na Long Islande pomaly prišli na to, prečo je pizza liečivá ... vedci si mysleli, že to robí rajčinový pretlak či rajčiny ...

 

je v tom oregano. klasické korenina na pizzu, dobre znášané oregano, ktoré obsahuje látku carvacrol - keď sa to potvrdí, a vyzerá to tak, že je výskum na dobrej ceste, liečenie zatiaľ neveľmi liečiteľného - rakoviny prostaty - by poskočilo dopredu ... a stačí k tomu oregano ... ?

Profesorka farmakológie Supriya Bavadekarová z Univerzity na Long Islande skúma látku carvacrol, ktorá je súčasťou korenia oregano.

Podľa jej zistení táto látka dokáže rakovinové bunky prinútiť k apoptóze, čo je vlastne samovražda rakovinovej bunky.

,,Vieme, že oregano má antibakteriálne a protizápalové účinky, no schopnosť ničiť karcinómne bunky by ho zaradila medzi superkorenia," hovorí vedkyňa, ktorá však upozorňuje, že jej výskum je ešte len v počiatočnom štádiu.

Informovala o ňom v žurnále Experimental Biology.

Hlavnou výhodou oregana by bolo, že je už dlho bežnou súčasťou stravy, a tak sa dá očakávať, že by malo pri nasadení do liečby podstatne menšie vedľajšie toxické účinky. ,,Niektorí výskumníci už predtým poukázali, že konzumácia pizze môže znížiť riziko vzniku rakoviny.

Príčinu hľadali v paradajkovej omáčke. My sa však domnievame, že pizza obsahuje ešte jednu prísadu, ktorá môže mať pri liečbe rakoviny prostaty dôležitý význam," uviedla Bavadekarová.

http://zdravie.pravd...k-samozniceniu/

 

mohlo by to vyjsť.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

prípad operácie smrtiaceho tumoru na plode v tele matky :

 

Lekári prvý raz operovali plod s nádorom

 

Lekári sa vôbec po prvý raz rozhodli operovať tumor v tele matky. Malej Leyne odrezali nádor a zrejme jej zachránili život.

Ešte pred týždňom bolo všetko v poriadku. Preto, keď tehotná Tammy Gonzálezová čakala na rutinnú kontrolu ultrazvukom, o žiadnych komplikáciách neuvažovala.

No čiernobiely obraz zaskočil ju i doktora. Na mieste, kde mal mať drobný plod ústa, sa zrazu objavil veľký objekt veľkosti hrušky. Smrtiaci tumor, ktorý sa podľa odborníkov vyskytuje len v prípade jedného zo zhruba stotisíc tehotenstiev.

.....

odporučil Rubena Quintera z Miamskej univerzity, špecialistu na problematiku ľudského plodu.

Ani ten jej však nič nechcel zaručiť. Sľúbil len, že môže vyskúšať niečo, o čo sa ešte nikto iný nepokúsil. Operovať plod ešte predtým, ako sa budúci človek narodí. A skúsiť pomocou endoskopického zákroku, laseru a ultrazvuku odrezať od pier budúceho dieťaťa nádor.

„Toto bola príležitosť rozšíriť pole, na ktorom sme pracovali,“ hovorí Quintero. „Vyliečiť defekty, ktoré sa objavia u plodu.“

Zhruba hodinová operácia sa napokon podarila.

V októbri v roku 2010 sa narodila malá Leyna, čo v preklade znamená anjelik. Jedinou stopou po smrtiacom tumore zostala len drobná jazvička na jej ústach.

O operácii sa rodičia a lekári rozhodli informovať až teraz, v štúdii v odbornom magazíne American Journal of Obstetrics & Gynecology. To už má malá Leyna takmer dva roky.

Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c/6429888/lekari-prvy-raz-operovali-plod-s-nadorom.html#ixzz1yYy3pOgm

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

českí vedci našli látku, ktorá brzdí rakovinu ...

 

Nekontrolované množenie buniek rakoviny môže zastaviť "genetická brzda", ktorá s pomocou syntetickej molekuly opraví bielkovinu zodpovednú za rast zdravých buniek.

O objave českých a nórskych genetikov informoval iDnes. Vedci si svoje zistenie už patentovali a informovali o ňom v odbornom magazíne Cancer Research.

"S pomocou našej molekuly sa nám podarilo výrazne znížiť počet i veľkosť nádorov u myší, ktorým sme predtým implantovali rakovinu," uviedol Ondřej Machoň z Ústavu molekulárnej genetiky Akadémie vied ČR.

Povedal, že defekty niektorých bunečných bielkovín vedú k nekontrolovanému deleniu buniek a vzniku ložiska primárneho nádoru. Z neho sa ďalším delením šíria po tele človeka, kde vytvárajú metastázy.

Českí genetici sa špecificky zamerali na liečbu rakovinových nádorov hrubého čreva, keďže Česko obsadilo v ich výskyte prvé miesto v Európe.

Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c...l#ixzz20is3q7sC

okrem toho sa objavil článok a stredomorskej rastline Thapsia garganica, ktorá je taká toxická, že zabije prakticky všetky zvieratá, ktoré si ju zmýlia ... vrátane ťavy.

jej výťažky však dokážu kontrolovane likvidovať rakovinové nádory:

 

Molekulárny granát vyrobený z výťažkov stredomorskej rastliny sa ukázal účinný v boji proti rakovinovým nádorom v pokročilejšom štádiu. Momentálne prebiehajú klinické testy nového lieku. Doterajšie testy ukázali, že nový liek dokáže plávať v krvnom riečisku bez toho, aby si ho všimli zdravé bunky a aktivuje sa až keď stretne špecifické rakovinové proteíny.

Nový liek s označením G202 vedci vyrobili z rastliny Thapsia garganica, ktorá rastie v oblasti okolo Stredozemného mora. Táto rastlina obsahuje látku thapsigargén, o ktorej sa už v antickom Grécku vedelo, že je pre zvieratá jedovatá.

V laboratórnych podmienkach dokázal liek G202 postavený na báze thapsigargénu počas tridsiatich dní zredukovať ľudský nádor na prostate až o polovicu. Liek bol zatiaľ testovaný len na myšiach. Dosiahol tak podstatne lepšie výsledky ako klasická liek docetaxel používaný pri chemoterapii. Docetaxelu sa nádor na prostate myší podarilo zmenšiť o 50 percent len v jednom prípade z ôsmich. Nový G202 to dokázal v siedmich prípadoch z deviatich, čo predstavuje úspešnosť takmer 80 percent.

http://vat.pravda.sk/zem/clanok/63512-stredomorska-burina-zabija-rakovinove-nadory/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

ďalšia brzda na niektoré druhy rakoviny, staré dobré céčko

 

Už pri čiastočnom nedostatku vitamínu C dochádza k rozvoju nebezpečných zmien v tele, napríklad sa zvyšuje koncentrácia škodlivého LDL-cholesterolu, čo predstavuje riziko pre srdce a cievy a rozvíja sa oxidatívny stres, ktorý je spoluzodpovedný za vznik chronických zápalov, napríklad reumatoidnej artritídy a prispieva k vzniku alergií, depresívnych porúch, osteoporózy, opakujúcich sa infekcií, nádorových ochorení, ale i syndrómu vyhorenia a chronického únavového syndrómu

lieči nachladnutia, skorbut, posilňuje imunitu, a jeho nedostatok v tele spôsobuje zmeny kdečoho ... najnovšie výskumy ukazujú, že céčko vie ešte viac :

 

„Pôsobí na elasticitu kože, hojenie rán a krvácanie, zachovanie správnej integrity spojivového tkaniva, väziva, kostí, zubov a vstrebávanie železa, pričom existujú klinické štúdie, ktoré charakterizujú jeho špecifickú úlohu v boji proti infekcii, ochoreniam srdca, alergiám, artritídam, aj pri hojení zlomenín.

Experimentálne a klinické výskumy potvrdili, že nemá takmer žiadne vedľajšie účinky pre ľudské telo.

 

„Infúzne podaný vitamín C dokáže niektoré nádorové bunky usmrtiť a zdravé bunky ochrániť. Tento dvojaký účinok vysvetľujú odborníci tak, že vitamín C ako antioxidant, ktorý sa podáva vysokodávkovanými infúziami, chráni zdravé bunky pred oxidatívnym stresom, zatiaľ čo v blízkosti nádorových buniek má prooxidatívny účinok prostredníctvom tvorby vodíka“

Čítajte viac: http://zena.sme.sk/c...l#ixzz2IciCGsL4

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

Neurofibromatoza...dalsia neliecitelna choroba, pritom NF typu 1 je casto zamienana s Legius syndromom, o ktorom sa ale nedocitate na ziadnych googlestrankach v nasom jazyku, ale musite si vsetko prelozit do anglictiny.

Pritom staci geneticke vysetrenie a clovek si vydychne, ak sa zisti, ze je to vlastne Legius a nie NF1

 

 

 

Čo je Legius syndróm?

 

 

 

Legius syndróm je stav charakterizovaný zmenami v koži sfarbenie (pigmentácia). Takmer všetky dotknuté osoby majú viac café-au-lait škvrny, ktoré sú ploché škvrny na koži, ktoré sú tmavšie ako okolie. Ďalšie pigmentácia zmena, pehy v podpazuší a slabinách, môže dôjsť v niektorých postihnutých jedincov.

 

Ďalšie príznaky a symptómy syndrómu Legius môžu zahŕňať neobvykle veľkú hlavu (makrocefalie) a nezvyčajné tvárovej charakteristiky. Hoci väčšina ľudí so syndrómom Legius majú normálnu inteligenciu, niektoré postihnutých jedincov bol diagnostikovaný s poruchami učenia, Attention Deficit Disorder (ADD), alebo porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD).

 

Mnoho z príznakov syndrómu Legius dôjsť tiež v podobnom poruchou zvanou neurofibromatóza typu 1. To môže byť ťažké rozoznať dve poruchy od seba v ranom detstve. Avšak, vlastnosti oboch porúch sa líšia v neskoršom veku.

 

 

 

 

Čo je neurofibromatóza typu 1?

 

 

 

Neurofibromatóza typu 1 je stav charakterizovaný zmenami v koži sfarbenie (pigmentácia) a rast nádorov pozdĺž nervov v koži, mozgu a ďalších častí tela. Príznaky a symptómy tohto stavu sa značne líši v postihnutých ľudí.

 

Začínať v ranom detstve, takmer všetci ľudia s typom neurofibromatózy 1 majú viac café-au-lait škvrny, ktoré sú ploché škvrny na koži, ktoré sú tmavšie ako okolie. Tieto škvrny zvýšenie počtu a veľkosti ako jednotlivca starne. Pehy v podpazuší a slabinách zvyčajne vyvíjajú neskôr v detstve.

 

Väčšina dospelých s typom neurofibromatózy 1 rozvoju neurofibromy, ktoré sú rakovinové (benígne) nádory, ktoré sú zvyčajne umiestnené na alebo tesne pod kožu. Tieto nádory môžu tiež objaviť v nervy v blízkosti miechy alebo pozdĺž nervov inde v tele. Niektorí ľudia s typom neurofibromatózy 1 rozvoju rakovinové nádory, ktoré rastú pozdĺž nervov. Tieto nádory, ktoré zvyčajne sa vyvíjajú v puberte alebo dospelosti, sa nazývajú malígne periférne nádory nervové plášť. Ľudia s neurofibromatózy typu 1 majú tiež zvýšené riziko vzniku ďalších nádorov, vrátane nádorov na mozgu a rakoviny krvi-tvoriť tkaniva (leukémia).

 

Počas detstva, nezhubné výrastky tzv Lisch uzliny sa často objavujú vo farebnej časti oka (dúhovka). Lisch uzliny nie sú v rozpore s víziou. Niektorí postihnutí jedinci tiež vyvinúť nádory, ktoré rastú pozdĺž nervu vedúcej z oka do mozgu (zrakového nervu). Tieto nádory, ktoré sa nazývajú optické gliómy, môže viesť k zníženiu výhľadu alebo celkovej strate zraku. V niektorých prípadoch, optické gliómami nemajú žiadny vplyv na zrak.

 

Ďalšie príznaky typu neurofibromatózy 1 patrí vysoký krvný tlak (hypertenzia), malý vzrast, neobvykle veľkú hlavu (makrocefalie), a kostrové abnormality, ako je abnormálne zakrivenie chrbtice (skolióza). Hoci väčšina ľudí s typom neurofibromatózy 1 majú normálnu inteligenciu, poruchami učenia a pozornosti s hyperaktivitou (ADHD) sa často vyskytujú v postihnutých jedincov.

 

 

Mnoho rodin zije v neustalom strachu ze ich clen rodiny ma NF1 a pritom to moze byt Legius syndrom...staci geneticky test:(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

našla som jednu zaujímavú správu, včely sú zúžitkovaateľné komplet, žihadlá už využíva alternatívna medicína dávno,
a jedna zložka včelieho jedu zrejme dokáže liečiť neliečiteľné :

 

Unikátny objav sa podaril vedcom z Washingtonskej univerzity v americkom St. Louis, ktorí zistili, že včelí jed dokáže účinne bojovať proti vírusu HIV, ktorým sú nakazení približne 40 miliónov ľudí na celom svete.

 

hmyz-vcela-bodnutie.jpg

Vedci na čele s vedúcim výskumu Joshua L. Hoodom prišli na to, že proti vírusu možno účinne bojovať toxínom menom melitín, ktorý tvorí polovicu obsahu včelieho žihadla. Funguje to tak, že melitín napáda ochrannú membránu okolo vírusu a vytvára v nej otvory.

...

Len pred vyše týždňom, ako sa objavila táto štúdia, sa svet dozvedel o tom, že sa americkým vedcom podarilo vyliečiť dieťa infikované pri narodení vírusom HIV. Už rok je bez známok infekcie. Vďaka lekárom tak nastal veľký zlom vo výskume AIDS.

http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000648/1342964/Prevratny-objav-vedcov--Vceli-jed-dokaze-zabit-virus-HIV

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

samotná choroba, na ktorú našli pri inom výskume ako vedľajší produkt liek, nie je taká závažná choroba ... ale leik je predovšetkým účinný pri vitiligo, a to je už predsa len vážnejšie

 

je to ešte len štúdia, ale prvé výsledky sa už dostavili, a pravdepodobne pomôže liečiť aj vitiligo, aj šedivosť :

 

 

Šedivosť spôsobuje oxidačný stres. Ako starneme, v našich vlasoch sa hromadí peroxid vodíka, ktorý spôsobuje, že vlasy strácajú prirodzenú farbu. Samy sa tak odfarbujú zvnútra smerom von. Podľa štúdie v časopise FASEB (Federation of American Societies for Experimental Biology) však odborníci našli spôsob, ako tomuto procesu zabrániť.

Vedci z Bradford University's School of Life Sciences študovali kožné ochorenie vitiligo, ktoré spôsobuje stratu farby kože v dôsledku nedostatku prírodného pigmentu. Pritom zistili, že hromadenie peroxidu vodíka môže byť odstránená špeciálnou liečbou.

„Po celé generácie sa vytvárajú prostriedky ako skryť sivé vlasy. No teraz prvýkrát vytvorili skutočnú liečba, ktorá sa dostane k jadru problému,“ tvrdí hlavný editor časopisu FASEB Gerald Weissman. „Je to skvelá správa, ktorá je o to zaujímavejšia, že funguje aj na vitiligo.“

Pacientov liečili liekom, ktorý sa aktivoval pomocou slnečného žiarenia. Pigment sa následne obnovil nielen na koži, ale aj na mihalniciach. Rovnaké postupy by tak mohli fungovať aj pri šedivení vlasov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

zatiaľ neznámy 75 ročný pacient dostal prvé kompletne umelé biomechanické srdce, ktoré by mu malo umožniť žiť plnohodnotný život.

 

Orgán v sebe kombinuje hydraulické pumpy, mikroprocesory, senzory a biologický materiál získaný z kráv.

 

Časť elektronických súčiastok pre srdce dodala aj európska zbrojovka EADS.

Umelé srdcia lekári vedia transplantovať už desaťročia. Doteraz však zariadenia slúžili najmä na to, aby pacienta udržali pri živote, kým sa podarí nájsť vhodného darcu. Umelý orgán od Carmatu má pacientom umožniť viesť takmer normálny život.

 

Ľudské srdce udrie v priemere 37 miliónov krát za rok, čo pre pohyblivé súčasti zariadenia predstavuje veľkú mechanickú záťaž.

 

Srdce Carmatu je tiež výrazne väčšie a ťažšie ako bežné ľudské srdce. Súčasný model by dokázalo prijať približne 86 percent mužov a len 20 percent žien. Fungovať by malo približne päť rokov. Firma tvrdí, že po klinických skúškach sa zameria na vývoj menšieho a ľahšieho modelu.

 

post-3-0-68918100-1388594281.jpg
 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

akurát dnes sa mi dostal do rúk článok o nejakom profesorovi Nowickom, ktorý po rokoch bádania "uvaril" liek, ktorý sa volá UKRAIN a je dosť úspešný pri liečbe väčšiny druhov rakoviny. Vraj sa ním liečili a vyliečili mnohé známe osobnosti, ale farmaceutický priemysel nemá záujem o tento liek. Pravdaže, lebo by prišiel o milióny vďaka dlhodobo liečeným pacientom aj s touzo chorobou.

Onen profesor žil v Nemecku, ale tam mu odmietli liek patentovať, v Rakúsku mu sľubovali, že ho bude môcť patentovať tam, ale keď sa tam usadil a zariadil si tam laboratórium a výrobu, tak mu to viackrát vykradli a podpálili, vinníci sa - akože inak - nenašli, a patent dodnes nemá, ale o jeho liek sa zaujímali vždy ľudia z vyšších kruhov, ktorí rakovinu dostali - a UKRAIN im pomohol. Princíp, ako funguje, vraj popíšu v ďalšom čísle časopisu... Skúšala som gúgliť, ale nič som nevygúglila. nejakou náhodou tam je nejaký onkológ profesor Nowicki, ale ten nie je v Rakúsku a o lieku ukrain tam nie je nič. Musím si nabudúce zapamätať názov toho časopisu.

Vôbec sa mi to nezdá nepravdepodobné, veď keby sa 70 či koľko % to pacientov vyliečilo tak rýchlo ako tam uvádzajú, podstatne menej pacientov by bralo chemoterapie a rádioterapie a farmaceutické firmy by došli o veľkú časť zisku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To su take konspiracie. Rovnako by firmam odpadli miliardy, ktore idu do vyskumu, pretoze hociaky spolahlivy liek, na hociaky druh rakoviny (a nie nejakych zazracnych 70% :D ) by bol pre farmateuticku firmu zlatou banou (patenty). Ja mam skutocne problem uverit, ze nejaky 'profesor Nowicky', vo svojom skromnom labaku prisiel na nieco, na co neprisli tisicky ludi pracujuci v najmodernejsich laboratoriach. Rovnako mam problem uverit, ze by bol tento liek schopny v skromnych podmienkach vyrobit.

A ono je aj tak komicke, ako sa vzdy spomenu 'zname osobonosti', ale uz nikdy sa ich neunuvaju vymenovat.

A to, ze si o nom nic nenasla na nete asi hovori vsetko o vierohodnosti clanku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

časopis sa volal Enigma.

Či je, alebo nie je dôveryhodný, to ja neviem posúdiť, mne to pripadalo skôr že tam sú všelijaké zaujímavosti, nie odborný časopis. Ale z nejakého patentovania by určite neprofitovali všetky farmaceutické spoločnosti. A tiež verím tomu, že z nekonečnej liečby a nikdy nie úplného vyliečenia nejakého pacienta má farmaceutická spoločnosť viac zisku ako z niečoho, čo by ten pacient použil na jednu liečbu a dosť.

 

Ale o inom som chcela.

prešla som si túto tému ešte raz, a rada by som zareagovala na čo to zo starších príspevkov.

oblievanie si chúlostivých partií ľadovou vodou, s tým som sa už stretla, bývalej kolegyne syn to praktizoval a zmizla mu nejaká hrča z kolena, ktorej sa nevedel predtým nijako zbaviť.

A na to domáce pestovanie mariše - tak segrin syn - môže to už byť tak 10 rokov - si doniesol túto milú rastlinku domov, mame nahovoril, že je to nejaká vzácna kvetina, a že nech na ňu dáva veľký pozor...lenže rastlinku zaňuchala aj ich mačka, a tej sa veľmi zapáčila...skrátka na posedenie ju zožrala. Súdiac podľa motania a pohľadu, mačka mala z toho asi nebeské vidiny, a lmadý mal po vzácnej zeline...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Pred istým časom som mal tú česť prečítať si knihu od pani Ing. Bláhovej s názvom “Denník poradce”. Kniha ma “zaujala”, pretože som sa dočítal o množstve informácií, ktoré sa v odborných časopisoch, ani knihách nedozvieme. Obsahuje kazuistiky pacientov, ktorí dlhodobo trpeli na rôzne ťažkosti, až kým im pani Bláhová neurčila správnu diagnózu. Na diagnostiku použila prístroj, ktorý dokáže prakticky všetko zdiagnostikovať a zároveň aj vyliečiť. Svojho lekára sa však na toto zariadenie nepýtajte, určite ho nepoužíva a pravdepodobne o ňom ani nebude vedieť. Prečo? Pozrime sa bližšie na pani Bláhovú a jej metódu.

pohlad z druhej strany

http://www.lovcisarlatanov.sk/parazity-pani-blahovej/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov