Skočiť na obsah

Ruský medveď sa prebúdza


Sniper

Odporúčané príspevky

clovek,   to ze Putin schvalil a nariadil viacere vrazdy  je velmi podlozene a mozes to brat ako fakt.  Iste, na Slovensku by to bolo daleko za ciarou ale Rusko je inde.  

Ked to Biden povie nahlas, tak  to zase take prekvapive nie je.  A dovod na navalneho smrt ?  Mozeme len spekulovat ale to ze by ho politicky ohrozoval to nie je dovod.  Ale to ze publikuje dokumenty o korupcii to vadi vsetkym politikom na svete. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso napísal:

to ze Putin schvalil a nariadil viacere vrazdy  je velmi podlozene a mozes to brat ako fakt. 

ale však nikde predsa netvrdím, že Putin je čistá duša nepoškvrnená ... určite má toho za ušami dosť, ale predpokladám, že keby chcel Navalného mŕtveho, tak by ním už bol, a asi by to nerobili takým babráckym spôsobom, že už sú tri verzie toho ako sa to stalo, a na každej niečo nesedí...

pred hodinou, tyso napísal:

Ked to Biden povie nahlas, tak  to zase take prekvapive nie je. 

však fajn, ale prečo potom americká strana odmietla ponuku na online diskusiu? z toho množstva tajných služieb v USA by určite niektorá vedela Bidenovi pripraviť podklady s konkrétnymi dôkazmi, aj bez toho že by ohrozili svojich agentov v Rusku. materiálu majú hádam dosť. však prepásli jedinečnú príležitosť vytmaviť to Putinovi v priamom prenose.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

on line diskusia? to uz mozu ist na facebook:).  Diplomacia ako tv show, to je novinka, ktora ma byt k comu dobra? Takato show sa robi v osn, nie na urovni prezidentov. Obaja vedia ako to je a maju sa hrat na to kto presvedci fanusikov?  Toto by bola uz uplna infantilizacia a aj rusi vedia ze je to nezmysel, to je len naboj pre fanusikov.  A ciste prakticky, spravy od cia su tajne a take ostanu, americania nebudu prezradzat svoje zdroje. 

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Asi by sme konspirovali, keby sme tvrdili, ze Putin stoji za atentatom na Navalneho. Svet je dost komplikovany na to, aby to fungovalo tak jednoducho, ze prezident povie -tohto dajte dole a hotovo.  Okrem, alebo v ramci Putinovej moci existuje viac struktur, napriklad na regionalnej urovni a tazko povedat, ci su pod kontrolou a je jasne, ze su schopne konat samostatne. Aj nase organy sa podielali na sledovani Kuciaka a napriek tomu nemozeme tvrdit, ze Fico je priamo zodpovedny za dvojnasobnu vrazdu.

Na druhej strane, svet tajnych sluzieb nefunguje tak, ze po prevaleni akcie povie vlada -sorry, odhalili ste nas. Preto sa vyhostuju diplomati a zamestnanci ambasad s diplomatickym krytim a preto sa vyhostuju reciprocne. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Navalnyj ma tolko sukromnych kseftov z roznou politickou suitou v Rusku, ze za jeho udajnou likvidaciou mohol byt hocikto......nevinimajuc aj nejaku cudziu aktivitu......ja by som si tipol aj nejakeho tysa, kedze je zjavne dobre zorientovany v behu udalosti.....:))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 24. 3. 2021 at 21:01, tyso napísal:

on line diskusia? to uz mozu ist na facebook:).  Diplomacia ako tv show, to je novinka, ktora ma byt k comu dobra? Takato show sa robi v osn, nie na urovni prezidentov. Obaja vedia ako to je a maju sa hrat na to kto presvedci fanusikov?

no, prezident USA vyslovil závažné obvinenie, ktoré keby vyslovil jeho predchodca, tak by sa tzv nezávislé médiá išli zblázniť, že? teraz sú média kupodivu ticho, akože všetko je OK, tak by bolo vhodné, pri tak závažnom obvinení, podoprieť to nejakým dôkazom. takáto show, ako to nazývaš, je bežná pred voľbami, v TV diskusiách kandidátov, tak aký je v tom rozdiel?

Dňa 24. 3. 2021 at 21:01, tyso napísal:

ciste prakticky, spravy od cia su tajne a take ostanu, americania nebudu prezradzat svoje zdroje.

zaujímavé je, že tie tajné správy pomerne často unikajú do médií, a ešte zaujímavejšie je, že takmer vždy je to vtedy, keď treba zmanipulovať verejnú mienku tým správnym smerom. napríklad jedna taká prísne tajná správa CIA pred 16 rokmi unikla až do slovenského bulváru - podľa tej správy mala v Európe už 14 rokov panovať malá doba ľadová, lebo vplyvom globálneho otepľovania mal golfský prúd celkom prestať prúdiť...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2 je podla mna osviezujuce si sem tam pripomenut fakty,  Putin zabija svojich oponentov,  rovnako ako saudsky princ ci kim. Dokazy su, zverejnili ich novinari,  napriklad Navalneho sledovala FSB a verit ze niekto sa ho  pokusi otravit pod takymto dohladom a nie je s nimi dohodnuty, tak to nechavam na informatorov. Dokazy nikoho takeho nepresvedcia, 

Rusi to samozrejme nikdy nepriznaju,  ziadny sud sa tym nebude zaoberat ale je dobre vediet v akom svete zijeme.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
pred 2 minútami, alamo napísal:

Dôkazy?

V zásade, Češi nijaké dôkazy nezverejnili..

V takych pripadoch je zverejnovanie dokazov dost osemetne, ale ked s tym prisiel Babis a (podla Babisa) nemal problem s ceskou reakciou ani Zeman, ktory sa oficialne vyjadri o tyzden (?) tak asi nebudu varit z vody.

.........

okrem toho je vo vzduchu taka sranda, ktora prepichuje jedno nezdravo nafuknute ego a sice:

ze cesky vicepremier Hamacek podla vlastnych slov planoval cestu do Moskvy ako kryciu akciu a prizvany chudak Andrej Danko o tom nevedel. Je vlastne jedno ako to bolo, lebo moznosti su iba dve a z oboch vychadza predseda SNS ako tupy curak, z ktoreho si kdekto bez problemov urobi handru. Co uz, aj idiot ma dnes vyuzitie -moze byt uzitocny ..a pre kazdeho :smile:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, aj ty brutus?  obchodnika co predaval ukrajincom zbrane otravili novicokom, sklad zbrani vyhodili a ked ich maju na kamere tak budes kricat ze nie su dokazy a ze to je americka spinava politika?  Ako, vazne? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chudaci dvaja tepli ruski turisti, cestuju po krizom-krazom svete. A kam na den pricestuju, tam sa uplnou nahodou nieco zasadneho zomelie. :zubiska:

Babis uz inac hodil spiatocku, ze vraj tp nebol akt statneho terorizmu, ale vraj iba utok na tovar bulharskeho obchodnika:  - https://zpravy.aktualne.cz/domaci/byvaly-sef-generalniho-stabu-prirovnal-ucast-ruska-na-vybuch/r~e27820389fab11eb9cafac1f6b220ee8/

Ale ani on si nedovoli spochybnovat to, kto je za vybuch zodpovedny...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, tak si teda zhrňme fakty, tak ako ich uvádzajú médiá - české aj naše

do Čiech pricestujú dvaja cudzinci, požiadajú o vstup do zbrojného skladu, a oni ich tam pustia ... len tak, v pohode. dokonca bez dozoru, aby mali čas a priestor uložiť tam výbušné zariadenie, že? dokonca ani nikomu nebolo nápadné, že hovoria po rusky, či s ruským prízvukom...

vybuchne prvý sklad, prebehnú záchranné práce, policajti prezrú celý areál, ale nejak si nevšimnú druhý výbušný systém, aby mohol v pohode explodovať o niečo neskôr... čo, flákali robotu policajti, alebo ako?

síce samotná firma, ktorá zbrane predávala, popiera že by pri zásielke ktokoľvek cudzí bol, a nikto si to nevšimol ... ale asi si ich ozaj nikto pri práci nevšimol. je to síce trochu divné, lebo v takých areáloch veľa ľudí zvyčajne nepracuje, a tí čo tam robia sa zvyčajne navzájom poznajú, ale však v pohode...

Ruskí špionátori sú zrejme v dosť veľkom personálnom zúfalstve, keď na akciu s výbušninami posielajú expertov cez otravy chemickými ZHN ... teda pokiaľ veríme verzii, že pána Škrípala niekto otrávil, a nebola to spravodajská hra...

celé sa to prevalí po siedmych rokoch vyšetrovania, a dva dni pred odletom českého multiministra do Moskvy, kde mal nakúpiť Špuntíka. btw, verzii o krycom manévri so špuntíkom neveril ani redaktor Respektu včera na ČT24, pričom Respekt je tlačovým orgánom Bruselského politbyra ... trochu divné, nie?

to ste sa tu všetci s koňom zrazili, keď veríte takýmto báchorkám? však to nie je uveriteľný scenár pre odfláknutý béčkový špionážny film z Wakaliwoodu :hufi:

zatiaľ ako jediný uveriteľný fakt ostáva to, že vybuchol tovar určený pre bulharského pašeráka zbraní, ktorý ho chcel predať ukrajinským kotlebovcom...

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, prekvapujes ma. Toto je celkom jasny pribeh, skandal je ze to cesi tak dlho tutlali. Ale teda ak veris ze nahodni ruski turisti co  boli neskor v salisbury si len nahodou dohodli navstevu v zbrojnom sklade pod falosnou identitou. Tak potom uz si za racionalnym spochybnovanim a uz si sam vytvaras virtualnu realitu aby si si nemusel priznat fakty. 

A inak sa to vola komando na spinavu pracu, nie experti na chemikalie. Ak teda citas aj spionaznu literaturu:) 

A cakal som ze ich bude branit informator, ale ty si fakt moje prekvapenie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie zname fakty vedia byt aj trochu faktickejsie.

-Do Ceska prileteli 11. oktobra na rovnake falosne pasy, ktore neskor pouzili na "navstevu katedraly" v Salisbury
-ubytovali sa v hoteli v Ostrave
-Na registraciu pre vstup do arealu pouzili ine pasy. Povolenie pre vstup dostali od 13. do 17. oktobra 
-municia v sklade c.16 vybuchla 16. oktobra o 9:25
-v rovnaky den opustili uzemie CR a z Viedne odleteli do Moskvy.
-sklad mala v prenajme sukromna spolocnost
-Ceska strana stale hovori o podozreni. Zatial nie je znamy dokaz, ze by v areali naozaj boli. Najvyssi predstavitelia disponovali tymito (a nevieme este akymi) informaciami uz pred dvomi tyzdnami

-Putin po atentate v Salisbury klamal, ze ide o beznych obcanov RF, co obidvaja "turisti" potvrdili aj vo videu, ktore odvysielala ruska statna televizia. Je vlastne normalne, ze prezident neprezradi vlastnych agentov, ani ked sa zahadne a opakovane vyskytuju tam, kde sa nieco stane.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som zvedavy, kam sa to vystupnuje. Petr Kolar napriklad navrhuje reciprocne vypovedat dalsich 100 Ruslych diplomatov (aby ich ostalo 5 ako v Moskve) a zaziadat o aktivaciu clanku 5 NATO - kedze  GRU je sucastou armady, da sa to povazovat za vojenske napadnutie Ceska.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/rusko-diplomate-vrbetice-agenti-vypovezeni-diplomatu-moskva-cesko-petr-kolar_2104191450_eku

Sputnik sa kupovat nebude, Rosat sa vyradil z Dukovanoch, prezidentovi Zemanovi a dalsi prorusky angazovanym politikom sa naklana stolicka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mne tento velky objav BIS po x rokoch pripomina konanie Nera, ked obvinil krestanov, ze zapalili Rim.....:))))

tu je opis toho "najstrazenejsieho  a preplneneho" skladu zbrojneho arzenalu...

https://www.zvedavec.org/komentare/2021/04/8683-vrbetice.htm?fbclid=IwAR0XZKKjJ9dw8euMuZoO6h5jnb9AN4lLGN58NC_YSB2utqIXvonRX0MhDME

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko by malo USA podakovat za internet, miestami az zasnem, co vsetko dokaze...

Otazkou ostava, ci autori toho clanku vo zvedavcovi su naozaj az taki blbi, alebo su to profesionalni klamari.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mozeme sledovat co sa deje, trvalo dva dni kym  ruska centrala dodala  clanky do nasich konspiracnych webov a zatial su to len shity.  Ruski trollovia ako informator rozsiruju aj tie, za par dni sa objavia viacere verzie a rozbehne sa cela masineria.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim, ze v tomto pripade treba rozlisovat medzi cinnostou BIS, vysetrovatelov a prokuratury a spravanim volenych zastupcov. 

Petricek kandidoval proti Hamackovi v stranickych volbach na sneme CSSD a neuspel. Nasledne bol odvolany z postu ministra zahranicnych veci (co bolo okrem ineho dlhodobym zaujmom prezidenta Zemana) a ako zastupujuci minister ho nahradil prave Hamacek. Nasledovalo avizo o jeho ceste do Moskvy za Sputnikom, kde pozvali aj Danka. Mal sa tiez stretnut s predsedom ruskej dumy a riesit stretnutie Putina s Bidenom v Prahe, o ktorom (ako tak trochu cesky Andrej Danko) snival. O tom mimochodom sniva aj bezvyznamny Andrej Danko, akurat ze ich chce zavolat do Bratislavy. Zaujimave je, ze predseda vlady Babis kratko nato pre zamyslanu cestu sprdol Hamacka a ten potom napisal, ze do Moskvy neleti, lebo sa s premierom dohodli, ze je nutna jeho ucast na jednani vlady. Po prevaleni prisiel Hamacek s pribehom, ze zamyslana cesta do Moskvy bola zastieracim manevrom. Tu sa treba pytat, preco potreboval Hamacek zastierat vyhostenie diplomatov, ked je to na medzinarodnej urovni ako reakcia bezny postup a jednoduchy ukon o ktorom Rusi do urciteho momentu jednoducho nevedeli a neskor sa to aj tak dozvedeli. Ako urcite vysvetlenie sa ponuka pretrvavajuci spor medzi premierom Babisom a prezidentom Zemanom, ktory ale prebieha viacmenej sprostredkovane a hlavne v pozadi. Ani o jednom akterovi, vratane Hamacka nemozeme z fleku tvrdit, ze by bol nejako zvlast kriticky k rezimu Putina, skor naopak. Takze mame troch politikov, z ktorych dvaja spustili lavinu a treti (prezident) s tym podla prveho (premier) nemal problem a k situacii sa vyjadri az v nedelu, alebo v pondelok. S ohladom na to, kde vsade uz otacali politicke kormidlo je ich momentalne spravanie k neuvereniu a aby sa to zamotalo este viac, Hamacek avizoval podanie trestneho oznamenia na neznameho pachatela pre vyzradenie utajovanych skutocnosti potom, co Petricek povedal, ze o zaveroch vysetrovania vedel uz skor. Odpoved na otazku, kedy mali informaciu (trebars aj o predbeznych) zaveroch vysetrovania bude zasadna

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu uz ideme hlboko do kalnych vod ceskej politiky,  indicie museli mat uz velmi dlho. A mozeme hladat co sa stalo ze prestali pchat hlavu do piesku.  Ale podstata pre nas je to ze Rusi nemaju zabrany voci inym krajinam,  aj ked to nie je novinka.  Od Skripala to vieme naisto.  Oznacit to za statny terorizmus je asi prehananie, cielom nebolo zastrasit obyvatelstvo ale zabranit dodavkam zbrani na Ukrajinu. Len kaslali na nejaku pofidernu suverenitu slabsich krajin. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, smiley napísal:

Rusko by malo USA podakovat za internet, miestami az zasnem, co vsetko dokaze...

Otazkou ostava, ci autori toho clanku vo zvedavcovi su naozaj az taki blbi, alebo su to profesionalni klamari.

jednoznacne USA nevyuziva svoj vynalez....

pred 1 hodinou, tyso napísal:

Mozeme sledovat co sa deje, trvalo dva dni kym  ruska centrala dodala  clanky do nasich konspiracnych webov a zatial su to len shity.  Ruski trollovia ako informator rozsiruju aj tie, za par dni sa objavia viacere verzie a rozbehne sa cela masineria.  

dokazy daj a nedavaj sem svoje sny.....aj ked netvrdim, ze sem tam nemozu byt pravdive.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,  neexistuju dokazy ktore mozu zmenit tvoj vymyty mozog.  Ale sluzis ako dobry priklad co znamena uspesna propaganda.   Ty si uz beznadejny pripad, ale potrebujeme nieco ako branit aby nicili dalsich.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov