Skočiť na obsah

Chystáte sa na svadbu?


Sniper

Odporúčané príspevky

jeeej, to jej gratulujem, a koho si brala, poznáme ho aj my? Až sa dobre pamätám, tak ešte za čias PF chodila s Avatarom.

 

A niektorí si určite budete pamätať kessi, bola to taká veľmi zlatá a milá dievčinka, ktorá sa vedela usmievať aj ked jej bolo naozaj pod psa a mala rada farebné náramky a vôbec všetko pestrých farieb. Aj ten jej bol z PF a až som dobre videla, tak už majú 2 deťúrence.

 

iskra: a čo chce čakať do 40-ky? Ked je teľaťu dobre, ide na ľad tancovať. mala dobrú robotu, kde aj postúpila, a mali tam aj dobrý kolektív podľa jej rečí, ale ona si zmyslela, že jej to tam už leze na nervy, a že chce vraj robiť s niečím pekným, pochybujem, že ju práca s kvetmi uživí. Keby to mala ako koníčka, tak nemám žiadne obavy, ale hypotéka na krku, príjem už žiadny, ale jej človek nemôže nič povedať. ked nám láskavo oznámila, že dala výpoved a čomu sa chce venovať, tak k tomu pripísala, že prípadné námietky nech si prekonzultujeme s Flinstonom vzájomne, a jej nech s pochybovačnými rečami dáme pokoj. Na jednej strane obdivujem tú odvahu, ale z tej sa nenaje a ani za byt nezaplatí. A už tobôž nie si zakladať rodinu. Takže môžem naozaj len povedať, že aj ja chceeem...chcieť môžem.  Ale tiež viem, že nikomu, ani svojim deťom, nemôžem naordinovať spôsob života a čo by som chcela ja, je jedno.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, Malinka na PF, chodila s Avatarom .. volali  ju aj drobec .. :)  zlatučká, milá 

ak sa nemýlim, mala podpis: 

"Ľúbiť to neznamená pozerať sa jeden na druhého, to znamená pozerať sa spolu tým istým smerom."

 

kessi, boli dobré kamarátky na PF s Malinkou ..  opis sedí tak, ako píšeš vyššie .. je to milé, vydatá,  2 detičky .. tiež pozdravujem .. nech deti rastú pre radosť  :yes_yes:

  

 

aj ja chceeem...chcieť môžem.  Ale tiež viem, že nikomu, ani svojim deťom, nemôžem naordinovať spôsob života a čo by som chcela ja, je jedno.

Vilma,

áno, to vieš, že chcieť môžeš, tak  isto,  ako aj ja chcieť môžem .. úplne Ťa chápem, veď aj ja mám ešte jedného dospelého syna, single. :)

 

možno Tvoju dcérku nenapĺňala práca v predošlom zamestnaní, verí si na viac a túži robiť to, čo ju skutočne baví, teší, napĺňa .. áno, aj ja si myslím, že  je odvážna :)

ak správne rozumiem dala sa na podnikanie,  miluje kvety. túži byť sama sebe paňou v tom, čo robí. nemala problém v kolektíve s ľuďmi, získa si srdcia ľudí aj vo svojom. byť živnostníčkou, nie je ľahká práca,  zoberie to veľa času, starostí, je to o zodpovednosti, ale ona sa tak rozhodla .. bude to jej  práca, ale aj koníček, a to je ten  bonus. príde aj závisť, to je negatívum úspechu človeka ....,  ale robiť niečo s láskou sa oplatí

 

Ty, Vilma s Flinstonom ste jej dali všetko, čo ste najlepšie vedeli, odovzdali ste jej to, ten základ v sebe má .. ona sa nestratí, dôveruje si ..vy,  ju  podporte. ona si to určite premyslela a nevhupla to toho, len tak .. tak to proste vníma ... ak by ste jej bránili,  just to urobí a môže sa uzavrieť .. je to jej život a ako správne píšeš, nemôžeme svojim deťom naordinovať to a to.. ponesú si aj zodpovednosť .. my,  im buďme oporou, povzbudením, dôverujme im, poraďme ak nás o to poprosia, dajme im najavo, že sme tu stále pre nich, že ich máme radi ...

a nerob si vrásky, do 40- tky má ešte ďaleko. tým našim dospelým deťom sa tá hranica vydaja, ženenia akosi málinko posunula. možno o nejaký nie tak dlhý čas napíšeš, že chystám sa na svadbu, vydávam dcéru .. ono to asi príde, keď to budeme najmenej čakať.

Hlavne, že sú zdraví, spokojní, nech im vidíme úsmev na tvári.  :)

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeeej, to jej gratulujem, a koho si brala, poznáme ho aj my? Až sa dobre pamätám, tak ešte za čias PF chodila s Avatarom.

 

A niektorí si určite budete pamätať kessi, bola to taká veľmi zlatá a milá dievčinka, ktorá sa vedela usmievať aj ked jej bolo naozaj pod psa a mala rada farebné náramky a vôbec všetko pestrých farieb. Aj ten jej bol z PF a až som dobre videla, tak už majú 2 deťúrence.

Nepoznate, aj my sme ho prvy krat videli na svadbe, ale zhodli sme sa, aj s Altheou, ze je sympos a moze si ju nechat :D S avatarom sa rozisla uz davnejsie, a vsetci sme sa zhodli, ze dobre spravila ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Darkman:

a kessi tam nebola aj s Gonzom a rodinkou? (už sa pamätám, oni sa navzájom volali že sestry, a spočiatku ako nováčik PF som si myslela, že ozaj sú sestry).

Až máte s pralinkou  kontakt, a asi teda máte, ked ste jej šli aj na svadbu, tak že všetko naj... a spokojný život.

 

iskra:

hej, posunulo sa to. :)   Ona síce má fešáka, len nám nariadila, žeby sme im nekládli otázky typu kedy bude svadba a podobne, neviem prečo, žeby sme ho neodplašili?  Ale rešpektujeme to. A rešpektujeme aj jej voľbu povolania. Bodaj by sa jej darilo. Keby mala 20, tak ani nehlesnem, ale či sa druhé dievčatá vydávajú v 25 alebo v 40, je ich vec, ja v tom ale vidím zdravotné riziko, ked je prvorodička po 30-ke, aj pre matku, aj pre dieťa. A čím je staršia, tým väčšie je riziko, a to už či je to prvé alebo piate decko.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma:

 super. :)

 

 náš starší syn,  nám povedal, že ak príde  čas na ženenie, tak budeme prví, ktorí sa to dozvedia.  :)  

 

mladší syn( o 1 rok 2 mes.),  ktorý sa bude v septembri ženiť, sa pozná so svojim dievčaťom, teraz už so svojou snúbenicou,  od vysokej školy.  teraz majú 29 rokov. tiež tak rozmýšľajú,  nechcú riskovať ,  túžia si založiť rodinu.

 rozhodli sa zosobášiť.  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vlastne u nás už nehrozí účasť na žiadnej inej svadbe. Naša mladšia sa teda - ako som už napísala - tak skoro pod čepiec nechystá. Neterka, od ktorej máme našu druhú mačičku,  je síce zasnúbená, ale tiež sa k ničomu nemajú a aj tak sú furt dakde v Rakúsku, a synovec, ktorý je ešte slobodný, sa tiež túla po svete, a nedávno sa rozkmotrili s priateľkou. Takže nie, nechystáme sa na svadbu. pred 30 rokmi svadby boli aj skvelé príležitosti na stretnutia s rodinou, s ľuďmi, ktorých sme inak pokope nevideli ako je rok dlhý. teraz už sa častejšie s celou rodinou stretávame na pohreboch.  :(  tak ide život.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma,

:)  zatiaľ sa nevydávajú, neženia 

 

:)  stretnutia s rodinou,  s priateľmi,  môžu byť aj aj pri iných príležitostiach ako je svadba.  už od narodenia človeka,  je spústa  skvelých príležitosti, až po svadbu, potom po svadbe ,   záleží od človeka, od nás samých,  ako často sa stretneme s rodinou  osobne,  a ak to naozaj nejde, tak aspoň virtuálne, myšlienkami

 

 

áno, každému z nás niekto blízky odišiel, zomrel, chodíme aj na pohreby .. aj tam sa stretávame. smrť sa týka každého z nás.  aj po smrti si na človeka  s úctou spomíname.

 

v septembri synova svadba   :)

 

no,  v septembri budú aj  3 roky od smrti môjho otca. chýba.   :( tak ide život.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bola by som rada, keby sa ešte môj otec, kým je ako tak pohyblivý a pri zdravom rozume, dožil svadby našej mladšej. A aj svokra, ktorej síce už preskakuje, ale ked berie lieky, čo má na Alzheimera, tak to ešte ide, by určite bola priam blažená. len moja mamka, ktorej bola naša slobodná mladá miláčikom, u ktorej si mohla dovoliť všetko, čo my sme nikdy nesmeli a ani nikto iný nie, tá už na jej svadbu, ak dakedy dajaká bude, nepríde. Čo už, s tým nič nezrobíme.

Ale svadby mám rada.

Ešte sme s Flinstonom spolu ani nechodili, ked sa vydávala sesternica, ale dostala som za úlohu si dakoho doviesť, že majú málo družbov, a tak som vzala Flinstona. Bola to pravá maríkovská veselka. Lenže ženíchovi ukradli nevestu a odviezli ju až dakam do tretej dediny. Ženích sa tak nasral, že sa opil pod obraz jak čík. Vtedy tam bol jediný, kto sa sťal až takto, inak nebol nikto nejak moc nadrúľaný, a my  sme si mysleli, no zbohom, má sa dievča na čo tešiť, ked už na svadbe sa takto zriadil chlapec... Ale nakoniec sa z neho vykľul správny chlap, pracovitý, dobrý a starostlivy otec rodiny, ktorý sa nevyhýba ani ťažkej práci, v tej oblasti, odkedy pošli továrne v okresnom meste, v ktorých pracovali skoro všetci ľudia z okolia, tam ťažko dostať prácu, a tak chodí na týždňovky, doma i v Čechách, kde sa dá, robí hoc aj drevorubača, prežil aj privalenie stromom, ale pozbieral sa a nehrá sa na invalida, ale maká o 106, a na víkendy chodí domov, aby bol s rodinou. Tiež nedávno vydávali jednu z dcér, už majú aj vnúčatko. Sú to obdivuhodní ľudia.

Inak si nepamätám, že by sa na nejakej rodinnej svadbe niekto opil alebo robil výtržnosti. Viem, že aj také sa niekedy deje, u nás našťastie nie.

Spomenula som si, ked sa vydávala jedna z mojich sesterníc, tak sme šli na radnicu zagratulovať, naša staršia mala vtedy asi 4 roky, vzala som ju so sebou. Malá sa uprostred obradu postavila, prešla si pred tie lavice či čo to tam bolo na sedenie, lebo z miesta, kde sme sedeli, nevidela. Zrazu si zdvihla nadýchanú sukničku a začala sa škrabať v zadku...no, ja som sa hanbila jak pes a hostia sa pochechtávali...ale čo už, malé decko to tak nevníma. Videla, čo vidieť chcela, a ostatné mala na háku. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 týždňami...

ale svadba to bola bohatá :)
ktovie, čím sa inšpiroval ženích - ale myslím, že jeho úlohou bolo hlavne ladiť s nevestou :)
--------

malinka svojho času s Avatarom, pokiaľ viem, keď bol Avatar taký nosatý blonďák... ale myslím, že sú tu tuším informovanejší fórumáci :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Axel  :D 

jeminenky, svadba východniarov?  no, ako vidíme,  všetko je asi možné, aj  tak sa  dá..  :smile2:  :-)

---------

Axel,

 neviem, kto s kým, všetko chodil na PF,  ani to, že Avatar bol taký nosatý blonďák..,  skrátka, dobre si  spomínam na Malinku..., tiež, že chodili spolu s Avatarom..  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Sme pozvaní na svadbu v marci. Nepatríme do rodiny, no poznáme sa už pár rokov. Sme jedny z prvých klientov ženícha, tak asi si nás chce uctiť aj pozvaním na svadbu. Nevestu nepoznáme a uvidíme ju asi až na svadbe. 

Nemáte nejaký dobrý nápad na svadobný dar?

Doteraz som všetky svadby vyriešila darom peňažným, teraz to neprichádza do úvahy. 

Rozmýšľala som aj nad darčekom zážitkovým, ale nevesta je už tehotná tak nejaké adrenalínové zážitky sa už asi nedajú realizovať. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doteraz som všetky svadby vyriešila darom peňažným, teraz to neprichádza do úvahy. 

Rozmýšľala som aj nad darčekom zážitkovým, ale nevesta je už tehotná tak nejaké adrenalínové zážitky sa už asi nedajú realizovať. 

koľko do toho chcete investovať...

taký skutočný dar pre cudzích aj necudzích ľudí sú stále peniaze, a zážitkové pobyty sú trochu pofidérne, aj keby nebola tehotná - môžu mať iné predstavy o zážitkoch, či tam už boli, to je dosť ošemetné.

to, čo potrebujú, si kúpia aké a čo chcú, to nie je ako za stara, že nebolo nič poriadne, a rozumná rodina vybavila domácnosť zákaldnými vecami, a v podstate nezáležalo na tom, akej farby hrnce práve dostali v obchode : )

 

možno by to spravila nejaká pekná malá plastika, malá maľba od nejakého mladého umelca, nebývajú veľmi drahé, nezvyčajná váza... niečo extra, niečo pre mladých, aby to bolo niečo, čo budú vedieť, že je od vás.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemáte nejaký dobrý nápad na svadobný dar?

ako pisala game, tak nieco z umenia je vhodny tip; len treba poznat vkus a aj zariadenie domacnosti, aby sa to hodilo ;)

keby si mala zaujem, jedno odporucenie na maliarsku tvorbu by som ti dal, ale to do ss napisem odkaz, ak budes chciet si pozriet

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

trochu sme pokecali o svadbách, a toto

 

Ano chystam sa na svadbu, nejak koncom leta.

Vlastnu ;-)

 

mi pripomenulo jednu historku z praveku... nebola to moja svadba, ale susedkina :)

kedysi v polovici 70. rokov asanovali v našom meste celú jednu štvrť, na druhej strane ulice postavili najprv činžiaky, potom presťahovali ľudí a búrali druhú stranu štvrte... dostali sme sa dokopy ľudia, ktorí sme bývali hodne naširoko od seba, ale ako decká sme sa zo školy aspoň z videnia poznali...

 

takže ked sme sa kedysi dávno presťahovali do činžiaku, oproti v byte žili starší manželia, mali už len najmladšiu dcéru u seba, bola taký poškrabok, dlho po súrodencoch.

bola to hrozná rebeka, neučila sa, a tak, potom jej otec zomrel a bolo to ešte lepšie, začala blbnúť nadobro... odo mňa bola o pár rokov staršia.

v našom vchode býval aj jeden mladý muž s matkou, bol síce nemanželský, nijako výnimočne nevyzeral, ba skôr nepekný, ale dobrák od kosti...

a táto suseda Beta si ho chytila a dohnala k svadbe.

no ale čo je podstatné - na vlastnej svadbe sa zvyčajne človek snaží vypadať minimálne krásne alebo dôstojne, hoci aj veselo, ale zvyčajne aj pri zábave k svetu...

 

no ale videla som túto Betku  ráno prísť z vlastnej svadby - a také som ešte nevidela, ani dovtedy, ani odvtedy...

akoby ju vlci šklbali, rozmazaný makeup,

ale tak, že vyzerala ako klaun, mascara jej tiekla po tvári, ešte aj tiene na očiach mala nejaké posunuté, ústa rozmazané,

účes nemala už vôbec žiadny,

spitá jak delo, roztatárená ani nevedela ako si privolať výťah... no bol to pohľad pre bohov...

 

nuž... aj manželstvo vydržalo necelý rok. ktovie kde jej je koniec : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov