Skočiť na obsah

Darkman

Odporúčané príspevky

Synchronizacia takto samozrejme nefunguje. Navyse s nou nema ten proces mediaserver nic spolocne. Asi by to takto robilo kazdemu, co sa nedeje. Ako som pisal, je to specificky pripad (konkretny mobil, nadstavba, verzia androidu, specificka sluzba vyrobcu...). Niekde je problem, necudoval by som sa keby si tam mal nejaky sajrajt alebo nieco. Aktualne mame v rodine aktivnych 5 telefonov plus tablet, ktore su nonstop zapnute. Na vsetkych je zapnute wifi aj data. Niekde aj gps, obcas sa zabudne aj BT. Synchro aj aktualizacie zapnute vsade. A este som nezazil aby sa cez noc pri nepouzivanom ale zapnutom telefone baterka pohla o viac ako 10%. A to aj s prebehnutymi aktualizaciami programov.

 

//Tak som si googlil ten media server, a bol to vraj bug. Cize ono to tak fungovat nemalo, to len soudruzi imperialiste udelali chybu. Mne sa to na ziadnom telefone nedeje a to su rozneho veku a s roznou verziou androidu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne sa to stalo tiež len na tomto mobile.Mam treti mobil s androidom. A nepomáhalo ani na tovarensky reset. Ak si pozrieš tie prilohy, tak na jednej je pokles baterky a cca pol druhej v noci.Nič nestiahnute a inštalované. Vela som v tedy guglil a hladal riešenie a dospel som k nazoru, že rôzne aplikacie dokažu vycucať baterku ( nie tak prudko, ako mne) ale v malom a trvalo a je ich vela. Len to , čo ma rychlo napadne:

Počasie, Zisťovanie polohy...

Ten problem by som asi definoval takto,( je to len moje vysvetlenie problemu, nemam oporu v zakone :) )

Mam predinštalovanu od vyrobu nejaku apku. Nepotrebujem ju, ale neda sa odstraniť. Obmedzim jej nejake veci, skratka aby nekomunikovala von, lebo je nastavena tak, že ma povolene všetko. Mobil pracuje korektne až do doby, keď pride aktualizacia, ktora všetko zmeni. Kolegyňa podobne. Prišla jej aktualizacia prec cca 1-2 mesiacmi, musela ju prijať, tiež to boli Fotky, a už na druhy deň sme riešili vybitie baterky za jeden deň, pred tym jej vydržal asi 4-5 dní. Podarilo sa nam to asi za 2 tyždne.

Je tam aj priklad ( v linku), keď napriek vypnutym datam a wifi ma aplikacia stale povolene použivať ich.

Vieš, inak sa na problem pozera, keď ti všetko funguje tak , ako má, a nemáš dôvod do niečoho zasahovať a inak keď prestanu fungovať zakladné a bežné veci.Darmo by ti potom niekto hovoril , že to nie je možné,....teraz je mobil vypnuty, s nabitou baterkou, a pri ukladani na spanok testovany.

Už sice nežerie baterku, ale ma povypinane čo sa len dalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ja ale nespochybňujem že nejake problemy su. Ale nie je to vina androidu ako takeho, neda sa to vzťahovať a paušalizovať na cely system. A už vôbec nie synchronizacie o ktorej bola povodne reč. Su to jednotlivosti, problemy konkretnej apky, kedže ich robia tretie strany, konkretnej verzie FW, nadstavby vyrobcu atd. S tym ma google a android pramalo spoločne.

Čisty android je veľmi stabilny a spoľahlivy system. Problem je keď do toho začne šprtať vyrobca telefonu, ktory ide vymyšľať teplu vodu a keď vyvojar appky odflakne aktualizaciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

 

O najväčší rozruch sa ale pravdepodobne postará moderná verzia legendy Nokia 3310. Špecifikácie nového telefónu zatiaľ nie sú známe, no podobne ako pri jeho predchodcovi, by sa malo jednať o klasický mobilný telefón (nie smartfón) s veľkou výdržou batérie. Prijateľná má byť aj cena telefónu,

http://pc.zoznam.sk/novinka/navrat-legendy-dockame-sa-novej-verzie-nokie-3310

 

ak bude aspoň taký dobrý ako bola stará 3310  :thumbsup:  a spravia aj dual sim verziu, tak si ho s potešením kúpim :yes_yes:

a môj terajší "orámčekovaný displej" plný nepoužiteľných/nezmyselných aplikácií nezahodím, ale s obrovským potešením rozbijem kladivom :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Nad tým Xiaomi som tiež uvažoval, ale neviem čo to je za značku. Na cene až tak nezáleží, stovka hore-dole, ja to aj tak kupovať nebudem, švagor mojim mobilom otváral pivo a displej to nevydržal, takže mám si vybrať nový mobil. Nechcem ho zruinovať, tak do 300€ by to malo byť v pohode :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na mojom ani nie 2ročnom lenovo sa mi začalo niečo zasekávať, tak som si kúpila samsung, ale štve ma, že každý druhý deň to musím nabíjať. To Lenovo stačilo tak raz za 5 dní. neviem, či mám tie aplikácie, čo tam mám a nepoužívam ich, dať dakam do pekla horúceho alebo čo, v týchto veciach nie som moc "doma". Zatiaľ to riešim tak, že ho  na noc vypínam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práve...mám samsung galaxy J3, je tam Android 5.1.1.

Len neviem, ktoré tie apky si môžem dovoliť vypnúť, resp. vymazať, napr. ObchodGoogle nepoužívam, ale obávam sa, aby to nemalo neblahý vplyv na iné veci, ktoré používam. Bojím sa do toho rýpať, aby som si tam niečo nepo...

inak je to fajn, fotí to rýchlo a slušne, do všetkého sa viem rýchlo dostať, dá sa nájsť, čo potrebujem na nete kde práve som, čo mi vyhovuje, len tá baterka nešťastná...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vypínať apky nemusíš.

5.1 by mala mať nastavenie Pripájania sa na data a Povolenia.

 

1)Choď na Aplikácie, popozeraj po okrajoch, možno tam najdeš Rozšírene nastavenia a tam  zakážeš mnohým aplikáciam prístup, k telefonnym kontaktom, fotkám, mikrofonu....

 

2)Spáva prenosu dát, Aplikácie pripojené k sieti. Tu môžeš nastaviť, ktorá aplikácia sa má právo pripojiť k sieti, a či aj k mobilnej, alebo len ak si na wifi. Tým im zabrániš prenášať data a komunikovať bez tvojho vedomia...

 

Baterka by mala byť 2600mA, čo nie je vela, ale ani málo. Na HTC som mal 1800, teraz mám tuším 3000mA..

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nad tým Xiaomi som tiež uvažoval, ale neviem čo to je za značku. Na cene až tak nezáleží, stovka hore-dole, ja to aj tak kupovať nebudem, švagor mojim mobilom otváral pivo a displej to nevydržal, takže mám si vybrať nový mobil. Nechcem ho zruinovať, tak do 300€ by to malo byť v pohode :zubiska:

Su to aktualne najlepšie telefony v pomere cena/kvalita/vybava. Ťažko najdeš niečo konkurencieschopne u inych vyrobcov. To ich UI je veľmi svižne a veľmi dobre odladene. Komunita vydava upgrade FW tyždenne, takže aj v tomto smere je to nadštandard. To ini nemaju. V recenziach su tiež chvalene.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Zasadne sa okrem rozlišenia lišia systemami. A kvalitou spracovania. LG je plasťak a nachylny na poškrabanie (zadna strana). Sťažuje sa na to viac ľudi.  Sony nema čitačku odtlačkov a ma najlepši foťak (nie kvôli jeho rozlišeniu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu som čítal, že:

 

Pri Xiaomi je situácia ešte o to viac zamotaná, že smartfóny, ktoré nepochádzajú z oficiálnej distribúcie, nemusia podporovať LTE v pásme 800 MHz (B20). A práve toto pásmo operátori na Slovensku radi využívajú a telefóny tak nebudú naplno fungovať.

 

To nevadí?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov