Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...

neviem, či je to všeobecné, či čo....

 

ale čo začínm okolo registrovať, tieto vianoce sú zapísané doslova ako boľavé, chrípkové, virózové....

 

brat a celá jeho rodina ľahli s virózou a bolesťami, u nás je mama, to je kapitola sama o sebe, moja chrbtica ani náhodou nie je osamotená, bolí ma aj, čo nemám,

písala mi dnes kamarátka, prestonala aj s dcérou celé vianoce kvôli bolestiam chrbtice a kĺbov,

písala druhá, leží v bolestiach celá rodina....

 

a to ešte neviem nič ani o najbližších susedoch...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

staršia dcéra je tiež chorá, zaťko ochorel prvý, nakazil úspešne malú a nakoniec aj ju...tak maródi celá rodina. A mladšia má tiež hlas jak starý hrniec. Asi to bude tým, že nemrzlo poriadne a bacily a vírusy a kdejaké tie potvory úspešne prežívajú a množia sa.

ja zatiaľ nechrípkujem a dúfam, že ani nmebudem, ale zato nemôžem otáčať hlavou, z nosiča mi pri pohyboch do bokov šľahajú boľavé vlny až dakam do stredu hlavy a aj do svalov, ktorými sa to hýbe. A to som chcela napriek blbým ramenám ísť cvičiť do fitka, ked už mám voľno...už sa vidím s tým takým golierom...brr.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

už začínam byť hypochondrická. V poslednom čase som viackrát cítila bolesť na mieste, kde mám na štítnej žľaze nejaký doteraz nerastúci útvar.

A furt som sopľavá, kýcham kade chodím. jakživ som netrpela sennou nádchou, a teraz sa toho neviem zbaviť.

Dúfam len, že tie maxistresy, čo v posledných 3 mesiacoch mám, nespustili nejaké patologické procesy v mojom organizme. Vraj nadmerné stresy môžu spustiť sklerózu multiplex, cukrovku (to viem už asi tak 10 rokov), aj nádorové bunjnenie a ktovie čo ešte. No fuj. A vždy keď si trochu vydýchnem, že to zlé už hádam odchádza, tak príde niečo nové a nie je tomu konca.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlásim sa do rodiny... trvá to už asi pol roka, ale vážnejšie som si to začal všímať až teraz. Bolia ma kosti v ruke, od lakťa dole. Aj na dotyk oblasť pántu (pardon :yes_yes: , lakťového klbu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alarm, vitaj v klube.

Len nezdá sa ti, že si primladý na také potešeníčka?

V každom prípade, daj si to skontrolovať, j neviem presne, čo by mali robiť, možno MRI... ja idem zajtra na UZV a krvné testy kvôli tej ŠŽ. A o týždeň s očami.

ešte sa musím dokopať k zubárke a hádam prežijem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ha, žabári ste obaja : )

ja nevládzem chodiť od bolesti a na schodoch nepadáte ešte ani jeden... čo na schodoch, už sa mi darí aj na rovnej zemi : D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U zubarky sa nebojím, som tam "doma"...

Isť k doktorke sa mi moc nechce, lebo neviem odpovedať na otázku : "Čo s Vami?"

A zabudol som... včera sme burali starý 30 ročný chliev.  Stupil som na dosku. Žial bol v nej asi 10 cm hrdzavý kliniec. Topánku prepichol v pohode a zastal na kosti. Okamžite sa začala lepiť topánka a čvachtala. Nemal som ani nič na dezinfekciu, akurát zo starej autolekárničky, bol tam nejaký obrúsok s niečim antibakterialnym. Zabalil som vpich, vypláchol obuv a pílil ďalej, veď čo som mal robiť...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alarm, ale už aj mašíruj na protitetanovku! Hádam len nechceš, aby si ťa vzala zubatá a ešte takým nepríjemným spôsobom?

 

No, game, sme žabári, na teba nemáme, ale ani nechceme - aspoň ja teda nie, naozaj sa ti v tomto smere netúžim vyrovnať. :flowers:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes je to akosi nad moje sily.
skoro ráno som bola na odberoch v ba, s doprovodom, ináč by som tam ani nedošla.

vždy si každú nútenú cestu za lekármi ods.rem, ale dnes je to úplne zúfalé.

už v noci som nespala ani minutu, čo to bolo zlé, ale čo tie bolesti robia teraz, je nadplán.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bola som dnes na jednej z kliník algeziológie - to je na Slovensku pomerne nová záležitosť, doslova liečba bolesti.
tak sme začali... dostala som injekciu k jednému nervu, príjemný pán doktor vysvetlil, ako a prečo a že to je len začiatok, nemusí zabrať, málokedy sa trafia na prvý krát... je to niečo ako ladenie klavíra.

moc nezabralo, uvidíme najbližšie.

zlé je, že bolesti, permanentné bolesti, sú hrozné nie pre samotné bolesti, ale pre tú úpornosť. človek je z toho fyzicky psychicky rozložený a na dne.

to nikdy nie je len fyzická záležitosť, soma - bolí telo. tak to pôsobí na psychiku, že sa nečudujem, keď sa ľudia pre bolesti hádžu pod vlak.

brat mal dve kolegyne, s jednou sa liečil u jedného lekára, druhá bola dokonca jeho spolužiačka, obe pred pár rokmi, nedokázali znášať už tie bolesti.

nemajte bolesti. vyčerpáva a ničí to kompletne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tá moja liečba bolestí a komplikácií okolo nezlučiteľnosti kdečoho ma zničí viac ako hocičo iné.
špecialista na liečbu bolesti, hovoril, že to bude pokus omyl, lebo vôbec nie je isté, ktorý nerv to vlastne prenáša, a okrem toho kombinácia s obličkami je priam terno. dostala som pich priamo kamsi k nervom, reakcia podobná ako naposledy... zatiaľ som dva dni prespala, nefungujúce trávanie, úporné zvracanie, a bolesti sú tu furt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to čo ti pichajú, akože niečo na zablokovanie tých nejakých konkrétnych nervov? Nečo asko ke´d ideš k zubárovi a zablokuje ti cítit nejaký konkrétny zub?

verím, že už si na to vyskúšala všetko možné i nemožné, ale neskúšala si akupunktúru? To však tiež nevie dobre robiť hocikto, málo je tých, ktorí to naozaj vedia...ja som to teda neskúšala, lebo doteraz mi vždy pomohla bežná medicína alebo dokror Čas.

A ešte mi niečo napadá. Neviem presne, kde ten človek pôsobí, vraj kdesi na Orave, skrátka existuje nejaký liečiteľ, ktorý nemá stanovenú taxu, lieči za dobrovoľný príspevok, skrátka kto čo mu dá. Dve bývalé kolegyne u neho boli, a nevedia si ho vynachváliť, ak by si chcela, môžem ti skúsiť u nich zistiť na neho kontakt. Vraj ani oni tomu moc neverili, ale skúsili, a pomohol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

verím, že už si na to vyskúšala všetko možné i nemožné, ale neskúšala si akupunktúru? To však tiež nevie dobre robiť hocikto, málo je tých, ktorí to naozaj vedia...ja som to teda

 

skúšala už pred 15 rokmi, tá lekárka to robí dodnes, chodila na štúdiá do číny. práve vtedy sa vrátila z poslednej študijnej cesty.

vtedy som mala problém s krčnou chrbticou, tiež vážny. podstatné je, že niektorým pacientom akupunktúra pomohla, niektorým nie... mne nepomohla, vôbec,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rada by som ti poradila niečo rozumné a účinné, žiaľ, neviem. Mne stačilo párkrát nejaké obdobie nepretržitých bolestí, predstava, že by to malo byť už natrvalo, je desivá. Ako to dočerta môžeš vôbec vydržať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilmuš, mala som chuť z fleku odpovedať : nijako : )

 

ale raz som čítala v jednej jazykovednej poradni, že keď je bolesť nevydržateľná, tak ju nevydržíme a umrieme do nej.... no a ja ešte trochu žijem : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ale už toho mám akurát dosť. Ako keby nestačili všetky nakopené potešnia, na ktoré som sama (s tým, čo dokážem fyzicky ja) alebo s Flinstonom (čo fyzicky ja nedokážem). Furt je obdobie malty. aaaaaaaešte včera mali prísť vodári. Jasné že neprišli, vraj dnes. A aj dnes prd. Vraj zajtra. Ono to naväzuje na seba. Kachličkári nemôžu začať prv ako bude voda. Byt je takmer vyprataný, len v niekdajšej obyvačke sú nejaké veci pre nejakú rodinu, ktorej sa vraj zídu, a môžete hádať čie veci tam ešte boli až kým som ich neodpratala včera do vypratanej pivnice...no sestrine. Tak ja všetko nachystám, milostivá ani prstom nepohne a ešte si ani len z roboty nezastaví pre veci. Ved tam nemusí astráviť hodiny, stačilo by odviezť si tie veci. Cez víkend vraj mali nejaké hnačky. Do riti, ale tie veci má nachystané už odkedy ale nenašla si mizernej pol hodiny ani len na to. A ju oco nebombarduje že prečo nepríde na návštevu, ona potrebuje podporu a pochopenie, to len ja si žijem a nemám žiadne starosti okrem obšťastňovania okolia. Lenže mám.

V pondelok sa mi z ničoho nič na vnútornej strane zápastia tam kde sa zvykne tep merať, urobila malá hrčka. Nevenovala som tomu pozornosť. Včera už to bolo červené a opuchnuté= a aj to bolelo, a večer už som mala červené aj okolie toho. Tak som sa rozhodla ísť k doktorke kým to nenaberie spád. Lenže nabralo...  dnes už je to nepretržitá ostrá až pálivá bolesť až do polky predlaktia a červené horúce pole sa rozširuje aj ked som hned ráno ako som prišla od lekárky užila širokospektrálne ATB. Bolí to viac a viac, pocit že ruka praSKne sa strieda s ohnivou ostrou svinskou bolesťou, či už voľne alebo niekde položené, pomalz to je už neúnosné. Je to ako pred 3 rokmi či kedy to bolo, čo ma to rameno kvárilo. Táto sviňa bolí aj na dotyk, aj pri akomkolvek pohybe.  A že by som bola teraz nejako užitočná v tom byte, albo hockde inde, to ani náhodou. Ani na jazero nemám ani pomyslenia, včera večer ma dcéra volala žeby som šla s nimi, no prd. V ruke neudržím ani pero. Ani ho nechytím, lebo aj pohyb prstov cítim pekelne. Ale možno keby som zaplávala dakam do stredu, by som skapala pri tom, čo robím rada.

Doktorka ma po prezretí krku a pár cielených otázkach s odpovedami, že nič okrem toho zápästia ma nebolí, poslala na rtg zubov vraj to bude nejaká infekcia čo mi blúdi po tele. No dík. Ked to prejde hore, je amen. Len ma nebaví toto utrpenie ani čo sa za necht vojde. žeby som naboso kopla do radiátora, aby som zabudla na zápästie? Tuším si šľahnem marišu...len ešte ju tak mať.

Lenže ja si žijem a nemám iného pomyslenia než ako Mikuláš plniť každému čo mu na očiach vidím. lebo toť moja psia povinnosť!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tuším sa to trochu zlepšilo, ale až do polovice predlaktia je to červené a opuchnuté. Už nemám taký pocit horúčosti ako včera, ale vybrané pohyby stále bolia, silu určite nemôžem použiť, aj na dotyk to ešte furt bolí, ale aspoň už sa to dá vydržať. Dnes poobede idem k doktorke zaniesť jej CD so zubným RTG. Dúfam, že tie vačky čo tam mám (povedala tá kočka, čo mi to robila), sa tými ATB zlikvidujú, vraj nie sú nejaké veľké a vraj som to tam mala aj pred 3 rokmi, len trochu narástli, nakoľko ma zuby nebolia, nechcem teda prísť len tak o 2 zuby a k zubárke ma to tiež neťahá ani trochu. Akurát tie ATB a aj ten druhý liek vraj musím využívať celé, ATB tam mám na 3 týždne a to druhé na skoro 3 mesiace. Takže o aké radosti leta ma neobrala "malta" o tie ma tento rok oberie hlúpa infekcia. ešte môžem dúfať, že to nie je následok nákazy svalovcom, ale naozaj len z nejakých vačkov od zubov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred chvíľou som sa vrátila od doktorky. A môžem sa ísť rovno zakopať. presne to, čoho som sa najviac obávala, sa naplnilo. je to od zubov, našla mi tam kadečo, aspoň 7 zubov radí vytrhnúť...oooch čo som ja komu spravila??? vari kradnem? Povedala, že ešte môžem byť rada, že mi to vrazilo "len" do kĺbu, a nie do srdca alebo obličiek...a kým si tie zuby nedám "do poriadku", dovtedy môžem očakávať podobné radosti a byť na ATB. Šľak aby to trafil. Ako keby som nemala dosť starostí ako ešte behať po doktoroch a maródovať. Ani plávať vraj nesmiem, ani na slnko, toto leto stojí za tonu hovien.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 4 týždňami...

nechodila som po chodbe nemocnice, ale po našom byte...teda vtedy. Alebo som ležala.

 

Túto noc som zaspala až čosi po 2 h. ráno, čo som mala pred 5 rokmi úraz na nohe na ľavom členku, zrazu si tie miesta, ktoré vtedy boleli najviac a ktoré som ešte najmenej rok cítila, zmysleli, že akosi by si zaslúžili moju pozornosť. I začalo ma tam šklbať a trhať, a nech som si nohu uložila akokoľvek, neutíchalo to. potom som sa nasrdila, namazala to Voltarenom, chvíľu som počkala a šla som si ľahnúť. Našťastie gel zabral, ale aj tak som cítila, ako by ma tá sviňa ašistická chcela bolieť a ako sa snaží prekonať účinky Voltarenu. Šklbalo to furt, ale už nebolelo. Dosť hnusná noc. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V septembri mi opuchlo koloeno. Za tri týždne sa to väčšinou nejak pozbieralo a bol klud. Už je december a koleno furt opuchnuté. okrem toho, v oktobri som si vyšlompol platničku. Ako vojnový invalid, krívajúci na koleno a opatrne sa točiaci. S týmito problémami som absolvoval cestu Košice a späť, a vôbec to mi nepomohlo. Na firemný večierok som nešiel, lebo by som si pokazil kríže, tam sa hral bowling, pinpong, tenis, basketbal, fotbal... no čo už ja s tým. Tak som ostal vo firme ,a že namontujem lexanovú zábranu. Potreboval som rozrezať 11m lexanu. Pri prvých 30-tich centimetrom ma seklo, slzy v očiach...Ale dokončil som to. Teraz ,keď nemusím, ani sa nehýbem a zvažujem operáciu menisku kolena. Ale to sa robí, až keď to odpuchne.A čo keď to neodpuchne???

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cestou z obeda mi naraz vystrelilo niečo z kolena do päty a skoro som neudržal rovnovahu. O 50m znova a o chvilu znova. Hneď som začal hladať budúceho operatéra. Našiel som, ale najbližší termím vyšetrenia v súkromnej klinike je 15.1.2018. V noci som nespal, nevedel som si nájsť polohu na nohu...Dnes som zohnal francúzske barle, vyzerám ako vojnový veterán. Keď si predstavím, ako ďaleko je uvedený dátum, nie je mi veselo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov