Skočiť na obsah

Ľudia, ktorí si zaslúžia, aby sa o nich písalo - Slováci


arwiel

Odporúčané príspevky

poznáte takých ľudí? môžu to byť osobnosti, speváci, herci, politici. ale aj priateľia, známi či rodina. ak naozaj niekto stojí za to, napíšte, kto to je, kým je, ako žije a čím si vás získal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobre, možno sa nikomu písať nechce. ja napíšem čo-to o mojom tatkovi

 

môj tatko má 45 rokov, volá sa Laco, kamaráti ho volali "fúrik", rýmovalo sa to s priezviskom. môj tatko je robotník, pracuje v NCHZ a nikdy som sa za to nehanbila narozdiel od môjho brata. tatko je super chlap. zobral si moju matku aj keď vedel, že nemôže mať deti /nepýtajte sa ma akým zázrakom som na svete/ tatko bol svojho času fešák, teraz má bruško ako taký správny tato, fúzy, bradu. aj napriek tomu je to športovec, často behá na bicykli, aj do práce. a zbožňuje turistiku. to som chytila od neho. nechodím s ním často,a le ak idem, tak idem rada. tatko je taký šoumen. rád tancuje. tatko je vlastne jediný chlap, s ktorým som tancovala na stužkovej. áno, tatko nie je bezchybný, ktorý chlap je, že? občas si vypije a potom je doma veľká hádka. ale nikdy nerobí nič zlé. keď si vypije, volá ma "dcérenka" a poučuje ma ako si vybrať chlapa. tatko je fajn, je takým mojím spojencom, takou spriaznenou dušou, ale len tichou. v našej rodine sa veľmi nekomunikuje a tatko je snáď jediný, komu to neprekáža. je taký uzavretý melancholik. my dvaja si veľmi rozumieme i keď sme si to nikdy nepovedali ani nijako nedali najavo.

 

píšem o svojom tatkovi, pretože som sa prednedávnom nad ním veľmi zamyslela, zamyslela som sa nad tým, čo všetko pre mňa znamená. prinútila na k tomu jedna nešťastná správa, keď spolužiačke umrel ocino.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toz aj moj otec je vzor. Spravny chlap, ktory ma v hlave, ale navyse ma sikovne ruky, vie spravit skoro vsetko. Len keby nasiel obcas aj slova chvaly, nielen vsetko kritizoval. Ale inak spravny chlap.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja zase nepoznam otca arwiel. ale urcite radsej by som citala o "normalych" ludoch ako o tych opiciakoch a kozach, ktorym uz ani zastruhany vlas do prdele nevojde, lebo su uz tak doleziti.

a to som dosla domov a prve co som zbadala na stole plus jeden den, ci ako sa to vola. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neznášam bulvár... práve preto sa mi páčia tie terajšie relácie ako Reflex, Črepiny plus a podobne, kde sa síce venujú aj osobnostiam a smotánke, ale spomenú i ľudí spomedzi nás. Samozrejme, hovoria o zaujímavých ľuďoch, o tých, ktorých postihlo nešťastie alebo sú niečím výnimoční.

 

každý pozná zaujímavých ľudí, tých, ktorí sú len pre mňa výnimoční. o nich má byť táto téma.

priateľ, čo pre mňa veľa znamená, ktorý mi pomohol, ktorý niečo dokáže. rodinný príslušník, ktorý mi pozitívne alebo negatívne zasahuje do života.

 

vlastne som túto tému mienila ako také tie Črepiny či Extra alebo Reflex, kde môžte napísať o ľuďoch, ktorí by podľa vás v takýchto reláciach mali byť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zopár ľudí ma napadá, práve nikto nejako výnimočne nevytŕča z radu - až na jednu spolužiačku zo základky

neboli sme ani priveľké kamarátky, bývala o ulici ďalej, bola malá, snaživá a vlastne moc zlatá ... mala som v jednej triede zlomenú ruku, dlho som ju nosila v sadre, bolo to cez zimu a ona mi bez reptania sama pomáhala s taškou, vtedy práve neboli v móde tie na chrbát, tak mi ju mnohokrát aj niesla ... potom nás zanedlho porozdeľovali do tried ináč, oni sa presťahovali, lebo tú časť štvrte asanovali a trochu som ju stratila ... ale jednu vec som vedela : keby som mala dcéru, volala by sa po nej ...

pred pár rokmi som v rodnom meste vybavovala niečo na notárstve a pri aute ma zastavila jedna žena ... nepoznala som ju - bolo to strašne moc rokov a naposledy som ju videla vlastne ako dieťa - ale je fajn, že som ju videla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Je veľmi veľa ľudí, ktorí si zaslúžia, aby sa o nich písalo. Len tak mi hneď napadli dve mená, dve osoby ... vôbec spolu nesúvisia, ich život nie je, či nebol opradený škandálmi, a tak si pri nich bulvár neprišiel na svoje.

 

Prvým je Prof. Jaroslav Siman, ktorého meno sa stalo u nás známe po úspešnom oddelení siamských dvojčat.

 

Jaroslav Siman, ktorý v roku 2000 úspešne oddelil siamské dvojčatá. Pred niekoľkými rokmi Slovensko s napätím sledovalo osud dvoch dievčatiek z Krásnohorskej Dlhej Lúky Lucky a Andrejky Tóthových. Najviac sa z ich príchodu z nemocnice tešila ich päťročná sestrička Melita. Deti sa vždy tešia, keď pribudne domov nový súrodenec. Keď prídu naraz dve sestry, je radosť ešte väčšia. Mama Lucky a Andrejky mala však ešte jeden dôvod byť šťastná. Dcérky sa narodili ako siamské dvojčatá zrastené v panvovej oblasti a bol to profesor Jaroslav Siman, kto ich operoval. Vďaka nemu si pani Tóthová priviezla domov dve dievčatká.

 

Zdroj:

A druhý, o ktorom si myslím, že je hodný toho, aby si ho ľudia viac všimli, že by si zaslúžil, aby sa o ňom na písalo, je Emo Čonka ...

Že ešte nič nedokázal ?! Ale áno, myslím, že dokázal už toho dosť ... vezmime si, koľko rómskych žiakov končí základnú školu skôr, ako vychodí deviatu triedu a Emo nielenže skončil ZŠ, on už aj zmaturoval, podal si prihlášku na vysokú školu, bol v New Yorku a nestratil sa tam ... klobúk dolu pred týmto chlapcom.

Emo býva s rodičmi a dvomi sestrami v jednej izbe v rómskej osade na východe Slovenska, blízko Stropkova. Napriek skromným podmienkam a okoliu, v ktorom vyrastá, ma veľký záujem o štúdium a vzdelávanie. Bavia ho jazyky, učí sa francúzštinu, v škole sa venuje angličtine a nemčine. Jeho snom je vyštudovať na vysokej škole prekladateľstvo a tlmočníctvo alebo psychológiu. Chce sa vzdelávať a niečo v živote dosiahnuť.

 

Zdroj:

Nie je škoda, že táto téma dlhú dobu "zapadala prachom" ?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Ľudia, ktorí si zaslúžia, aby sa o nich písalo

 

Sú to ľudia, ktorými sa radi obklopujeme, tí, ktorých máme radi, vážime si ich, sú to ľudia so srdcom na správnom mieste, ktorí si vážia pravé hodnoty v živote, ktorým nie je cudzia skutočná láska.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že sme tak vo všeobecnosti národ, ktorý nepíše a nevie dosť o ľuďoch, ktorí niečo skutočne dokážu, prinesú meno pre túto krajinu, že čosi prezentujú ... nech je to ktokoľvek. je tu dosť a dosť talentovaných premýšľajúcich úspešných ľudí,

nie je to len nešťastníčenie v súťaži ako whipeout, alebo v okukaných talk a kdejakých iných "show", kde sa prezentujú stále tie isté tváre ...

 

v x tv v iných krajinách by bol mládenec okamžite ako hosť, minimálne v niekoľkých programoch ... v poslednom čase nie je prvým mladým človekom, ktorý sa úspešne prezentoval vo svete, nie tak dávno - naposledy to boli štyria mladí gymnazisti so svojou reformnou zubnou kefkou, správa sa objavila, zhasla, a nikto už o nich nevie. vždy tak trochu dúfam, že sa naučíme prezentovať nás aj u nás ...

 

/ ukameňujte ma, ale zasa musím zmieniť maďarské tv, ktoré som sledovala od detstva, a prezentovanie vlastnej krajiny a vlastných dovtedy neznámych talentov zvládali a zvládajú dokonale stále - toto by bolo načase sa naučiť aj u nás /

 

Škvrny vyčistí práčka do tašky

 

Slovenský študent prerazil vo svete s minipráčkou. Vymyslel aj fľašu, v ktorej neostane ani kvapka oleja alebo špeciálne odrážadlo pre deti.

Fľaky na tričkách vyprovokovali študenta dizajnu, aby navrhol prenosnú práčku.

Vynález vo veľkosti dvoch iPhonov nepotrebuje na čistenie škvŕn elektrinu ani prací prášok. „Nečistoty čistí parou a pomocou negatívne nabitých iónov, takže si vystačí aj bez vody,“ vraví 22-ročný študent z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave Adrián Mankovecký.

 

Vôbec netají, že sa inšpiroval vlastným babráctvom. „Stále sa kamsi ponáhľam, jedávam po ceste, a tak nečudo, že sa často pofŕkam.“

K zostrojeniu špeciálnej práčky ho inšpirovali aj mamine zákazníčky v krajčírstve. „Vďaka nim som zistil, že viac ako 50 percent vecí, ktoré perieme v práčke, nie je špinavých. Majú iba nejakú škvrnu. Prenosnou práčkou som riešil aj šetrenie energiou.“

....

Čítajte viac: http://domacnost.sme...l#ixzz1YuN23WEW

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ďalší mladý človek, ktorý by mal byť prezentovaný a vnímaný ako niekto, kto nás skutočne prezentuje, namiesto alebo aspoň vedľa celebrít, ale to je zrejme len sen

mladá študentka gymnázia Petra Lörincziová vyrobila a predstavila nový repelent na čisto prírodnej báze proti komárom :

 

 

Mikrobiológiu a parazitológiu túži na vysokej škole študovať Petra Lörincziová, ktorá je v súčasnosti štvrtáčkou na Gymnáziu V. B. Nedožerského v Prievidzi. Záujem o tieto odbory dokazuje výskumami zameranými na komáre.

Výsledky svojho bádania a nový prípravok proti bodavému hmyzu úspešne predstavila na súťaži vo Fínsku, kde sa prezentovali mladí vedci z celého sveta.

...

Determinácia rodového zastúpenia komárov a možnosti prevencie proti ich premnoženiu. Toto je názov práce Petry Lörincziovej, v ktorej zhrnula svoje výskumy komárov. Prečo práve tento hmyz?

„Pre globálne oteplovanie sa niektoré druhy komárov, ktoré doteraz žili v tropických oblastiach, dostávajú až k nám. To je alarmujúce, pretože môžu priniesť ochorenia, ktoré sa u nás doteraz nevyskytovali,“ vysvetlila gymnazistka, pre ktorú je skúmanie komárov záľubou.

 

Nemá špeciálne laboratória, využíva to, ktoré je v gymnáziu a spolupracuje s Parazitologickým ústavom Slovenskej akadémie vied v Bratislave.

Pri práci využíva bežné pomôcky. Na chytanie komárov jej stačí biela plachta a neónové ÚV svetlo. Pohlavie komárov, pretože len samičky prenášajú rôzne choroby, alebo ich druh skúma v školskom laboratóriu.

„Zistila som, že už aj na hornej Nitre máme komáre, ktoré sú schopné prenášať napríklad maláriu. Našťastie zatiaľ u nás nie je, ale nie je vylúčené, že sa o pár rokov objaví aj na Slovensku,“ myslí si Petra.

Čítajte viac: http://prievidza.sme...l#ixzz1d94Ygjme

 

:klobuk:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

skupina mladých ľudí, stredoškolákov, a náš Tom, ktorí si zaslúžia, aby sa o nich písalo :

 

Mladí slovenskí astronómovia bodovali na 6. ročníku Medzinárodnej olympiády z astronómie a astrofyziky v Brazílii. Z Ria de Janeira sa vrátili s dvoma zlatými a jednou striebornou medailou.

Slovensko zastupovali piati súťažiaci, ktorí získali potrebný počet bodov, aby sa stali úspešnými riešiteľmi.

Peter Kosec z Trenčína a Matúš Kulich z Detvy získali zlatú a Michal Račko z Martina striebornú medailu. Na olympiáde, ktorá sa konala od 4. do 14. augusta, sa zúčastnilo 29 delegácií z 27 krajín, súťažiacich študentov bolo 135.

Vo výprave pod vedením predsedu Výkonného výboru Astronomickej olympiády na Slovensku a vedeckého pracovníka Astronomického ústavu SAV Ladislava Hrica, boli Matúš Kulich z Gymnázia v Detve, Peter Kosec a Filip Ayazi z Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne, Miroslav Gašpárek, študent Súkromného slovensko-anglického gymnázia v Žiline a Michal Račko z Gymnázia J. Lettricha v Martine.

 

Táto pätica si postup zabezpečila umiestnením na prvých priečkach vo finále Astronomickej olympiády na Slovensku, ktorú organizovala už 6. rok Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV v spolupráci s Astronomickým ústavom SAV v Tatranskej Lomnici a v súčasnosti aj s výraznou pomocou Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove.

Za šesť rokov si mladí slovenskí astronómovia priniesli z medzinárodných olympiád päť zlatých, dve strieborné a tri bronzové medaily.

 

http://www.aktuality.sk/clanok/212353/mladi-slovenski-astronomovia-bodovali-v-brazilii/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa "zahráš" trošku na detektíva, hravo na to prídeš. Vo viacerých novinách uvádzajú mená všetkých piatich mladých ľudí, tu na Fóre si v téme "Kto sme ... Čo sme ... Odkiaľ sme ... " nájdeš ako sa náš úspešný a šikovný mladý muž volá a odkiaľ pochádza ... http://forum.freespa...post__p__131115 ... a potom ti už internet vyhodí viac stránok, kde si môžeš o celej pätici, alebo len o niektorých z nich čo to prečítať - napríklad http://www.news.sk/r...-aj-z-brazilie/

Nikto z nás, alebo aspoň väčšina sa tu však svojimi menami a fotkami verejne neprezentuje, tak aj Tom si svoje súkromie chráni.

Tom gratulujem a nech sa ti aj v budúcnosti darí! :bingo: :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

jeden talentovaný "mladý muž", o ktorom píšu už aj české servery, a my by sme sa možno možno mali naučiť jeho meno, možno raz prelieči slovenský futbal, nebolo by zle ... keď ho funkcionári nechajú, nech mu talent rastie :)

Problémom slovenského futbalu je dlhodobo post tvorcu hry. Za pár rokov však možno bude všetko úplne inak, keďže v Žiline nám vyrastá malá futbalová hviezda.

Talent Patrika Jakubíka si už všimli aj české servery, ktoré ho prirovnávajú jeho kúsky k Messimu.

Argentínčana pripomína aj nízkym vzrastom.

Mladý futbalista ohromuje skvelým driblingom, pri ktorom mu protihráči nedokážu zobrať loptu, takisto má skvelý prehľad. Skvelé je, že dokáže strieľať góly aj napriek tomu, že hráva v obrane.

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/...l#ixzz2IGTHcg4u

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

mladý vedec Andrej Herzáň, ktorý bol pre svoj nezvyčajný výskum o deformite atómov na titulke Nature

 

 

Magazín Nature mal na svojej titulnej strane hruškovité jadro atómu rádia. Spoluautorom vedeckej štúdie, ktorá získala túto poctu, bol aj Slovák ANDREJ HERZÁŇ.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Mňa milo prekvapil Poliančan Michal Urban, ktorý sa stal majstrom Veľkej Británie. :) Získal titul britského šampióna

 v kulturistike v kategórii Intermediate nad 90kg.

Michal stále svedomito športoval, keď skončil s aktívnym futbalom, tak prešiel k posilňovaniu. Je to veľmi fajn človek, dobrý kamarát...

My Poliančania sme mu verili a držali palce. Tešíme sa s ním. :) Ďakujeme.

 

Michalove slová : " Za každým úspechom je ťažká práca, ale stojí to za ten pocit, keď človek dosiahne to čo chce, či už v osobnom alebo pracovnom živote. "

http://www.eastlabs.sk/eastlabs-radio/3148/slovenska-legia-v-anglicku-supertazky-sampion-michal-urban

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Karol Petróczi, slovenský huslista, koncertný majster, hudobný pedagóg a zbormajster, ktorý oslávil jubileum 70 rokov. :flowers:

 

Karol Petróczi: Hudba je najdokonalejší prejav ľudského ducha
 

Som veľmi rád, že som ostal v profesii a v prostredí, kde mnou celý život lomcovala hudba, a ktoré je pre mňa povznášajúce aj dnes. Každý deň, aj keď môže byť napohľad rovnaký, je tu nový. Moja profesia mi aj po toľkých rokoch stále ponúka mnoho šťastných chvíľ i pocit zadosťučinenia.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


Ceny mesta a primátora za rok 2013 si odnieslo trinásť laureátov


žiaľ, do skupiny vynimočných osobností, z ktorých viacerých poznám osobne a môžem ich pokladať za priateľov, sa dostal aj človek, s ktorým nemám dobré skúsenosti..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Stretnutie a obhajoba prác najlepších študentov stredných škôl z celého sveta na súťaži Intel ISEF v Los Angeles, na ktorej sa každý rok hľadajú najlepšie a najzaujímavejšie projekty mladých vedcov, so sedemčlennej skupiny mladých slovenských študentov sa traja umiestnili na prvých miestach ...

 

Najlepšie skončila Michaela Brchnelová, ktorá v kategórii Astronómia získala prvé miesto so svojim projektom o urýchľovaní častíc v Tychovom pozostatku po supernove.

Za prvé miesto si odniesla cenu 3-tisíc dolárov, od Koalície pre plazmovú vedu dostala 1 500 dolárov a čaká ju aj výlet do švajčiarskeho CERN-u v hodnote 5-tisíc dolárov.

 

Druhé miesto si zaslúžil spoločný projekt Michala Géciho a Martina Liščinského s názvom Štúdia topenia v dvojrozmernom systéme malých magnetov, za ktorý získali odmenu 1 500 dolárov.

Obaja mladí vedci študujú na Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského v Košiciach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ladislav Chudík  :klobuk:  

  Výnimočný slovenský herec a skvelý človek,   džentlmen, charizmatický , skromný, úctivý.., ktorý včera oslávil deväťdesiat rokov na  svete a sedemdesiat rokov v Slovenskom národnom divadle.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Ladislav_Chud%C3%ADk

 http://aktualne.atlas.sk/obrazom-primar-sova-sfukol-90-sviec-pozrite-sa-kto-prisiel-popriat-maestrovi-chudikovi/showbizz/domace/

 

Želám veľa zdravia a síl do ďalšieho života. :flowers:

post-2385-0-10847900-1401281697.jpg

post-2385-0-99053500-1401281716_thumb.jpg

post-2385-0-72636800-1401281733.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ďalší talentovaní mladí ľudia zo Slovenska, o ktorých by sa patrilo vedieť :

 

Slovenskí stredoškoláci vybojovali na medzinárodnej súťaži mladých fyzikov International Young Physicists'Tournament (IYPT) zlatú medailu. Tím zo Slovenska skončil na druhom mieste, na absolútne víťazstvo mu chýbala iba desatina bodu.

Zlaté medaily však dostali prvé štyri víťazné tímy. Prvé miesto si vybojoval tím zo Singapuru. Za slovenským družstvom ostali aj silné konkurenčné tímy, akými sú Čína, Poľsko, Kórea či Nový Zéland. Súťaž sa konala v anglickom Shrewsbury v dňoch 3. až 10. júla.

 

Príprave stredoškolákov sa počas celého roka venovali študenti Fakulty matematiky, fyziky a informatiky (FMFI) UK. Slovenskú reprezentáciu tvorili stredoškoláci z bratislavských gymnázií: Matej Badin, Jakub Chudík, Mário Lipovský (všetci z Gymnázia Jura Hronca), Natália Ružičková (1. Súkromné gymnázium v Bratislave) a z michalovského Marek Bašista (Gymnázium Pavla Horova).

 
Naposledy sa podarilo Slovensku získať zlato na IYPT v roku 2001. Ide o jednu z najväčších fyzikálnych súťaží, na ktorej sa zúčastňujú tímy z celého sveta. Do medzinárodného kola sa tento rok zapojilo 28 krajín sveta, každá s minimálne piatimi reprezentantmi.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

mladá dáma, ktorá musí byť v tejto vyberanej spoločnosti :) - mladá talentovaná umelkyňa - cukrárka :

 

Mladá nitrianska umelkyňa Andrea Pribilincová sa stala koncom novembra víťazkou svetového pohára Culinary World Cup v Luxemburgu.

Zlatú medailu získala v kategórii cukrárskej artistiky, v ktorej súťažila s medovníkovým dielom Secesia - pamiatka Alfonzovi Muchovi. Deväť kilogramov vážiace medovníkové dielo je inšpirované kolekciou malieb Časti dňa českého secesného maliara Alfonza Muchu.

 

http://www.teraz.sk/regiony/medovnikarka-pribilincova-mucha-uspech/109284-clanok.html

 

post-3-0-17573300-1417863526.jpg

post-3-0-96970100-1417863527.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uznanie si zasluzia urcite vsetci, nielen vitazi STARTUP AWARDS http://startupawards.sk/finalists.html
a ked sme pri tych medovnikoch
 

 

Trenčianska medovnikárka Mária Muráriková opäť bodovala na svetovom gastronomickom fóre.

http://195.46.72.16/free/jsp/search/view/ViewerFoto.jsp?Document=..%2F..%2FFondyF%2F14%2F12%2F20141201_MED03_4RS2272205176.1%40Foto&QueryText=

a profil http://www.uluv.sk/product/murarikova-maria-majsterka-ludovej-umeleckej-vyroby-2613/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spomenula som si na jednu spolužiačku zo strednej. Spočiatku som ju považovala za nafúkanú a myslela som si, že mnou opovrhuje, ale nebolo to tak, ani jedno, ani druhé. Netrvalo dlho a pochopila som, ako som sa mýlila.

Bola to osoba niekedy trocha pojašená, ale úprimná a veľmi optimistická, so zmyslom pre humor. Počas tých 4 rokov som si ju stihla obľúbiť a v duchu som sa jej aspoň 100x ospravedlnila za moju pôvodnú mienku. Prečo o nej hovorím: vydala sa hneď po maturite, ale neviem z akého dôvodu to manželstvo nevydržalo dlho, ona vychovávala svoju dcéru sama a nenariekala nad tým, vzala to tak ako to prišlo. A napodiv si toho istého muža po rokoch zobrala znova, tak má môj obdiv, že mu vedela odpustiť. Ale najviac ju obdivujem preto, lebo založila aj s mužom organizáciu na pomoc závislým, pracuje s takými ľuďmi a snaží sa im pomáhať po všetkých stránkach. Žije a túto bohumilú činnosť robí u susedov v ČR, odkiaľ pochádzajú jej rodičia. O takých ľuďoch by sa malo písať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov