Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Alamo

akože chvastaním sa ze niečo vieš lepšie je u teba argument? ty si taky sprostý, že ani nechápeš, že sa neporovnávame navzájom, ale som ti písal otázku, či vieš lepšie ako vedci ako to je ohľadne klimatickej zmeny?

PS: takého truhlíka porazí vedomosťami a logikou aj nadanejšie decko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol

Ktorí "vedci"?

Keď sa povie "vedci tvrdia", to povieš trt makový.

Treba povedať Isac Newton tvrdí, alebo Albert Einstein tvrdí, alebo Stephen Hawking tvrdí..

Menuj nejakú "autoritu", a čo tá tvoja "autorita" tvrdí, keď sa v tom už tak vyznáš.

 

Alebo chceš povedať "robopol" tvrdí?

:D

Tak kde si to uverejnil, v ktorej publikácií? Kto ti to "peer review" recenzoval?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj ten najzarytejší optimista chápe, že extrapolovať súčasný rast populácie nemožno do nekonečna. A tak iba dúfame, že súčasný exponenciálny rast populácie sa onedlho zastaví. Predkladá sa, že sa to dosiahne osvetou, vzdelaním a zvyšovaním životnej úrovne. 

 

Extrapolacia exponencialov byva spravidla chybna metoda prognozy, takze to naozaj nejde robit donekonecna.

 

Mnozenie je prirodzena reakcia zivocichov v stave ohrozenia, zo zvysovanim zivotnej urovne teda klesa. Pritom nejde o to, ci sa HDP zvysi vo vyspelych krajinach, ktore uz aj tak vymieraju, ale ako sa zvysi zivotna uroven v tych najchudobnejsich krajinach, kde to ma velmi dobre moznosti aj to velmi slubne napreduje.

 

Na mnozenie sa pritom nemusime pozerat len ako na hrozbu. Vo vyspelych krajinach viacej ludi toho viacej vymysli, co znamena rychlejsi technologicky pokrok, a teda aj rast HDP ako aj efektivnejsie vyuzivanie zdrojov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, minimalne u teba ma prekvapuje ako odolavas faktom. nie raz som tu napisal ze populacna explozia sa zastavila, to co sledujes je dobeh, dnesne deti budu mat deti a tak pocet ludi porastie ale kedze dolezite je to kolko deti ma zena, to je kvocient rastu tak faktom je ze sme tesne nad hranicou udrzania, ziadna exponenciala tam nie je. Ale napriek tomu ze si rozumny, tak fakty ktore odporuju tvojej viere ignorujes. aka je potom sanca zmysluplne debatovar s niekym kto je vyrazne hlupejsi ( vid nemenovany clen) ? skutocne musime zabudnut na racionalitu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Populačná explózia sa dnes obmedzuje na "lokálny problém s globálnym presahom". Zdá sa..

Týka sa v podstate iba najchudobnejších Afrických krajín.

A ako verejne pripomínaný problém dosť "vyšlo z módy".

Pretože väčšina foriem zahraničnej humanitárnej pomoci ho ešte viac zhoršuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Sprostá" príroda?

https://www.lidovky.cz/svet/australske-pozary-podle-odhadu-zabily-pul-miliardy-zvirat-vedci-se-boji-uplne-ztraty-nekterych-druhu.A200106_155111_ln_zahranici_ele

Dravci žháři

Australská zoo zachránila zvířata před požárem. Její ředitel si vzal domů opice i tygra

Ničivé požáry mají dopady na populace i méně „viditelných“ živočišných druhů, jakými jsou plazi, hmyz či drobní hlodavci, kteří se často schovávají pod zem. Z těchto úkrytů se je však snaží vypudit jiní tvorové - dravci.

 

Konkrétně se jedná o sokolovité dravce luňáka hvízdavého, luňáka hnědého a raroha proměnlivého. V Austrálii jsou známí svou taktikou vytváření nových ohňů, proto jim již odpradávna říkali domorodí Aboridžinci „ohniví ptáci“. Až donedávna však vědci pochybovali o tom, že dravci zakládají požáry úmyslně, uvádí server Daily Mail.

Taktika dravců je jednoduchá - přenášejí doutnající stvoly a větvičky z míst požárů na vyprahlé buše, čímž poměrně snadno plameny rozšíří. To ze země vyžene drobné hlodavce či hady a ještěrky, kteří se před plameny snaží utéct. Dravcům se tak díky jejich činnosti na zemi objeví lehko dostupná kořist. Kvůli plamenům zůstává na místě taky bezpočet mršin, které jsou pro dravce rovněž potravou.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

To ako keby si mi poradil, aby som môj plat prirátal k platu môjho "generálneho riaditeľa", následne vydelil dvoma.. A potom zistím že v "priemere" mám veľmi pekný plat a nemám kvôli tomu reptať.

:D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, ale ty tvrdíš, že sa preľudňujeme a tyso ti ukázal, že západná europa ma opačný trend, takže sa to z časti kompenzuje a teda celkový rast populácie sa spomaľuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol

 

V globále máš pravdu, lenže ľudia v subsaharskej afrike nebudú mať inú možnosť prežiť, ako sa vysťahovať. Ich cieľom bude aj EU. Stačilo milión imigrantov a v EU to u mnohých vyvolalo odpor, xenofóbne vášne a politické spory. Ak sa dajú do pohybu 10 miliónov, tomu sa už nebude dať čeliť plotmi. Mnohí politici, ktorí sa vnútorne nestotožňujú s kvótami, radšej hovoria o rozvojovej pomoci. V Afrike sa nachádza jedna tretina nerastného bohatstva Zeme, produkuje až 89 percent svetového zlata. Lenže to sa netýka subsaharskej afriky. Tá môže ponúknuť iba lacnú pracovnú silu v zahraničí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved ja súhlasím, aj môj názor je ten, že problémy klímy sa prejavia aj na utečencoch, čo je zle lebo to povedie k eskalácii konfliktov. Lenže ty si tvrdil, že problém ľudstva je preľudnenie. Skutočný problém je však povaha ľudí, nie že by niečo nešlo, ale je priveľa idiotov na planéte, priveľa politiky, priveľa hlúposti a sebeckosti, čo problémy akéhokoľvek charakteru vyhrocujú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

Ja štatistike verím, ale výhradne takej ktorú sfalšujem sám. Ako povedal "klasik". (kto to vlastne povedal?)

 

A keď už sme v tejto téme, treba povedať že 4/5 vedy menom "klimatológia" sú štatistika..

A dosť mizerne odfláknutá (sfalšovaná)..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ku poziarom:

citat:

"Niektoré požiare, ktoré sa na severe (Nového Južného Walesu, pozn.) rozhoreli v novembri, prešli aj dažďovým pralesom. Boli to oblasti ako národný park Kanangra či Modré vrchy, ktoré v celej zaznamenanej histórii požiarov doteraz nehoreli."

Sálajúca horúčava podľa RSF vytvára vlastné systémy počasia vrátane suchých búrok s bleskami a ohnivých tornád.
"V roku 1974 požiare spaľovali predovšetkým vyschnuté pláne a trávnaté porasty. To, čo vidíme teraz, sú lesné požiare," vysvetlil Price pre denník Guardian.
spálili už 8,4 miliónov hektárov (oblasť väčšia ako Česká republika),
podľa oficiálnej štatistiky uhynulo najmenej 480 miliónov zvierat, podľa odborníkov si však požiare vyžiadajú násobne vyššie počty zvieracích obetí,

Takže podľa Alama a iných idiotov to mohli urolit tak, že preventívne vypália kroviny. No to je otázne, či "riadený zásah" sa nedostane mimo kontroly, pretože podmienky sú extrémne. Po druhé  ide o tak rozsiahlu oblasť, že kde začneme vypaľovať? preventívne vypálime celu Austráliu?

Ďalší truhlík sa oháňa tým, že toto nemôžeme pripísať na vrub klimatickej zmene. Pretože nevieme, či je to na štatisticky významnej úrovni, či sa nejedná o fluktuáciu. Pričom je jasné, že oteplenie, väčší odpar vďaka otepleniu planéty prispieva k lepším podmienkam pre vznik a šíreniu požiarov, pretože to je fyzika, to je bežná skúsenosť, no podľa magorov to je inak a chcú dôkazy. nech si ich hľadajú. Ak im totiž človek aj dôkaz nájde, zas vyšplechnú inú hovadinu.


 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som pozeral od vcera par fotiek a sprav, rozhovor s ceskym velvyslancom.  Ludia su tam dost nahnevani na svojho premiera. Uz su asi aj na pokraji sil. Ono tam v lete bezne hori, preto aj bezne robili tie kontrolovane poziare. V minulosti. 

 

Dnes bola sprava len v state juzna australia za 5 dni planuju vystrielat 10 000 tiav. 

 

Leto este len zacalo. Teda aj horiet tam moze este par mesiacov. Ak sa nezmeni pocasie. Ak fuka s centralnej australie vzduch ma teplotu nad 40 stupnou, ak z juhu od mora mali tam chvilku 18 stupnou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No mozno je lepsie sledovat fakty ako emotivne fotky a spravy:

https://pilnik.blog.sme.sk/c/524506/zodpovedne-rozhodovanie-vyzaduje-pokojny-odstup-a-eliminovanie-manipulativnych-technik.html

 

Toto bol skutocne velky poziar v Australii:

At nearly 5 million acres burned, this Jan. 13, 1939 collection of blazes is still considered one of the largest wildfires in the world. ... About three-quarters of the state of Victoria, Australia was affected in some way by the blazes

https://www.thoughtco.com/worlds-worst-wildfires-3555052

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

on je vedec, to asi každý truhlik co píše antiklimatické blogy je vedec. jasne zem je obrovská väčšia ako vesmír a v Australii sú fluktuácie. úplne zbytočný blog aj autor, kým nehorí cely kontinent je to ešte malá mierka :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuž, o čom som to tu celý čas písal? Skutočné mierka - Koala 20 hodín denne prespí. Zvyšné 4 hodiny spotrebuje na žranie, lebo sa tak pomaly pohybuje, že nič iné nestíha. Takýto tvor by inde na zemeguli dávno vyhynul.

 

A je vedec. 64 na kandidatke SaS.

 

 

Co ma na tom blogu malo zaujat?

 

Ta mierka, vcera som cital mozno stary clanok, plocha zhorena bola ako Slovesko teda 49 000km2, a dnes na ceskej stranke je to ako cesko teda dvakrat tolko ,odhadnem 107 000 km2. To nieje malo. Ludia tam ziju po pobrezi . Bata snival ze by v Ceskoslovensku mohlo zit 40 milionov ludi. Teda v australii tam kde je voda ,asi je to prehustene a to nehovoriac o mestach. Sydney, Melbern atd. 4-5 maju nad milion(a tie dve mesta maju cez 5 a4 miliony)? Vcera som si to pozeral big citties of australia. Vsetky na pobrezi. Vnutri maju pust. Tam kde to nehori, tam kde nema co horiet.

 

Smiley,naco si dal ten blog? Naco tu date nejaky blog - debilny - ani tam nedate do citacie dve vety,co vas zaujali, ci snimi suhlasite,alebo o ktorych chcete polemizovat ci to je pravda?

 

--------------

Ja kludne pravdu mat nemusim, ale mohol si mi ukazat aka je ale co si chcel ukazat realita, tu mriezku 15x10? Mam si o tebe mysliet ,ze si..?

 

Daj myslienku z toho blogu - pravdivy fakt a sa ti ospravedlnim aj za ..  .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

píse vedec lekár:

Takže si natiahnime Austráliu na 10-15 centimetrov. Rozdelte si ju na 156 dielikov. A len ten jediný!!! Len jediný dielik zodpovedá tomu, čo horí v Austrálii. Vidíte ho? Nie. Je tak šialene maličký, aby ste ho videli, musíte ho zväčšiť mimo mierky.

RE:je to jedno štvorček. Nie malá bodka pri nom, je ten puk normálny? čo chce zväčšovať?

Jasné lekári, tí najlepšie vedia o klíme. Majú potrebu vysvetľovať ľudom štvorčeky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov