Skočiť na obsah

arwiel

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...
Dňa 3. 11. 2022 at 14:39, Tomáš napísal:

...Lapám dych....

Nuž tak to je poriadna dilema :)

To je ako sedieť na dvoch stoličkách - aj sa chcieť dobre najesť toho, čo mi chutí, a súčasne aj chcieť schudnúť. :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veru, @irb dobre vravi...

Chudla som len stravou... tiez to bolelo a boli jojo efekty a to, co som ja jedla, by Tomasko neotrel ani topanky, a pritom to bolo jedle aj chutne... aj by si prisiel na svoje: zeleninu na pare!

A zeleninu na vsetky mozne sposoby s masom a podobne dobroty 😃

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem, či je to šťastie, alebo nešťastie, ale ja vôbec nemusím bojovať s pocitom hladu. Keby sa ma žena nespýtala, čo budem večerať, tak by som si na večeru ani nespomenul. Pamätám sa ešte, keď som bol na vojne a prišli tam záložáci - fotrovia, boli stále hladní a pritom denná tam bola tak vysoká, že sa ani nedala zjesť. Proste oni boli z domu rozožratí. Ale chápem tých, pre ktorých je jedlo, okrem kalorickej hodnoty, aj uspokojením.

Každý večer si dám pohár vína, fajku a bez toho by som mal abstinenčné príznaky. Podľa hesla, "my alkoholici nikdy na lačno nejeme". Takže pre určitú skupinu ľudí musí jedlo predstavovať podobnú drogu. A bojovať zo závislosťou to poznám, to by som v tom boji prehral, ako Tomáš... Je to len otázka toho, na čom sme závislí. Ale droga je vždy iba substitúciou za uspokojenie, ktoré nám náš život neprináša. Takže problém je celkom inde, je v našom živote. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

Ahojte. Ja som sa pred pár mesiacmi rozhodla začať aktívne cvičiť a zlepšiť svoju stravu. Behanie mi prišlo ako skvelý spôsob, ako získať kondíciu a spaľovať kalórie. Najskôr som si ale chcela o tom niečo načítať, či sa dá touto formou schudnúť efektívne. Našla som tento článok https://www.eslim.sk/chudnutie-behom-ake-vysledky-moze-priniest-na-brucho-a-ake-su-skusenosti/, kde sú pekne napísané skúsenosti ľudí s behom a chudnutí a tiež aké výsledky môžem očakávať. V prvých týždňoch som začala s krátkymi behmi trikrát do týždňa a postupne som zvyšovala intenzitu a dĺžku tréningov. Kombinovala som to s vyváženou stravou, ktorá zahŕňala veľa zeleniny, ovocia a kvalitných bielkovín. Po prvom mesiaci som už videla výsledky. Schudla som 4 kg a cítila som sa oveľa silnejšia. Pokračovala som v pravidelných behoch, ktoré mi prinášali nielen fyzické výhody, ale aj psychickú pohodu. Postupne som si nastavila ciele a každý mesiac som mala malú oslavu, keď som dosiahla svoj cieľový hmotnostný úbytok. Celkovo som za pol roka schudla 12 kg a cítim sa úplne inak. Chcem zdôrazniť, že každý má iné tempo a dôležité je byť trpezlivý a dôsledný. Dôležité je tiež mať zdravý prístup k chudnutiu a nesnažiť sa o rýchle výsledky pomocou hladoviek či iných drastických diét....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Toto sú obecne známe informácie. Problém nieje nedostatok informácií ale že ako sa k tomu prinútiť.

A také že 4kg schudnúť? To ja mám pravidelne pred výplatou. Lebo nejesť nič a jesť zdravo je skoro to isté keďže v oboch prípadoch ide o vyšší kalorický výdaj ako príjem.

Ja to mám takto: Po výplate priberiem 6 kíl a pred výplatou schudnem 4 kilá. Ale v globále priberám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Tomáš pridal:

Problém nie je nedostatok informácií ale že ako sa k tomu prinútiť.

Áno, to je podstata. Kým po tom naozaj nebudeš túžiť a chcieť to za každú cenu, tak sa to vždy zvrhne. 

Motiváciu však musí každý nájsť iba sám v sebe.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

4 hours ago, Tomáš said:

Lebo nejesť nič a jesť zdravo je skoro to isté

Nie je to vobec skoro to iste. Je to diametralne rozdielne. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 10. 3. 2024 at 18:20, irb pridal:

Áno, to je podstata. Kým po tom naozaj nebudeš túžiť a chcieť to za každú cenu, tak sa to vždy zvrhne. 

Výsledkom nezvládnuteľnej chuti jesť je obezita. Ale akú príčinu má nezvládnuteľná chuť jesť?  Lekári a dietológovia chcú diétou liečiť následky, ale nie príčinu. Ak chcú lekári a dietológovia liečiť iba následky, potom vystavujú jedinca permanentnému utrpeniu.

Farmaceutický priemysel hľadá "zázračnú pilulku", ktorá nás zbaví pocitu hladu, chirurgovia vám "priškrtia" žalúdok... Ak by napríklad platilo, že ak každý deň prebehnete 30 km, dožijete sa v zdravý 100 rokov, aký zmysel by mal váš život, behať? Ak má niekto nekontrolovateľnú chuť jesť, je ako drogovo závislý, kompenzuje (substituuje) jedlom emócie, ktoré si nie je schopný uspokojiť v bežnom živote.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prosim ta prestan uz, v jednom kuse tu filozofujes nad chudnutim, kazdy vie, ze schudnut nechces a tie tvoje uvahy uz nikoho nezaujimaju. To je vzdy to iste dookola. Pomyleny si uplne. Nic si nenastudujes, iba tliachas dve na tri. Co sem nenapises, ze ranajky si standardne davas za 7€, cez den v kuse jes, cez kazdu prestavku musi jest, eate aj ked ides domov z roboty. Ze ty sam dokazes minut 500-600€ mesacne za jedlo, pretoze sa nevies kontrolovat a to co varis by sme nedali ani sviniam ako pomyje. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale @Tomáš by schudnúť chcel, a dokonca veľmi by chcel. On si však proces chudnutia predstavuje tak, že večer sa "napráska", akoby to bolo jeho posledné jedlo v živote, užije tabletku, zapije to všetko litrom Coca-Coly, zaľahne do postele, a ráno z postele vstane nový človek ... štíhly, úžasný, za ktorým sa budú otáčať všetky tie najkrajšie dievčatá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 10. 3. 2024 at 16:22, Tomáš pridal:

Lebo nejesť nič a jesť zdravo je skoro to isté keďže v oboch prípadoch ide o vyšší kalorický výdaj ako príjem

Toto je jeden z najväčších hoaxov, podobných tomu, ako Soros ovláda naočkovaných cez 5G a chemtrails, aby sme vojensky podporovali Ukrajinu a preto treba zavrieť Lipšica, zrušiť mimovládky a ošklbať druhý pilier.

Kalórie strácaš, ale keď ješ zdravo, tak si dopĺňaš potrebné minerály, vitamíny, proteíny, vlákninu, proste všetko čo je potrebné k správnemu fungovaniu. Po čase si tvoj organizmus zvykne na vyváženú stravu a nebudeš mať potrebu žrať jak sviňa.

Kdežto keď hladuješ, tak o všetky tie minerály a vitamíny prichádzaš a strácaš energiu. Potom po výplate príde na teba vlčí hlad a žereš jak sviňa. A keď to celé zaklincuješ večerným napchávaním sladkosťami pred TV, tak sa nediv, ako ľahko vieš stlstnúť na 120 kíl.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On 3/10/2024 at 5:41 PM, Tomáš said:

124,5 kg / 183 cm. V BMI tabulke je to 2 stupeň obezity.

Keď ty za tie roky robíš maximum, aby to tak bolo.Buď sa konečne začneš zdravo stravovať, dostatočne hýbať, alebo tvoja hmotnosť sa bude ešte viac zvyšovať. Sám sebe škodíš na zdraví, no komu niet rady, tomu niet pomoci. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 12. 3. 2024 at 11:59, Sniper pridal:

Kdežto keď hladuješ, tak o všetky tie minerály a vitamíny prichádzaš a strácaš energiu.

A keď nehladujem, tiež prichádzam o tie živiny, lebo to čo jem ja, ich velmi neobsahuje. Alebo vôbec? Tie gebuziny z fastfoodu neviem či vôbec nejaké telu potrebné živiny majú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco sa snazis byt nasilu mudry Tomas? Nevies nic o stravovani, aj keby si uz mal, ale kecat do toho budes. 

Toto je tema o chudnuti, nie o tom, ze ty dva tyzdne nejes, lebo minies peniaze na mesiac za dva tyzdne. Pride ubytok hmotnosti na 80% strata vody, ides vo vlne ubytku a ked cinkne vyplata, ides zase jest. Tvoje jojo efekty nikoho nezaujimaju a nezaujimaju ani tvoje snahy o akoze chudnutie. Kazdy uz vie, ze iba o chudnuti snivas, pretoze sa svojho jedla vzdat nechces. Chudnutie vyzaduje jednu zasadnu vec... Uprava jedalnicka, co ty ako vieme nikdy neurobis. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Tomáš pridal:

Tie gebuziny z fastfoodu neviem či vôbec nejaké telu potrebné živiny majú.

Každé jedlo obsahuje nejaké živiny, záleží v akom množstve. Tie fastfoody ale obsahujú najmä tuky, sacharidy a sú vysokokalorické, takže presný opak toho, čo by si mal žrať, keď si zmyslíš, že ideš chudnúť.

Na to potrebuješ aj vôľu, nie že si dva dni nedáš kebab s kolou a potom ťa zrazu nejaký paranormálny jav šmarí cez dve ulice rovno do najbližšieho bufetu, kde ťa ešte donúti si dať štyri kebaby, dve cigánske pečienky a cestou domov sa zastavíš na pizzu, ktorú schrúmeš o desiatej večer pred TV. Ak sa tohto nemieniš vzdať najbližšieho pol roka - rok, tak si bez šance schudnúť 20 kilov a udržať to. Navyše šanca na úspech u takých tlstých ako ty, je menej ako 10%. To sa ti ani neoplatí, že?

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 12. 3. 2024 at 8:16, secretka pridal:

Tomáš by schudnúť chcel, a dokonca veľmi by chcel. On si však proces chudnutia predstavuje tak, že večer sa "napráska", akoby to bolo jeho posledné jedlo v živote, užije tabletku, zapije to všetko litrom Coca-Coly, zaľahne do postele, a ráno z postele vstane nový človek ...

Je to možné. Sú takí ludia čo nevedia pribrať. Tak si predstavte ten luxus, že by som sa mohol ládovať klobásami večer pri TV, a stále by som bol štíhly. Ja iba to by som chcel.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov