Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

LOL, ty spochybňuješ viac ako len prerozdelenie zrážok, o tom sa tu bavíš s tonom nie somnou. Je práve úplne jedno, čo ty bľaboceš...Tvoj genius Klimčik ma základné nevedomosti o klimatologii, dokonca pri debate ani nemal dobre zratane topenie ľadovcov a tak isto mlel sprostosti o Milankovičovom cykle. Práve ty máš system autorít a nie faktov. Ty fakty nevieš, nepoznáš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Robobol preco tu ty teda do toho stekas nezmysly mimo temu, ked sa dvaja dospeli ludia bavia o rozdeleni zrazok ?

To ty si tvrdil, ze skeptici neovladaju matematiku, spominas si este?

pred 19 hodinami, robopol napísal:

Podľa štatistiky je trend v raste teploty, normálne košer určený, teda neviem o čom hovoríš, možno je to práve naopak, že konšpiratori moc tu matematiku nevedia používať.

Freeman Dyson, Ctirad Klimcik, Lubos Motl - myslis, ze moc tu matematiku nevedia používať ?

Ja sam som vam tu robil doucovanie, pretoze ste nechapali ani uplne zakladne pojmy ako trend (ten vedecky, nie ekonomicky) a chyba jeho urcenia.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty ### ### , ty sa pozri na svoje stekanie, čo si tu ty povypisoval, koho si ty tu učil? sa ti sniva že?


edit.
páni, prosím... krotíme sa trochu... ďakujem pekne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 17. 5. 2021 at 23:24, robopol napísal:

ten dokument je krásna ukážka zavádzania

ten dokument je hlavne konšpirácia ako vyšitá, akých je na YT a kdekade milión a jeden... určite nájdeš aj od britských a všelijakých iných vedcov... je ich tam mraky :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aby sme tu nečítali len klimatického experta truhlíka anonyma smiley s jeho expertmi  ala Klimčik a Motla (komické duo), tak niečo z dielne simulácie klímy.

https://insideclimatenews.org/news/06122019/climate-models-supercomputer-world-research-program-agu-100-anniversary-cheyenne-wyoming/

game

väčšina ľudí sa však nechá manipulovať a už to pripomína tragédiu v mnohých oblastiach, internet generuje neuveriteľne množstvo plebsu

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze k zrazkam stale nic?

Garbage in - garbage out. Ked zadas to pocitaca blbosti, vysledkom budu stale blbosti bez ohladu na to, aky vykonny superpocitac pouzijes. Take mrhanie, dalo by sa na tom ratat tolko uzitocnych veci...

Ale vidiet, ze alarmistom strasenie ludi vynasa slusne peniaze, ked si toto mozu dovolit. Zatial co ropnymi magnatmi plateni skeptici ako Anthony Watts  nemaju ani na prevadzku svojho webu - https://wattsupwiththat.com/2020/07/15/wuwt-is-being-deplatformed-service-interuptions-the-next-few-days/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Opýtaj sa ty truhlik na zrážky svojích expertov, kvakať do prázdna vieš, predpovedať nevieš absolútne nič, ešte si na to hrdý ty buran, však nechápeš, že predpovedať sa nedá budúcnosť presne, ani keby si mal dokonalý model aj vstupne dáta. Ty si schopný tak akurát preložiť priamku dátami, ešte to za teba urobí program.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže ty si retardovaný? kto je tu povinný baviť sa s tebou o čom si ty zmyslíš?najskôr sa nauč čítať, aby si vlastne vedel s kým o čom píšeš. To by bolo vhodne, aby sa tu neustal nezhadzoval.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Konspiracne videa su nepochybne problem. Ich dosah neviem dobre posudit, pretoze mne uz po prvej sekunde bolo jasne, ze je to asi bude riadna capina.

Nemensim problemom su aj potencialne capiny hlasane z oficialnych vedeckych miest, napriklad ta o 50-nasobnom (!!!) naraste kozmickeho odpadu v dosledku klimatickych zmien do roku 2100, ktore sa samozrejme deju len iba zasadne v dosledku zleho, zleho, zleho CO2.

Citát

"Tieto čísla nás prekvapili," povedal odborník na vesmírny odpad zo Southamptonskej univerzity v Británií a spoluautor predmetnej štúdie Hugh Lewis.

https://zastavmekorupciu.sk/kauzy/plosne-testovanie-atomova-zbran-alebo-biznis-za-stamiliony-bez-riadnej-kontroly/

Drahy Hugh, pokial ta prekvapia cisla, je to signal, ze si vo vypoctoch treba hladat chybu - a nie prezentovat tie prekvapive cisla ako neodvratnu buducnost.

Nabuduce bude snad aj ta o cervenej ciapocke, ta je tiez pekna....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja sa už takýmto informáciám vyhýbam. Videl som dosť dokumentov, ako túto planétu devastujeme. Na akú cieľovú skupinu sú takéto dokumenty smerované? Tí, ktorí majú najväčší podiel na devastácii, takéto dokumenty aj tak nesledujú. Sú to ľudia na sociálnej úrovni, pre ktorých je jedinou prioritou, ako prežiť,  alebo ľudia, na vrchole materiálneho blahobytu, pre ktorých je jedinou motiváciou zisk. A potom je tu skupina "normálnych" ľudí, ktorým majú takéto dokumenty navodiť pocit viny?

Nič sa s tým už nedá spraviť. Keď som svedkom takejto devastácie, sám pre seba si hovorím, že za tých pár rokov, ktoré tu ešte budem, nenarastie strom, ani do mojej výšky. Nemá zmysel si tým ničiť posledných pár rokov života. 

Ja chápem autorov takýchto dokumentov. Apelujú na verejnú mienku, ktorá by mala vytvoriť tlak na politikov a tí zas na legislatívu. Lenže to funguje tak v civilizovaných krajinách a navyše pokrytecky. Práve civilizované krajiny sa v najväčšej miere podieľajú na devastácii planéty, ale nepriamo. Devastáciu podporujú nákupom nelegálne vyťaženého dreva, poľnohospodárskych produktov, vypestovaných na vyťažených plochách, spotrebou surovín, ropy...

To, ako devastujeme životné prostredie navodzuje pocit, ako keby sme my ľudia, neboli živočíšnym druhom, ale "mimozemšťana". Sme však živočíšnym druhom a nemôžeme sa preto správať inak, ako nás vytvorila evolúcia. To ničenie máme zakódované v génoch.

           

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cielom je poukazat na suvislosti, v akom sme stave, aké su riešenia. Darmo sa budú všetci oháňať , že ich to nezaujíma, resp. nedá sa s tým nič spraviť, to je skoro to isté. Dotkne sa to každého a každý sa bude musieť prispôsobiť.

vyhubenie však nemáme v génoch. problém je už tu, nie v budúcnosti a tak sa odkladať už nič nedá. V génoch máme akurát to, že vieme čeliť problémom ,až keď na ľudí doľahnú, teda až vtedy keď je ich nutné riešiť, často je ale riešenie eliminácia populácie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, robopol napísal:

 Dotkne sa to každého a každý sa bude musieť prispôsobiť.

To vieš ty, ale miliardy ľudí na to kašlú. Vysvetli to človeku, ktorý má 12 detí a potrebuje pôdu, aby ich uživil. Vysvetli to akcionárom, ktorí investujú do technológií, ktoré ničia životné prostredie. Vysvetli to politikom, že nákupom sóje z Brazílie, sa aj EU významne podieľa, na odlesňovaní pralesov. Vysvetli, prečo v EU dostávajú finančné granty a dotácie tí, ktorí namiesto krmiva pre dobytok, (namiesto dovážanej sóje z Brazílie, prepravovanej cez celý oceán), pestujú radšej repku, pre výrobu etanolu. Prečo dovážame produkty z Číny, ktorá sama na ekológiu kašle a investuje v rozvojovom svete, kde sa nedodružujú ekologické kritériá a o tamojšom vykorisťovaní a dôstojnosti pracovných podmienok radšej pomlčím... To sa volá biznis. Môžeme spaľovať aj u nás vypestovanú kukuricu, ak to bude dotované. Načo by sme ňou kŕmili dobytok, keď lacno nakúpime sóju? Inak takéto "hovadiny" majú na svedomí práve tí "zelení záchrancovia planéty".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja to samozrejme nevidím ružovo, dospeli sme do stavu vďaka obrovskej populačnej explózii nie k jednému, dvom problémom, ale ku mnoho problémom. Navyše sú previazané, ja dosť pochybujem, že to zvládneme. Ani technologická úroveň to nedokáže vyriešiť, pretože planétu riešia politici, populisti, konšpirátori, armáda. Veda má posledné slovo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedávno som videl dokument, že človek je pravdepodobne jednou z príčin vyhynutia megafauny, na sklonku ľadovej doby. Samozrejme hlavným dôvodom bola zmena klímy. V tom čase sa odhaduje populácia človeka v Európe, rádovo v stovkách tisíc jedincov.

Pri dnešnom počte obyvateľov a technologických možnostiach, sa dnes voči prírode správame vlastne "celkom ohľaduplne". Naše gény sú totiž nastavené na "využi čo môžeš a rozmnožuj sa". Pri dnešných technologických možnostiach, sme potenciálne schopní ničiť omnoho efektívnejšie. Našťastie v civilizovaných krajinách, sa priority života pomaly menia. No sú tu ešte miliardy ľudí, ktorí sa stále správajú atavisticky. Oni populáciu v civilizovaných krajinách, ktorá nevidí zmysel života iba v reprodukcii, považujú zdegenerovanú. V podstate sa dnes vyspelá civilizácia evolučne sama vzdáva priestoru pre reprodukciu, takže je celkom prirodzené, že tento habitát obsadí v budúcnosti niekto vitálnejší.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Nazorna ukazka vypadku logickeho myslenia:

Citát

Ak sa vám bude cez víkend zdať, že je zrazu až príliš horúco – to je tá klimatická kríza.

https://dennikn.sk/2436090/vikend-bude-superhoruci-prichadza-prilis-rychlo-dajte-si-na-seba-pozor-varuju-klimatologovia/

Citát

Ani skúsený meteorológ už nevie odhadnúť, čo sa udeje počas nasledujúcich dvoch dní. Môžeme za to my všetci a klimatická kríza, ku ktorej každý jeden z nás prispel.

Onen "skúsený meteorológ" je klimatolog. Horucavy sme uz zazili nespocetne krat aj pred strasenim klimatickou krizou. Rovnako priebeh letnych burok sa nikdy nedal predpovedat na dva dni dopredu.

Klamat, strasit, klamat, strasit...

Este som zazrel nieco tusim od Cafe Evropa, ako nas recyklacia plastovych obaloch na flasky zachrani pred klimatickou krizou. Pritom na vsetky plastove obaly dokopy, teda nielen flasky, sa pouzivaju iba 4% fosilnych paliv, a to sa zdaleka vsetky nespalia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, smiley napísal:

Nazorna ukazka vypadku logickeho myslenia:

 

No ja mám skôr pocit, že dnes je omnoho ľahšie dlhodobo predpovedať počasie, ako v minulosti. Ak predpovedám, že leto bude extrémne horúce a suché, takmer z istotou sa moja predpoveď naplní. Na to človek nepotrebuje byť meteorológ, alebo klimatológ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A tuto jar by si predpovedal ako? Extremne horucu, alebo suchu? Ani z letami to nevychadza tak ako tvrdis, akurat ked je chladno a s vela zrazkami, tak to zase dogmaticky iterpretuje, ze za to moze globalne oteplovanie.

Pred 20 rokmi nam klimaticky experti tvrdili, ze kvoli globalnemu oteplovaniu budu sucasne zimy bez snehu. Ked to nevyslo, tak teraz tvrdia, ze je vela snehu kvoli globalnemu oteplovaniu. Je to ucebnicovy priklad nefalzifikovatelnej hypotezy, ktoru podporuju akekolvek pozorovania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, že globálne teplota na planéte rastie je fakt, ktorý nezávisí od názoru vedcov, alebo skeptikov. A rast globálnej teploty koreluje s dobou, keď antropogény vplyv nadobúda už charakter prírodných faktorov, ovplyvňujúcich aj klímu. Do akej miery, to je otázka. Fyzikálne procesy sú zložitejšie, ako klimatické modely, ale základné fyzikálne zákony poznáme.  

Celá táto agenda sa ale točí práve o tejto miere, teda antropogénnom faktore. Obmedzenie spotreby a produkcie CO2, má totiž hospodársky a politický dosah. 

"Zelení" sa síce opierajú o vedecké prognózy, ktoré sú v mnohom opodstatnené, ale  ich návrhy sú kontraproduktívne. Napríklad pestovať plodiny pre energetiku, namiesto potravín, bol totálny nezmysel. EU dotuje pestovanie repky na výrobu etanolu a krmivo pre dobytok prevážame loďami cez celý oceán z Brazílie, kde sa pestuje sója, na vyklčovaných plochách pralesov. Podobne to bolo s palmovým olejom.

Spaľovaním drevoštiepky vyrábame "zelenú energiu". Sami však dostatok dreva na to nemáme. Nakupujeme a spaľujeme drevo zo sibírskych lesov, kde  o legálnosti ťažby radšej nič nechceme vedieť.

Ťažba uhlia v EU za 20 rokov klesla, no dovoz vzrástol a teraz predstavuje  2/3 spotreby. Naopak, ťažba uhlia v Ázii a hlavne v Číne, za posledných 20 rokov vzrástla o 75%. No niet sa čomu čudovať. Ťažký priemysel, výroba ocele, spracovanie surovín sa presunulo z EU a USA práve tam. Tým, že odtiaľ dovážame výrobky, sme iba vlastnú ekologickú stopu preniesli tam. A to aj vďaka emisným povolenkám, ktoré takúto produkciu doma znevýhodňujú. To "zeleným" záchrancom planéty zrejme nevadí. Ázia, Čína už nie je súčasťou tejto planéty?

Rovnako som od nich nikdy nepočul apely, na obmedzenie rastu populácie. Nie len v záujme udržateľného rozvoja, ale aj ako habitat pre živočíšne druhy, ktoré urbanizáciou a rozširovaním poľnohospodárskych plôch, strácajú biotopy na prežitie. Alebo táto planéta patrí iba nášmu druhu? Hlupáci tomu veria. 

Zatiaľ čo za posledných 50 rokov vzrástol počet obyvateľov Európy o 15% v Afrike narástol o 250%. Máme tu nové náboženstvo, ktoré predáva odpustky, v podobe emisných povoleniek, ale pred skutočnými hriechmi si radšej zatvárame oči.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Klímu aj počasie vieme predpovedať lepšie vďaka výpočtovému výkonu superpočítačov a zložitejšiemu modelu. No a teploty samozrejme vzrástli a je to možné si všimnúť aj u nás kde priemerná teplota, ale aj extrémy (vyššie teploty) v lete sú dôsledkom globálneho oteplenia a nie náhody. Za čias socializmu boli 30 rekordne teploty.

Takže ak pomýlený smiley vyhlási niečo za nepotvrdené, tak práve toto je potvrdené, tomu sa niet čo čudovať, pretože prekrúcanie je jemu vlastné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 19. 6. 2021 at 22:19, smiley napísal:

A tuto jar by si predpovedal ako? Extremne horucu, alebo suchu? Ani z letami to nevychadza tak ako tvrdis, akurat ked je chladno a s vela zrazkami, tak to zase dogmaticky iterpretuje, ze za to moze globalne oteplovanie.

Skeptici sa odvolávajú napríklad na to, že okolo roku 1000 n.l. bola teplota o 0,6 stupňa vyššia, ako na začiatku letopočtu, Grónsko bolo vraj zelené. Naopak, okolo roku 1600 bola "Malá doba ľadová". To je síce pravda, ale zabúdajú na to, že takáto teplotná anomália nepanovala v globálnom merítku na celej planéte.

Aj dnes sú miesta na planéte, kde dochádza k ochladeniu. Rovnako oteplenie nie je rovnomerné. V globálnom merítku je 0,75 stupňa. Severná pologuľa sa však otepľuje rýchlejšie. Na Slovensku je to už teraz 2 stupne a sibírskych oblastiach dokonca 4 stupne. 

V globálnom merítku teplota na planéte rastie. A skeptici nemajú žiadny rozumný argument, ako to vedecky interpretovať. Tak im nezostáva iné, ako tvrdiť, že ani klimatológovia nemajú žiadny vedecký argument.

Môžme o tom vášnivo diskutovať, ale teplota rastie, nezávisle od výsledku našich diskusií. Osobne sa tiež pokladám za skeptika, ale nie v odmietaní antropogénneho vplyvu, ale v tom, či sme schopní tomu zabrániť. Myslím že nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len pre opakovanie :

1.  Teplota rastie

2 CO2 rastie -  produkujeme CO2, ktore ma vyznamny podiel na tomto raste

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nemame ine vierohodne vysvetlenie rastu teploty ako sklennikovy efekt.    A pokial sa toto nezmeni, tak skeptici nemaju ako zmenit nas pohlad.   Vsetko sa da spochybnovat ale to je vsetko o detailoch, nie o podstate.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 19. 6. 2021 at 19:35, Tono napísal:

Ak predpovedám, že leto bude extrémne horúce a suché, takmer z istotou sa moja predpoveď naplní.

To zalezi od toho, ako si "extremne horuce" a "extremne suche" exaktne zadefinujes, vsak. Kazdopadne napriklad polnohospadarske vynosy na extremne neklesli. Je dobre odlisovat extremy pocasia a narast teploty, pretoze z globalneho oteplovania nevyplyva globalny narast sucha.

pred 3 hodinami, Tono napísal:

Skeptici sa odvolávajú napríklad na to, že okolo roku 1000 n.l. bola teplota o 0,6 stupňa vyššia, ako na začiatku letopočtu, Grónsko bolo vraj zelené. Naopak, okolo roku 1600 bola "Malá doba ľadová". To je síce pravda, ale zabúdajú na to, že takáto teplotná anomália nepanovala v globálnom merítku na celej planéte.

Nikdo presne nevie, aka globalna teplota panovala okolo roku 1600 v globalnom meritku na celej planete. Pomerne spolahlivo ale vieme, ze v Europe uz boli teploty o niekolo stupnov Celzia vyssie a tieto obdobia oznacujeme ako klimaticke optima. Teplota na druhom konci sveta bola mozno odlisna, ale mala napr. na sucha v Europe minimalny vplyv.

Ked chces globalnu skalu, tam zas zo satelitnych pozorovani vieme, ze planeta je pootepleni viacej zazelenana, ako bola predtym.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Tono napísal:

Skeptici sa odvolávajú napríklad na to, že okolo roku 1000 n.l. bola teplota o 0,6 stupňa vyššia, ako na začiatku letopočtu, Grónsko bolo vraj zelené. Naopak, okolo roku 1600 bola "Malá doba ľadová". To je síce pravda, ale zabúdajú na to, že takáto teplotná anomália nepanovala v globálnom merítku na celej planéte.

 

Ako mohlo byt Grónsko zelene, keď teraz došlo k vyššiemu otepleniu ako si tu postol údaj a Grónsko zelené nie je?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov