Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

to je loz, nie sice tvoja ale liberalov v amerike. Ale stale loz, v USA je to mozne dolozit pretoze su staty, ktore prestali alebo naopak znovu zacali pouzivat trest smrti. A trest smrti je viditelne anikorelovany s poctom vrazd. Tym ze odmietame trest smrti, zvysujeme pocet vrazd.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práveže nie štatistiky ukazujú, že trest smrti nemá v porovnaní s doživotím a pod. žiaden odstrašujúci efekt

 

To je ale praveze statisticky problem... ked totiz niekto nespacha zlocin, tak nemas ako vediet a spocitat, nakolko ho k tomuto nespachaniu motivovala prave existencia trestu smrti. Jedine co mozes pripadne povedat je, ze su krajiny, kde je ako trest smrti, tak aj vyssia zlocinnost - ale pokial sa na to clovek skusi pozriet zodpovedne, tak to nepovie nic o tom, aky vplyv ma trest smrti.

 

Rovnako mozes povedat, ze "nase" vaznice zabezpecuju dost vysoky standard a kedze zlocinnost existuje, nema to nijaky vplyv - takze preco by vazni nemali zit v zumpach?

 

A navyse, ako pise tyso - ked si vezmeme demokraticke krajiny (v pripade ciny ci iranu su cisla nepouzitelne), tak v usa je mozne najst prave dokazy toho, ze trest smrti ma urcity vplyv na zlocinnost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

da sa robit aj dobra statistika, vieme ze na zlocinost ma vplyv viacero faktorov a dobra statistika znamena ze sa hlada vzorka kde je odlisnost len v tom jednom faktore.

Rad hovorim o inom statistickom podvode a to o cigaretach. Ak zoberieme velku vzorku populacie a odlisime ju podla jedneho znaku , tak fajciar zomrie zhruba o 10 rokov skor. Ak to spravime ale poriadne a najdeme dve vzorky ktore sa lisia LEN v jednom znaku a ostatne su zastupene rovnako ( teda vratane spotreby alkoholu, zivotneho stylu atd. ) tak fajcenie skracuje zivot asi o 1,5 roka.

 

A to treba spravit aj pri treste smrti, musime porovnat dve mesta, ktore maju velmi podobne podmienky a odlisuju sa len tym ze v jednom je trest smrti a v druhom nie. A potom skutocne trest smrti ma odstrasujuce ucinky.

 

Ale neviem ci je to prenosne automaticky aj k nam, napriklad na Slovensku je vacsina vrazd v rodine. A na vrazdy v rodine trest smrti nema vplyv.

Ale kto ma zauujem si moze listovat americkymi statistikami , tych su mraky na webe :(

 

A ciste logicky, poprava vraha zabrani aby zavrazdil este raz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pripadne, ako ukazka toho, ze statistika nefunguje moc dobre, ked je taka povrchna - Japonsko. Maju trest smrti, ale nizku zlocinnost. Takze mozeme povedat, ze trest smrti sposobuje nizku zlocinnost a Japonsko je dokazom?

 

Alebo, ved ho v skutocnosti nevykonavaju. Takze znamena, ze treba mat trest smrti, ale ho nevykonavat...a Japonsko je dokazom, ze to sposobi nizku zlocinnost?

 

Jasnacka, ze ani jedno zo spominaneho. Ale k takymto haluziam mozeme dospiet, ked sa len mechanicky preberaju niektore cisla.

 

Za kriminalitou je proste privela faktorov a preto trest smrti ani nemoze uplne vsetko vyriesit. Ale ani ho nie je mozne rovnako automaticky zatracovat. Staci si len zobrat, ze velkomesto v slobodnej, dokonale liberalnej a demokratickej krajine, kde su zakazane zbrane, ludia su znami tym ako dodrziavaju zakony....ma niekolkonasobne vyssiu kriminalitu ako New York.

http://www.aftenposten.no/english/local/article2299327.ece

 

While crime in the rest of Norway has been going down, it has been quite another situation in Oslo, where personal and automobile thefts increased markedly last year.

 

There were 10,600 crimes reported in public places in 2007, up from 8,000 a year earlier, writes Norwegian daily newspaper Dagbladet.

Oslo had the highest rate per person in Scandinavia in terms of reported crimes, with 90 reported crimes per 1,000.

Copenhagen had 50 crimes reported per 1,000 and Stockholm had 79.

In New York, there were 22 reported crimes per 1,000 inhabitants.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

trest smrti v Európe:

 

trest smrti za teroristický útok na metro v Minsku z 11. apríla 2011 - bieloruská legislatíva to vybavila rýchlo a po starom ...

znepokojujúce je, že vypátraní páchatelia boli "údajní" - podľa aktivistov a pozorovateľov bolo v tomto prípade priveľa pochybností, je možné, že Lukašenko a jeho režim využil prípad a údajných páchateľov na odvrátenie pozornosti od ostatných pomerov v krajine ... :

 

Bieloruská spravodlivosť je extrémne rýchla. Neprebehol ani rok od teroristického útoku na metro v Minsku, pri ktorom zomrelo pätnásť ľudí, a jeho údajných vinníkov režim vypátral, odsúdil a poslal na smrť.

Dvoch mladých mužov popravili guľkou do hlavy a pochovali podľa tradícií v neoznačenom hrobe. Nič o ňom nevie ani najbližšia rodina.

 

O vykonaní verdiktu informovala v sobotu večer bieloruská štátna televízia. Dvoch 26 ­ročných mužov, Uladzislava Kavaljova a Dzmitryja Kanavalava popravili napriek protestom ľudskoprávnych organizácií aj Európskej únie. Bielorusko je jedinou krajinou v Európe, ktoré sa nepridalo k moratóriu na trest smrti.

....

Kanavalav, ktorý mal položiť bomby pod lavičku v metre počas dopravnej špičky, vinu priznal. Jeho matka je však presvedčená, že ho k tomu prinútili mučením vo väzení. Kavaljov, ktorý mal o prípravách útoku vedieť, sa najskôr priznal, potom trval na nevine. Obaja sa mali podieľať aj na bombových útokoch vo Vitebsku v roku 2005.

...

Mladí Bielorusi sa poznali ešte zo školy vo Vitebsku, kde spolu pracovali. Lukašenko žiadosť o milosť zamietol. Ako prezident rozhoduje o všetkých popravách v krajine.

„Neviem, či sú ozaj nevinní,“ napísala v komentári Obyčajná vražda šéfredaktorka opozičného serveru Charta 97 Natallia Radzina. V krajine, kde nefunguje nezávislé vyšetrovanie a kde sú obvinení mučení KGB v izolácii, by sa podľa nej popravovať nemalo.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1pUq7Sfyh

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

na jednej strane je tu hromada zločincov, majúcich za sebou ohavné zločiny, u ktorých nejaké polepšenie nehrozí ani náhodou, a štát z peňazí daňových poplatníkov ich musí živiť, a vždy je tu možnosť, že sa dostanú von a budú škodiť zas, a za tými by ma veru srdce nebolelo, skôr naopak, a na druhej strane keby bol trest smrti, tak je tu možnosť justičných omylov, a taký omyl sa nedá už nijako napraviť, a ako k tomu nejaký neprávom odsúdený neborák, čo mal len smolu byť v nesprávny čas na nesprávnom mieste, príde, že za niekoho iného sa nedobrovoľne poberie na druhý svet....je to zložitý problém a vôbec sa k tomu nedokážem celkom jednoznačne vyjadriť.

Nie je vražda ako vražda. ked si však predstavím kdeakých sadistov, čo svoje obete radostne trápia, tak by som im nejakú tú slučku, čo sa mykne tak, aby im hneď nezlomila väzY alebo elektrické kreslo s trošku nišžím napätím, nech si to aj vychutnať môžu, dopriala...LEN MI NEPOVEDZTE, žE POTOM SOM TAKá ISTá S..ňa ako oni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

štát v štáte, ktorý popravuje najviac ľudí v štáte, popravil mentálne zabrzdeného ... divný príbeh, ale zrejme častejší než sa zdá

 

Muž, ktorý bol podľa IQ testu mentálne postihnutý, sa nevyhol trestu smrti za vraždu. Duševne zaostalých nesmú v Amerike popraviť. Každý štát to interpretuje po svojom.

Písať a čítať vraj vedel na úrovni šesťročného dieťaťa, mal problém si spočítať drobné či zaviazať šnúrky.

V utorok večer ho v Texase popravili za vraždu. Aj napriek tomu, že mentálne postihnutých Najvyšší súd Spojených štátov v roku 2002 zakázal trestať smrťou.

Žalobcovia spochybnili IQ test z roku 2004, podľa ktorého mal IQ 61, pod minimálnou normou 70. Test bol len jeden a mohol sa vraj mýliť, a preto sa sústredili na iné faktory. Súdy im dali za pravdu.

Najvyšší súd nechal na jednotlivých štátoch, aby rozhodli, čo považujú za mentálne postihnutie. V Texase sa spoliehajú na viacero faktorov, medzi inými na schopnosť viesť, klamať, či na to, či väzňa za postihnutého považovalo jeho okolie.

Wilsona odsúdili na smrť za vraždu policajného informátora Jerryho Williamsa, ktorý ho v roku 1992 udal, že prechováva drogy. Kľúčové bolo svedectvo manželky Wilsonovho spolupáchateľa Andrewa Lewisa. Tá tvrdila, že sa jej Wilson priznal, že to bol on, kto strieľal. Lewis dostal doživotie, Wilson trest smrti.

...

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz22yq3lQ00

to sú také zvláštne veci, od roku 2004 nebola možnosť, peniaze, povolenie, chcenie ... urobiť s ním ešte aspoň jeden IQ test, keď už jeden dopadol ako dopadol, toto nebol Bundy s ľudskými orgánmi v chladničke, len svedectvo z počutia. divné.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na idnes som zas cital, ze robili niekolko opakovanych testov a v nich mal vzdy IQ nad 70. Mozno nebol najbistrejsi, ale v kazdom pripade bol jeho intelekt dostatocny na to, aby sa zivil kriminalitou - vlamanie, gambling, dealerstvo drog, v podstate od detstva. Aj vrazda bola nakoniec spachana s jasnym motivom. Nevidim dovod, preco prihliadat na jeho nizke IQ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

článok na sme je teda tendenčný. jeden test a viac testov a celá minulosť popísaná úplne ináč je rozhodne rozdiel.

 

s mentálnym postihnutím je to zložité, tuším je aj tu kdesi spomínaný prípad popraveného mentálne postihnutého, ktorý možno ani nie celkom chápal, čo a prečo / minimálne som o pár prípadoch čítala /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

táto správa snáď nebude tendenčná, ocitla sa vo viacerých médiách mnohých krajín ...

 

trest smrti pre šialencov typu posledného popraveného v Československu, či Bundyho a podobných beštií, kde nie je pochybnosť, si trest smrti priam pýta. stále je otázne, či áno, či nie, názory sa rôznia.

problém je, keď sú vykonštruované zločiny, nedotiahnuté, a systém nie je a nemôže byť dokonalý ... akosi z toho mám také divné pocity ...

podobnú vec robil kedysi pred desaťročiami bez možnosti kontroly DNA veľmi plodný autor právnických detektívok a právnik a advokát E.S.Gardner, založil organizáciu, na ktorú sa mohli obrátiť nespravodlivo odsúdení, a podarilo sa im zopár prípadov aj po rokoch zvrátiť.

 

teraz je tu DNA ... stále rovnaký scenár.

neviem si predstaviť štyri dni pred určeným dátumom smrti dostať život, po 24 rokoch čakania, napríklad

Dvoch Američanov čakajúcich v takzvaných "celách smrti" sudcovia v dvoch rôznych amerických štátoch prepustili - v jednom prípade priamo na slobodu a v druhom do klasického väzenia.

Prvým z nich je Damon Thibodeaux, ktorý strávil za mrežami v štáte Louisiana 15 rokov. Na slobodu sa dostal až v piatok po tom, ako testy DNA preukázali, že bol nespravodlivo odsúdený na smrť za znásilnenie a vraždu svojej sesternice.

V rovnakom čase prekvalifikovali aj trest pre Terryho Williamsa, ktorého poprava bola naplánovaná už na stredu 3. októbra. Sudca však v rozhodol, že v tomto prípade existuje viacero poľahčujúcich okolností a popravu nariadil pozastaviť.

Podľa mimovládnej organizácie Innocence Project je Thibodeaux už 300. človekom zbaveným viny na základe testov DNA.

Podobné prípady pritom podľa aktivistov spochybňujú americký súdny systém ako taký a žiadajú preto o zavedenie moratória na vykonávanie popráv.

 

Thibodeaux do cely smrti nastúpil ešte v roku 1997 po tom, ako ho odsúdili za vraždu a znásilnenie svojej 14-ročnej sesternice. Jediným dôkazom malo byť v jeho prípade priznanie počas niekoľkohodinového výsluchu.

Williams zase strávil čakaním na smrť v jednej z pennsylvánskych väzníc dlhých 24 rokov. V roku 1986 ho ako 18-ročného odsúdili na smrť za vraždu dvoch mužov, ktorí ho mali v detstve sexuálne zneužívať.

Voči jeho poprave spísalo petíciu viac ako 150 európskych sudcov a obhajcov, ktorí žiadali prekvalifikovanie jeho verdiktu. Americké súdy tak napokon urobili až v piatok.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6550764/z-cely-smrti-prepustili-dalsiu-obet-justicneho-omylu.html#ixzz27t5wLp98

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spoločnosť a nevinných občanov treba chrániť pred zločincami a nebezpečnými osobami, a je mi celkom fuk, či tie nebezpečné osoby majú IQ 50 alebo 150. Ak mi niekto spôsobí vážnu ujmu, je mi fuk, či je chytrý alebo blbý, chcem ho vidieť prinajmenej v base alebo v ústave pod nepretržitým dozorom, aby mu ani na chvíľku nebolo umožnené sa odtiaľ dostať a škodiť ďalej. Ako k tomu príde nevinný občan, ktorý nič zlé nikomu nerobí, ale náhodou sa ocitne v blízkosti niekoho, komu sa dačo pomotá v makovici a len tak ho napadne, že tohoto musí zbiť, nakopať, zabiť, užiť si s ňou a podobne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

nevydarené vykonanie trestu smrti znovu vyvolalo otázky o účinnosti a humánnosti trestu smrti.

síce trest smrti stále podporuje 60 % Američanov, otázka, či trest smrti odrádza od páchania ťažkých zločinov, zostáva na stole tiež.

 

podľa prístupu k štatistikám, podľa kritérií, ktoré zohľadňujú, sa výsledky rôznia.

s trestom smrti sa ale otázok otvára viacero, nielen, či áno, či nie.

 

beštiálne zločiny si spoločnosť žiada potrestať exemplárne. po ťažkých zločinoch, vraždách, seriových a hromadných vraždách a beštialitách na deťoch sa zvyčajne v ktorejkoľvek spoločnosti ozývajú hlasy za trest smrti ... staré biblické oko za oko, zub za zub.

 

ľudia, čo tieto veci páchajú, musia byť spoločnosťou nejako ale potrestaní ... otázky sú dve, také hlavné : poslať ho sedieť, a živiť a šatiť až do konca života, hlavne, že je izolovaný od ostatnej spoločnosti.

alebo potrestať exemplárne, beštiu neživiť.

 

v akejkoľvek vojne, akomkoľvek konflikte kdekoľvek umierajú nevinní ľudia a deti bez toho, že by to bolo humánne ... krik za humánnu smrť vraha ale naberá na obrátkach.

 

ale trest smrti je aj definitívny. a to je s ním najväčší problém. história zločinu a nových postupov vo vyšetrovaní už za čias Erle Stanleyho Gardnera a jeho Súdu posledného odvolania oslobodila nespočet na trest smrti odsúdených ľudí, ktorí boli nevinní. objav DNA to robí dnes častejšie.

 

ten posledný vykonávaný trest smrti bol nevydarená poprava, spôsobili ju smrtiace injekcie a prasknutá žila popravovaného. odsúdený za vraždu 19 ročného dievčaťa umieral štyridsať minút.
hlasy volajúce po humánnosti popravy zosilneli.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7189774/zomieral-styridsat-minut-poprava-v-oklahome-spochybnila-trest-smrti.html#ixzz30eqAzaB4

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,   zomieral 40 minut,  jeho obet ktoru zaziva zahrabal niekolko hodin.  Tu sa stala chyba, ale aj ked niekto dostane infarkt tak v silnej bolesti zomiera desiatky minut.

 

Tu ide skor o  absurdnu situaciu,  zakrok na uspanie sa robi bezne, kedze vsak popravu nesmie robit lekar a farmaceuticke firmy odmietaju dodavat lieky na zabijanie, tak sa pravidelne stavaju podobne prusery.   Tak nech sa vratia ku gilotine, ta je spolahlivejsia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako by mal humanna spolocnost chranit svojich obcanov spravajucich sa humanne, pred osobami, co sa spravaju nehumanne?

 

game,   zomieral 40 minut,  jeho obet ktoru zaziva zahrabal niekolko hodin. 

to je zrejmé aj z toho článku.

 

o tom tam predsa píšem:

vždy nanovo vzplanú vášne ohľadne trestu smrti, keď sa niečo veľmi vážne prihodí, alebo keď nastane komplikácia pri poprave - a to sa stáva. ... alebo keď sa zrazu znovu len pri revízii zločinu preukáže, že na smrť čakal celé roky nevinný človek. čo sa nestalo ani jedenkrát, ani dvakrát, ale aj o tom tam vyššie píšem.

 

vždy znovu sa volá po treste smrti pri zvlášť ťažkých zločinoch na deťoch, aj to tam píšem.

že pán beštiálny vrah 19 ročnej dievčiny zomieral 40 minút, vyvolalo krik po humanite.

 

tí, čo kričali po humánnej smrti pre človeka, ktorý vraždil obzvlášť krutým spôsobom - občas mám pocit, že nepremýšľajú hlavou. stať sa to ich dcére, dávno by kričali po treste smrti, akomkoľvek, podstatné by bolo, aby sa už dostal do pekla.

 

nie, nepozerám priveľa filmov, čítam aj literatúru faktov ...

 

napríklad ... faktografická kniha od francúzskeho psychológa a špecialistu na sériových vrahov, ktorý dostal špeciálne povolenie ponavštevovať najznámejších amerických sériových vrahov vo väzniciach,  Stephane Burgoin: Serial Killers sa zaoberá nielen tým, čo a ako a prečo, ale dáva nahliadnuť aj do väznenia beštií, ktoré majú na svedomí často desiatky vrážd zvlášť krutým spôsobom, a píšu pamäti, dostávajú listy od obdivovateľov a ponuky na manželstvo a z času načas rozdávajú interview ako celebrity.

to je ich trest, dostatočne humánny, zrejme.

 

jediná vec, ktorá je skutočne záludná, je možnosť, že sa trest smrti dá zneužiť v nesprávnych rukách na politické ciele, a že nedostatočné vyšetrovanie privedie na smrť nevinného. ale to som už tie písala, nie raz. modernejšie metódy vyšetrovania riziko zmenšujú, ale omyl nevylučujú.

 

 

info, rada by som ale počula tvoju odpoveď: ako sa má správne teda chrániť spoločnosť:  aký je tvoj názor na trest smrti ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vyssie som pisal, ja nie som odporca trestu smrti.    Ako vynimocneho trestu ale pokial spolocnost  prebera na seba zodpovednost za pravo a spravodlivost, tak trest smrti tam patri.  Humannost tu podla mna znamena ze sa nesnazime ho tyrat ci inak odplacat ale pokial niekto umyselne zabija, tak  mame pravo sa ho zbavit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

.............

 

info, rada by som ale počula tvoju odpoveď: ako sa má správne teda chrániť spoločnosť:  aký je tvoj názor na trest smrti ?

 

V prncipe nie som odporcom trestu smrti. No bolo by asi dobre sa trochu "prekopat"  v tom co si osobuje oslovenie (pomenovanie) humanita a od toho sa odvijajucuch usmerneni.

Tak za prve by som sem posunul to co ma clovek (ako samostana jednotka) robit, ked sa mu niekto nejakym sposobom snazi urobit nejaku ujmu (ci uz na majetku, zivote a pod.). V USA ma samozrejme ine moznosti a tu u nas v EU ine. V zasade su ale podobne a to je pravo na ochranu (u nas adekvatne ohrozeniu a v USA aj bez sposobu ohrozenia). S toho mi jednoznacne sa ukazuje, ze ja, ako osoba, sa mozem (skor je to povinnost?) chranit. A kedze spolocnost sa rozhodla prevziat zodpovednost za moju (a nielen moju)  ochranu, tak logicky sa o to musi postarat tak, ako by som to robil ja, ako samostatna jednotka. .  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

pamätá si ešte niekto... podľa mňa pamätá, vtedy to bola dosť vážna senzácia:

je tomu 23 rokov, čo šialený slepý vodca Šoko Asahara japonskej šialenej sekty Óm Šinrikjó poslal svojich ľudí so sarínom do tokijského metra.

 

Útok sarinom na tokijské metro 20. marca 1995 si vyžiadal 13 obetí a viac ako 6-tisíc zranených. Tento akt bol najhorším masovým teroristickým činom vykonaným na území Japonska od druhej svetovej vojny. V dejinách terorizmu mu patrí ešte jedno neslávne prvenstvo – prvýkrát bola počas útoku použitá chemická zbraň.

https://dennikn.sk/1173220/zabili-ich-aby-neskoncili-v-pekle-v-japonsku-po-23-rokoch-potichu-popravili-clenov-sekty-ktora-v-metre-vrazdila-sarinom/?ref=mpm
 

Japonci po 23 rokoch potichu popravili odsúdených Asaharu a jeho šiestich prívržencov.

 

v Japonsku je trest smrti, vykonáva sa bez upozornenia obvinených a ich rodinných príslušníkov, správa sa zverejňuje až po vykonaní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Ja neviem.

Citát

 

https://dennikn.sk/minuta/2576194/

Nicolas Cruz, ktorý v roku 2018 zastrelil 14 žiakov a troch zamestnancov strednej školy v Parklande na Floride, sa chystá priznať k 17-násobnej vražde. Oznámili to jeho právnici. Proces sa tak posunie do novej fázy, v ktorej sa obvinený bude usilovať o to, aby nedostal trest smrti.

 

Citát

 

Lipšic pripomenul výpovede svedkov, podľa ktorých Rudolf D. po vražde vyhlásil, že podobný skutok kedykoľvek zopakuje a bol by ochotný zabíjať aj pre peniaze. Zároveň zdôraznil, že aj keď je uloženie doživotného trestu pre osobu, ktorá len budúci mesiac oslávi 20. narodeniny neobvyklý, v prípade obžalovaného neexistuje nádej, že by mohol byť napravený trestom 25 rokov väzenia.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/604025-lipsic-ziada-pre-jedneho-z-obzalovanych-v-kauze-vrazdy-pre-pocit-dozivotie-pre-druheho-25-rokov/

 

Nicola asi dostane trest smrti a Rudo by si zasluzil tiez. Naco to zivit 700 rokov? Tie klietky potrebujeme aj pre dalsich.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov