Skočiť na obsah

Ruský medveď sa prebúdza


Sniper

Odporúčané príspevky

Ruský človek je raz taký. Sú dlhé chvíle, keď na sebe nechá doslova drevo rúbať. Poslušne, krotko. No potom zrazu príde moment, keď sa v ňom čosi zlomí, nahromadený hnev vykypí, on povstane a zmetie svojho drába so živelnosťou prívalovej vlny.

Ano? A kedy vlastne rusky clovek "povstal"?

 

Proti komunizmu ani nahodou. Ten musel umriet vycerpanim a nasledkom zlych rozhodnuti.

Proti nacizmu tiez nie. Tam islo o obrannu vojnu proti vrazednemu utocnikovi, tak ako aj v inych krajinach. A je dost dobre mozne, ze pokial by nacisti nemal v plane rusov prave zotrocit, ani ich odpor by nebol taky velky.

Proti carovi tak isto moc nepovstali. Burili sa, to ano - ale ked sa rezim boril, tak islo o chaos, kde velka cast ludi bojovala akurat za kus jedla a bolo jedno, kto ho poskytne. Po zopar rokoch krutych bojov vyhral komunisti - ale nezvat to povstanie rusov za komunistov, to nie.

 

Cize pre rusov ovela viace plati, ze na sebe nechaju rubat, akceptuju vsemocneho vladcu a prilis nefrflu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Skúsim to dať sem, možno to pôjde nakoniec do srandičiek, či konšpirácí ...

 

V priebehu posledného sčítania ľudu vzniklo na Sibíri politické hnutie usilujúce sa o odtrhnutie Sibíri od Ruskej federácie, vyhlásenie Sibírčanov za samostatný národ a následné pripojenie Sibíri k Spojeným štátom. Hnutie je na Sibíri pomerne populárne, obyvatelia Sibíri majú pocit, že "dotujú" Rusko, že dávajú viac než dostávajú. A že sú pre Rusko "dojná krava".

Kyseljov hovorí, že sa vykoná referendum, pomoc s referendom poskytnú Spojené štáty, ktoré sa tej myšlienke nebránia. Zbignev Brezinski už hovoril o vytvorení nového comonwealth od Vancouveru po Vladivostok.

 

http://english.pravd...a_russia_usa-0/

 

tak čo vravíte na toto kolegovci ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cize pre rusov ovela viace plati, ze na sebe nechaju rubat, akceptuju vsemocneho vladcu a prilis nefrflu.

 

myslím, že teraz prichádza zmena

dôkazom je, že prichádza z vnútra a nie z vonku

a to priamo od ľudí

 

napokon už aj samotný monarcha Putin I. má strach

potvrdil to svojím výrokom, že chce aby marcové voľby boli transparentné - doterajšie teda neboli

 

aj keď "alfa samec" ruskej politiky voľby vyhrá,

no tá rôznorodá zmes, kt. proti nemu mmntálne protestuje (niekto by ju nazval aj zlepencom)

vo svojom boji vytrvá, môže demokracia začať kvitnúť aj v Rusku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vzniklo na Sibíri politické hnutie usilujúce sa o odtrhnutie Sibíri od Ruskej federácie, vyhlásenie Sibírčanov za samostatný národ a následné pripojenie Sibíri k Spojeným štátom.

Prakticky a politicky nerealizovatelne - ale vcelku vtipny a dost logicky napad. USA sice nie su raj na zemi, ale tak zhruba sa da povedat, ze priemerny american je na tom podstatne lepsie, nez priemerny rus.

 

aj keď "alfa samec" ruskej politiky voľby vyhrá,no tá rôznorodá zmes, kt. proti nemu mmntálne protestuje (niekto by ju nazval aj zlepencom) vo svojom boji vytrvá, môže demokracia začať kvitnúť aj v Rusku

 

Tu som trosku skepticky - nie kvoli tomu, ze by "ruska dusa" potrebovala nad sebou cara, ale z trosku inych dovodov ten presun k demokracii nevidim velmi pravdepodobny.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Demonstracie su jedna vec - z nich este vonec nie je jasne, ci budu mat za vysledok pad vlady. Len si zober kolko ludi pred zopar rokmi prorokovali to iste v Irane....a zatial sa zda, ze si Ahmi a ajatollahovia bez vacsich problemov drzia moc.

 

Za druhe, aj pripadny pad vlady este neznamena automaticky demokratizaciu. Komunisti raz s Putinom spolupracuju, inokedy su hlasna opozicia - ale nie je to nijaky majak demokracie. Keby aj vyhrali demokratickejsie sily, je otazne, nakolko je ruska obcianska spolocnost dostatocne pokrocila, aby demokraciu zvladla. Plus tu mas paralelne struktury a oligarchov, ktori by prechod za "zapadnu formu" demokracie velmi neuvitali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Neviem ci toto patri do tejto temy, ale ked sa neprebudza medved, tak tato motorkaska putinova elita to asi s tym prebudzanim mysli vazne. Moze si len tak niekto na uzemie ineho statu prejavit nesuhlas s konanim toho statu?........keby tak nejaky odvazlivci zo slovenska sa rozhodli ist podobnym sposobom prejavit svoj nesuhlas s vystavbou vojenskej zakladne na rusko-ukrajinskych hraniciach, bolo by to koser?

 

http://sk.rusinform.org/politics/2015/09/18/1237-nocni-vlci

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim, ze sa neprebudza, skor zivori. Jeho chyba, ze si pred zimou nenazbieral zasoby tuku. 

Putinovi sa vsak dari to, ze na bandu kriminalnikov sa urcita skupina ludi pozera ako na nositelov hodnot a druhak, podporou pravicoveho aj lavicoveho extremizmu v Europe si propaganda vytvorila manevrovaci priestor. Ked ich obvinia z podpory neonacistov, mozu pouzivat komunisitcke "argumenty" a naopak..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

"rus (Putin) by mal urobiť hento.. mal by spraviť tamto.."

lenže to si myslíme a očakávame "my", väčšinou "chceme od rusa", aby urobil to "čo by sme mali urobiť my"

a potom on zrobí niečo, s čoho sme prekvapení, lebo "my by sme predsa niečo také vôbec nespravili", napríklad zaberie Krym

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu nejde o to, ze co spravi rasRutin, je take ci onake, ale ze kazdy kritizuje USA ked sa "staraju" do inych problemov a vraj nech si za to potom aj nesu zodpovednost (aj ked v drvivej vacsine svojim zasahom pomohli aj inym statom). Teraz sa aj rusi a rusofilovia mali moznost presvedcit o pileni si konara pod sebou, ked sa chce niekto prezentovat, ako svetochranca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a na druhú stranu Jefim Fištejn ... ktorého rozhodne nemožno podozrievať z rusofiltva.

 

každá minca má vždy dve strany. a ešte hranu.

 

Vážený pane Fištejne, ráda bych znala Váš názor na to, jakou míru zodpovědnosti za současnou situaci v Evropě lze přisoudit USA a do jaké míry se na této katastrofě podle Vás podepsalo naopak Rusko? Děkuji Vám za odpověď:

Spojené státy na rozpadu evropského světa mají značný podíl.
Právě proto, že podlehly ideologii nezúčastněnosti, nečinnosti.
Nositel Nobelovy ceny míru prakticky zrušil transatlantické spojenectví a stáhl Spojené státy z evropského jeviště.
V živé přírodě žádná dutina nezůstává prázdná, a tak Rusko se snaží ve své rozpínavosti vyplnit vzniklé vzduchoprázdno.


Více na http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/66542/jefim-fistejn-bezenecke-kvoty-jsou-ojedinela-pitomost.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ale potvrdzuje to, co som napisal hore vyssie. S kritiky USA sa stal urcity izolacionizmus US army v pristupe k rieseniu problemov v Europe a tym padom nastalo to "vzduchoprazdno", co sa snazia vyplnit terajsi rasPutinovia. Si este chvilu pockam, ako zacneme prosit Americanov o zaplnenie tohoto "priestoru nikoho". Ale moj osobny nazor na Rusko a jeho "velkohubu" politiku, je taky, ze ich ambicie mozu siahat iba do sily ich ekonomiky a ta je velkosti asi tak ako made in Italia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

spolu s potvrdením teroristického útoku, ako pôvodcu leteckého nešťastia na Sinaji, dosiahli ruské letecké údery novú kvalitu, a hlavne kvantitu

nasadili diaľkové strategické bombardéry, ktoré operujú priamo zo základní v rusku

http://theaviationist.com/2015/11/17/russian-tu-22s-joined-the-syria-air-war/

https://www.rt.com/news/322436-russia-strikes-syria-putin/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusom sa splnilo ich prianie.......aby niekto zareagoval silou na ich neustale provokacie. Ci uz to bolo na vychod smerom ku Canade, alebo na severe smerom k Svedsku a pod. excesy. Samozrejme ze teraz vyhlasili, ze oni boli na Syrskej strane a Turci tvrdia opak. Teraz neviem ci su rusky kamikadze taky amateri alebo ruska navigacie je na kluku :(  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie som expert na zostrelovanie lietadiel, ale ak je ta mapa relevantna, tak rusky SU 24 prelietaval v dlzke zhruba 2 az 3 km ponad turecke uzemie. Cize pilot tureckeho lietadla mohol kludne odpalit raketu este nad tureckym uzemim a tej nejaky cas trvalo, kym doletela k cielu. Je teda mozne, ze raketa zasiahla ciel uz nad Syriou a ak Suchoj letel vo vyske 6000 metrov urcitou rychlostou a smerom, zrejme nebude po zasahu padat kolmo k zemi, skor pozvolnou trajektoriou, pravdepodobne v smere svojho letu.

Zaujimalo by ma, ako taketo veci riesi medzinarodne pravo.

-Co sa povazuje na narusenie vzdusneho priestoru
-Ci existuju nejake dohodnute limity vzdialenosti pre pripad, ak ma vojenske lietadlo cudzieho statu v plane pohybovat sa v blizkosti vzdusneho priestoru susedneho statu
-Tiez ci v takych pripadoch existuje povinnost informovat suseda
-Kedy sa "vyprevadza" narusitel stihackami a kedy ma stat pravo ho zostrelit.

Hadam to niekto v mediach rozoberie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"17 sekúnd"

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-evropa-po-teroristickych-utocich-utery-24-11/r~70ce4b4491bd11e58c6b0025900fea04/

Ruský letoun letěl tureckým vzdušným prostorem v úseku asi 3,2 kilometru, což znamená, že šlo o pouhých několik sekund nad tureckým územním výběžkem v místech, kde se stýkají hranice syrských provincií Idlib a Latákíja. Podle diplomata NATO Turci nahlásili dva samostatné případy narušení jejich vzdušného prostoru, včetně jednoho, který trval 17 sekund. Diplomat uvedl, že turečtí zástupci přehráli na uzavřeném mimořádném zasedání svým kolegům z aliance varovná hlášení, která byla zaslána Rusům. Celkem ruským letcům poslali 21 varování v průběhu pěti minut.

 

Činitel NATO podle AP řekl, že Ankara důrazně Moskvu při dvoustranných kontaktech upozorňovala, jak vážně berou situaci po předchozích ruských narušeních tureckého vzdušného prostoru z minulého měsíce. Podle Turecka "Rusové zcela jasně nerespektovali pravidla hry a suverénní vzdušný prostor"

 

turci občas posielali cez hranice, aj pozemné jednotky do severného iraku, tak aj do sýrie, ako "protiteroristické operácie" (protikurdské..)

mali by s tým začať opatrnejšie, a nejaké tie vrecia na mŕtvoly si zaobstarať

"prekračovanie hraníc, iných štátov, je no no" sami turci to predsa potvrdili

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V tomto propade na seba narazili dvaja psychopati. Putin a ten turecky autokrat si nemaju co vycitat. Co sa tyka rusov, tak nieco podobne robia uz dlhsiu dobu. Teraz s nimi maju problem Fini..predtym Svedi....Canada....GB.....a to ani sa nepristavujem na Ukrajine. Akurat doteraz mali "smolu" alebo stastie, ze v dotknutych statoch nie je na trone nejake podobne nieco militaneho ako v Turecku a Rusku. Turkov ale mozno aj "nasralo", ze rusi znicili x cisterien, co sa poberalo do Turecka zo strany ISIL.. Obchod kvitne aj za cenu podpory kalifatu. V tom konflikte sa ani diva svina nevyzna, tak ich tam treba nechat nech sa pobiju medzi sebou. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

axel tie "laserové zbrane" to bolo fakt vtipné, ale "ostrí" konflikt tam fakt bol.

v roku 1969 na rieke ussuri. ak neveríš pozri sa sem:čína - wikipédia

nahodou som natrafil na knihu, ktora o tom pojednava, tak som pozrel, ci tu nieco o tom mame...

 

Tajná zbraň na Ussuri

Záhady sovětsko-čínského konfliktu z března 1969

Milan Syruček · Vydavateľstvo: Epocha, 2010

 

 

Co se vlastně odehrálo na ostrově Damanskij uprostřed řeky Ussuri? Proč se tento kousek země o rozloze menší než čtvereční kilometr stal předmětem lítých bojů, které hrozily přerůst ve velkou válku dvou jaderných mocností? Je pravdou, že sovětští vojáci použili proti čínským tajnou zbraň, která doslova vypařila – podle některých odhadů – až na 6000 čínských bojovníků i s jejich technikou, děly, minomety a skladišti zbraní? A proč se vůbec sváděly bitvy o tak malý kousek země, když sovětsko-čínské hranice měřily tehdy téměř 6400 kilometrů a Číňané uplatňovali nárok na více než milion čtverečních kilometrů sovětského Dálného Východu?

V novém svazku znovuobnovené Edice Magnetka autor nejen rekonstruuje tehdejší události, ale na základě dokumentů odtajněných v souvislosti se 40. výročím tohoto konfliktu podrobně popisuje, o jakou zbraň se jednalo. V té době byla skutečně tajná a poprvé byla použita právě na řece Ussuri.

 

http://www.martinus.sk/?uItem=82508

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov