Skočiť na obsah

Čoho sa obávate v budúcnosti?


Sniper

Čoho sa obávate v budúcnosti?  

29 členovia hlasovali

  1. 1. Hlasujte čoho sa v budúcnosti obávate (môžete označiť viac možností)

    • Útok mimozemšťanov
      0
    • Náraz asteroidu
    • Globálne otepľovanie
    • Ľadová doba
      0
    • Nukleárna vojna
    • Vírusové epidémie
    • Masívna sopečná činnosť
      0
    • Znehodnocovanie genofondu a degenerácia
    • Distribúcia globálneho bohatstva a čerpanie obmedzených zdrojov


Odporúčané príspevky

Jaj lebo Pan Darkamn nemal sarkazmus ze? Tato cela spolocnost je pokritecka vymievat sa z dakoho co veri v daco. Ja verim v Boha mozno nie presne takeho ako ukazuje cirkev ale verim a nedopustim aby sa dakto mne ci ludom co veria vysmieval on ma dajake podlozene dokazy ze Jezis Kristus neexistoval ak ano nehc my ich ukaze a ja mu aj 1000 krat napisem slovo prepac .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, to nebol sarkazmus ... pripomenul ti niečo zo školy, newtonovskú fyziku, a neúspechy pri hľadaní a dokazovaní existencie takzvanej a veľmi veľmi hypotetickej voľnej energie

 

na tvoju vieru nikto nesiaha, okrem toho sa otázkam viery venujeme v kategórii Náboženstvo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na moju vieru zasiahol v momente ako napisal toto ................ je rovnaka ako viera v jeziska a dalej sa tomu nebudem vracat a to ze boli neupechi neznamena ze ta volna energia tu nie je len sme este dost aby som to slusne povedal este sme neni na takom stupny evolucie aby sme ju pochopili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cela nasa fyzika stoji na zakone zachovania energie, ktory vsetky teorie volnej energie popieraju. Vyvratenie zakonu zachovania energie by bola revolucia vo fyzike...nie storocia, ale tisirocia. Kedze aj taka abstraktna kvantova fyzika, ktora je plna pravdepodobnosti a roznych paradoxov (zboznujem pokus na dvojstrbine), tak isto nepopiera zakon zachovania energie.

Neexistuje ziadna relevantna studia, ziadne relevantne clanky toboz experimenty, ktore by co i len naznacovali ze zakon zachovania energie neplati. Pod pojmom relevantne si nepredstavujem nejaky clanok stredoskolskeho ucitela fyziky...ale nieco co preslo standradnym recenzovanim v odbornych casopisoch.

 

este sme neni na takom stupny evolucie aby sme ju pochopili.

Tu nejde o to ju pochopit. Tu ide o to ju pozorovat. Je kopec veci okolo nas (hlavne v kvantovej fyzike), ktore sice pozorujem, ale nie sme schopny plne vysvetlit. Taky bezny jav je gravitacia...ktory pozorujeme denne, ale stale nevieme plne vysvetlit co ju sposobuje.

 

Pokial si stale myslis ze volna energia existuje, tak je to viera v nieco. Pretoze niesi schopny jej existenciu dokazat. A nie len ty...nikto zatial nebol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak gravitacia nje je nic ine ako geometrický jav v zakrivenom štvorrozmernom časopriestore, presnejšie: Hmotné telesá sú zdrojom gravitačného poľa, ktoré určuje metriku (vlastnosti) časopriestoru v danej oblasti, ktorá zas naopak spätne ovplyvňuje stav a pohyb telies v danej oblasti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lopata555, keď cituješ text niekoho iného, vždy daj citovaný odstavec do QUOTE tagu, alebo aspoň uveď zdroj textu.

napríklad takto:

 

..geometrický jav v zakrivenom štvorrozmernom časopriestore, presnejšie: Hmotné telesá sú zdrojom gravitačného poľa, ktoré určuje metriku (vlastnosti) časopriestoru v danej oblasti, ktorá zas naopak spätne ovplyvňuje stav a pohyb telies v danej oblasti..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dosť ho tu jazdia pre gramatiku a ty mu ešte pridáš.

Odkiaľ vieš že to citoval ?

hodis cast vety, ktora je gramaticky spravna a s diakritikou do vsemocneho googlu :):)

presne takto. :lol:

(aj citovanie cudzieho textu je upresnené v pravidlách fóra, stačí si ich aspoň raz prečítať.)

 

Ináč riadne odbehli od toho čoho sa najviac obávajú. Asi sa až tak neobávajú.

to je pravda, tiež som sem doteraz nenapísal nič poriadne. pretože sme odbočili, vrátim sa k prvému príspevku. obávam sa vírových epidémií, napriek pokroku lekárskej vedy. mám obavy z biologických zbraní, ktoré by mohli byť vyvinuté a použité niekedy v budúcnosti.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na moju vieru zasiahol v momente ako napisal toto ................ je rovnaka ako viera v jeziska

trosku sa zapojim chlapci

mne osobne tato veta evokovala vieru v jeziska ako toho co nosi darceky pod stromcek nie ako vysmievanie sa nejakej viere :)

tot moj nazor :lol:

 

inac spat k teme, chyba mi tam jedna moznost: LUDSKA BLBOST :)

to by som dal ze toho sa najviac obavam ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Valcik keby si sa aspon troch zaoberal teoriou relativity tak dobre vies ze to mam odtial a od cloveka menom Albert Einstein. Mohol by som tu napisat aj body mozno nie az tak uplne presne ale tato problematiky ma velmi zaujma.

Ale odbocili sme od toho co sme odbocili viaceri cize coho sa bojim ja som to tu uz aj napisal a to nuklearnej vojny, a dufam ze ludia nebudu natolko pripecny aby zniecim takýmto zacinali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

máš pravdu, lopata555, fyzika nepatrí do môjho okruhu záujmov. dokonca by som nevedel vlastnými slovami presne interpretovať ani základný princíp relativity, kdeže celú teóriu.. preto uvítam, ak svoje myšlienky vysvetlíš podrobnejšie, pretože ma to tiež veľmi zaujíma.

 

stále však trvám na tom, aby si zreteľne označil každý citát aj s uvedením zdroja, to platí aj v prípade, že cituješ velikána akým bol Albert Einstein.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hodiny v gravitačnom poli................. toto citujem doslovne

---

"Vo všeobecnej teórii relativity nezávisí chod hodín len od ich relatívnej rýchlosti, ale aj od ich polohy (miesta) v gravitačnom poli. Hodiny na kopci idú rýchlejšie ako hodiny v údolí. Tento efekt je síce v pozemskom gravitačnom poli veľmi slabo badateľný, ale napríklad navigačný systém GPS ho zohľadňuje príslušnou úpravou frekvencie signálu, aby sa zabránilo chybám pri určovaní polohy."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

valcik

 

To chce klid...predýchaj..... a vysvetli mu to ešte raz čo je to QUOTE.

:lol:

alebo skúsim ja ?

 

Lopata555 ak chceš niekoho citovať používaj to OUOTE, nerobí sa to len pre srandu, potom je príspevok prehľadnejší, je vidieť jasne čo vyšlo z tvojej hlavy a čo si len opísal.

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Darkman je zjavne, ze neveris vo volnu energiu. Vlastne sa neda ani nazvat ani ukazat na to co je vlastne volna energia, ale to, ze perpetum mobile existuje sa uz povedat da i ked nie na 100%. Lebo po case sa urcite poskodia jednotlive casti pristroja, opotrebovanim materialu.

 

To moje male s magnetov mi bezalo zopar dni vkuse a potom som ho rozobral lebo som mal konstrukciu s plastu a ten sa mi v strede roztavil od neustaleho tocenia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 8 mesiacmi...

Boli pridané ďalšie dve možnosti: Znehodnocovanie genofondu a degenerácia a Distribúcia globálneho bohatstva a čerpanie obmedzených zdrojov.

 

Hlasovať môžete znovu, možno ste časom zmenili názor a myslíte si, že nás nevyhubí globálne otepľovanie ale útok mimozemšťanov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som dala to posledné - že nebudú prírodné zdroje /na Zemi/ a pod. a aj ľudskej degenerácie-že ľudia budú hlúpejší než sú teraz ako v tom filme Absurdistan.

 

Neviem prečo ale globálneho otepľovania sa vôbec nebojím. Asi si myslím, že ľudia budú žiť vo vesmíre na staniciach alebo čo a tam si všetko dopestujú a energiu budú mať zo slnka a vodu extrahovať z asteroidov ako vo FL :lol: .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

- Globálne otepľovanie

- Vírusové epidémie

- Znehodnocovanie genofondu a degenerácia

- Distribúcia globálneho bohatstva a čerpanie obmedzených zdrojov

niečo z toho alebo spoločnými silami

 

 

stále si myslím, že na zlikvidovanie ľudstva stačí ľudstvo samo

alebo sa Gaia začne brániť a vytrasie nás ako pes blchy z kožucha sama

za to, ako s ňou zaobchádzame, to nebude žiadny div

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Znehodnocovanie genofondu a degenerácia, Distribúcia globálneho bohatstva a čerpanie obmedzených zdrojov

 

Mimozemšťany zatím koukám všichni podceňujeme, dobře pro ně :lol:

Ad atomovky: http://www.informationisbeautiful.net/2009/how-i-learnt-to-stop-worrying-and-love-the-bomb ...jinak celkově hodně zajímavý web

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prirodne katastrofy ma natolko nevzrusuju. Viac sa obavam spolocenskych, civilizacnych hrozieb. Preto:

 

Znehodnocovanie genofondu a degenerácia

Distribúcia globálneho bohatstva a čerpanie obmedzených zdrojov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov