Jump to content

arwiel

Recommended Posts

pred 1 hodinou, Proteus pridal:

Ci v tvojom pripade plati iba jedno a to, ze ta na polroka zavriet do miestnosti bez moznosti jedla a davat ti 3x denne standardne jedlo? To by si naozaj chcel?

Je to jediný spôsob ako by som ja dokázal schudnúť. Ale nedostatok peňazí to hravo spraví. Zatial sa to vždy osvedčilo. 

Ale čo je fakt že obéznych ludí je viac ako bolo pred rokom 1989. Neboli fastfoody typu KFC, McDonalds, kababizne atď. V bufete bol maximálne lángoš, párok v rožku a waffle.

Nie neboli, to sa objavilo az po revolucii. 

Jedine co sa dali kupit ako polotovar boli tradaaa  parene knedle:zubiska:

A tie sú dost kalorické. Keď som robil v knedlárni aj tak srandovali kuchárky že tu sú knedle nechceš pribrať? A práve ako aj proteus vraví najviac prispievajú k obezite tie polotovary a vysokorafinované potraviny čo vtedy neboli. Pamätáte ako ste vraveli že namiesto sáčkovej ryže si mám robiť obyčajnú surovú, alebo že jem strašne vela polotovarov a nazývam to varením? Právom ste mi to vytýkali lebo je to tak.

Takze aku mas strategiu na to chudnutie teda? 

Budes cakat na zazrak? Ci?

Ved nas trocha motivuj, ked uz sme vysli s kozou na trh alebo daj rady co mame robit

• Haha 1
  • Upvote 3

pred 11 hodinami, tyso pridal:

Nie nebola, to je len mytus.  len to nebolo v mediach, bola to utajena informacia. 

Zaujímavý článok na túto tému: https://dennikn.sk/blog/1782915/kvalitne-potraviny-za-socializmu-su-mytus-rezim-problemy-ututlaval/

Od  roku 1959 začala výroba PCB v Chemko Strážske. Táto karcinogénna látka bola zložkou farieb, ktoré sa používali aj na nátery válovov, pri chove hospodárskych zvierat. Roky sa takýmto spôsobom kontaminovalo hlavne kravské mlieko, ktoré mamičky za socializmu dávali deťom pre zdravie. Dôsledky výroby PCB v Strážskom sa prejavujú dodnes... 

Papaláši to zrejme vedeli. Pre úzku skupinu vrcholných predstaviteľov z UV KSČ, sa vraj potraviny  pestovali a vyrábali produkty na zvláštnych "ekologických" farmách. Neviem, či je to pravda, ale ak o tom vedeli, neboli predsa hlupáci... 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Mňa tiež vedia pobaviť príspevky ufňukancov na sociálnych sieťach, ako za minulého režimu bolo dobre, či sa týka kvality potravín. A že hlavne aké kvalitné všetko bolo. Pamätá si niekto, že by bývala dobrá čokoláda? Nie. Všetko to boli len lacné napodobneniny kakaa. Jedinou dobrou čokoládou bola Barila a neviem, či aj tá nebola z Rakúska. A kde je dnes Barila? Pozná niekto tú značku?

Mlieko keď sa predávalo v plastových vreckách, kto si pamätá? Topka, že? Ten typický smrad si pamätám doteraz.

Vtedy človek chudnúť ani nemusel, tie potraviny boli tak slabej kvality, že žiadne živiny ani poriadne nedostával.

Spomienky zanechávajú svoje stopy v pamäti a podľa toho ľudia hodnotia minulosť.

Ak ich spomienky sú oproti terajším zážitkom škaredé či zlé, tak hodnotia minulosť ako zlú.

Ak ich spomienky sú oproti ich terajším zážitkom lepšie a krajšie, tak hodnotia minulosť ako dobrú.

Ale bavíme sa len o potravinách. A či bol taký masový problém s obezitou a civilizačnými chorobami (vysoký tlak, cholesterol) ako dnes. Alebo sa to len ututlávalo a teraz to riešia až moc a preto ludia majú pocit že je to problém teraz.

Proste len chudnite každý ako vie. Mne pomáha peňažná diéta, niekomu bicyklovanie, niekomu behanie ale pozor ťažšší by mali zaradiť len chôdzu alebo severskú chôdzu.

pred 49 minútami, Tomáš pridal:

Mne pomáha peňažná diéta, niekomu bicyklovanie, niekomu behanie

Pre tú srandu napíšem tu moje faktory, ktoré mi pomohli dosiahnuť cieľ (z 89kg na 74kg). Všetky som samozrejme našiel ako rady na internete (aj mnohé iné), ale ide o to, chcieť ich použiť.

1. vysadiť cukor. Čo možno najviac, ako sa dá. (Lebo všetok sa nedá).  - Okrem zjavných sladkostí, cukru do kávy a do čaju a kokakoly/kofoly som prestal jesť aj majonézy a kupovaný chren a podobne.

2. každý deň pridať nejakú telesnú aktivitu (kúpil som si 3-kilové činky a každý deň som s nimi trochu pocvičil. Bicyklovanie každý deň ma nebavilo, takže to bol iba občasný prídavok...)

3. piť veľa vody - tak toto som, priznám sa, poriadne nedodržiaval :)

4. Od 19.00 som už nič nejedol, iba pil vodu (toto opatrenie, priznám sa, som aplikoval hlavne kvôli pokojnému spánku)

5. A keď sa hmotnosť už nechcela znižovať, prestal som úplne jesť chlieb a pečivo. Zabralo to. :)

• Upvote 1

pred 11 minútami, irb pridal:

1. vysadiť cukor

Nedokážem… 

pred 12 minútami, irb pridal:

prestal som úplne jesť chlieb a pečivo

Nedokážem… 

pred 12 minútami, irb pridal:

piť veľa vody

Túto činnosť vylučuje bod č.1. 

pred 13 minútami, irb pridal:

každý deň pridať nejakú telesnú aktivitu

To je asi jediné čo sa mi sem tam podarí. Ale denne to určite nieje.

K***a drat, je len druheho a ty uz nic nedokazes!!!!

Ta ty si motivacia jak svina:crying:

Uvedom si, ze mas za nas zodpovednost!!!! To ne len blog zalozit a kaslat na vsetko. Ved aj ty chudnes, marnost toto!!!

Potrebujem povzbudenie

• Thanks 2

Tomáš je hlavne kecálek plný výhovoriek. Ešte bude radiť, kto má čo robiť, aby schudol. Láskavo nechaj na nás, ako sa zariadime. Vidíme, že ty si sa už zariadil a druhý deň po výzve si všetko zabalil. 

Začínam sa pomaly pýtať sám seba, či si ty vôbec zaslúžiš toľko pozornosti koľko máš.

24 minutes ago, Hellé said:

Potrebujem povzbudenie

Ideš, nevzdávaj sa. :) Nie si žiaden mäkkýš a už vôbec nie Tomáš. Neopúšťaj sa :)

• Thanks 1

@Hellé, neklesaj na duchu, ty to dokážeš; si predsa žena, a ženy dokážu všetko čo len chcú  :smile2:

• Confused 1
  • Upvote 1

Ale ja netvrdím že som prestal. Mám málo peňazí takže je jedno čo si myslím o jedle. Jesť ho velmi nebudem. Ja chudnem naďalej. Čaká ma nástup do ďalšej práce (ak vôbec čaká) ešte nevravim hop kým tam niesom. Malé výplaty okresané ma čakaju, nútená správa pritvrdzuje, všetci okolo ma buzerujú že som tučný. Takže nič som nevzdal iba som odpovedal irb-ovi.

• Upvote 1

Opravujem sa: 

pred 4 hodinami, irb pridal:

1. vysadiť cukor.

Vysadím lebo naň nemám… 

2. každý deň pridať nejakú telesnú aktivitu

10 km a viac chôdze bude keďže musím mnoho košov obísť aby som mal aspoň na tresku a rožky. 

3. piť veľa vody

Nič iné mi nezostáva. 

4. Od 19.00 som už nič nejedol

Keď koše sklamú tak aj celý deň bude že “nič som nejedol”. 

prestal som úplne jesť chlieb a pečivo

Keď naň nebudem mať tak ho jesť nebudem.

Nič nejesť, nie je cesta k chudnutiu. Keď chceš bezpečne schudnúť, tak nemôžeš cítiť hlad. Vždy musíš byť v takom stave, že nebudeš cítiť hlad. Toto ti dokáže zabezpečiť len vysokoproteínová diéta.

Aleže ja ako čaaasto zvyknem cítit hlad. Posledné dni v robote som navážal palety so škvŕkajúcim žalúdkom. Akože sem tam sa mi podarí najesť ak koše dajú dosť zdrojov, ale už dosť dlho som častejšie hladný a pocit hladu mám velmi často. Ale na váhe klesajú čísla. To je podstatné.

Podla mobilu som dal dnes cez 18.000 krokov a prešiel cez 14 km. Vidíte na čo ma dokáže chudoba donútiť?

• Confused 1
  • Upvote 1

Tomáš dakedy ked sa mi chcelo ( a sa dalo ) tak som len v robote prešiel cez 30 000 krokov. 

Čo sa týka mňa a tých bodov čo dal irb.

Tak pohyb nie je problém, piť veľa vody nie je problém, pečivo môžem zameniť za ovocie takže tiež nie je problém. Na tom cukre musím ale zapracovať. 

• Upvote 1

Obezita a nadváha je problém celého vyspelého sveta. Moja váha v 20 rokoch bola 77 kg. Potom som "zmužnel" a do 65 tich rokov som mal stabilnú váhu 82 kg. Dnes sa už prejavuje starecká atrofia svalov a znova som sa vrátil na 77 kg. Jediná epizóda v mojom živote, keď som sa "vyžral" na cca 88 kg, bola po 2 mesačnom pobyte v USA. Tam boli vyžratí takmer všetci a "nakazil" som sa tam zrejme aj ja.  

Je to podobné, ako pandémia. Farmaceutické spoločnosti investujú miliardy do vývoja "zázračnej tabletky" na chudnutie. Ťažko povedať, či obžerstvo je psychická porucha, môže za to strava, stres, alebo je to porucha metabolizmu. Po mesiaci doma som sa bez odriekania vrátil na svoju pôvodnú váhu.

Fuuu a pre mňa by bolo tých 88kg zázrak. Ja už by som bol skoro v norme vtedy. O tučnote hovor keď budeš mať cez 100kg.

Proste tuky sa ukladajú, pribratý sme moc a keď sa vidím v odraze skla, je to hrozné. Strašne som tlstý.

Až skoro do 30 stabilných 73kg a nemenilo sa. Potom prišlo nejako po 30-ke že to išlo už len furt hore.