Jump to content

arwiel

Recommended Posts

Alekdeze..pekne ostan a zacni makat, ty zbabela hora sadla:zubiska:

Zdrhnut vie kazdy..bojuj ne?

• Thanks 2

Dobra pripomienka @tyso

On v podstate nikdy nechudol, jemu sa to len akosi tak prihodilo v penaznej diete. Avsak velmi rychlo nabral spat a este aj viac. Ani len netusi, co je to dlhodobe systematicke chudnutie. To by si u neho vyzadovalo istu davku sebazaprenia, odhodlania a odriekania. A ked on tak rad je a ma okolo seba magicke sily, co ho vkuse v case penazi vcucnu do nespravnych sekcii v kauflande. No co narobis? Da sa proti takym silam bojovat? 

• Upvote 2

pred 2 hodinami, Tomáš pridal:

Na internom som dostal vynadané že mám chudnúť

Keď Ti to už aj lekári hovoria, tak sa konečne zapri a aktivuj vlastné chcenie. :agree:

• Upvote 1

pred 2 hodinami, Tomáš pridal:

Problém je že ešte sa mi nič také nestalo, ja sa necítim nijako zle. Nemám závraty, neodpadávam, nič ma nebolí… Tak mne sa zdalo že oni preháňajú s tou zdravotonou spôsobilosťou. Však je kolko tlstých ludí a nič im neni.

Necítiš sa dajako zle len preto, že stále si pomerne mladý. Počkaj tak 10 rokov. 

• Thanks 1

pred 33 minútami, irb pridal:

Keď Ti to už aj lekári hovoria,

Tomas vidi len par hodin do  buducnosti,  to co bude zajtra ho uz netrapi.

Gratulujem @Tomáš, výborne si začal, namiesto 5 kíl dole, máš 3 kilá hore.

Pred mesiacom si mal 8 mesiacov na 40 kilov dať dole. Teraz máš 7 mesiacov na to, aby si dal 43 kilov dole.

Opäť dávam do pozornosti túto reality show. Keď doktor Nowzaradan povie, aby za mesiac na základe jeho výživového plánu schudli 25 kilov a oni ešte priberú, tak ich rovno vyhodí zo svojho programu.

Mal si mať 114,5, namiesto toho máš 122,5. Takže za mesiac budeš mať 109,5. Namiesto 5 kíl za mesiac schudneš 13. Ešte stále máš dosť času do mája?

V premenach by ho Maros Molnar dodrbal ako sirotu. Uz taki experti boli, co nechudli podla planu a daval im kapky. Co by povedal tebe Tomas, ked by si prisiel na vazenie a plus 3kg? 😁

pred 2 hodinami, Sniper pridal:

Gratulujem @Tomáš, výborne si začal, namiesto 5 kíl dole, máš 3 kilá hore.

pred 2 hodinami, Sniper pridal:

oni ešte priberú, tak ich rovno vyhodí zo svojho programu.

Za toto je vyhadziv z relácie. Za tie roky čo pozerávam chudnúcu reláciu tak už sa párkrát stalo že to účastník nedal a letel. V slovenskej verzii tak isto.

Zo začiatku sa mi nechcelo veriť keď sa spomínalo že hladovkou sa schudnúť nedá lebo sa má pravidelne a zdravo jesť. Ale akú to má logiku že keď hladujem ešte priberiem? Veď sa vždy ráta príjem verzus výdaj. Veď ak pár dní pijem len vodu a nič nejem, tak ako môže byť príjem vyšší ako výdaj? A to v práci som celý deň na nohách a tak či tak telo len na základne žitie spaluje energiu, nech robíte čokolvek.

pred 8 minútami, Tomáš pridal:

Veď ak pár dní pijem len vodu s nič nejem,

To sa ti len tak zda:zubiska:

• Upvote 1

Urobil som jedno protiopatrenie. Potreboval som nejaké veci, tak som ich kúpil, tým pádom minul gážu a do nedele nebude čo jesť.

• Confused 1

1 hour ago, Tomáš said:

Veď ak pár dní pijem len vodu a nič nejem, tak ako môže byť príjem vyšší ako výdaj?

Napisem to tak, aby to aj tvoja hlava pochopila. Nazorne. 

1.tyzden mas peniaze, ladujes sa vysokokalorickym jedlom. Ziaden deficit, prebytok. 10 000kalorii

2.tyzden mas/nemas peniaze, zbieras Ztka. Mierne prevysujuci prebytok, kedze tvoj pohyb nestaci na spalenie prijateho jedla. Prebytok. 3000kalorii

3-4tyzden v deficite lebo nemas peniaze, ale i tak prijmas jedlo.  Deficit - 8000kalorii.

Vysledok prebytok 5000.

Pochopil si alebo treba este inak vysvetlit? V zjednodusenej verzii, za mesiac prijmes viac ako vydas. Resp. V priebehu roka si v sinusoide avsak ku koncu si aj tak vo vysokom prebytku. Ako to viem? Pozri sa do zrkadla, pozri kolko mas kilo a pozri ako dlho priberas. 

• Like 1

pred 12 hodinami, Tomáš pridal:

.. Veď ak pár dní pijem len vodu a nič nejem ...

To si aj za plechovice, ktoré zbieraš, kupuješ tiež IBA vodu? :hmmm:

• Haha 1

Veru nie. Alebo celu pravdu tak ako je. Rad si vsetko prisposobuje, aby vypadal lepsim navonok. 

• Upvote 1

pred 18 hodinami, Proteus pridal:

Napisem to tak, aby to aj tvoja hlava pochopila. Nazorne. 

1.tyzden mas peniaze, ladujes sa vysokokalorickym jedlom. Ziaden deficit, prebytok. 10 000kalorii

2.tyzden mas/nemas peniaze, zbieras Ztka. Mierne prevysujuci prebytok, kedze tvoj pohyb nestaci na spalenie prijateho jedla. Prebytok. 3000kalorii

3-4tyzden v deficite lebo nemas peniaze, ale i tak prijmas jedlo.  Deficit - 8000kalorii.

Vysledok prebytok 5000.

Pochopil si alebo treba este inak vysvetlit? V zjednodusenej verzii, za mesiac prijmes viac ako vydas. Resp. V priebehu roka si v sinusoide avsak ku koncu si aj tak vo vysokom prebytku. Ako to viem? Pozri sa do zrkadla, pozri kolko mas kilo a pozri ako dlho priberas. 

Takto je to úplne pochopitelné a to vysvetluje aj ten paradox že niekedy 3 dni nič nejem. Kolegovia sa čudujú ako to viem vydržat. Vkuse mi škvŕka v bruchu, mam pocit ako keby som tam mal dieru, a výsledne som aj tak obézny lebo v globále som v pluse. Takže tie hladovačky by mi vôbec nemali vadiť a nijako ma neohrozujú keďže telo má výsledne stále dostatok až prebytok živín. Len ludia sú zvyknutí každý deň jesť tak im je čudné že niekto 3 dni neje. Ale v podstate je to v poriadku. Ešte som stále 5000 kalórií v pluse tak ešte by som si mohol dovoliť aj dlhšie hladovky.

pred 7 hodinami, secretka pridal:

To si aj za plechovice, ktoré zbieraš, kupuješ tiež IBA vodu? :hmmm:

Dnes to boli lieky. Inák plechovice už nemôžem tolko zbierať kvôli enormným nátlakom z okolia + mi to každý sabotuje ako len vie. Takže mi tržby klesli na tretinu. A susedia sa zase stále navážajú do kovošrotu takže aj tam klesli tržby. Najradšej by boli keby som úplne prestal. Ak by to dosiahli tak si už nič za ne kupovať nebudem. A voda mi tečie z kohútika, tú nepotrebujem kupovať. Dojedanie zvyškov v kantíne mi už tiež nedovolia. Takže ma čaká oveľa viac hladoviek keď ma odstrihnú od jediných možností najesť sa.

A ďakujem proteus. Ešte aj screenshot som si spravil. Je to krásne napísané. Orezal som to len na text, takže nieje vidieť že to je z fóra a kto to napísal.

Ani ja už nemám energiu sa stále naťahovať s ľudmi ktorý dávajú enormné úsilie do toho aby mi znemožnili privyrábať si. Takže ak budem žiť len zo mzdy, tak to ešte klesne a možno sa vynuluje aj tých 5000 kalórií. Ale ak sa to len vybuluje tak by som síce prestal priberať ale ostal by som tlstý. Takže ja musím byť v deficite. Ale ani nemusím v podstate rátať kalórie. Keď budem priberať, viem že som v pluse, keď budem stagnovať, viem že som na nule, a keď začnem chudnúť, viem že som v mínuse.

Tieto problémy si  rieš prosím vo svojich témach. Určite  nie tu.

Ďakujem.

• Thanks 1

Ok beriem na vedomie. Pointa je že budem mať dlhšie obdobua hladovania. Takže kalorické tabulky idú do mínusu.

Ake dlhsie? Viac ako 4 hodiny bez jedla?:w00t:

Ale ved furt si vravel, ze si ako tava..ta zi zo zasob tvojho investicneho brucha, ja sa idem najest:hehe:

• Haha 1

Však tak. Keď nemám za čo nakúpiť tak telo si začne brať z tukových zásob. Do 6h minie cukor a potom nastupuje ketóza.

• Haha 1

Zase si si nieco precital mudreho na internete a ides pouzit uplne od veci? :clap:

Asi ti unika pointa, my sa tu bavime o dlhodobom chudnuti a udrzani si noveho stavu. Tie tvoje trojdnove ubytky vahy nikto neberie vazne. Naco aj, ked za tyzden sa vyzeries o dva kilo naviac. Fakt si z nas ides robit dobry den? 

pred 10 minútami, Tomáš pridal:

Ale moje bretariánstvo zariadilo že mám 117kg a to som 1.10. mal ešte 122,5. Teraz som sa vážil u brata a oni majú aj digitálnu aj starú mechanickú váhu a na oboch mám tolko.

Za polovicu mesiaca som napravil tú chybičku pri vážení. Teraz mám 117kg. Pri prvom vážení som mal 119,5kg takže týmto sa moje druhé váženie (kde som mal 122,5) stornuje, lebo som podliezol aj váhu z prvého váženia. V globále som lahší ako pri prvom vážení.

Neviem akú chybičku si napravil pri vážení. Takže nič sa nestornuje, platí to, čo si navážil 1. októbra a podstatné je, koľko navážiš 1. novembra.