Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

tak to nie. Nevolám polišov, kým si nie som istá, na koho. Videla som skupinu mladíkov, ako sa snažili rozbiť lampu verejného osvetlenia (našťastie mali zlú mušku), a potom sa dali ničiť lavičky pred naším domom, vždy, keď sa niekto objavil na ulici, sadli si akože my nič, my muzikant, a len čo zmizol, pokračovali v činnosti a hulákali pritom o106 z plných pľúc. Tak som volala. Poliši došli, legitimovali ich, vyzeralo to, akoby ich šli zbaliť, ale si to rozmysleli, chvíľu sa s nimi rozprávali, a potom chalani potichúčky - už nerobili bordel - s hlavami dolu a sklopenými ušami spôsobne odchádzali. Poliši potom tiež odišli. A bol pokoj. lavičky i lampa to prežili. Ale mám aj horší zážitok, keď som bola svedkom, jediným, ktorý sa ozval, a napriek vyhrážkam prestúpil do predného vozňa - nepodarilo sa im zdržať ma - a oznámil to vodičovi, ktorý volal dispečing dľa nejakých ich predpisov - ostatní kukali radšej do okien, ako 4členná skupina tak 25 ročných mladých mužov ničili vnútorné zariadenie električky v zadnom vozni. Aj sa mi vyhrážali. A vieš, čo povedala policajná hliadka, ktorá nám náhodou skrížila cestu, a ktorú vodič električky oslovil? Keď videli tí poliši rozkokošených mladíkov, tak nám odporučili, aby sme šli na konečnú a si zavolali 158...že nás tam môžu zmlátiť alebo ja neviem čo všetko, ich nezaujímalo. Skvelí strážcovia zákona. Taká som bola nasrdená, že som to hodila do novín, a veru to aj temer bez úprav uverejnili. Škoda, že tí hajzlíci potom vystúpili. Jasné, že sa im nič nestalo. Sľúbili mi, že si ma počkajú. Ale taká som bola napálená, že som im povedala, že už sa celá trasiem a že keď ostatní sú z nich posr-tí, tak na mňa to neplatí.

Takže nie, také teliatko nie som.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spravila si dobre :) Ja mám takých (bohužiaľ aj spolužiakov) že ničia všetko čo sa dá.Najlepšie je ale to, keď ničí niečo ten, kto má imunitu (či už takto pracháč alebo nejaký iný kontakt) tak tu rozbil stĺp ktorý bol treba na dostavanie tržnice.Museli to robiť od znova, ale on(oni) za to nič nemali, iba pár opletačiek s policajtmi a nič...

Tomuto sa hovorí spravodlivosť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je veľká chyba, keď im to vandalstvo tak prejde. Aj mňa takéto niečo vie poriadne naštvať. Aj minule u nás na ihrisku porozbíjali chlapčiská na budove okná a narobili nemalú škodu. Žiaľ, skúsenosti sú väčšinou také, že policajtom treba ukázať prstom na vandala, a až potom sa niečo môžno porieši, lebo ináč si len napíšu pacháteľ neznámy..bla,bla,bla.. a nič. :(

Potom neostáva nič, len zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a pokúsiť sa o rolu "detektíva" a pacháteľov identifikovať. Nám sa to našťastie podarilo, škodu vandali zaplatili, odrobili si to na ihrisku, a môžu sa hanbiť. Už si na nich v budúcnosti posvietíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm.. ak sa týka vandalizmu, môže byť pracháč, alebo mať iný kontakt, byť nepodareným synáčikom , či mať tatka, ktorý všetko "zahladí", to je furt len bordel, a takto synáčik sa veru nepoučí , nepolepší, ba skôr ešte môže hlbšie padnúť a potom už môže byť veeľmi neskoro.. a tatko sa môže potom aj sám tľcť po hlave a roniť horúce slzy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

možno by pomohlo aspoň v niektorých prípadoch vziať spravodlivosť do vlastných rúk a pekne ručne stručne darebákom vysvetliť, ako sa majú slušne správať. Zopár po papuli by im možno otvorilo oči. Pravdaže tak, aby samozvaní ochrancovia zákona nemohli byť žalovaní. Žiadne stopy po výprasku, žiadne sinky ani nič také, a svedkovia, že ochrancovia boli v tom čase všade inde len nie na mieste činu. S tým, že druhýkrát to bude horšie.

Viem si predstaviť reakcie niektorých členov fóra na tento príspevok, ale niekedy naozaj nie je lepšie riešenie a dokledy si slušní občania majú nechať od nejakých lumpov ničiť všetko a následné opravy platiť z našich vrecák? Tu majú hajzlíci navrch a ľudias, ktorí chcú normálne žiť, a chcú kľud, ťahajú za kratší koniec. Darmo zákony pamätajú na to či ono, keď ich vykonávatelia konajú liknavo, ak vôbec konajú - viď príbeh z električky. Keby takí hajzlíci mali rodičov čo k čomu, tak by stačilo ich za uši dotiahnuť k fotrovi, nech si ten spraví so synáčikom poriadky, najlepšie pekne krásne vlastnoručne škody napraviť, a ak to nie je možné, tak makať a zarobené prachy nie do zábavy vraziť, ale do náhrady škôd. lenže takých rodičov je dnes málo. A tí zazobaní radšej kúpia synáčikovi nevinu, aby mladý mohol páchať kadečo ďalej a ocko najlepšie aby mal klapky na očiach a mohol nerušene zhŕňať prachy...čo tam po tom, že synáčik sa odbavuje na veciach, ktoré nestaval, na ľuďoch, ktorí mu nikdy nič nespravili, atd.

keby som ja ako decko niečo úmyselne zničila a dozvedeli by sa to naši, tak by som bola dostala taký világoš, že by som si týždeň sadala len veľmi opatrne a do smrti by som si pamätala, že toto sa nerobí.

Tiež som nebola nijaký anjel, chodila som na zábavy, hrali sme sa v noci v parku na četníky a zlodeje, ale len čo na nás tam ktosi z okna zavolal, nech sme ticho, tak sme sa odpratali do lesa, tam sme nikomu nemohli prekážať. Tiež sme v lete do noci sedeli vonku na tráve a vyspevovali o106 - ale bolo to dostatočne ďaleko od obytných domov, a nikomu sme nevadili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Týka sa to aj "detí " zo sociálne slabších rodín, kde v rodine panuje alkohol a agresivita. Syn, dcéra majú zlý príklad, sú nešťastní, nezvládajú celú situáciu, podľahnú tiež chlastu, silnejším drogám, agresivite, vandalizmu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

takéto správy veľmi nemusím ... nie celkom chápem, prečo niekto musí just ničiť všetko, čo je príjemné či hodnotné, keď vyvedie žartík, dobre, nejako sa treba vybujačiť, ale ničiť dokáže každý, to nie je kumšt ... takéto akcie, nech to robil niekto s opitou hlavou či akokoľvek, je také ... to nie je žartík, to je vandalstvo

 

Nultý kilometer Bratislavy, ktorý pod Michalskou bránou roky lákal turistov, niekto v uplynulých dňoch zničil. Mosadzný kruh osadený v dlažbe s názvami 29 hlavných miest sveta a označením ich vzdialenosti od hlavného mesta Slovenska niekto vytrhal zo zeme.

Presný čas, motív ani totožnosť páchateľov, zatiaľ nie sú známe. Na vandalstvo upozornil v sobotu večer na Facebooku Bratislavský okrášľovací spolok. Z kovového kruhu zostala na mieste len menšia časť a stred so znázornením kompasu.

Čítajte viac: http://bratislava.sme.sk/c/6651526/atrakciu-bratislavskeho-korza-znicili-vandali.html#ixzz2GZkOAa1W

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s tým tiež súhlasím, naposledy poškodil spitý angličan sochu schöne náciho ... čo je jedna vec, druhá, a kde sú aspoň fungujúce kamery ?

miliardy si presúvajú páni medzi sebou ako guličky pri jamke, všetko je zanedbané, sporná právomoc mestskej polície siaha po nazúvanie papúč ... vandali voľné pole. br.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len k tym vandalom,tolko ze ich IQ= hupaci konik

 

takéto správy veľmi nemusím ... nie celkom chápem, prečo niekto musí just ničiť všetko, čo je príjemné či hodnotné, keď vyvedie žartík, dobre, nejako sa treba vybujačiť, ale ničiť dokáže každý, to nie je kumšt ... takéto akcie, nech to robil niekto s opitou hlavou či akokoľvek, je také ... to nie je žartík, to je vandalstvo

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

tak dnes v noci prosímpekne, horeli smetiaky pri našom dome. V noci o pol druhej ma zobudil zvonček, ja rozospatá len že to je čo za blbý vtip, myslela som, že sused si zabudol kľúče alebo si jednoducho niekto robí srandu, a ono to vtip nebol, ohlásili sa mi policajti, že vraj či by som im neprišla dolu otvoriť prístrešok, lebo nám horia smetiaky...aj som sa bála, lebo hocikto môže povedať, že je policajt, ale s požiarom nie je sranda a viem, že hneď pri smetiakoch parkujú aj autá z oboch strán, tak som tam radšej zliezla. Už od vchodu som cítila smrad, vedela som, že teda naozaj tam horí, ale našťastie tam už boli aj hasiči a konali si svoju robotu. Dvierka nebolo treba otvárať, nejako si ich otvorili sami. Takže som sa prešla zbytočne. Ale nehnevala som sa na tých chlapcov, radšej sa prejsť zbytočne ako keby sa požiar mal rozšíriť.

Kurník šopa, to už je čo za hovadá čo aj smetiaky podpaľujú? (nech mi kravičky prepáčia, že hovädzie meno ako nadávku použila som).

Dnes ráno, keď som šla k doktorke, som sa pozrela aj tam, a po požiari už nebolo ani stopy.

ďakujem neznámemu človeku, možno že aj tým policajtom, ktorý včas zavolal hasičov a predišiel horšiemu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak dnes v noci prosímpekne, horeli smetiaky pri našom dome. V noci o pol druhej ma zobudil zvonček, ja rozospatá len že to je čo za blbý vtip, myslela som, že sused si zabudol kľúče alebo si jednoducho niekto robí srandu, a ono to vtip nebol, ohlásili sa mi policajti, že vraj či som nepodpálila smetiaky pri našom dome...

 

Fakt som čakal, že to bude takto pokračovať :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Je toto vôbec možné?! Nuž, ako vidno, je!

Ale ... pokiaľ nebudú postihované zberné suroviny, ktoré kovy vykupujú /a to je úplne jedno, či sa jedná o Čechy, alebo Slovensko/, tak táto zlodejina a všeobecné ohrozovanie budú prekvitať naďalej! :ermm:
 

Zloději kovů naštvali přinejmenším tisíce ostravských řidičů. Ukradli takřka vše kovové ze silničního mostu přes Odru, který zároveň tvoří součást páteřní komunikace spojující centrum Ostravy se sedmdesátitisícovým obvodem Poruba. Na silnici už kvůli zlodějům omezili rychlost na třicítku

Zloději odmontovali z mostu na ulici 28. října v katastru ostravského obvodu Nová Ves přibližně devět stovek šroubů s kovovými deskami.

"Ty sloužily k uchycení upevnění mostních ložisek, které se nacházejí mezi mostními sloupy a samotnou konstrukcí mostu," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dále pak zloděj, nebo zřejmě spíše zloději, ukradli kovové díly svodů odvodňovačů mostu.

Krást museli až v desetimetrové výšce a odstranění šroubů jistě nebylo snadnou prací, vyloženě tak hazardovali se svými životy. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/zlodeji-ochromili-dopravu-mezi-centrem-ostravy-a-porubou-p3a-/ostrava-zpravy.aspx?c=A131119_083832_ostrava-zpravy_jog

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Ti zlodeji zeleza dokazu zazraky. Ti ti ukradnu aj armaturu z betonovej steny. Na dialnici zase zmizlo cele navestidlo co je taka velka konstrukcia ze na osadenie treba zeriav a nakladiak, jak to mohli zobrat... 13-14 rocne decka kreslili vsade hakove krize ale nemali este vek na trest tak vyviazli s napomenutim...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov