Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Hmm, som proti trestu smrti, nemyslím, že za zabitie by sa malo zabíjať /tým by sa vlastne aj spoločnosť stala vrahom a zacyklilo by sa to :lol: /Ale zas nie som ani za priľahké tresty, kde si odsúdený pekne v teplúčku odpyká trest, alebo ho nebodaj ešte pustia skorej. Ono niektorým môže práve taký trest smrti uľahčiť, čo by ho pri treste, ktorý vystihuje naozaj ten pojem trest, čakalo... Takže proti trestu smrti, za sprísnenie trestu.

 

Inak RoSov nápad sa mi páčil - nie aby sa makalo na nich, ale oni aby naozaj makali, pekne tvrdo a na nás a žiadny luxus, len najnutnejšie živobytie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak ani také doživotie nie je žiadna výhra. Neviem si predstaviť že by som napr. teraz spáchal nejaký trestný čin za ktorý by mi vysolili doživotie, takže pri predpoklade že sa dožijem 115 rokov, zvyšných 86 rokov by som strávil v cele o rozmeroch 3x2 metrov, s tureckým záchodom v rohu, s malým zamrežovaným oknom cez ktoré by sa ani nedalo pozerať a s pritepleným kamarátom na hornej posteli. Musel by som dodržiavať prísny väzenský režim, takže by som nemohol robiť čo by som chcel, o súkromí ani nehovorím.

Myslím že už po roku by som sa zbláznil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ste za zavedenie trestu smrti? Poliaci začínajú nad tým uvažovať, už dávnejšie chceli inicializovať celoeurópsku diskusiu o tejto téme.

 

Ja by som tiež súhlasil, aby za ťažké zločiny by bol trest smrti. Minimálne by to ušetrilo naše dane, ktorými živíme väzňov.

Tý ktorý sedia už nemajú chuť žiť takže pre niektorých by to nebol trest ale odmena... :lol: Samozrejme finančne by mali jedného grázla z krku, ale už v každej väznici musia väzni pracovať... :)

A smrť nie je trest, ale poďla mna je doživotie vätčši trest ako trest smrti, lebo človek sa tam psychycky zrúti a oľutuje čo urobil, ale bude už neskoro... :)

 

Myslím že už po roku by som sa zbláznil.

Zbláznil by si sa hneď keby si bol tomu priteplemu spolubývajucému devkou ;) ;) ;)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Som proti trestu smrti! Môže ísť aj o chladnokrvného vraha, ale zas prečo mu to máme uľahčiť a popraviť ho ?? nech pekne sa odpyká doživotie v cele...a navyše - tí, ktorí vykonajú tresť smrti, aj tí tak vlastne páchajú zločin...aké právo majú rozhodovať, či má ostať nažive, alebo nie?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...a navyše - tí, ktorí vykonajú tresť smrti, aj tí tak vlastne páchajú zločin...

zlocin je definovany ako tazke previnenie proti prav. poriadku

 

cize ked je trest smrti uzakoneny nemozu pachat zlocin

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja schvalujem trest smrti, avsak len v tych najhorsich pripadoch... ak niekto zabije strasne vela ludi, takze len tych najvacsich vrahov a zabijakov!

 

btw. najviac sa mi lubi ked niekto dostane napr 18nasobne dozivotie (to hlavne v USA) a potom sa ten clovek odvola lebo 18 sa mu zda vela, tak potom zmenia rozhodnutie ze dostane len 8nasobne dozivotie - a uz je spokojny! to som nikdy nepochopil...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím, že niektorí ľudia si trest smrti zaslúžia. Nemusia to byť len devianti a vrahovia. Môže ísť aj o vzdelaných, mocných ľudí. Diktátori, ktorí neobmedzene vládnu a jednotlivci sú pre nich len šachovými figúrkami, či vysokí štátnici, ktorí ako riešenie napätej situácie zvolia vojnový konflikt. Sú nebezpečnými pre veľké množstvo ľudí a vraždia hromadne, i keď nie vlastnými rukami. Často za to nenesú zodpovednosť a množstvo rodín po celom svete prežíva životy v nedostatku a smútku len kvôli ich rozhodnutiam.

 

Ak by sa však hlasovalo o uzákonení trestu smrti u nás, hlasoval by som proti. Príliš často sa stáva, že zákony sa obracajú proti tým, ktorých majú chrániť. Myslím, že spoločnosť má možnosť brániť sa aj iným spôsobom, ako odňatím života. Sám by som nechcel rozhodovať o poprave, ukázať na niekoho prstom, podpísať papier či inak rozhodnúť o ukončení ľudského života. Sú naše právne a súdne systémy také spoľahlivé a neomylné, aby mohli držať v ruke takú nebezpečnú zbraň, akou je trest smrti?

 

A ako rozhodnúť, ktorý zločin si už potrestanie smrťou zaslúži a ktorý nie? Dá sa to vôbec presne vymedziť? Inak to vníma spoločnosť, inak sudca či porota, inak poškodený jednotlivec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale i tak, si myslím, že trest smrti nie je riešením...a navyše v niektorých prípadoch, potom ľudia z nich urobia  "mučeníkov", teda myslím hlavne prívržencov toho človeka na ktorom bol trest smrti vykonaný...viď napr.J.Tiso...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pozeram ako pozeram, a stale ma nik nepresvedcil. V buducnosti sa s radostou budem pozerat, ako moje dane idu na zlepsenie skolskeho prostredia pre moje deti, pripadne na zdravotnu starostlivost alebo nieco podobne, a nie na zradlo a ubytovanie tazkeho kriminalnika odsudeneho za vrazdu alebo znasilnenie maloletych. Telesny trest ho nezmeni. Naco pomsta tymto sposobom ... Nech umrie. Skoda penazi ho zivit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Tak po dnešku mením svoj názor na trest smrti - v prípade viacnásobných vhrahov, ťažkých zločincov, pedofilov a pod., trest smrti schvalujem a viacmenej odstupom času súhlasím s tým čo tu weirdo ešte vo februári napísal...keď som dnes bol u psychiatričky, tak sme sa k tomuto dostali, podiskutovali sme o tom a presvedčila ma svojimi argumentami...a aj z lekárského hľadiska

 

A nechápem ako môžu psutiť vraha z väzenia za dobré správanie?(Na toto poukázal aj Nicolas Sarkozy) To je postavené na hlavu...no a podobné prípady..a ozaj je veľa pedofilov, spôsobia tisíckám detí traumu aj na celý život....a potom ešte takých ľudí treba vykrmovať vo väzení, púšťať im telku a pod? a napr. čo potom , keď sapodarí uniknúť sériovému vrahovi...?  :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sériovým vrahom sa najviac darí uniknúť vo filmoch ...

jeden taký bol kedysi vo veľkej porevolučnej eufórii a veľkej Havlovej amnestii prepustený / Rigo / ... podarilo sa mu vraždiť ešte kdekade po Európe ... to je jedna z mála výnimiek, keď sa v praxi overilo, že sériových vrahov s osobnosťou a citom mrazeného kuraťa neradno púšťať ani na amnestiu ...

na druhej strane ... vykrmujú sa aj vrahovia odsúdený na smrť

v usa sa tiež nepopravuje na počkanie, často to trvá dlhé dlhé roky ... a to čakanie na smrť asi nie je také jednoduché

a trest smrti nemá preventívny účinok ... ďalší nastupujúci sériový vrah nie je poučený osudom toho popraveného

s trestom smrti je jeden problém: je nezvratný

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono je nezvratný a viem, že to netrvá deň, kým sa o tom rozhodne...ale v najťažších prípadoch(masoví vrahovia a pod, šom už spomínal) je to ozaj potrebné, aj keď sa to vykoná po rokoch pojednávaní a dokazovaní...btw. čo sa týka Havla, tak neviem ako ostatní, ale on sa do politiky nikdy veľmi nevyznal...ako väčšina umelcov(urobil čo to, ale mnohí ho preceňujú

 

Je jasné, že ďalší séeriový vrah nebude poučený - psychopot to nemá v hlave komplet...takže si nemyslím, že tresť smrti je prevencia, ale skrátka je v tých spomínaných prípadoch potrebný už len kvôli bezpečnosti nás...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď som dnes bol u psychiatričky, tak sme sa k tomuto dostali, podiskutovali sme o tom a presvedčila ma svojimi argumentami...a aj z lekárského hľadiska

Celkom rada by som si vypočula argumenty psychiatričky, ktoré Ťa presvedčili, najmä teda tie z toho lekárskeho hľadiska. Díky.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pýtal som sa jej, čo si myslí o tom, keď pred niekoľkými rokmi (tuším okolo roku 2000) bol v Texase popravený človek, ktorý vraždil, ale bol mentálne postihnutý - povedala mi, že aj v tom prípade súhlasí s trestom srmti, takí ľudia(pozor! nemyslím ľudí s mentálnym postihnutím, ktorí nevraždia) sú nebezpeční pre spoločnosť....alebo psychopati, ktorí vraždia a vraždia - ozaj aká je záruka, že ho neomilostia?....Okrem toho už asi 30 rokov robí aj súdné znalectvá, takže si myslím, že by vedela spomenúť mnoho príkladov  :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Keď sa to tak vezme trest smrti už na Slovensku funguje svojim spôsobom. Ja zas poviem iný príklad z U.S.A - jedného chlapíka odsúdili na trest smrti, ale neskôr to upravili na doživotie. O 30 rokov zistili že je nevin. Našli sa dajaké nové dôkazy a uväznili dakoho iného. Takže čo z toho vyplýva? zabili by toho čo to nespravil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ste za zavedenie trestu smrti?

áno.

 

pekne to bolo napísané v knihe ...a je čas zabíjet :

"Jak chcete určit, kdo si ho (trest smrti) zasluhuje, a kdo ne?"

"To je velice prosté, stačí vzít v úvahu druh zločinu a osobu pachatele. Když překupník drog zastřelí tajného policistu z protinarkotického oddelení, patří do plynu. Když notorický recidivista znásilní tříletou holčičku, pak ji podrží hlavičku v kaluži a shodí její telíčko z mostu, zakroutíte mu krkem a budete děkovat nebesům, že je po něm. Když se uprchlý trestanec v noci vloupá do statku a majitele - starší manželský pár - po bití a mučení upáli v jejich domě, přivážete ho k elektrickému křeslu, připojíte k němu pár drátů, pomodlíte se za jeho duši a zmáčknete vypínač. A když dva feťáci opakovaně znásilní desetileté děvčátko a zkopou je špičatýma kovbojskýma botama tak, že mu přerazí čelisti, pak je s jásotem, radostí a potěšením zamknete do plynové komory a budete poslouchat, jak řvou.Jak říkam, je to velice prosté."

"A barbarské."

"Barbarské jsou pouze jejich zločiny."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov