Skočiť na obsah

Hackeri


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 90
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • chorche

    28

  • Nokia

    27

  • Darkman

    13

  • Sniper

    11

Top prispievatelia v tejto téme

chorche

zakladna otazka.. co je osi layer model a ako sa lisi od TCP/IP layer modelu.. resp ktore layere v TCP/IP koresponduju s ktorymi v OSI :lol:

Toto je zakladna teoreticka otazka, ktora sa tyka aspon elementarnych znalosti modelu na ktormom je postaveny cely internet.

 

Ak budes vediet, tak ma potom zaujima ci rozumies subnetovaniu, resp. classfull a classless routrovanie... atd, atd... :) To je samozrejme len basic, co musi vediet sietar aj o polnoci sypat z rukava :)

 

Pripadne totalna volovina, ako sa z IP ziskava fyzicka MAC adresa ;)

 

A keby si nieco o sietach vedel (nie len nastavit pridelenu ip), tak nerobis spravcu nejakeho internetoveho kluby. Sorry, ale to je pozicia pre ludi ktori vedia totalne minimum.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To mas pravdu, ale jeden ksicht ma na starosti cele velke kridlo intraku a druhy ksicht to, aby sme mali net na intraku ako taky. A zvysne ksichty (chorche) sa mu o to druhe staraju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chorche vies si ty vobec predstavit velku siet?

vies co to je MPLS? vies nieco o dynamickom routovani?

vies o routovacich protokoloch RIP, OSPF, BGP ?

vies nieco o rozhraniach inych ako ethernet??

 

 

vies aspon nakrimplovat spravne ethernetovy kabel? :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vies o routovacich protokoloch RIP

Protokol RIP je veľmi známy nielen v počítačovej terminológii :lol:

 

Som síce off-topic ale treba to trochu odľahčiť, už sa nemôžem na to dívať ako tu po sebe zazeráte :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

tento clanok sa mi paci, celkom odraza realitu :)

 

Kto sú hackeri na Slovensku ?

bhole's picture

19 March, 2007 - 15:09 — bhole

 

Ide o „hackerov“ ako ich vidia média a pospolitý nepočítačový ľud. Kto vás teda na slovensku „hackuje“ ? Kto sú tí čo hackujú vládne úrady, menia obyčajné stránky a získavajú vaše heslá ? Píšem o tom preto, pretože veľa ľudí ktorých by tak označili poznám. Ak sa v článku neobjaví nejaká informácia, alebo mi nebodaj ušla jedna zo strašne 31337 hax0r komunít, rád privítam vaše komenty pod článkom.

 

Začnime od tých najmenších:

 

r34l Haxori

Prevažne stredoškoláci (14-18). Poznajú internet lepšie ako väčšina populácie. Nevyhľadávajú cez zoznam ale google. Vedia čo je to ping a vedia preinštalovať Windows (na túto činnosť ich radi využívajú ich susedia). Skúsili aj nejakí Linux ale nepoužívajú ho, pretože tam laguje Csko. Hackujú pomocou public nástrojov a exploitov. Zvládnu nainštalovať trojana, keyloger a tí advanced aj sniffer. Vedia html,css, php + sql. Ak vás niekto takýto hackne, je možné že ani sám o tom nevie. V lepšom prípade defacne web, v horšom prípade mašinu vypne alebo premaže (niežeby chcel). Popri chatovaní a flejmovaní čakajú na bieleho zajaca. Na túto úroveň sa dá dostať v priebehu pár dní a po pár prečítaných textoch.

 

Admini s čiernou dušou

Táto kategória je na Slovensku asi najvychytenejšia. Sú v nej ľudia ktorí sa vyznajú do kódenia, unixových systémov a sietí. Majú od 19-30, a prevažne všetci robia adminov vo veľkých firmách hardcore prácu (aspoň na slovenské pomery). Ich život nie je hackovanie, z trápnych pseudo filozofických haxorín už vyrástli alebo ich nikdy nerobili. Ak hackujú tak úplne náhodne. Taktiež na základe nejakej security advisory, prípadne do očí bijúcej zlobe ktorá vám trčí zo serverov. Nedokážu odolať pocitu že ownli nejakú mašinu, prípadne sa dostali k dôležitým dátam. Svoje zážitky si potom vymieňajú večer pri chľaste a drogách v najhorších Bratislavských podnikoch. Tam končí aj ich nebezpečnosť. Vedomosti majú tvrdo odreté a vyskúšané za dlhých bezsenných (bezsexných) nocí pri klávesnici. Ich skills sa dajú nadobudnúť len niekoľkoročnou prácou a adminovaním.

 

0dayz

Sú to haxori tvoriaci 0dayzove spoity čo môžu vyownovať 90% mašín na svete. Na slovensku nepoznám žiadneho takého, ktorý by aktívne fungoval v nejakej skupine a cieľavedome (pravidelne) by niečo takéto riešil. V Čechách sa nejaký nájde. Globálne je ich dosť málo. Na záchode čítajú zdrojáky kernelu a cez obedňajšiu prestávku si na kokaíne požerú papire s pikom :). Objavené bugy si medzi sebou sharujú. Exploit / bug ktorý sa dostane na svetlo sveta využívali už pol roka predtým. Keďže nezažívame pravidelné defacovanie webov a podobné blbosti, môžeme kľudne spávať. Väčšinou majú títo týpci dosť na saláme. V pohode sem môžu patriť ľudia z druhej skupiny a opačne.

 

Komerční haxori ?

Nikto z ľudí sa nepochválil, žeby riešili niečo za prachy. Takže sa zdá, že tu nič takéto nefunguje. Predsa sme len malá dedina a môže byť z toho prúser :lol:. Šepkalo sa, že istý internetový provider na Slovensku mal oddelenie týpkov ktorí dosovali mašiny konkurencie, ale skôr to bude urban legend.

 

Čoho sa teda na slovensku obávať z temnôt internetu? Predovšetkým lenivosti vlastných adminov a hrubým chybám v zabezpečení. Dodržiavanie základných bezpečnostných pravidiel vás uchráni pred 99% domácich útokov. S tým jedným percentom si aj tak nepomôžete. Na Slovensku neexistuje nič také ako sústavná činnosť hackerov alebo hacker ako status človeka. Ak sa aj niečo udeje, sú to ojedinelé prípady. Náhodné a väčšinou aj primerane pikantné. A stále platí, že najnebezpečnejší je zamestnanec - záškodník ako hacker zvonka. Na .sk dvojnásobne.

 

Ešte nakoniec aby nevznikli nejaké škaredé dohady. Žiadnu z informácii uvedených v texte som nemyslel vážne a nepovažujem sa za hackera, ani nim nie som. Ja s nimi len šukám a žerem papire ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

tak je to tu :

 

podarí sa hackerom "vypnúť" internet, či sa nepodarí vypnúť internet ?!

alebo : propagácie slobody internetu vypnutím internetu ... :)

Svet uvažuje, či hackeri dokážu vypnúť internet

Základnou myšlienkou rozsiahleho útoku je znefunkčnenie systému prideľovania doménových názvov DNS.

Vo viacerých svetových médiách sa v poslednom čase písalo o možnom najrozsiahlejšom útoku v dejinách internetu.

Hackeri zo skupiny Anonymous chcú údajne v rámci operácie Blackout v posledný marcový deň odstaviť celý internet.

Neskôr sa objavili aj správy, podľa ktorých skupina informácie o plánovanom útoku poprela.

O tom, či sa podobná akcia môže podariť, špekuluje analytik britskej stanice BBC Alan Woodward.

Základnou myšlienkou útoku je znefunkčnenie systému prideľovania doménových názvov známeho pod skratkou DNS.

DDoS útoky zhodia servery

Ten je považovaný za "telefónny zoznam internetu" a slúži na prideľovanie číselných IP adries v celej sieti a ich transformáciu do zrozumiteľnejších a zapamätateľnejších názvov.

Ak sa napríklad užívateľ pripája na stránku www.bbc.co.uk, v skutočnosti svoj prehliadač nasmeruje napríklad na IP adresu 212.58.241.131.

Ak teda hackeri odstavia celý systém DNS, odstavia tým prakticky celý web.

DNS má takzvanú stromovú štruktúru, na vrchole ktorej sa nachádzajú základné koreňové servery prevádzkované 13 organizáciami.

Hackeri ich môžu zahltiť, a tým pádom odstaviť aj všetky servery pod nimi.

Urobiť tak môžu pomocou DDoS útokov, teda zasielania obrovského množstva požiadaviek na pripojenie, čím spôsobia pád servera.

Analytik: Nikdy nehovor nikdy

Hackerom zo skupiny Anonymous sa v minulosti podarilo podobným spôsobom odstaviť už viacero webov.

Naposledy sa ich terčom stala koncom februára domovská stránka Interpolu.

Hackeri s pomocou takzvaných počítačových robotov (botnetov) v roku 2004 znefunkčnili aj najnavštevovanejšiu stránku internetu - google.com.

Úspech zamýšľanej rozsiahlej akcie hackerov nie je istý, Woodward ho však nevylučuje.

"Pre tých, ktorí hovoria, že DNS je bezpečný a nikdy nemôže byť využitý na odstavenie internetu, mám odkaz: Nikdy nehovor nikdy."

Čítajte viac: http://pocitace.sme....l#ixzz1qeBeK1Sz

pa zajtra :ahooj:, uvidíme sa ... alebo nie .... :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nepodari :) Uz len z toho dovodu, ze servery nizsej urovne si vysledky z vysej urovne cacheuju. Takze, vy ked zadate www.sme.sk, tak sa vas DNS server nepyta niekde na root DNS servery v amerike, kto ma nastarosti celu .sk domenu, ale uz vie, ze je to DNS sk-nic a priamo vie aj jeho adresu. A na 99% pri sme.sk uz ma odpametanu priamo adresu sme dns servera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

no ... neviem kam to strknúť, ale nakoniec to boli hackeri, aj keď mudžahedínski ... správa:
 

Branislav Škripek je známy svojmi postojmi k Bohu a k ochrane kresťanov na Blízkom východe. A to sa mu stalo osudným. Rdikáli napadli jeho edit otvorene podporuje ozbrojené konflikty, ktoré vedú skupiny ako Islamský štát alebo radikálne skupiny v Palestíne. Na svojich stránkach zobrazujú zahalených ozbrojencov.
 
europoslanec-Branislav-Skripek-IS-dzihad
Útok prišiel ako odplata za poslancove aktivity zamerané na ochranu menšín na Blízkom Východe. Poslanec sa zastáva kresťanov, jezídov na aj moslimov, ktori su vraždení a zotročovaní militantnmi z Islamského štátu.
Branislav Škripek sa domnieva, že môže to byť reakcia za jeho aktívny prístup v politických otázkach Blízkeho Východu. Chcel by som povedať len jedno, tento útok nezastaví moje poslanie a odhodlanie pomôcť trpiacim ľuďom, ktorí sú ohrozovaní teroristami z Islamského štátu (IŠ), či inými skupinami, uviedol Branislav Škripek

...
je tam aj video, ktorým odpovedá ...
 
http://www.topky.sk/cl/10/1472953/VIDEO-Necakany-utok-mudzahedinov-na-Slovensku--Obetou-sa-stal-europoslanec-Skripek-
 
no teda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov