Skočiť na obsah

arwiel

Odporúčané príspevky

slimak, to je veľmi milé :) myslím si, že si správnym starostlivým otcom, deťom sa venuješ vo svojom voľnom čase, tak ako to má byť

čas venovaný deťom je naozaj na nezaplatenie a takých otcov si treba vážiť :flowers:

 

aj u nás na dedine manžel s kamarátom urobili na ihrisku klzisko

každé ráno v skorých hodinách pred prácou utekal na ihrisko, aby ho mohli polievať, večer to isté.. minule tiež som bola už na ľade a toľko radostí, šťastia v očiach detí, to je riadny balzam na dušu :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Ak to vezmeme ako niečo, čo pociťujeme vtedy, keď sa nám niečo podarí, keď zažijeme niečo, čo nás poteší, atd, asi je to vždy niečo iné. Ale pre celkové také to trvalé šťastie dôležité bude to, že sa človek cíti spokojný, aj keď niekedy prichádzajú aj horšie chvíle.

Poznáte určite také tie večne nespokojné typy, ktoré aj keď idú referovať nejaký pozitívny zážitok, nezabudnú dodať niečo ako "ale horšie je to, že..." - alebo "ale škoda, že..." a pod, tak tí asi to šťastie moc nepociťujú a myslia si, že im ho furt dačo kazí.

Mala som jednu spolužiačku, ktorá hovorievala, že človek je tak šťastný, ako si to sám nahovorí. Bola to taká osoba s obrovským zmyslom pre humor, a tiež veľmi empatická a kamarátska, a aj ked sme sa videli naposledy pred pár rokmi, tak vyžarovala z nej spokojnosť. Všetko, čo dosiahla, dosiahla vďaka svojej pracovitosti, šikovnosti, a empatii. Naozaj, empatia zohrala v jej živote veľkú úlohu. Skrátka šťastná žena.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vcera som sedel s kamaratom - sktorym sme pijavali od 13 tich. A sa na tom kresle tak ponatriasal. Povytahoval. Vyzeral uplne zdravy - pred dvoma mesiacmi sme srandovali nad jeho chorobou. Zaseknuty vytah v tedy vyzeral lepsie. Ja som si to vcera neuvedomil - ale ja som neveril,ze sa uzdravy. Vyzeral velmi zle.

 

Teda v juli mam stastie - ze kamarat ide hore.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 1 rokom...

čo je šťastie je omnoho zložitejšia otázka, než sa zdá.

keď máš niečo, čo ťa zahreje, teší, poteší, farby, vône, pohľad, druh, partner, dobrá večera a pokoj a spokojnosť a keď ťa nič nebolí...

 

a je to ešte zložitejšie... šťastie je možné aj cez bolesť, cez chorobu, šťastné sú aj zvieratká keď ich škrabkajú za uškami, krásna náhoda, vydarená skúška, úspech v práci, nečakaný úsmev a milión drobností. šťastie nie je len jedna veľká vec.
šťastie je, keď ma netrafí padajúca tehla, či keď mi konečne začne kvitnúť kvet, ktorý hladkám celé roky a doteraz ma ignoroval...

šťastie je, keď sa niečo nečakane vydarí, keď sa darí deťom, keď sa im aj nám darí v práci, keď sú deti spokojné a šťastné, je to aj naše šťastie... keď zrazu zasvieti slnko, keď konečne prší, keď konečne prestane pršať, keď padajú iskry snehu, ... šťastie je niečo, čo nám pomáha žiť, tak máme tendenciu tie drobné chvíle šťastia zbierať a schovávať do zbierky na menej šťastné chvíle...

 

kdekto sa pokúšal definovať šťastie, ale šťastie nie je len jedna vec, z ktorej práve ide puknúť srdce, lebo sa takmer nezmestí do seba od šťastia..
šťastie je, keď sa blízky cíti dobre, keď sa celý vráti domov zo sveta, keď lekár nepovie jóbovu zvesť...

 

šťastie je prevažne pocit, alebo stav, alebo situácia, ale skutočne nie len jeden a u každého v kdejakej situácii iný.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa mňa aby si človek bol spokojný zo svojim životom, a to nemyslím len materiálovo alebo finančne ale aj to k tomu treba. Ja sám seba považujem za šťastného človeka som zdravý zatial :-)) žijem  harmonicky rodinný život a aj dovoliť si môžeme sem tam niečo sa nesťažujem :-)))

Ja a každý je vo veľkej časti tvorcom svojho života ( šťastia )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa mňa aby si človek bol spokojný zo svojim životom, a to nemyslím len materiálovo alebo finančne ale aj to k tomu treba. Ja sám seba považujem za šťastného človeka som zdravý zatial :-)) žijem  harmonicky rodinný život a aj dovoliť si môžeme sem tam niečo sa nesťažujem :-)))

 

Ja a každý je vo veľkej časti tvorcom svojho života ( šťastia )

spokojnost je spokojnost. stastie je iny level.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

medzi spokojnosťou, šťastím a bezstarostnejším životom a pokojným životom na istej upokojujúcej úrovni asi nebude až taký rozdiel...

zrejme keď je človek zamilovaný, je šťastný, ale je šťastný, aj keď je spokojný a nemá strach o budúcnosť a existenciu svoju či svojej rodiny, akokoľvek. je bezstarostnejší, menej kŕčovitý a spokojnejší... čiže šťastnejší.

 

na peniaze to prepočítali vedci z Indiany, a je to zaujímavá vec:

 

Koľko peňazí potrebujete, aby ste boli šťastní? Vedci našli odpoveď

Vedci prišli na to, že existuje hranica príjmu, po ktorej prekročení sa začne človek cítiť menej šťastný.


Koľko peňazí potrebuje mať človek na to, aby bol šťastný? Na túto otázku sa pokúsil nájsť spolu so svojim tímom odpoveď psychológ Andrew T. b z Purdue University v americkej Indiane.

Pri medzinárodnom prieskume analyzovali 1,7 milióna ľudí zo 164 krajín sveta. A prišli na to, že existujú isté "prahové hodnoty", pri ktorých sa ľudia cítia šťastní.

Z ich prieskumu vyplynulo, že pre ľudí je ideálnym ročným príjmom na to, aby sa cítili spokojne (teda celkovo životne uspokojení), suma 95-tisíc amerických dolárov, v prepočte 77-tisíc eur. Mesačne by takýto človek musel teda zarábať približne 6 400 eur.

 

"Pre emočnú pohodu, teda každodenné šťastie by ľuďom stačil ročný príjem od 60 do 75-tisíc dolárov," hovorí b pre web Science Alert. V prepočte ide o príjem od 48,6 do 60,8-tisíca eur.

Samozrejme, ide o priemerné hodnoty. Výsledky prieskumu sa líšili v závislosti od kontinentu. Najvyšší príjem pre šťastie potrebujú ľudia z Austrálie, nasleduje Severná Amerika.

Ľudia zo západu Európy by na zabezpečenie pocitu šťastia potrebovali ročne zarobiť 100-tisíc dolárov. Východ Európy, kam patrí aj Slovensko, je výrazne skromnejší.Šťastní by sa tu ľudia cítili pri príjme 45-tisíc dolárov ročne, teda približne 36,5-tisíca eur. Na takýto príjem by mesačne musel človek zarobiť okolo troch tisíc eur.

Rozdiely výskumníci spozorovali aj v tom, či na otázku ohľadom príjmu odpovedali muži, ženy či ľudia s vyšším, stredným a nižším vzdelaním.

 

Okrem toho vedci prišli aj na to, že existuje hranica príjmu, po ktorej prekročení začne pocit šťastia klesať.

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslim, ze stastie nie je nejaky globalny fenomen a uz vobec sa neda ziadnym sposobom stastie zhodnotit vyskou finannci. Kazdy jednotlivec je stastny inym sposobom a taktiez je statsny iba z pricin jemu znamych...taze stastie je osobny pocit jednotlivca.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Matúš 10:34-39 SSV

Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem. Nie pokoj som priniesol, ale meč. Prišiel som postaviť syna proti jeho otcovi, dcéru proti matke, nevestu proti svokre. A vlastní domáci budú človeku nepriateľmi. Kto miluje otca alebo matku viac ako mňa, nie je ma hoden. A kto miluje syna alebo dcéru viac ako mňa, nie je ma hoden. Kto neberie svoj kríž a nenasleduje ma, nie je ma hoden. Kto nájde svoj život, stratí ho, a kto stratí svoj život pre mňa, nájde ho.

Neber to ako iróniu, tieto slová treba chápať v kontexte tej doby. Keď som sa modlil, vždy som prosil o pokoj v duši. Neviem, či som bol vypočutý, zrejme áno. Pokoja sa mi teraz dostalo, ale zakotvil som v "stojatej vode". Každý vraj dostane iba taký kríž, ktorý unesie. A z toho pokoja, ktorého sa mi teraz dostalo usudzujem, že ja by som nič viac ani neuniesol. Lenže vidina absolútneho pokoja je smrť, bez možnosti vzkriesenia. Táto alternatíva je rovnako príťažlivá, ako vidina večného života. A možno ešte viac! 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov