Skočiť na obsah

arwiel

Odporúčané príspevky

:doh:

 

netrápte ma... včera som zjedla raz toľko ovocia, koľko som mala, a dnes je mi zle... lenže nesmiem brať tabletky žiadne navyše, musím to vyriešiť a chudnúť sama... prieser toto :(

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Karnitin je fajn, ale nie tak, ze das a chudnes. Ten sa pouziva ako doplnok k strave a pri sporte. Ty si co myslis, ze si das tabletku a ta ti zabezpeci, ze spotrebuje tukove bunky? Az tak pribrzdeny nemozes byt. Nepovedz, ze si si k redukcii vahy nic nepozrel. O inom tu vies pisat desat stranne traktaty. Len game ti tu vsetko popisala. Naco vlastne drala klavesnicu, svoje prsty a svoj cas na teba minala?

 

Skus mesiac nezrat tie chobotiny co si si nakupil a uvidis, co sa bude diat.

 

Obcas mam dojem, ze sa nam normalne vysmievas, ze to nemoze byt proste pravda toto vsetko...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obcas mam dojem, ze sa nam normalne vysmievas, ze to nemoze byt proste pravda toto vsetko...

to je indivíduum, ktoré nežije z kebabov a coly, ale z vašej pozornosti a energie. vaša chyba, že mu ju dávate. oboje by ste mohli využiť lepšie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neboj sa, ja svoju energiu a pozornost vyuzivam :) toto pri tomasovi je len zostatkova forma. Na tomasa vela energie a pozornosti netreba. Clovek len obcas tazko moze uverit, ze existuje a ze je mozne toto vsetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je indivíduum, ktoré nežije z kebabov a coly, ale z vašej pozornosti a energie. vaša chyba, že mu ju dávate. oboje by ste mohli využiť lepšie.

V zásade máš pravdu, ale funguje to recipročne. Sú ľudia, ktorí po prečítaní jeho príspevkov zisťujú aký krásny zivot vlastne žijú a sú šťastní za to, čo majú. Napr. Hellé je šťastná, že má len 90 kilov, oproti tomu 110 kilovému hovadu.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...
 
Ovocie je potvora, treba s ním opatrne :)

Ale zelenina nie. Ani ryba.

Aby sme nezmenili tému s mierami na chudnutie tak sa chcem opýtať electric blue že čo je alebo kolko je? V tej téme reagovala že cica nežer. Ano je to tak že základom neúspechu chudnutia je to.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš to u teba, pretoze sa nehybeš [ cesta do chladničky sa za pohyb neráta:zubiska:] takze najskor sa prestan prejedat  a mysli na to ze cukor je tichy zabiják. . 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako velmi tichy? Pocul som to o alkohole aj o cigaretach tak ktora nerest nezabija? A v com neni cukor lebo ja take potraviny nepoznam co by nemali ved aj v ovoci je. V sirupe, v sladkostiach, malinovke, kofole vsade.

 

A k tomu ze co sa povazuje za pohyb dodam ze ked aj cesta do chladnicky nie ale kedysi som aj ja chodil 40-50km cyklotury a to sa uz rata. Aj ked ucelom bolo ze som si siel pre nejaku vec co som si kupil cez inzerat a postovne stalo skoro tolko ako ta vec kedze ja kupujem mobily za 10€ alebo hry do playstationu za 5-8€. Tak som bicykloval do Piestan, do Ruzinova, do Vrakune, do Dunajskej Stredy z Galanty.

 

A teraz special pre Proteusa a Snipera: Predstavte si ze som na bicykli na jedinej šaragli zobral celu PC zostavu z Hornych Salib do Galanty a to bolo este to starsie PC velka skrina a CRT monitor. Tak som to naskladal, pripevnil tymi gumovymi sponovakmi ze to neodpadlo. Klavesnica, cela kabelaz, este taka plastova skrinka na diskety.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš , hodila som do googl [ kvoli tebe sa nejdem namáhat s prekladom] transcript jedného Tedtalk, resp si nastav titulky v madarčine  [ aj ked tuším ze to bude pri tebe asi na prd :smile:] ostatnym kto rozumie Aj odporúčam pozriet radšej video 

 

Takže mám priateľa z Facebooku, ktorého život sa zdá byť dokonalý. Žije v nádhernom dome. A má skutočne obohacujúcu kariéru. A spolu so svojou rodinou sa cez víkendy venujú všetkým týmto vzrušujúcim dobrodružstvám. A prisahám, že musia vziať so sebou profesionálneho fotografa, pretože bez ohľadu na to, kam idú alebo čo robia, celá rodina vyzerá jednoducho nádherne.

A stále píše o tom, ako je požehnaná a aká vďačná je za jej život. Mám pocit, že tieto veci nehovorí iba kvôli službe Facebook, ale skutočne to znamená.

Koľko z vás má takého priateľa? A koľkí z vás niekedy nemajú radi túto osobu? Všetci to robíme, však? Je ťažké to neurobiť. Ale tento spôsob myslenia nás niečo stojí. A o tom s vami dnes chcem hovoriť - to je to, čo nás zlé návyky stáli

 

Možno ste si prezerali svoj informačný kanál na Facebooku a mysleli ste si: „Čo teda, keď prevrátim oči? Je to len päť sekúnd môjho času. Ako by ma to mohlo bolieť? “

Vedci zistili, že závisť vašich priateľov na Facebooku v skutočnosti vedie k depresii. To je len jedna z pascí, ktoré nám môžu naše mysle dať.

Už ste niekedy sťažovali na svojho šéfa? Alebo sa pozrel na životy svojich priateľov a pomyslel si: „Prečo majú všetko šťastie?“ Nemôžete pomôcť myslieť týmto spôsobom, však? Tento spôsob myslenia sa zdá byť v tejto chvíli malý. V skutočnosti by vás to mohlo dokonca v okamihu cítiť lepšie. Ale tento spôsob myslenia je pohlcujúci vašu duševnú silu.

 

Existujú tri druhy deštruktívneho presvedčenia, ktoré nás robia menej efektívnymi a okrádajú nás o našu mentálnu silu. Prvou je nezdravá viera v nás samých. Máme sklon sa ľutovať. A hoci je to v poriadku byť smutní, keď sa niečo zlé stane, sebaceľnosť ide ďalej. Je to, keď začnete zväčšovať svoje nešťastie.

Keď si pomyslíte: „Prečo sa mi tieto veci musia vždy stať? Nemal by som sa tým zaoberať. “ Tento spôsob myslenia vás drží uviaznutý, stále sa sústredíte na problém, zabráni vám nájsť riešenie. A aj keď nemôžete vytvoriť riešenie, vždy môžete podniknúť kroky na zlepšenie svojho života alebo života niekoho iného. Nemôžete to však urobiť, keď ste zaneprázdnení usporiadaním vlastnej ľúto strany.

Druhým typom deštruktívnej viery, ktorá nás drží späť, sú nezdravé presvedčenia o ostatných. Myslíme si, že nás môžu ovládať iní ľudia a rozdávame svoju moc. Ale ako dospelí, ktorí žijú v slobodnej krajine, musíte v živote len veľmi málo vecí. Takže keď poviete: „Musím pracovať neskoro,“ vzdávaš svoju moc. Áno, možno to bude mať následky, ak nebudete pracovať neskoro, ale stále je to na výber.

Alebo keď povieš: „Moja svokra ma zblázňuje,“ vzdávaš svoju moc. Možno to nie je najkrajšia osoba na Zemi, ale je len na vás, ako na ňu odpoviete, pretože máte kontrolu

 

 

Tretím typom nezdravej viery, ktorá nás drží späť, sú nezdravé presvedčenia o svete. Máme sklon si myslieť, že svet nám niečo dlhuje. Myslíme si: „Ak vložím dosť tvrdej práce, potom si zaslúžim úspech.“ Ale očakávanie úspechu, ktorý vám padne do lona ako nejaká kozmická odmena, povedie len k sklamaniu. Ale viem, že je ťažké vzdať sa našich zlých mentálnych návykov. Je ťažké zbaviť sa tých nezdravých názorov, ktoré sme nosili tak dlho. Nemôžete si však dovoliť nevzdávať sa ich. Pretože skôr alebo neskôr budete vo svojom živote zasiahnutý čas, keď budete potrebovať všetku duševnú silu, ktorú môžete zhromaždiť.

 

xx

 

Keď som mala 23 rokov, myslel som si, že som prišiel na život. Vyštudoval som maturitu. Svoju prvú veľkú prácu som vyložil ako terapeut. Oženil som sa. A dokonca som si kúpil dom. A myslel som si: „Bude to skvelé! Mám neuveriteľný skok na úspech. “ Čo by sa mohlo pokaziť?

 

To sa mi jedného dňa zmenilo, keď mi zavolala sestra. Povedala, že naša matka zistila, že nereaguje, a že ju odviedli do nemocnice. S manželom Lincolnom sme skočili do auta a vrhli sa do nemocnice. Nevedeli sme si predstaviť, čo by sa mohlo stať. Moja matka mala iba 51 rokov. Nemala v anamnéze žiadne zdravotné problémy.

Keď sme sa dostali do nemocnice, lekári vysvetlili, že mala mozgovú aneuryzmu. A do 24 hodín moja matka, ktorá sa ráno zobudila, povedala: „Je skvelý deň nažive,“ zomrel. Táto správa pre mňa bola ničivá. Moja matka a ja sme boli veľmi blízko. Ako terapeut som vedel na intelektuálnej úrovni, ako prekonať zármutok. Ale vedieť to a robiť to môžu byť dve veľmi odlišné veci. Trvalo dlho, než som sa cítil, akoby som sa skutočne liečil.

A potom pri príležitosti trojročného výročia smrti mojej matky zavolali niektorí priatelia a pozvali nás a Lincolna na basketbalový zápas. Zhodou okolností sa hral v tej istej sále, kde som naposledy videl svoju matku, v noci predtým, ako zomrela. Od tej doby som tam nebol. Nebola som si istá, či sa chcem vrátiť späť. Ale Lincoln a ja sme o tom hovorili a nakoniec sme povedali: „Možno by to bol dobrý spôsob, ako si uctiť jej pamäť.“

Tak sme šli do hry. A vlastne sme sa skutočne bavili s našimi priateľmi. Na ceste domov v tú noc sme hovorili o tom, aké veľké bolo, aby sa konečne dokázalo vrátiť na toto miesto, a spomenúť si na svoju matku s úsmevom, nie na všetky tie pocity smútku.

Ale krátko potom, čo sme sa v tú noc dostali domov, Lincoln povedal, že sa necíti dobre. O niekoľko minút neskôr sa zrútil. Musel som zavolať sanitku. Jeho rodina sa so mnou stretla v pohotovosti. Čakali sme na to, čo vyzeralo navždy, až nakoniec vyšiel doktor. Ale namiesto toho, aby nás vzal späť na Lincolna, vzal nás späť do súkromnej miestnosti, posadil nás a vysvetlil nám, že Lincoln, ktorý bol naj dobrodružnejšou osobou, akú som kedy stretol, bol preč. Nevedeli sme v tom čase, ale mal infarkt. Mal iba 26 rokov. Nemal žiadnu históriu srdcových problémov.

 

Takže teraz som sa ocitla ako 26-ročná vdova a nemala som svoju matku. Pomyslel som si: „Ako sa tým dostanem?“ A opísať, že to, ako bolestivé obdobie v mojom živote, je ako podhodnotenie. A v tom čase som si uvedomil, že keď prechádzate ťažkými obdobiami, nestačí to dobré návyky. Skutočne vás drží späť iba jedným alebo dvoma malými návykmi.

Pracoval som tak tvrdo, ako som mohol, nielen aby som si v živote vytvoril dobré návyky, ale aby som sa zbavil tých malých návykov bez ohľadu na to, ako sa môžu zdať malé. V tom všetkom som vydržal nádej, že jedného dňa sa život môže zlepšiť. A nakoniec to tak bolo.

Pár rokov po ceste som stretol Steva. A zamilovali sme sa. A oženil som sa znova. Predali sme dom, v ktorom sme s Lincolnom bývali, a kúpili sme nový dom v novej oblasti a dostal som novú prácu. Ale takmer tak rýchlo, ako som nadýchol úľavu nad tým čerstvým začiatkom, ktorý som mal, dostali sme správu, že Steveov otec mal terminálnu rakovinu.

A začal som premýšľať: „Prečo sa tieto veci musia neustále opakovať? Prečo musím neustále strácať všetkých svojich blízkych? To nie je fér. “ Ale ak by som sa niečo naučil, bol by to taký spôsob myslenia, ktorý ma zadržiava. Vedel som, že budem potrebovať toľko duševnej sily, koľko som len dokázal, aby som prešiel ešte jednou stratou.

Posadil som sa a napísal som zoznam všetkých vecí, ktoré duševne silní ľudia nerobia. A prečítal som si ten zoznam. Pripomienka všetkých tých zlých návykov, ktoré som robil naraz alebo inokedy, by ma zachovala. A stále som čítal tento zoznam znova a znova. A naozaj som to potreboval. Pretože za pár týždňov od jeho napísania zomrel Steveov otec.

Moja cesta ma naučila, že tajomstvom duševne silného je to, že ste sa museli vzdať svojich zlých mentálnych návykov. Duševná sila je podobná fyzickej sile. Ak ste chceli byť fyzicky silní, musíte ísť do posilňovne a zdvíhať závažia. Ale ak ste skutočne chceli vidieť výsledky, musíte sa tiež vzdať jesť nezdravé jedlo. Mentálna sila je rovnaká. Ak chcete byť duševne silní, potrebujete dobré návyky, ako cvičenie vďačnosti. Musíte sa však tiež vzdať zlých návykov, napríklad nesúhlasiť s úspechom niekoho iného. Bez ohľadu na to, ako často sa to stane, bude vás to držať späť.

ako trénujete mozog, aby myslel inak? Ako sa vzdáte tých zlých mentálnych návykov, ktoré ste so sebou nosili? Začína sa tým, že budeme čeliť týmto nezdravým presvedčeniam, o ktorých som hovoril, zdravšími. Napríklad nezdravé presvedčenie o nás sa väčšinou prejaví preto, že je nám nepríjemné pocity. Cítime smutné, zranené, nahnevané alebo vystrašené veci a všetky sú nepríjemné. Preto sa snažíme vyhnúť sa týmto nepríjemnostiam. Snažíme sa utiecť tým, že budeme robiť veci, ako je usporiadanie ľútosti.

A hoci je to dočasné rozptýlenie, len to bolesti predlžuje. Jediný spôsob, ako prekonať nepríjemné emócie, jediný spôsob, ako sa s nimi vysporiadať, je ich prekonanie. Aby ste sa cítili smutní, a potom pokračujte ďalej. Získať dôveru vo svoju schopnosť vyrovnať sa s týmto nepohodlie.

Nezdravé presvedčenie o iných sa objavuje, pretože sa porovnávame s ostatnými ľuďmi. Myslíme si, že sú nad nami alebo pod nami. Alebo si myslíme, že môžu ovládať, ako sa cítime, alebo že dokážeme kontrolovať, ako sa správajú. Alebo ich obviňujeme z toho, že nás držia späť. Ale skutočne sú to naše vlastné rozhodnutia. Musíte uznať, že ste vlastnou osobou a že ostatní ľudia sú od vás oddelení. Jediná osoba, s ktorou by ste sa mali porovnávať, je osoba, s ktorou ste boli včera.

A vznikajú nezdravé presvedčenia o svete, pretože hlboko dole chceme, aby bol svet spravodlivý. Chceme si myslieť, že ak vložíme dosť dobrých skutkov, stane sa nám dosť dobrých vecí. Alebo ak to dokážeme prekonať v dosť zlých časoch, dostaneme nejakú odmenu. Nakoniec musíte uznať, že život nie je spravodlivý. A to môže byť oslobodzujúce. Áno, to znamená, že za svoju dobrotu nemusíte byť nevyhnutne odmenení, ale tiež to znamená, že bez ohľadu na to, koľko ste utrpeli, nie ste odsúdení trpieť. Svet tak nefunguje.

Váš svet je tým, čím si ho vytvoríte. Ale samozrejme, než budete môcť zmeniť svoj svet, musíte veriť, že ho môžete zmeniť. Raz som pracoval s týmto mužom, ktorý bol roky diabetik. Jeho lekár ho odkázal na terapiu, pretože mal zlé duševné návyky, ktoré začali ovplyvňovať jeho fyzické zdravie.

Jeho matka zomrela na komplikácie súvisiace s cukrovkou už v mladom veku, takže veril, že je odsúdený na zánik, a vzdal sa toho, že by sa pokúsil zvládnuť celkovú hladinu cukru v krvi. V skutočnosti jeho hladina cukru v krvi v poslednej dobe stúpla tak vysoko, že to začalo ovplyvňovať jeho videnie. A nechal mu odobrať vodičský preukaz. A jeho svet sa zmenšoval.

Keď prišiel do mojej kancelárie, bolo jasné, že pozná všetky veci, ktoré môže urobiť pre správu hladiny cukru v krvi. Len si nemyslel, že to stojí za námahu. Ale nakoniec súhlasil, že urobí jednu malú zmenu. Povedal: „Vzdám sa svojho zvyku Pepsiho za jeden liter a budem si ho vymieňať za diétu Pepsi.“ A nemohol uveriť, ako rýchlo sa jeho počet začal zlepšovať. A hoci prišiel každý týždeň, aby mi pripomenul, ako hrozná Diet Pepsi chutila, nalepil sa na to.

A keď začal vidieť trochu zlepšenia, povedal: „No, možno by som sa mohol pozrieť na niektoré z mojich ďalších zvykov.“ Povedal: „Ja by som mohol v nočnej miske zmrzliny obchodovať s občerstvením s trochou cukru.“

Jedného dňa bol s niektorými priateľmi v hospodárskom obchode a našiel tento zbitý starý rotoped. Kúpil ho za pár babiek, priniesol ho domov a zaparkoval ho pred televízorom. A začal šliapať do pedálu, keď každú noc sledoval niektoré z jeho obľúbených vystúpení. A nielen, že schudol, ale jedného dňa si všimol, že videl televíziu len o niečo jasnejšie ako predtým.

 

A zrazu ho napadlo, že škoda spôsobená jeho zrakom nebola trvalá. Preto si stanovil nový cieľ - získať vodičský preukaz. A od toho dňa bol v ohni. Na konci nášho spoločného času prichádzal každý týždeň a hovoril: „Dobre, čo budeme robiť tento týždeň?“ Pretože nakoniec veril, že môže zmeniť svoj svet. A že mal mentálnu silu to zmeniť. A aby sa mohol vzdať svojich zlých mentálnych návykov. A to všetko začalo iba jedným malým krokom.

Preto vás pozývam, aby ste zvážili, aké zlé duševné návyky vás brzdia? Aké nezdravé presvedčenie vám bráni byť tak duševne silní, ako by ste mohli byť? A aký malý krok by ste dnes mohli urobiť? Tu a teraz.

Ďakujem.

 

 

 

 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Super, vypadal si presne ako tie socky, čo zbierajú železo a potom zavadzajú na ceste, lebo im to trčí do každej strany a ohrozujú autá. Čo ti na to mám napísať? Že si musel ísť cca 9 km tam a späť? Alebo nechápem, čo si mám predstaviť...Tú zúfalosť? Tak si išiel a čo. Mám ťa za to pochváliť? Však si šiel pre seba zobrať, nie pre deti z detského domova. 

Nepýtaj sa ženy ako máš chudnúť, pretože ženy majú iný metabolizmus ako my. Nemusí to platiť pre teba. Na druhej strane, načo sa vôbec pýtaš, keď všetci vieme, že ty chudnúť nechceš. Len o tom omieľaš ako mlátička slamy. Ak by si chcel schudnúť, už by si schudol. Doteraz sa nič také nestalo a ani sa nestane. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 
A teraz special pre Proteusa a Snipera: Predstavte si ze som na bicykli na jedinej šaragli zobral celu PC zostavu z Hornych Salib do Galanty a to bolo este to starsie PC velka skrina a CRT monitor. Tak som to naskladal, pripevnil tymi gumovymi sponovakmi ze to neodpadlo. Klavesnica, cela kabelaz, este taka plastova skrinka na diskety.


Nerozumiem, čo je na tomto špeciálne? Akosi mi úplne uniká pointa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to s tým nákladom na bicykli... pred pár desaťročiami to bolo úplne normálne, tá generácia starších ľudí už vymrela alebo poslední pomaly vo vysokom veku vymierajú... ale to sú ľudia, ktorí boli zrastení s bicyklom.

ale aj v menších mestách a na dedinách už úplne takto jazdili starší páni a dámy na obložených bicykloch, nosili zo záhumienky a z poľa úrodu, na role nosili náradie, peškom s káričkou alebo na bicykli, alebo kárička naložená po nebo zapriahnutá za bicykel...
zabehli na bicykli do obchodu, bicykel obložený nákupom... bežný život.
a to boli často ľudia 60 -70 roční, húževnatí a tvrdí. to patrilo viac ku koloritu dopravy než staré škodovky.

ešte ja som nedávno synátora vozila na bicykli do školy, a celú cestu mierne do kopca, prestali sme s tým, až kedysi v tretej triede, keď sa pod ním to plato na náklad prehýbalo.
... a na malom skladacom bicykli! bolo čo ťahať. a každý deň.

dobre, tlieskam ti, Tomáš, previezol si náklad na bicykli.



 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to zaujímavé, ale povedala by som bežné. takéto príbehy sa dejú a nemusia byť ani vyslovene motivačné... tento typ blogov a vlogov je častý, nedávno, pred časom som čítavala sériu od jednej dámy,
ktorá sa vyslovene zaoberá pomocou pri chudnutí... uverejnila veľké množstvo prípadov. v podstate boli podobné.
ono sa to ináč ani nemôže udiať... lenže je tam jedno lenže... a teraz nehovorím striktne o chudnutí, ale všeobecne o zlepšení stavu... ani opatrenia nie vždy pomôžu, dokonca ani liečba, ktorá by pomáhať mala, ani chudnutie...
na dialýze sa dá prežiť 50 rokov ( skúsenosť priateľky) a na dialýze sa napriek diétam a všetkému môžu naďalej zhoršovať výsledky... dokonca chudnutie môže spôsobiž zhoršovanie, aj keď lekári nabádajú schudni. schudneš, držíš diéty, piješ vodu, lebo iné nesmieš, jedálniček sa zúži na desatinu toho, čo je bežný človek, a reakcia rozpačitá. to sú len príklady za iné, neúspešné... sú samozrejme aj úspešnejšie.
ono je to trochu zložitejšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes prvý krát vychádzka bez kocara. Iba s odrazadlom. Tempo vražedné ? Mám pocit že z toho tempa dokonca priberiem...

Rozhodnutá, že od budúceho týždňa posilňovňa, manžel postráži dieťa, ja pôjdem makať.

Jedine posilka, beh nehrozí (stále kojim a nie je to zrovna príjemné ?), ani bike nehrozi (na mojom sedačka, manželovi treba nové brzdy).

Budem informovať koľko som schudla. Teda či som vôbec trafila ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Manzel urcite postrazi :) 

Ja to mam o cosi jednoduchsie, avsak treba opustit komfortnu zonu, vstat o cosi skor a ist ci uz behat alebo na bajk. Do fitka ta asi o piatej nepustia.. ? Tak manzel bude strazit o cosi dlhsie. :) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Proteus brat vyriesil jednou jedinou verou celu problematiku preco mi radite zbytocne. Povedal "nechces opustit komfortnu zonu" a ma pravdu, ja naozaj nerobim to z coho ma casto na forach obvinuju ze trolling a pod. Ja aj snivam o veciach na ktore si pytam radu ale potom to zlyha na tom ze som prilis pohodlny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak načo sa potom pýtaš???

dokola sa pýtaš furt to isté v svojej téme, a tiež nikto nevie načo, tak na kerého boha musíš zaspamovať celé fórum zbytočnými otázkami?!

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, game napísal:

je to zaujímavé, ale povedala by som bežné. takéto príbehy sa dejú a nemusia byť ani vyslovene motivačné... tento typ blogov a vlogov je častý, nedávno, pred časom som čítavala sériu od jednej dámy,
ktorá sa vyslovene zaoberá pomocou pri chudnutí... uverejnila veľké množstvo prípadov. v podstate boli podobné.
ono sa to ináč ani nemôže udiať... lenže je tam jedno lenže... a teraz nehovorím striktne o chudnutí, ale všeobecne o zlepšení stavu... ani opatrenia nie vždy pomôžu, dokonca ani liečba, ktorá by pomáhať mala, ani chudnutie...
na dialýze sa dá prežiť 50 rokov ( skúsenosť priateľky) a na dialýze sa napriek diétam a všetkému môžu naďalej zhoršovať výsledky... dokonca chudnutie môže spôsobiž zhoršovanie, aj keď lekári nabádajú schudni. schudneš, držíš diéty, piješ vodu, lebo iné nesmieš, jedálniček sa zúži na desatinu toho, čo je bežný človek, a reakcia rozpačitá. to sú len príklady za iné, neúspešné... sú samozrejme aj úspešnejšie.
ono je to trochu zložitejšie.

game Dakujem ;-) hlavne ale ide o to ze chudnutie sa začína"v hlave" :dalbysomsi:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vsetko sa zacina v hlave, zle aj dobre.

mam odskusane na vlastnekozi obe... a vzdy to bolo v hlave. :-)

Motivcne prednasky a knihy tomu ovsem nepomozu. Motivacne prednasky dobre zneju. Konecna zmena nastane prekliknutim v hlave ...tzn. prist k rozumu, sam sebe si povedat. stava sa.. alebo personalizovanou pomocou... priatela,  odbornika... preto mala ta dama so specialnym vzdelanim zameranym na pomoc obeznym ludom uspech.... mala aj neuspechy, tam zasiali vonkajsie faktory.

Ale preto mala uspech, realny, lebo mala vazenych klientov,zaoberala len tym danym clovekom. Od detstva, ziadne teke vizne zosmiesnovania, rozpravane, hodne komunikacie uceleny program pripraveny na tu ktoru osobu....atd. u kazdeho bola pricina, ten zaciatok potiazi niekde inde, kazdy zil v inom prostredi.... a klientov si udrzala dlhog-dobo,nie ona, klienti mali k bej kedykolvek volnu cestu, ked potreboavli.

To u motivacneho trenera, knihy, prednasky pre celu salu najroznejsich ludi ni je mozne. 

Motivacne videa, blogy, vystupenia su zostavene tak, ze sa v tom najde kazdy,,,. A clovek je nadseny, je to tak, ideme do toho. Prednaska skonci,video skonci, a tych sto ci dvesto ludi sa rozide s dobrym pocitom, z ktoreho na druhy den zostane chimera a pocit, ze by som mal zacat ....jeden. den, tyzden. a tam to spravidla konci. Z jedneho podia ci jedneho vlogu, blogu ci jednej motivacnej knihy sa neda vyliecit dvesto ci tisic  smutnych obeznych, chudobnych ,chorych...ludi jednou pouckou u motivacneho trenera.

Ani ten japonec svojimi motivacnymi knihami neurobil z nikoho milionara....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov