Skočiť na obsah

arwiel

Odporúčané príspevky

1 hour ago, Tomáš said:

Ale prečo, veď tie šejky by som vyskúšal. Ja by som len bol rád keby existovala zdravá alternatíva

Ked sa zacnes zdravsie stravovat, tie sraxky co ty ladujes ti prestanu chutit. Ty uz pochop, ze neexistuje kratka cesta ani skratka. Tu cestu si musis odmakat. Ja viem, ty nemas rad to slovko, takze tu uz koncis a nezaujima ta to. Viem viem. Ty a tvrda robota na sebe nejdu dokopy. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera pol kilová pica s kečupom, 5 pív minimálne (bolo ich viac, ale potom sa sa začal v tom strácať) a dnes váha na obed 79,6. Dobre, som spokojný, čakal som okolo 81 :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U mňa to zvykne po víkende vybehnúť. Ale inak viac krát som si všimol, že ak idem na záťah do mesta, aj keď sa nažerem jak prasa, tak na druhý deň tá váha nevybehne. Čo je inak, že ty keď večer zožerieš picu, tak si na druhý deň ešte vyžratejší?

To tajomstvo spočíva v pohybe a pálení kalórií. Ak idem do mesta, idem pešo (ak neleje), to mám takú 40 minútovú "túru". Potom chodíme od baru do baru, čo je tiež .... pohyb :zubiska: a ak to dopadne tak ako včera, že som pár desiatok minút v kuse pretrsal, tak to človek spáli všetko. Niekedy mám vo zvyku ísť aj domov pešo, ale včera sa mi nechcelo, boli nejaké tri hodiny a išla na mňa únava, tak som išiel taxíkom. A naposledy som išiel domov pešo jak doga a už sa mi to nechcelo znovu absolvovať.

Kdežto u teba je to tak, že ty sa zvalíš na gauč alebo posteľ pred TV jak prasa pred válov a už do seba láduješ a láduješ. Potom zadrichmeš (nespravíš ani len taký pohyb, aby si si išiel hubu umyť, lebo by si musel opustiť svoju komfortnú zónu) a na druhý deň trháš na váhe ďalší rekord.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A keď mám ísť do mesta či hocikam ďalej od činžiaka tak idem pohodlne na bicykli ako kedysi na dedinách že sa vôbec pešo nechodilo. Tí všade išli na bicykli, lebo to je pohodlnejšie ako kráčať.

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto bola krásne trafené irb. Že ja som vo všeobecnosti pohodlný a preto vlastne neviem schudnúť.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 39 minútami, Tomáš pridal:

A keď mám ísť do mesta či hocikam ďalej od činžiaka tak idem pohodlne na bicykli

Ak chceš chudnúť (nemyslím konkrétne teba, lebo v tvojom prípade dať do jednej vety slová ako "chcieť" a "chudnúť" je tak trochu oxymoron, takže myslím to všeobecne), bicykel nie je vhodný spôsob. Keď šlapeš do pedálov tak fakticky robíš len jeden monotónny pohyb, čo na chudnutie nestačí. Pri chôdzi sa hýbeš celý, vhodná je rýchla chôdza a ideálne v členitom teréne (napr. po nejakom lesnom chodníku, keď ideš raz hore, raz dole, doľava, doprava alebo dokolečka). Samozrejme treba to kombinovať s vhodnou stravou. Keby sa tebe CHCELO, tak za mesiac by si vedel bez problémov zhodiť možno aj 10 kilov. Natrvalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Da sa aj bicykolm schudnut, treba vsak vyvinut istu priemernu aktivitu. Nie ako Tomas, ze sa vozi. Minimalne 25km/h a aspon hodinu. 

Ale ano, bicykel je dobry na chudnitie ale nie je najefektivnejsi. Beh je v tomto lepsi. 

Ked si vsak zoberiem, kolko kalorii do seba da Tomas za den a vynasobim to tyzdnom, tak moze slapat aj 30tkou dve hodiny a nespali ani polovicku. Vsak prero sa aj hovori, ze 80%je strava. 

Taky sport je viac vhodny na posilnenie svalstva, pluc a srdca. Ja mam ovela nizsi tep napr ako ten co sa nehybe. Tomas, tebe by malo skor zalezat na posilneni pluc a srdca, nech ta neje..ne niekde. Pri tvojom sposobe zivota vsak neschudnes ani ked sa na hlavu postavis. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak je človek lenivý a chce sa hýbať, treba si kúpiť psa. Každý deň s ním chodím na 2 vychádzky. Ráno, asi na hodinu a večer na 30 min. Výškový rozdiel závisí od trasy. Minimálne 100 m a maximálne 280 m. Samozrejme, nie vždy sa človeku chce, hlavne nie, ak je zlé počasie. Ale pes ma svojím pohľadom každý deň donúti ísť. Nepotrebujem schudnúť, skôr naopak, ale keby som sa v mojom veku nepohyboval, asi by som tu už nebol.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten tep ma zaujal. Som myslel že ten čo sa hýbe ho má vyšší, lebo pri námahe sa zvyšuje. Som myslel že lenivým bije pomaly. Keby som schudol, tak by sa srdce menej namáhalo aby tlačil krvý obeh.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako moze lenivym a tucnym byt pomalsie? Vsak takym ako ty musi byt rychlejsie aby dodalo viac kyslika do vacsieho tela. Bije rychlejsie, skor sa zadychas, logika. Aj tym, co maju nizky tlak maju vyssi tep, nakolko telo kompenzuje tlak s rychlejsim bitim srdca. Supluje nizsi tlak. 

Bezne mavam 56-60 tep. Teraz mam 50.

Teraz, ked si sa dozvedel cosi prevratne pre teba, co s tym urobis? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Tomáš pridal:

Keby som schudol, tak by sa srdce menej namáhalo aby tlačil krvý obeh.

Keby tvoj život nebol jedno veľké KEBY, tak by si schudol. Tvojich 120 kilov sadla je celkom dosť veľká záťaž na srdce a krvný obeh. Ale pokým ti netreba volať záchranku, tak s tým nebudeš robiť nič. Keď ťa nenakopla ani tvoja údajná cukrovka, tak potom už neviem čo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 16. 3. 2024 at 14:26, Proteus pridal:

Ty uz pochop, ze neexistuje kratka cesta ani skratka

Tu je jasne všetko povedané a to platí pre každého kto sa s chudnutím borí. Bud dotoho pôjde a bude to beh na dlhé trate alebo nič.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, irb pridal:

Nuž, niektorí ľudia žiaľ nemajú pevnú vôľu. 

Toto je celý problém chudnutia. Nie že by neboli informácie atď. Ale chýba pevná vôla. Bol som svedkom opaku: Brat mal 130kg a nikdy nechodil po fórach o chudnutí, nebol u výživového poradcu, nezačal športovať, iba použil zdravý sedliacky rozum: Úplne vynechal sladkosti, sladené nápoje, biele pečivo, prestal si sladiť kávu, žiadne fastfoody, klobásy, slaniny… Začal jesť kuskusy, pohánky, chudé kuracie mäso s množstvom zeleniny a tak rýchlo schudol že došiel z turnusu a skoro nemal brucho. Došiel z ďalšieho turnusu a nemal vôbec brucho. 2-3 mesiace a mal 90kg a má výsku 196 takže aj do správneho BMI spadol. Aké je z toho ponaučenie? Že sa podarilo schudnúť iba vďaka pevnej vôli. K chudnutiu naozaj nič iné netreba iba pevná vôla. A tú ja nemám tak som tu skončil. Nemám tu čo hľadať. Ďalší príklad bol otec. Hovorí sa že starí ľudia majú pomalý metabolizmus atď. Má po 70-ke a neurobil nič špeciálne iba to že na raňajky si dá tresku s množstvom zeleniny, obed si dá klasický (žiadne diéty) normálne čo je na obed polievka druhé jedlo zemiaky mäso ryža proste čokolvek čo zvykne v komerčnom obede byť a ďalej už nič neje len pije veľa vody a nesladený čaj. Každý deň viachodinová  prechádzka a to je všetko. Do roka zmizlo brucho aj v takomto veku. Naozaj k tomu nič iné netreba len pevnú vôlu. Ktorú ja nemám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomas,  ty nemas motivaciu.   Zvysok su vyhovorky.   Hovoris ako keby pevna vola bola nieco s cim sa ludia rodia. A ty chudacik si ju nedostal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ľudia sa síce s pevnou vôľou nerodia, ale niekto má k jej rozvinutiu bližšie a iný nie. Je to založené aj v temperamente.

Ale vôľa sa dá aj cvičiť.

Motivácia a vôľa sú - z istého stanoviska - dva názvy pre to isté. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

56 minutes ago, Tomáš said:

Aké je z toho ponaučenie? Že sa podarilo schudnúť iba vďaka pevnej vôli.

Zle. Vďaka správnej strave, ktorá sa konzumuje. Pevná vôľa či sebadisciplína ti napomáha nevybočiť s nastavenej cesty. Strava je cesta po ktorej kráčaš, pevná vôľa mantinely, ktoré ti pridrbú, keď chceš vybočiť na kebab či pizzu, alebo ťa magická sila vcucne do kauflandu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, Tomáš pridal:

Úplne vynechal sladkosti, sladené nápoje, biele pečivo, prestal si sladiť kávu, žiadne fastfoody, klobásy, slaniny… Začal jesť kuskusy, pohánky, chudé kuracie mäso s množstvom zeleniny a tak rýchlo schudol že došiel z turnusu a skoro nemal brucho. Došiel z ďalšieho turnusu a nemal vôbec brucho. 2-3 mesiace a mal 90kg a má výsku 196 takže aj do správneho BMI spadol. Aké je z toho ponaučenie? Že sa podarilo schudnúť iba vďaka pevnej vôli.

No ja vidím, že sa mu podarilo schudnúť lebo úplne vynechal sladkosti, sladené nápoje, biele pečivo, prestal si sladiť kávu, žiadne fastfoody, klobásy, slaniny…

Takže prestaň žrať a piť sladkosti, sladené nápoje, biele pečivo, prestaň si sladiť kávu, žiadne fastfoody, klobásy, slaniny a nevyhováraj sa na pevnú vôľu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vies si ho predstavit ako vsetko vynecha? Nevie varit, nevie nakupovat, nevie nic, nevie planovat. Skoncil by skor ako zacne. 

Ten ked by si dal bulgur alebo nieco podobne, tak ho vystrie. :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov