Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Ronja, nik nepovedal, ze smrt musi byt humanna. V niektorych statoch USA je doteraz povoleny trest smrti sluckou.

 

Zivit 50rokov nejakeho brutalistu je ale dost drahe a navyse sa este treba obavat moznosti, ze bude prepusteny a znova nieco spacha .. neberiem teraz do uvahy len odtrpenie trestu, ale aj prospech pre spolocnost - nie je jednoduchsie dorazit ho, mat pokoj a usetrit vela penazi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Smrt je vyslobodenie.

potom ale nerozumiem, prečo niektorí to, že sú proti trestu smrti, odôvodňujú tým, že poprava je tiež vražda.

tým, že takého človeka popravíme, tak ho vyslobodíme - sme lepší, humánnejší.

ušetríme jemu trápenie a štátu peniaze.

...tak aká vražda? vyslobodenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som za trest smrti, ale len v prípadoch zvlášť brutálnej vraždy, viacnásobnej vraždy a pre vrahov recidivistov. Štát musí chovať odsúdených na doživotie a stoji to veľa peňazí – stačí ich zamestnať tam, kde to nikto nechce robiť. Nech si na svoj pobyt v base zarobia. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

miesto, kde nikto nechce robit, je spravidla

1) neziskove (tzn. neoplati sa tam robit za danu mzdu). kriminalnik si teda na seba zarobi len horko-tazko, a uz vobec nezarobi na plat straze, ktora by ho musela mat neustale na ociach.

2) ma vysoke riziko uteku. pokial by aspon toto malo byt znegovane, dana praca by sa musela vykonavat priamo vo vazeni - co viacmenej vylucuje vsetky moznosti prace, co poznam.

 

nech ratam ako ratam, dorazit ho je lacnejsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie. Smrt je vyslobodenie. Nech sa radsej odsudeny pari v tazkych podmienkach az do konca...

keď som písal prvý príspevok do tejto témy, nazeral som na trest smrti čisto z "technického" hľadiska. posudzoval som ho teda len ako prostriedok, vďaka ktorému sa dá nebezpečný článok spoločnosti definitívne odstrániť, aby sa tak zaistilo bezpečie ostatných. neuvažoval som o pomste, ani zadosťučinení, ktoré často hľadajú najbližší príbuzní a priatelia obetí trestných činov.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Weirdo... :lol: ty si podarený...vraj doraziť ho je lacnejšie...a čo keby šli stavať indiánom nové byty? samozrejme zadara...jednou ranou dve muchy :-)

nechapem tu indiansku vsuvku, ak mala mat hlbsi vyznam, plz rozpis.

 

k veci - mas lepsie riesenie? mozno som to tu uz raz pisal - vazen v USA vo federalnej vaznici stoji rocne 31000USD. zober si, ze to na 30rocneho prznitela deti alebo vraha znamena (pri zivotnosti cca 80rokov) viac ako 1.5mil USD a ani pri zapojeni do pracovneho procesu sa to radikalne neznizi. tie prachy mozu byt pouzite omnoho rozumnejsie. k tomu zas a znova priratavam moznost uteku, prepustenia atd - takze volba je jasna.

 

btw, byt otcom rodiny, ktorej nejaky chumaj znasilni a pak zabije decko, tak ma osobne nepotesi, ze uvidim, ako ho kopu do zadku dozorcovia. napada mi len jedna mala satisfakcia - ist sa pozriet, ako sa mu prazi mozog v elektrickom kresle.

 

 

weirdo

 

Dnes som písal do rubriky futbal. Tiež je neziskový (u nás) a koľko ľudí ho hrá pre peniaze.

To len tak na zamyslenie.

:)

neviem aky je u nas futbal. ak to beriem ako argument, tak nic moc ... stojim si za tym, co som pisal.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Weirdo

 

Ja som len chcel na príklade povedať že koľko štát vkladá peňazí do stratových „akcii“ len preto aby sa ľudia zabavili. Či je to spomínaný šport alebo napríklad kultúra. Tak prečo by nemohol štát vložiť nejaké peniaze pre rozbehnutie nejakej „nevoňavej“ práce pre väzňov, aby sa do väzenia pred zimou „netešeli“. Veď takouto aktivitou by sa dosiahli hneď dva ciele. Aj by väzni niečo vyprodukovali, aj by sa zamedzilo „rekreačnému pobyte v base“, ktorý platia zločincom poctiví ľudia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aby sme sa pochopili - pre mnozstvo vaznov odsudenych na trest smrti bola prijatelnejsia moznost dozivotia, lebo sediet vo vazeni dlhe roky im pripadalo lepsie ako umriet. ja som za to, aby sme tym, co si to zasluzia, robili naschval.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak prečo by nemohol štát vložiť nejaké peniaze pre rozbehnutie nejakej „nevoňavej“ práce pre väzňov, aby sa do väzenia pred zimou „netešeli“

To mozes spravit, s ludmi, ktory fakt vykradnu obchod aby na zimu + nejaky dalsi cas boli v teplucku.

 

Nemozes to ale spravit s viacnasobnym vrahom, kedze ten je predsa len drzany v inej naprvano vychovnej skupine, pod trosku inou ostrahou, a s trosku inym rezimom. Nemozes celu veznicu vrahov nahnat do fabriky a nechat ich tam makat... Je to velke bezpecnostne riziko a zavana to velkym pruserom... O volnom priestranstve, ako vykopove prace ani nehovorim.

 

Ja som za trest smrti a to systemom, cim horsi zlocin, tym nehumanejsi trest smrti.

A ak to chce niekto pomenovat vrazda, tak nech si to tak kludne nazve, mne to nevadi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trest smrti nie, aj keby si to tí najväčší sadisti, nájomní vrahovia zaslúžili. Veľa vrážd je v situácii, kedy nie je čas na §-fy, t.j. trest smrti nemá odstrašujúci efekt.

S poriadnym pracovným vyťažením súhlasím, mimo ekonomického efektu by mal takýto trest aj odstrašujúci účinok - hlavne pre niektoré skupiny notorických basistov..................a ešte, nemali by toľko času na vymýšľanie lotrovín.

Dakedy na vojne sa hovorilo: Vojak buď beží, keď nebeží, tak sa zakopáva! Toto si museli odskákať nevinní chlapci, zatiaľ čo basisti a bachári sedia, ležia do blba hľadia dodnesčasu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, som za trest smrti. Ak je zivot dar, tak taky dar si podaktori nezasluzia. A zbytocne sa moze niekto, kto zavrazdil, odvolavat na humannost spolocnosti.

 

Myslim, ze vacsina statov sa snazi nejakym sposobom vyuzit pracu vaznov (vyuzit nie ako zneuzit :lol: ), problem je, ze na pracu musi byt zakazka - a nie je vela spolocnosti ochotnych zamestnant nekvalifikovanu pracovnu silu - ved mnohi su radi, ze sa nepodpisuju takto: +++ Takze moznosti su dost obmedzene, navyse, ak sa aj taka praca vyskytne, zase vyvstane otazka, preco uprednostnit niekoho, kto sedi v base pred tym, kto nic nespachal, chcel by pracovat, ale nema ziadnu kvalifikaciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Darkman

 

To prirovnanie som myslel len obrazne. Skôr som mal na mysli riadne vypracovaných, priam vypasených kulturistov, čo ich vozia po republike a nemá ich kto odsúdiť za vraždy ktoré „pravdepodobne“ spáchali. K tomu sa polovica k trestu ani „nedopracuje“ pre nejakú procesnú chybu. Toto vetné spojenie keď počujem tak sa mi vo vrecku otvára nožík. Ten možný trest by si mali ísť odsedieť tí sudcovia čo toto dokážu „vyparatiť“. Taký murár zle postaví priečku, má reklamáciu a musí to na vlastné náklady opraviť, alebo poškodeného odškodniť. Aj sudca by mal svoju chybu napraviť, čo sa nedá tak by ju mal odškodniť, čo sa tiež nedá, tak by mal sedieť na lavici obžalovaných namiesto súdeného a prijať aj trest. A to si myslím že tých p.ch. by už nebolo vôbec.

Pevne verím že adekvátna práca by sa našla, keby mali ručne prať a naspäť zmotávať staré obväzy, (to ma len teraz napadlo lebo oco ležal v nemocnici a fakt nebolo obväzov ). To by kľudne mohli robiť vo väznici na jednej práčke.

:lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja by som k tomu vsetkemu zaviedol este ultra-extra-nehumanne tresty pre vsetkych pomstychtlivych curakov, z dovodu uplne krivolakej pocmaranosti ich krivych pomstychtilvych hlav.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sani keď si myslíš, že investícia štátu do športu a do kultúry je stratová záležitosť tak si nevidíš na koniec nosa. Trochu sa povzdelávaj a prišiel by si na to že keby štát viac investoval do mládeže, športu a kultúry tak trest smrti by nebola aktuálna téma a kriminalita by bola nižšia.

Ale k veci. Trest smrti nie, som a budem proti. Sú iné možnosti ako riešiť kriminalitu a naše väzenstvo. Pri dnešných možnostiach techniky, gps a rôznych čipoch riešiť ľahšie previnenia domácim väzením. A tie ostatné riešiť tak aby si museli platiť nájom a stravu tak ako bežný človek. Majú možnosť pracovať a a zarábať. Tí ktorí páchajú násilnú kriiminalitu majú poruchu osobnosti. Takí potrebujú kvalitných psychiatrov a psychológov. U nás na Slovensku je veľa recidivistov lebo nikomu a ani vo väzení na nich nezáleží. Je potrebné podľa mňa zmeniť systém a dať tým ľuďom prístup k vzdelaniu, práci a nezatracovať ich len pre to že zlyhali. Každému z nás sa môže stať,že sa tam dostaneme napríklad aj tak že Vám vbehne chodec nečakane do cesty a nebudete schopní ubrzdiť. Tu je potrebná veľká práca psychológov, pedagógov a dať tým ľuďom šancu integrovať sa do spoločnosti. Ak nemajú motiváciu, cítia sa zbytoční, nikto o nich nestojí tak je jasné že budú stále kašlať na zákony. Práca s tými čo sú prepustení u nás absolútne absentuje.

Je mi jasné , že biely golier ktorý urobí vedomý podvod aby sa obohatil nie je psychopat a treba k nemu iný prístup a zvoliť taký trest aby sa z tej chyby vedel poučiť. Celá kriminalita je problém ktorý dávame na okraj a pri tom sú riešenia na jej znižovanie. Ale to je vždy o prioritách vlády ktorá je pri moci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja by som k tomu vsetkemu zaviedol este ultra-extra-nehumanne tresty pre vsetkych pomstychtlivych curakov, z dovodu uplne krivolakej pocmaranosti ich krivych pomstychtilvych hlav.

L.E.G. von Trips, tento Tvoj názor je sám o sebe veľmi pomstychtivý, presnejšie mne sa takým javí. sám seba si tak zaradil medzi tie hlavy počmárané, ktoré spomínaš. prepáč mi tú otvorenosť.

 

..

 

zamyslel som sa nad tým, ako často tu viacerí ľudia spomenuli zavedenie čo najtvrdších trestov, najlepšie podľa zásady "oko za oko". zaujímalo by ma, ako si to predstavujete, ľudia. mali by sa teda vybudovať akési "mučiarne", v ktorých by sa sústredili najťažší delikventi aby splatili svojim utrpením vlastné zločiny?

 

aký personál by takéto zariadenie vyžadovalo? aké náklady na prevádzku? napíšte prosím vás konkrétnu predstavu, akým spôsobom by sa to dalo podľa Vás uskutočniť.

 

považujem to za nezmysel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

úplne iný pohľad na trest smrti ... alebo starý ? bol tu justičný omyl ?

smrť je buď trest, alebo vyslobodenie, alebo odopretie doživotných výčitiek svedomia, keď ovšem niekto to svedomie má, a trpí ...

alebo prípadný justičný omyl ...

 

a problém je, že trest smrti je konečný ... vykonanie trestu smrti, je nezvratné.

 

jeden z najnovších kontroverzných vykonaných trestov smrti :

 

Američana, pre ktorého žiadal milosť aj pápež, popravili

 

Najkontroverznejší prípad trestu smrti v Spojených štátoch za posledné roky ukončila smrtiaca injekcia. Troyovi Davisovi nepomohol pápež ani skoro milión ľudí.

Krátko predtým, ako mu mali pichnúť smrtiacu injekciu, zdvihol hlavu z lôžka. Pripútaný sa pozrel na rodinu policajta Marka MacPhaila, ktorého podľa rozsudku zabil.

„Nebol som zodpovedný za to, čo sa stalo v tú noc. Nemal som zbraň. Nebol som ten, čo vzal život vášmu otcovi, synovi, bratovi,“ povedal ešte raz a naposledy 42­ročný Afroameričan Troy Davis. Krátko pred tým, ako mu do žíl pichli zmes pentobarbirátu.

...

Svedčilo proti nemu deväť svedkov. Okrem toho však neexistoval žiaden iný fyzický dôkaz, že práve on stlačil spúšť.

 

Keď už Davis sedel v cele smrti, sedem z deviatich svedkov vzalo svoju výpoveď späť. Niektorí tvrdili, že ich k výpovedi tlačila polícia, ďalší dokonca pod prísahou povedali, že skutočný vrah sa im k činu priznal.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1YhvQ8crs

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Istota asi neexistuje nikdy :)

 

A rovnako je vzdy moznost, ze doslo k fatalnej a neodvratnej chybe. Ale keby sme sa na to mali pozriet realisticky - na jednu stranu by sme polozili tych, co boli nepravom odsudeni na smrt, na zaklade omylu. A na druhu stranu by sme dali tych, ktori boli poskodeni (prepadnuti, zraneni, znasilneni, zabiti) ludmi, ktorych vypustili z vazenia, pretoze si odkrutili svoj trest a nedostali trest smrti.

Vzhladom na niekedy vysoku mieru recidivy by to asi vyslo nie moc prijemne...

 

Je spravne sa trapit tym, ze odsudeny moze byt nevinny. Ale rovnako by nas potom malo trapit, ze vela ludi moze utrpiet tym, ak niekto nedostane trest smrti (alebo aspon neodvolatelne dozivotie).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov