Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Nevera? Sklamala by som toho, koho si vazim a lubim...a viem, ze jeho by to bolelo. Takisto aj mna, asi by som to ani nechcela vediet, lebo by som sa nedokazala cez to preniest. Odpustit a zabudnut nie je to iste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

v upútavke na nejaký TV program som zachytil že údajne 50% mužov a 30% žien je neverných. neviem nakoľko sú tie čísla pravdivé, ale predpokladajme že, plus mínus autobus, sú. potom je na mieste otázka s kým je vlastne neverných tých zvyšných 20% chlapov, lebo nejak to počtom nesedí :confused:

keby sa to líšilo o pár percent, poviem šľak traf, štatistická odchýlka. ale rozdiel 20%?

Nesedzí to Agneša, nesedzí, ako svojho času povedal Strýco Marcin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...údajne 50% mužov a 30% žien je neverných. neviem nakoľko sú tie čísla pravdivé, ale predpokladajme že, plus mínus autobus, sú. potom je na mieste otázka s kým je vlastne neverných tých zvyšných 20% chlapov, lebo nejak to počtom nesedí :confused:

keby sa to líšilo o pár percent, poviem šľak traf, štatistická odchýlka. ale rozdiel 20%?

prečo máš predstavu, že nevera = 1 ženatý (zadaný) muž + 1 vydatá (zadaná) žena? čo keď je ženáč manželke neverný so slobodnou nezadanou milenkou... alebo s prostitútkou - a s tou môže byť svojej žene neverných aj 10 mužov za večer...  jedna žena môže mať postupne vzťah s niekoľkými ženáčmi - to máš hneď niekoľko položiek v štatistike na strane mužov, ale furt len jednu na strane žien...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

poprípade muž je neverný svojej žene, a žena aj mužovi a aj milencovi ... 

teda niečo ako v tom vtipe: Fero mám zlú správu, tvoja žena nám s niekým zahýba!

 

jedna žena môže mať postupne vzťah s niekoľkými ženáčmi - to máš hneď niekoľko položiek v štatistike na strane mužov, ale furt len jednu na strane žien...

čiže niektoré ženy možno fungujú v enhanced multitasking režime :zubiska: bolo by to vysvetliteľné tým že ženy, narozdiel od chlapov, zvládajú stíhať viac vecí naraz :thumbsup:

a možno je to celé inak, možno iba muži úprimnejšie odpovedajú v takto zameraných prieskumoch.

 

nevera ako téma ma nikdy nejak extra nezaujímala ani som ju neriešil, len ma zarazil ten výrazný nepomer 30 ku 50%

vo svojom okolí som za posledné roky zaregistroval asi 3 alebo 4 "kauzy" ktoré sa prevalili, ale zakaždým to skončilo prúserom a občas aj nejakou tou fackou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to len štatiska, čiže presný súčet nepresných čísiel :D

je to otázka vhodne zvolenej vzorky, úprimnosti dotazovaných a správnej definície, čo už je nevera a čo ešte nie...  ale ten nepomer nie je dôležitý, tie dve čísla sú na sebe nezávislé... na druhej strane, nedávno som čítala čosi v tom zmysle, že dnes sú ženy neverné častejšie ako muž... a zase podľa mňa sa ženy a muži od seba až tak veľmi nelíšia ani v tomto aspekte správania, takže by som možno aj očakávala, že tie čísla budú podobné...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

sem to pasuje asi lepšie

 

lenže vo väčšine prípadov je to trocha zložitejšie. najmä ak sú tam deti, či nejaký spolu nadobudnutý majetok a podobne. Ak ide o nejaký jednorazový úlet, tak neviem prečo by sa to malo prevaliť. nemalo by zmysel ničiť deťom domov, ničiť rodinu a všetky väzby a vôbec inak pekný vzťah kvôli nejakému jednorazovému zblbnutiu hormónov. Isteže, človek by mal vedieť, čo robí a mal by si vždy uvedomovať, čo za následky môže jeho neuvážené konanie priniesť. lenže nie vždy to tak chodí a veľa ľudí sa spamätá, keď už je neskoro a skutek sa stal.

aj jednorazový úlet sa môže prevaliť, náhoda býva pekný blbec, a nemusíme ani zachádzať do extrémov typu že účastníčka akcie zostane tak trochu tehotná, prípadne partner "prinesie" domov nejakú tú chorobu... v dnešnej fejsbúkovej dobe môže stačiť náhodná fotka z firemného večierku na ktorej "sa má príliš k sebe" dvojica ktorá k sebe oficiálne nepatrí, ktorú niektorý z účastníkov večierka zavesí na svojom profile...

 

ja na tie chvíľkové zblbnutia hormónov a zatemnenia zmyslov a mysle nejak neverím, ono je to možno pôsobivé v červenej knižnici alebo v nejakej erotickej poviedke na divej,sk...  ale v reále by hádam každý plnoletý a svojprávny človek mal dokázať kontrolovať svoje chovanie, čiže zase sa dostávame k tomu že ak to niekto urobí, urobí to vedome. a to by bol pre mňa dosť dobrý dôvod na skončenie vzťahu, bez ohľadu na počet spoločných detí a všetkých tých ďalších vecí.

ostatne v niektorých prípadoch sa ten podvádzajúci partner občas začne riadiť myšlienkou že prešlo mi to raz a nikto sa nič nedozvedel, tak prečo to neskúsiť aj nabudúce.

 

dokonca aj ja, ako zúfalo monogamný a v tomto smere nevýbojný typ, som mal niekoľko príležitostí svojej bývalej zahnúť (pričom pravdepodobnosť prezradenia v podstate nulová) ale vždy som dokázal udržať mozog v hlave a to druhé v nohaviciach -_- dokonca aj vtedy keď to už v našom vzťahu veľmi vážne škrípalo, štátne sviatky boli oveľa častejšie ako sex, a otázka už nestála že či sa rozídeme ale kedy.

neviem, možno že som stará konzerva čo sa názorov na túto tému týka, možno že sa časť fórumákov po prečítaní predošlého odstavca plieska po čele a hovorí si: JMK, to je ale debil, ale iný už asi nebudem.

 

 

 

inak na podobnú tému sme mali minule takú menšiu rodinnú debatu lebo prišiel do reči jeden (dnes už nebohý) chlap a ženská časť osadenstva ho hodnotila aký to bol hajzel a ku..vník, neverný svojej žene, ako "ohol" hádam polku žien v dedine... po mojej otázke že čo boli potom tie vydaté ženy ktoré s ním dobrovoľne liezli do postele, pretože ak by s ním do tej postele nešla ani jedna asi by nemal s kým podvádzať tú svoju, zostalo trápne ticho.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejake pobluznenie hormonov je nezmysel, len alibisticka vyhovorka. Problem je ze clovek (a tym nemyslim len cloveka2 :)) nie je biologicky monogamny druh. To len nabozenstvo nieco take vymyselelo. V podstate sme len nuteni z nejakych externych spolocenskych pohnutok popierat svoju podstatu. Sme jediny zivocisny druh na planete, ktory ide takto sam proti sebe.

 

Na strane druhej ale suhlasim ze ked uz clovek uzavrie nejaku dohodu (manzelstvo), tak ju musi dodrzat. Preto ja osobne nemam pre neveru pochopenie, nedava mi totiz ziadnu logiku. Ved ked citim silnu potrebu rozmnozovat sa, tak sa predsa nebudem zenit kedze uz vopred viem ze u zeny to neskonci. Jedine ze by s tym samozrejme suhlasila (napr. trojka atd.).

 

Cele je to trivialne jednoduche, preco si to ludia takto komplikuju mi do hlavy nejde.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... keď  máš potrebu rozmnožovať sa ...

 

Keď mnohým nejde ani tak o tú potrebu rozmnožovať sa,

ale skôr iba o to precvičovanie a zdokonaľovanie sa ...  :smile2: 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a čo keď  máš potrebu rozmnožovať sa a manželka nechce? :smile2:

To predsa vieš predtym ako sa oženiš, že nemaš dostatočne silnu vôľu na to aby si odolal pripadnemu pokušeniu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2, pekne si to napísal, ale aj tak si myslím niečo trocha iné...Ja nehovorím, že to zblbnutie hormónov je nejaké pravidlo, ale poznala som pár ľudí (aj chlapov aj ženy), ktorým sa presne to stalo. Dosť ich to trápilo, čo spravili, ale či sa doma priznali alebo nie, to naozaj neviem.

Ale poznala som aj babu (bola to spolužiačka z VŠ), ktorá šla s každým chlapom čo bol čo len trochu krajší od čerta, bola veľmi pekná a bola aj príjemná a  milá, ale skratka mala to tak rada, že sa vyspala snáď s polkou ročníka, a tá sa netuším prečo vydala v 3. ročníku VŠ, ani tehotná nebola, a ešte nebola vydatá ani 3 mesiace, boli sme na takej školskej akcii (round trip po fabrikách), a keď som si hľadala nejaké miesto na sedenie, našla som ju za takou plentou, ako si to rozdávala s naším šoférom.  Vlastne na tom ani nebolo nič divné, lebo na neho hádzala oči odkedy sme nastúpili prvýkrát do toho autobusa. lenže to bol trocha iný prípad - táto baba. Viem, že sa dosť skoro rozviedla, naposledy som s ňou hovorila tak pred 12 rokmi, hovorila, že vraj ten jej bol hrozne žiarlivý - neviem, čomu sa divila.


a čo keď  máš potrebu rozmnožovať sa a manželka nechce? :smile2:

No, môže sa stať...ale ak má rozum a nie je to trvalý stav, tak existujú isté praktiky...samoobsluha, napríklad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 ale aj tak si myslím niečo trocha iné...

 

ale však to je v najlepšom porádečku :) , ja svoje názory nikomu nevnucujem, na to máme fórum aby sme o svojich názoroch debatovali. ak by sme mali mať všetci rovnaké názory, potom by mohli byť uzavreté všetky témy a len na titulke by bol nápis

 

Začem búkvy, vsjo jásno.

 

 

Ale poznala som aj babu (bola to spolužiačka z VŠ), ktorá šla s každým chlapom čo bol čo len trochu krajší od čerta,

 

aj ja poznám jednu takú cez ktorú sa prehnali desiatky (ak nie stovky) chlapov, a prieberčivá rozhodne nebola: roboši z doprastavu asi komplet keď sa tu stavala diaľnica, cigáni (miestni aj cezpoľní), družstevníci od krmičov a vartášov hádam až po predsedu :D ... rodičia ju v podstate donútili vydať sa keď už sa situácia stávala neúnosnou, a na jej opakovaných potratoch sa neskrývane bavila celá dedina. prirodzene si vybrala na tento účel submisívneho ťuťmáka a vo svojom koníčku veselo pokračovala ďalej, ešte sa dokonca aj chválila že jej zákonitý je jediný ktorému nedá k tej svojej "pokladničke" ani privoňať. ale ako behom rokov zostarla a odkvitla (riadne) tak aj chlapi postupne stratili záujem, hádam medzičasom aj svojho zákonitého vzala na milosť :lol:

ale myslím že toto sú už pomerne zriedkavé extrémy za ktorými je zvyčajne nejaká porucha (psychická, možno hormonálna).

 

 

inak zaujímavým paradoxom zostáva že ak by som tú poslednú príležitosť zahnúť svojej bývalej bol využil, asi by sme dnes s tou dotyčnou tvorili pár s niekoľkoročným pokojným vzťahom mierne nudného charakteru, čiže presne takým ako by mi vyhovoval.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

 

Inak zaujímavým paradoxom zostáva že ak by som tú poslednú príležitosť zahnúť svojej bývalej bol využil, asi by sme dnes s tou dotyčnou tvorili pár s niekoľkoročným pokojným vzťahom mierne nudného charakteru, čiže presne takým ako by mi vyhovoval.

 

 

-------

 

Byvala je dnes spokojna? Podla mna to co je navrchu nieje pravda.-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

odskočiť si z partnerstva či manželstva pomimo nevera ovšem je.

 

to riešenie je už na každom a na každom partnerstve, ako sa s tým vysporiada. niekde je to tolerované, inde je to dôvod na rozvod.

ale nevera to je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Vcítil som sa do pozície jedného kamaráta, ktorého podviedla žena, nezostalo to bez následkov a celé to zašlo tak, že skrachovalo manželstvo. Je to iné, keď poznáte oboch. Keby to spravila mne, bohuotcuprisám ja by som ju zdral z kože a nasolil. Keď mi to hovoril, som si myslel, že si srandu robí a chvíľu som bol z toho mimo. Poznáme sa takmer 30 rokov. A potom žeň sa!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ktorého podviedla žena, nezostalo to bez následkov a celé to zašlo tak, že skrachovalo manželstvo. 

je to blbé, ale stáva sa ... a to má ten tvoj kamoš ešte svojim spôsobom šťastie v nešťastí, lebo prísť na to po XY rokoch, že celý čas živil a vychovával "kukučkino vajce", tak to je akurát tak na šlaktrafenie...

 

inak štatistiky udávajú /každá samozrejme iné číslo/, že takých kukačích vajec je zhruba 10 - 20% v populácii, čo je teda hodne blbé z pohľadu tých nič netušiacich manželov/partnerov... riešením by hádam mohlo byť zavedenie testov DNA priamo v pôrodniciach, cena testu zas nie je taká vysoká, a hromadným testovaním by sa dala ešte znížiť ... len ktovie ako by na podobnú iniciatívu reagovali rôzne ženské spolky a združenia. tiež je otázne, či by to podporilo ministerstvo rodiny a tých ďalších vecí, lebo po nasadení plošných testov by zrejme výrazne stúpla rozvodovosť :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa len udivilo, že on sám to zobral relatívne v pohode, síce potreboval nejaký čas, pokým si to urovnal v hlave, ale asi si tiež uvedomil, že ono to všetko už aj tak išlo do kytek. Ja som mu navrhoval, že zobereme chalanov a tomu vajčákovi dolámeme všetky kosti, ale že to nechce už riešiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemyslím že by mlátenie týpka niečo vyriešilo. na to, aby sa nevera udiala, treba dvoch /predpokladám že žena tvojho kamoša do toho šla dobrovoľne/, takže aby to bolo fér, tak by ste museli zmydliť nielen týpka, ale aj kamošovu ženu. a keďže staré príslovie hovorí "Ženu ani kvetináčom neudrieš", tak sa to týmto spôsobom vyriešiť nedá ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale bodliakom vyšľahať by to šlo. To už bol dlhodobejší proces, prevalilo sa to až po roku, ona bola už dávno niekde úplne inde. Tam už v podstate nie je čo riešiť, treba len dúfať, že rozvod bude rýchly a alimenty nízke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci v tomto pripade. Ja o nom neviem nic ani nechcem o nom pisat. Aj nevera sa da prezit. Co si napisal. Mna by nehrozili alimenty - aj ked mat dvojnasobny trest - byt bez deti a platit. Mna by lo nebyt s detmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa len udivilo, že on sám to zobral relatívne v pohode, síce potreboval nejaký čas, pokým si to urovnal v hlave, ale asi si tiež uvedomil, že ono to všetko už aj tak išlo do kytek. Ja som mu navrhoval, že zobereme chalanov a tomu vajčákovi dolámeme všetky kosti, ale že to nechce už riešiť.

Aj sa zamyslel nad tým, prečo ho podvádzala?

Či automaticky toho chlapa treba nakopat do guli?

Možno treba nakopat Tvojho kamoša.

 

Nie všetko je čierne a biele...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ešteže chlapík paroháč má rozum...Myslím, že vytrieskať nejakého amanta je zbytočná strata času a k ničomu, ved nakoniec aj on to zobral, ako píšeš, v pohode.

Ak niečo nefunguje, musia si to poriešiť aktéri alebo s pomocou odborníka. Mohli navštíviť napríklad manželskú poradňu...lenže to by museli chcieť obaja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov