Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

mozno to teraz ako tak ovladat vies...pred nou...pricom v sebe to dusis...ale nevydrzis takto stale...

 

kamaratkin priatel, je od nej cez desat rokov starsi, je nesmierne ziarlivy...zo zaciatku to brala ako "prejav" lasky, neskor jej to zacalo vadit, a ked jej po rokoch spolocneho zitia vyhadzuje na oci aj icq a sms od spoluziaka /spojenu so skolou/, tak ju to pomaly prestava bavit...laska nelaska...kazdy ma iste hranice

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ver mi, ja som schopny mnohych veci, a svoju ziarlivost zvladnem...

ono to az tak nedusim, len sa snazim naucit ovladat sa, viem co mozem a co nie, snazim sa tu hranicu neprekracovat, a celkom sa to da.

vyznie to divne, ale nie som klasicky chalan, je to tazke vysvetlit, ale kto ma pochopil tak ten so mnou dokaze vydrzat :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no u mna je to ine :lol: zatial som nemala dostatok skusenosti so vstahmi a preto aj ten nazor ohladom nevery, ktory mam, as este moze zmenit. zatial sa ale na to pozeram ako absolutne ponizenie partnera, ignorovanie a zlomenie jeho dovery a respektu, a keby to mne moj partner/partnerka spravi tak s tou danou osobou koncim...

 

ako ziarlivost je samo o sebe dost ine zalezitost, ziarliva sice som, ale vsetko zas beriem s mierou a trocha ziarlivosti, pokial dobre kontrolovanej, zas nemoze nicomu ublizit, ale to samo o sebe zalezi hlavne pod vztahu medzi dvoma ludmi. pokial vsetko klape, dovod na neveru nie je, pokial vsak jeden druheho podvedie, tak to nie je az tak ruzove a pekne... a tiez osobne tvrdim, ze ked ta osoba bola schopna dovery raz, dokaze to aj zas. pokial to zatlkla, zatlcie to zas... co je zase, ako tomu hovoria amici, "a vicious cycle" a to je fakt dost blbe :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

inšpirovalo ma jedno zvláštne fórum, ktoré sa zaoberá len otázkami okolo lásky a erotiky a vecí s tým spojených ... je podivuhodné, aké problémy trápia ľudí, a niektoré otázky sa tam neustále opakujú, medzi inými aj otázka okolo nevery vo všetkých formách a pádoch ...

opisujú tam všemožné situácie a výčitky svedomia a všeličo ... na neveru som sa osobne dívala podobne, ako to radí doktor Plzák ... zatloukat :lol: alebo jednoduchšie, pekne po slovensky : čo oko nevidí, srdce nebolí ... čo je pravda ...

 

nikdy som nebola žiarlivá, lebo je to úplne zbytočné znepríjemňovanie si svojho vlastného života ... a nikdy som nemusela "zatloukat" , život je tak jednoduchší :-)

... a v mnohých prípadoch priam žiarlivosť doháňa k nevere ... koľko ľudí, koľko párov, toľko rôznych pohľadov ... niekomu to nevadí, niekomu aj pomyslenie vadí ... ako je to s vami ?

neveru vo svojom vzťahu si neviem ani len prestaviť nieto ešte zažiť...

ja nevery nie som schopný zo zásady a nebol som jej schopný ani vtedy keď som bol ateista...

vyžadujem stopercentnú vernosť, ponúkam stopercentnú vernosť...

verím tomu, že veriaci človek nie je schopný nevery...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nehovorím, že je super byť neverný/obzvlášť, keď moje skúsenosti o tom nedovolia veľa toho popísať/, ale prečo treba hneď zato odsúdiť človeka a ukazovať na neho prstom? Navyše, veľký vplyv na "neveru" majú biochemické fakty a tie niekedy nejdú nasilu ignorovať...okay, nehovorím zas o tom, keď niekto proste s niekým chodí a každú noc má inú/iného...

Pozri, kazdy dospely jedinec uz vie rozoznat, ak das ruku na pec, ci sa popalis. Urcite suhlasis. Pouzivat alibizmus ako zasterku je detinske.

...

Suhlasim ze hodnoty a sposob zivota su nadobudnute plusy aj minusy podla ktorych sa povahove crty kazdeho z nas prejavuju.

Aj pedofil ma iste "zalezitosti" v zdravi, a ked "obtazuje" deti tiez sa to nebude povazovat za racionalne toboz nie za ospravedlnitelne...tym chcem povedat, ze ludia vedia rozoznat biele od cierneho, otazne je iba to, ci chcu :)

...

Nevera je casto opisovana ako porusenie pravidiel medzi dvomi ludmi...Pravidla su na to, aby chranili urcity spolocensky aspekt...ak je to nadlomene, porusene, je jasne, ze je "zadelano na pruser" :)

 

Vybrat si kazdy musi sam, ale zaroven vopred niest si i zodpovednost ;)

 

Je vsak zaujimave, ze v dnesnej dobe sa stretavam so suverennym postojom niektorych zien:

Citujem: " nevera?, bolo by naivne mysliet si, ze sa ti to nemoze prihodit vo vztahu, radsej s tym rataj "

...

Je zvlastne, ze doba poniektorych prinuti / zmanipuluje v tichosti "akceptovat" fakt, alebo teoretizovanie avsak len do takeho stupna, kde ak sa to stane, tak nech to radsej "nevidiet" aby to nezburalo vztah...

...

Neviem, co je horsie, pripustit to, alebo naivne si mysliet, ze sa to nemoze stat ?! :lol:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

predchadzajuci prispevok je dobry. neskor dam aj bod.

Ale sranda, kolko ludi tolko chuti, nic proti. Ale bolo by fajn(idealne) aby sa ludia s podobnym nazorom na tuto temu spolu dostavali do kontaktu. Bolo by to fer. Viem ze niektori ludia su fer a otvoreni, ale.. aj je pravda , ze niekto sa len poklzne. Cestari vsetko neodpracu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

poviem to na rovinu: ..radsej byt milenkou, ako podvadzanou partnerkou...ked sa do toho zapoji aj zo strany milenky pocit zadostucinenia, tak nie je o com..je dokonane a spokojnost na oboch stranach /samozrejme, ta tretia sa o tom nesmie dozvediet/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pocit zadostucinenia zvycajne nie je dlhodoby, a spokojnost v pozicii milenky tiez nie, pokial si zena vazi sama seba, tak takyto stav dlho neustoji.

 

Byt druha, niekedy tretia stvrta a ......... Na zaciatku jedina ziariaca hviezda a pri kolenach modre z neba. Po case to uz nie je pravda.

 

Spolocenske akcie s manzelkou, dovolenka s detmi, zurky s priatelmi. Vsetko bez milenky, pokial to nie je milenka oficialna, ale ty pises ze druha strana o tom nevie.

 

 

Ani ja by som nechcela byt v pozicii klamanej zeny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

samozrejme je dolezite, aby milenka nedufala, ze raz bude ona ta prva, ze kvoli nej dotycny opusti manzelku, priatelku

 

je potrebne uzivat si iba pritomnost, neriesit buducnost, pretoze to byva vacsinou utopia

ratat s tym iba ako fajn travenie volnych chvil

 

byt milenkou zenaca, to mi pride uz trocha silne kafe :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

byt milenkou zenaca, to mi pride uz trocha silne kafe Obrázok

 

Aky je rozdiel medzi milenkou zenaca a milenkou muza, ktory je zadany, alebo ma nejaky trvalejsi vztah ?

V legalizacii ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pre mna osobne je to velmi velky rozdiel

 

manzelke slubil pred oltarom x veci, nevraviac o tom ze maju deti

priatelky prichadzaju, odchadzaju /aj ked v dnesnej dobe sa da to iste hovorit o manzelkach, manzeloch :lol: /

 

neviem, mozno zo mna hovori iba osobna skusenost, kedy sa chcem pomstit jednej osobe, hmm

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aspekt revansu som si vsimol, len som sa stretol uz viac krat s nazorom, ze slub dany pred oltarom, alebo pred organom miestneho uradu, je "ceneny" viac, ako daco definitivnejsie.

Pritom ide skor len o formalnu zalezitost a dolezitejsie je vnutorne vnimanie.

 

Takze, urvat frajera frajerke je este v norme, ale manzela manzelke uz nie ?

Ja len aby som bol v obraze ako to chodi dnes. Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..mne nejde o ziadne urvanie, ja nechcem toho chlapa naspat..len slecna sa po tom dlhom boji vyjadrila "tak, a vyhrala som" a ja jej chcem tymto dat najavo, ukazat, ze co vlastne vyhrala

 

aj ked ona o tom nevie..casom sa uvidi co poriesim ..zatial neriesim

 

a teraz som sa priznala..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..neviem ako to funguje...len ma prekvapuje, kolko je toho v mojom okoli vela :lol:

 

zenac, nezenac, otec, neotec, nemaju zabrany... Existovalo toto aj v minulosti? ci to len teraz, ked je tolko moznosti /internet, sms,../

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

existovalo, co je ludstvo ludstvom

rozdiel je len v tom, ako to v ktorom obdobi spolocnost akceptovala

 

kazdopadne, vyvodzovat z toho nejaku kolektivnu skazenost je nezmysel

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..lenze muzi maju od nepamati pud lovca - ulovia, pochvalia sa ze to oni su ti, ktori mali tu schopnost ulovit nieco, na co mozno ini nestacili..

 

kedysi sa chvalili mamutom...teraz..

 

:lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mame tu v praci jedneho ani nie ze neschopaka...ale tak dlho vymyslal ze bude neverny, az nacapal svoju manzelku inflagranti doma s milencom :) ... sud jeho ziadosti o rozvod nevyhovel... no je vam to treba? :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekedy aj sud vyriekne spravodlivy rozsudok :)

 

poznam zas mladenca, co dva roky kruzil okolo jednej baby sa strasne ju chcel, len sa nevedel vymacknut

raz sa s nim chcela stretnut, ze ma pre neho nieco uzasne. cely nateseny utekal na rande, ze sa to konecne prelomi, a tam sa mu zverila, ako najlepsej kamoske, ze si nasla perfektneho frajera :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

napadlo mi vyhľadať túto tému, a pozerám, že je tu názorov bárskoľko.

 

pripomenul mi toto tu jeden seriál, taký nejaký krimi - advokátsko - politický, pozerám ho veľmi zriedkavo, občas, keď mám za chrbtom do noci zapnutú tv a vnímam ho len ako pozadie.

to je jedno ... podstatné je, že tam išlo o neveru, politika, jeho manželku, blabla, ale v poslednom dieli bola jedna scéna, keď sa k sebe vrátili, on vyhral akési dôležité politické voľby, ale ona sa náhodou od jedného všetečného novinára dozvie, že s jej jednou kolegyňou jej bol neverný, ona sa znechutená stratí nenápadne z oslavy, a namýšľa si kdečo a zúri - scéna predtým s tou danou kolegyňou hovorí o tom, že dáma má zlé svedomie, a ako to povedať manželke, aj keď to bolo dávno predtým, než tú manželku spoznala, a stali sa kolegyňami ...

 

asi je to dosť zložito popísané, celý scenár sa točí okolo geniálnych právnikov a skutočnej či fiktívnej či akejkoľvek nevery pána politika, a manželky, ktorá je extra na úrovn, extra dokonalá, extra tvrdá, extra odpúšťajúca, a akosi všetko dokopy.

 

tá posledná scéna, keď sa manželka rozzúri pri správe o nevere, bez toho, aby vedela akékoľvek pozadie ... nejde tu o žiarlivosť, ide o neveru.

 

podľa jednej štúdie, nedávno som to kdesi počula - videla na ktorejsi tv, ženy majú dnes celkom vyrovnané skóre, čo sa týka "toho tretieho" vo vzťahu. aj keď sa traduje, že muži majú zakódovanú kdesi nevernosť, spolu s rozsievaním života, aby som sa vyjadrila slušne.

 

a napadlo mi, čo tvrdil dr. plzák celý život: zatloukat.

je nevera skutočne taká častá ? alebo minimálne myšlienka na ňu ? odpustiť, zatajiť, za každú cenu priznať a zničiť ilúzie ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mal som dve prispevky napisane a zmazal som ich. Nevera je primitivna a zatloukat? Tiez. Zatloukat = klamat. Naco nevera a naco zatloukat? Sak sa postavim ktomu ako zena ci chlap, ci nie? Horsie to byt nebude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tá posledná scéna, keď sa manželka rozzúri pri správe o nevere, bez toho, aby vedela akékoľvek pozadie ... nejde tu o žiarlivosť, ide o neveru.

 

podľa jednej štúdie, nedávno som to kdesi počula - videla na ktorejsi tv, ženy majú dnes celkom vyrovnané skóre, čo sa týka "toho tretieho" vo vzťahu. aj keď sa traduje, že muži majú zakódovanú kdesi nevernosť, spolu s rozsievaním života, aby som sa vyjadrila slušne.

 

Az na to, ze v tomto pripade asi neslo o neveru, ze?...Teda, islo o predmanzelsky sex, ktory bol mylne povazovany za neveru. Zmatocne informacie a zla interpretacia faktov urobena na zaklade neuplnych informacii - pravnicky povedane :rolleyes:

 

A ono nejake biologicke odovodnenie preco muzi (asi) viacej inklinuju k promiskuite a tym padom aj nevere by bolo... Zober si to tak, ze nejakym uplnym zakladom je zachovanie rodu, zachovanie biologickej a genetickej linie. Z pohladu muzskej biologie je logicke oplodnit co najviacej samiciek a tym splodit co najviacej potomkov, aby ich co najviacej prezilo.

 

Z pohladu zeny to je ine - kedze je jednak pocas dlheho tehotenstva bezbrannejsia a kedze evolucne vacsina vychody deti spociva na nej, z nasledne je dlhe roky znevyhodnena. Takze kym muz "potrebuje" co najviacej partneriek - zena potrebuje (biologicky!!) dlhodobu stabilitu a istotu. Tu nejde o psychologicke pocity, ale o prirodnu nutnost, bez ktorej by bolo ohrozene rozmnozovanie.

 

Cize ako sa hovori - muzi platia manzelstvom za sex a zeny sexom za manzelstvo :smilieee:

 

Akurat vsetky civilizacne a kulturne vrstvy vyrazne prekryvaju tieto biologicke zaklady. V dnesnej dobe a u nas, ked je postavenie zien takmer zhodne s muzskym, existuju socialne zabezpeky a antikoncepcia a moznost interupcie - biologicke dovody zien preferujucich stabilitu za kazdu cenu su prakticky vynulovane.

 

A ankety by som bral trosku s rezervou - je totiz rovnako dokazane, ze pri vypocte partneriek muzi vacsinou nadsadzuju ich pocet - zeny rovnako casto ich pocet znizuju. Aj ked ide o anonymne vyskumy. Povedal by som, ze v nasich koncinach je u ludi rovnakej spolocenskej vrstvy a zamestnania tento pomer velmi podobny (tj. vrcholna manazerka a manazer budu na tom vzajomne podobne - ale spolocne odlisne od napr. robotnika a robotnicky pri vyrobnej linke).

 

Nuz a s tym suvisi aj akceptacia/neakceptacia nevery. Povedzme zo strany zeny - ked zena bez manzela nemala inu sancu prezit nez zobrat, teda zdaleka na tom neboli tak dobre ako dnes - z nutnost akceptovali cokolvek. Nevery, domace nasilie, cokolvek. A aj cela spolocnost bola postavena na tom, ze nejaka obcasna "bokovka" bola normalnym muzskym narokom. (u vyssich triedach sucasz zivota - staci sa pozriet na legitimne kralovske konkubiny).

Dnes su na tom zeny relativne ovela lepsie, takze si vlastne mozu dovolit kvoli obcasnemu (jednorazovemu?) mimomanzelskemu sexu zrusit cely vztah :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov