Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dňa 15. 5. 2024 at 20:17, Sniper pridal:

Ale čo má robiť keď mu tak veľmi chutí???

možno to je kameň úrazu. Čo ak má nejakú poruchu nadobličiek, štítnej žľazy,  alebo také čosi, skratka sa mu pobláznili hormóny, a to teraz nemyslím ironicky, ale naozaj, a nech robí čo robí, hlad pociťuje aj keď reálne organizmus má dosť? Mal by ísť skôr na nejaké komplexné vyšetrenie, nech mu porobia aj hladiny hormónov ŠŽ, kortizolu a neviem čoho všetkého ešte, a nenechať sa odbiť. 

U nás vo vdľajšom vchode bývalo dievčatko, ktoré malo nejaký problém so štítnou žľazou, museli jej to operovať a potom brala nejaké hormóny na to, a strašne pribrala, bola 2x tak široká ako pred tou operáciou. asi 2 roky sa chudinka skôr kotúľalas ako chodila, potom sa jej to nejako vyrovnalo, zasa podstúpila nejakú liečbu, a zasa bola normálnej váhy, a co si ju pamätám, pamätám si ju už len štíhlu až kým nedospela a neodsťahovala sa...tento náš Tučniak by nebol prvý ani posledný, komu sa hormóny zbláznili po nápore prežieračiek a stresov. 

Dňa 15. 5. 2024 at 9:30, Tomáš pridal:

Ale tak keby sa dalo schudnúť počas jedenia sledujúc neúspešné odvolávanie ministerky Dolinkovej, to by som bral s radosťou. A nie že utrpenie.

chrúmaj mrkvu a kaleráb. Z tých toľko nepriberieš a ešte aj prírodné čistenie zubov budeš mať.

Posted

@Vilma Flinstonova musím ti pokaziť snahu, ale Tomáš nikdy nebude len tak chrúmať kaleráb či mrkvu. Z jeho pokazenými chuťovými bunkami to nie je ani možné. 

Jasné, že má problémy, o ktorých ani nevie, ale to len vďaka tomu, ako sa stravuje. Môže si za to sám.

Posted

Mna potesilo, ze som na dovolenke nepribrala, aj ked som jedla a pila vsetko co som chcela /vsak ste videli/

Ak by trebars @Tomáš za tym videl nejaky zazrak tak nie, ziaden zazrak, len som priemerne za den nachodila cca 20000 krokov:tanec:

• Like 1
  • Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dňa 30. 7. 2024 at 20:08, Hellé pridal:

Mna potesilo, ze som na dovolenke nepribrala, aj ked som jedla a pila vsetko co som chcela /vsak ste videli/

Ak by trebars @Tomáš za tym videl nejaky zazrak tak nie, ziaden zazrak, len som priemerne za den nachodila cca 20000 krokov:tanec:

pekne, to aj ja sa chystám posledný týždeň chodiť čo najviac, na Liptove je kam a dúfam, že aj huby budú. Uvidím, ako sa to odrazí na mojich šunkách.

• 3 weeks later...
Posted

Aj ja sa dosť nachodím pri hladaní niečoho čo viem speňažiť po smetiakoch. Aj ja mám krokomer na smartfóne a som si ho zapol pri obchádzaní smetiakov a 17.000 krokov ako nič. Som si písal váženia a schudol som 5kg. 11.8. som mal 125kg a 25.8. mám 120kg. Takže ide to. O mesiac sa odvážim, možno skôr. 

Vy ste sa smiali ale peňažná diéta naozaj funguje. Už len logicky si predstavte: keď mám peniaze, tak ma nič nenúti chodiť po košoch hladať veci čo viem speňažiť, takže nemám žiaden pohyb keďže to je jediný dôvod čo ma donúti vstať od televízora. Môžem sa napchávať, objednávať si donáškou atď. Ak peniaze nemám, tak už som nútený zbierať kovošrot, hladať zálohované plechovky a s tým súvisí vela chodenia. A samozrejme výťažok z toho je taký malý, že si môžem dovoliť jeden hamburger s pohárom čapovanej kofoly a koniec. Ďalších 24 hodín iba voda z vodovodu. Ale po výplate idú pizze, dvojlitrové malinovky, kebaby, donášky, mekáče, vietnamské kuchyňe v nákupných centrách, sedenie pred TV a 3 klobásy na posedenie… Tak potom je úplne logické že peňažná diéta je 100%-ne úspešná.

Z iných tém viete že od dovolenky som na tom s peniazmi všelijako a výsledok sa aj dostavil. Som o 5kg ľahší.

Posted

Len tak na okraj - po dosiahnutí hmotnostnej méty 74 kg (asi dva roky dozadu) som prestal úzkostlivo dbať na všetky tie pravidlá, ktoré som si dal predtým a tak celkom očakávane mi hmotnosť opäť postupne narástla na nejakých 77-78-79 (ako kedy). :)

Ale bol som na týždeň na "dovolenke", kde som jedol úplne normálne, ale každý deň som jazdil na bicykli - aj keď to nebolo veľa, ale bolo to pravidelné - tak potom doma, keď som sa odvážil, zhodil som tým týždenným bicyklovaním cca 2 kilá, takže som bol približne na 76 kg, čo mi vyhovuje. 

Koniec reportu. :happycap:

:happyroll:

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
1 hour ago, Tomáš said:

Vy ste sa smiali ale peňažná diéta naozaj funguje.

My sme sa smiali aky si luzer. Penazna dieta, to len ty taku hovadinu mozes vymysliet. Je normalne, ked nemas peniaze, nic si nekupis. Tie tvoje vyhovorky a zdovodnenia su naozaj na urovni pubertiaka. 

Kedy si das cukrovu dietu? Co? 

• Upvote 1
Posted

Všetko je to len v hlave. Niektorí psychológovia tvrdia, že najskôr musíš milovať sám seba.

"Milovať sám seba je bazálny predpoklad na naplnenie plnohodnotného života podľa vlastných predstáv a pravidiel."

No ale ako tento postulát aplikovať v kontexte chudnutia?  Ak budem milovať sám seba, doprajem si žrádlo, alebo si ho odopriem?

Ja som nikdy nemal problém s nadváhou. Niekedy som ale lenivý niečo si pripraviť, alebo nakúpiť. A keď sa ozval hlad, odosobnil som sa od svojho brucha a povedal som mu. "Zase chceš žrať?" Brucho sa po tejto výčitke "zahanbilo", hlad prešiel a lenivosť zvíťazila. Musím sa ale priznať, že táto metóda funguje, iba ak je prázdna chladnička.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Prázdna chladnička… V podstate niečo podobné ako moja peňažná diéta. 

pred 5 hodinami, Proteus pridal:

Kedy si das cukrovu dietu? Co? 

To netuším. Cukor je vo všetkom.

Posted

Dobre vies ako som to myslel. Ak sa mienis zahravat a hrat so slovickami, mozeme to aj inak urobit. 

2 hours ago, Tomáš said:

Prázdna chladnička… V podstate niečo podobné ako moja peňažná diéta. 

Ak priemerne zarabajuci clovek s privyrobkom od Ztiek povie, ze ma prazdnu chladnicku, tak je uplne hlupy a nevie hospodarit, nevie varit, nevie planovat a tak si zasluzi v plnej miere trpiet hladom. Niekto iny by sa z toho ponaucil a nedopustil aby sa nieco take stalo. Ty nie. A este jedna vec. Strasne vsade omielas ako by si chcel frajerku. Co by asi ta na toto povedala. Mozes sa hanbit. 

Posted
pred 20 hodinami, Tomáš pridal:

Vy ste sa smiali ale peňažná diéta naozaj funguje.

Keď bude fungovať tak, že budeš dlhodobo (to znamená aspoň 1-2 roky) vážiť ako priemerný dospelý muž, teda okolo 80 kíl a nie ako priemerné dospelé prasa, teda 120 kíl, tak potom sa sem príď ukázať s tou tvojou úžasnou peňažnou diétou. Dovtedy mlč, lebo robíš zo seba iba gašpara na pobavenie publika.

• Thanks 1
Posted
pred 23 hodinami, Proteus pridal:

Ak priemerne zarabajuci clovek s privyrobkom od Ztiek povie, ze ma prazdnu chladnicku, tak je uplne hlupy a nevie hospodarit, nevie varit, nevie planovat a tak si zasluzi v plnej miere trpiet hladom

Treba to vidieť pozitívne, že aspoň schudnem. Deň pred výplatou sa odvážim.

pred 12 hodinami, Sniper pridal:

Keď bude fungovať tak, že budeš dlhodobo (to znamená aspoň 1-2 roky) vážiť ako priemerný dospelý muž, teda okolo 80 kíl a nie ako priemerné dospelé prasa, teda 120 kíl, tak potom sa sem príď ukázať s tou tvojou úžasnou peňažnou diétou

Ale 40kg sa nedá schudnúť za mesiac. Ale iba postupne že 5kg je dole, možno ďalších 5kg pôjde dole. Nedá sa to naraz. Keby sa dalo už dávno urobím.

Posted

V tom prípade idem do tej výzvy spolu s Tomášom. Ja mám 80 kíl a rad by som to dal na 70 :caavo:. Tomáš budeme sa tu pravidelne mesačne vážiť? Či serieš nato? ... Môžem ísť do toho s tebou a vzájomne sa motivovať :thumbsup:

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Pokým si dobre spomínam, ja som v roku 2020 za cca 7-8 mesiacov dal dole okolo 15 kíl, mal som okolo 77-78 na konci. To je taká normálna váha. Obézny Tomáš by nemal mat problém zhodiť oveľa viac, čím je človek tlstejší, pri správnej životospráve zhodí oveľa viac. Morbídne obézni vedia za mesiac zhodiť 30-40 len taký fukot.

Tomáš máš veľkú šancu ukázať, že vieš niečo dokázať! A tentoraz bez výhovoriek a kecov!

Posted

A pritom, kým je človek relatívne mladý, tak aj schudnúť sa dá ľahšie - cvičením. V starobe už často ani kolená neslúžia, všetko človeka bolí - tam už tučný človek moc nepocvičí. :zubiska:

• Haha 1
  • Upvote 1
Posted

80% celého úspechu je o strave. Ano idem do toho. Dnes už nejem aj keď nájdem Z-tká. Nechám si to na rande s Editou. Mám dvojnásobnú motiváciu. Aj chcem dokázať svetu (teda nielen vám ale aj sebe aj rodine atď) že to dokážem a keď neprejem čo si každý deň zarobím, budem mať nejaké vreckové na to rande. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Posted
pred 15 minútami, Tomáš pridal:

... Ano idem do toho. ...

Tak na toto som VEĽMI zvedavá.

Posted

Oki, tlstosi,  tak ja sa k vam pridam tiez😁

Posted

Keď už aj Hellé ide chudnúť, tak to by si Tomáš nemal nechať ujsť takú príležitosť sa konečne zmeniť :zubiska:

Pripomínam Máj 2025 - chceme vidieť na váhe 80 kilov @Tomáš

My zatiaľ môžeme tipovať, ktorý septembrový deň napíšeš, že sa to "nedá".

• Like 1
  • Haha 1
Posted

Ked sa pozriem ako dopadli tvoje plany, davam ti max tyzden. 

• Thanks 1
Posted

Ja si myslím, že Tomáš si veľmi skoro povie ... toľko som už do seba investoval, jedno kilo je krajšie ako druhé, nemôžem to teraz predsa len tak hodiť za hlavu. A pôvodný zámer skončí skôr ako začne ...

• Haha 1
  • Upvote 1
Posted

Nemám najmenšiu obavu, vy všetci ostatní mate pevnú vôľu ... :smile2:

• Confused 1
Posted

Mam 77, o mesiac mam stretavku zo strednej, chcem mat 73. Idem do toho. 

• Upvote 2